MINI TITAN E325S ARFTF

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
TomasN

Re: MINI TITAN E325S ARFTF

#196 Příspěvek od TomasN »

Ja s tim uz 2 mesice taky letam. Ale je to muj prvni vrtulnik (kdyz pominu prtaveho Blada), tak nemam srovnani a zatim letam jenom osmicky a kolecka...

A nemel jsi problem s ocasem? Ja jsem musel znizit vychozi zisky, protoze po zaseknuti piruety se mi rozkmytal v uhlu cca +-40 st. (na jednu stranum, druha byla OK) .. A 2x se mi to stalo i za letu v zatacce, asi kdyz trochu fouklo. Po snizeni zisku mi to uz nestalo, ale ocas byl trochu :nervoznejsi".

Ted mam Spirita, nove servo, smykatko mi uz chodi zlehka (kdyz nemam roztoceny rotor), tak uz to je lepsi, ale stale jsou situace (prudke pridani kolektivu, vitr), kdy mi ocas zakmitne (cca +- 1-2cm) a vrati se to spravne polohy...

EDIT: bud jsem spatne cetl, nebo si upravil prispevek, takze se ptam, na to co jsi uz napsal...
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
TomasN

#197 Příspěvek od TomasN »

@Arcicorsa: ta podlozka co tam ma byt a neni (opira vnejsi cast posledniho radialniho loziska o axialni) se neda koupit samostne, je soucasti balicku se zavesem listu hl. rotoru. Stoji to celkem par korun, tak jsem to objednal a zkusim slozit podle navodu. Dam vedet, jestli se ty vule zlepsili...

Jo a co se tyce vystupni kontroly... Jak jsem tak precetl diskuze o Mikado Lgoo 480, Protos 500, ... tak tam to taky neni zadna slava - a stoji to vyrazne vice...
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od Arcicorsa »

Tak to naprostý souhlas, mám v podstatě tři heli co jsem kupoval funglovky Ricca, Snipera a MiniProtose.. První dvě naprosto dokonalé je vidět že P. Laštůvka to má ohlídané a nikdy jsem nedostal zmetek.. U MP to bylo horší pár závitů špatných a některé plastové díly jako kladky měli k dokonalosti daleko ale šlo to složit s trochou zručnosti tak jak si představuji, bez vůlí, vaklů, nepřesností a chodilo to napoprvé dokonale.. První co tak není je MiniTitan (první heli co jsem vybalil složenou), rozborka sborka je nutná a i když je vše jak má být tak to má k dokonalosti hoodně daleko.. Ovšem myslím že je to prostě tak zamýšleno je to za pár kaček kompletní a "připravené" k letu (externí BEC je NUTNOSTÍ :!: stačí foxy BEC za 250,- ).. Za tyto peníze je slušný drak slušné 450 heli a dalších minimálně jednou tolik stojí výbava a to nebude žádná sláva.. Ovšem myslím že pro člověka začátečníka je to mnohem lepší než kupovat za 6000 nějakou 6ch hračku tipu MCPX.. Pokud mu to někdo trochu znalí zkontroluje a zalétne tak myslím že jako první vrtulník to službu udělá perfektní.. Musím říci že bratranci s ním začínali a jeden už ho má druhým rokem a nedá na něj dopustit a jediné co vyměnil jsou serva a motor (ale létá jen tak pro sebe takže žádná akrobacie spíše maketově, loping je maximum), druhý z něj udělal totální třísky a v té době nebyly díly tak koupil rexe..

Každopádně dej pak vědět jak to dopadlo až to dorazí a vyměníš to :) .

Jo a k tomu ocásku.. To jsme na tom stejně, dnes jsem to nestihl doladit ale mám ten samí problém jak popisuješ, neměl jsem manuál tak jsem to ani nedoladil.. Mohl by jsi mi poslat hodnoty co máš v nastavení vrtulky?? No jo vlastně ale ty už tam máš spirita :roll: tak nic... Budu muset ladit :lol: , jsem myslel že bych si to ulehčil :wink: ..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od Arcicorsa »

Teď jsem tomu rozebral tu vrtulku a koukám že to je stejně jako si to měl ty (celkem tři ložiska, dle návodu špatně) a i ty lístky tam jsou stejné :evil: . každopádně tam pasují lístky z MiniProtose a ty tu mám navíc tak je otestuji a dám vědět jestli je to lepší. Čteš dobře jen to občas upravuji když něco přehlédnu :wink: .. Chjo
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
TomasN

#200 Příspěvek od TomasN »

Arcicorsa píše:Každopádně dej pak vědět jak to dopadlo až to dorazí a vyměníš to :)

Kdyz uz jsem mel ten rotor rozebrany, vymenil jsem i loziska (japonce z Tobexu) a tlumici gumy. Vlastne, kdyz uz jsem kvuli te podlozce koupil cely balicek, vymenil jsem az na par podlozek cely grip.

Ted to je skoro bez vule - konec listu se pri vertikalnim "kvedlani" gripem pohne o cca 1-2mm. Tady pises, ze kdyz jsi udelal hlavu "kamennou", mel jsi problem s vibracemi. Ja ted problem s vibracema nepozoruji. Jeste jsem sice nebyl letat, ale zmeril jsem je ve Spiritu. Prikladam graf v ose X pri cca 2400ot. Je to s nasazenymi hlavnimi i vrtulkovymi listy. Zitra to pujdu proletet, tak jsem zvedavy...

K tomu ocasu na GT5-ce. Co si pamatuji, tak jsem P-ko znizil asi na cca 60-65 a I-ko taky v prisluznem pomeru. Navod se da stahnou z webu, jen musis najit pro verzi 2, vetsinou najdes starsi. Jestli chces, muzu skusit najit ten muj...
Přílohy
vibrace_x.png
ivkucera

#201 Příspěvek od ivkucera »

ivkucera píše:Ahoj, jsem tu nový, jak na foru, tak toto je má první dospělá heli. Nejdříve chci potvrdit pravdivá slova Arcicorsa, nedalo mi to a rozebral jsem rotorovou hlavu. Stejně špatně složené. Poskládal jsem to podle návodu, ale vůle tam jsou pořád. A nyní se chci zeptat zkušených na můj problém. Jednou, dvakrát vzlítnu asi do metru, snažím se zaviset, dobrý. Při dalším startu (po odpojení baterky a nové aktivaci na rovině) najednou heli vystřelí do předu jak kdybych měl snad na doraz klopení. Párkrát jsem to ustál, ale dnes jsem nešel tak rychle na horu a zaryl to čumákem do země. Kdyby to bylo pokaždý, tak hledám problém v nastavení, ale proč 2x 3x v pohodě a pak tohle.

Snad problém se starty je vyřešen - napasoval jsem tam Turnigy S306G-HV a asi 8 startů normálně kolmo vzhůru. Přitom při kontrole na stole servo klopení to původní normálně hladce fungovalo.
To Arcicorsa: Nastavení vrtulky mám P-50, I-50, Smooth stop-10, Stop symmetry-3. Asi vám to nebude vyhovovat, ale na moje první pokusy o létání s heli zatím dobrý. Až se po každém přistání nebudu klepat jak drahej pes, tak budu zkoušet další nastavení.
DS-12>MiniTitanE325(nostalgie)>Devil420>Goblin500>GoblinSPORT700>KRAKEN580+5xSPIRIT
martinit

#202 Příspěvek od martinit »

Kdyz jsem tu psal ze regulator s becem nestiha tak tu ze me delali idiota.Ted se vam to vsem prehriva a padaji jak mouchy.PROSTE POKUD JE U REGLU NAPSANE ZE MA 2A TAK TO NA NAPAJENI DIGITALNICH SERV NESTACI!!!ONI TO TAM CPOU ABY SE TOHO ZBAVILI A JE JIM JEDNO JESTLI TO VUBEC FUNGUJE.Nyni tam treba davaji jiny lepsi motor nez tenkrat.Placaji to ze vseho mozneho a nikdo z vas to asi nechape.Je jim uplne fuk jak to funguje.
T-REX 500 DFC PRO, HK 450/T-REX DFC PRO,T-REX 250 DFC PRO
jarcuch

#203 Příspěvek od jarcuch »

Snad se to bude hodit.
Přílohy
gt 5.1.pdf
Návod na GT5.1 v2
(1.22 MiB) Staženo 139 x
regulator.pdf
Ace 40A seriový reg.
(255.58 KiB) Staženo 114 x
nastaveni gyra v2.pdf
nastavení GT5.1 v2 pro e325s
(159.77 KiB) Staženo 120 x
mini titan.pdf
návod MT e325s
(1.91 MiB) Staženo 125 x
začátečník
Hitec Eclipse Pro 2,4 (mode2), mini titan e325s G5.1 sw2.0
ivkucera

#204 Příspěvek od ivkucera »

Ahoj, Arcicorsa píše: externí BEC je NUTNOSTÍ. Mám původní ACE RC BLC-40 a chci se zeptat jak se to projevuje, když vestavěný BEC nestíhá. Zatím jsem ve stádiu visení a poletování. Po druhé baterce má regulátor tak 50°. Pravda, BEC píšou 2A, odběr digi sev nemám čím změřit a ani ho nikde v dokumentaci neuvádí. Nejde mi o 250 Kč, ale proč tam přidávat další věc. Díky za vaše názory.
DS-12>MiniTitanE325(nostalgie)>Devil420>Goblin500>GoblinSPORT700>KRAKEN580+5xSPIRIT
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od Arcicorsa »

Postav si heli na stůl připoj akumulátor a zběsile tahej za všechny páčky na vysílači cca 3 min... Pak si sáhni na regulátor a spálíš si prst a ber to tak že je to na zemi, serva jedou naprázdno bez zatížení.. Při letu je to ještě mnohem horší a viděl jsem dva kousky MT na BEC v reglu spadnout, nejhorší je že jak BEC zkolabuje tak nikdo neví co heli udělá a když mi kolega vyprávěl jak honil splašeného MT po poli, který se sám roztáčel pak zase vypínal a on se chudák bál k tomu přijít tak jsem se musel hodně smát a za to všechno mohl BEC rozpálený doběla.. Další věc byla to že dokud byla venku kosa tak to chodilo ovšem jak stouply teploty tak už nebyla šance to použít... Možná při visení to šlape ale až se trochu rozletíš tak to na 100% fungovat nebude.. Teď je na tobě jestli ušetříš 5g hmotnosti a budeš doufat že to bude OK nebo tam ten BEC dáš a budeš mít jistotu.. Já bych radši jistotu toho že to bude OK než abych riskoval to že si heli povezu domu v pytlíku od svačiny :wink: .. Jinak já už třeba vůbec BEC nepoužívám na strojích 500 a více, zásadně jedu na 2S LiFe a od té doby mám naprostý klid a nikdy jsem neměl problém, je pravda že do 450 asi přijímačové LiFe nenacpu ale zase tam mám pořádný regl co má SBEC 6A což beru jako správný BEC do 450 .. Jinak já bych tam asi dal jiný regl (pánovy co jsem mu to stavěl jsem tam dal jen ten SBEC a šlape to taky) ten co tam je má sice governor ale když jsem ho vyzkoušel tak je stejně nepoužitelný (šílená reakční doba!!) takže nastaveny křivky ale tak bych to určitě nechtěl governor je prostě v dnešní době to nerozumnější (na to má asi každý jiný názor) a když je regl co ho kvalitně umí tak neznám nic lepšího.. Sám osobně létám jen regulátory YEP (klon YGE) které umí governor naprosto dokonale a mají i super SBEC do 450 heli naprosto dostačující.. Mohu doporučit tento http://www.rc-levneji.cz/regulatory--es ... c-5-5v-6a/ je to sice 60A a stačila by i 40A ale tu nemá skladem, já dokonce vozím v MiniProtosu 80A YEP a to proto že mi ho poslal místo 60A a už se mi to nechtělo řešit na druhou stranu byl za cenu 60A tak proč bych se vlastně zlobil 8) ..
ivkucera

#206 Příspěvek od ivkucera »

Děkuji za podrobné vysvětlení, jdu to řešit. Honit heli po poli opravdu nechci.
jarcuch

#207 Příspěvek od jarcuch »

Problém s BEC jsem tu četl, nevěnoval jsem mu pozornost a mám na dveřích u spolujezdce otisk hlavy rotoru. Bez legrace. Lítám lítám a najednou si udělal co chtěl.
Už jsem díky BEC spadl jednou, ale myslel jsem, že ti bylo rukama, ale udělal si co chtěl a jak chtěl.

Jinak pro lepší náladu jsem zneužil 3D tisku k opravám.
1, tréninkový kříž, jelikož jsem začátečník
2, oprava podvozku co se zlomil při odrazu o dveře auta.
3, směrovka byla tisknuta jen tak, jelikož podvozek mám o 1cm výše tak aby to sedělo..
Přílohy
IMG_0014.JPG
IMG_0007.JPG
IMG_0017.JPG
začátečník
jarcuch

#208 Příspěvek od jarcuch »

Tak teď jsem se vrátil z létání, mám dvě baterie 2200mAh.
První jsem létal s externí baterií pro serva. Včera jsem spíchl 5článků z lidlu s kapacitou 950mAh.
Létal jsem 8 minut, trénuji na místě.
Regulátor měl mírnou teplotu na chladiči.
Druhou baterii jsem zapojil s Bec a doba letu 3 minuty, pak se vrtulník začal propadat a reagoval cukavě a zbrkle, náhle a podrážděně.
Regulátor byl dost teplý.
Nastavení vrtulníku jsem nechal stejné nic jsem neměnil mezi výměnou baterií.
Sice externí baterie zdržují v nabíjení, ale pokud vydrží na vylétání dvou baterek 2200mAh, tak jsem v celku spokojen, dnes se podívám na možnosti regulátorů. Odpoledne jsem se koukal na příspěvek "Arcicorse" a pokud doporučuje tak si jej po brigádě zakoupím.
Děkuji ti za vysvětlení a doporučení.
Po výplatě, jen nevím po které asi proběhne další investice.
Ještě si pohraji s cukáním zadku, to tu bylo také a snad se bude lépe létat....
Děkuji všem za příspěvky a poučení..
začátečník
martinit

#209 Příspěvek od martinit »

Kdo by se nechtel trapit s dodatecnym becem,tak je lepsi vymenit regulator.Staci uplne obycejny třeba foxy http://www.rcm.cz/produkt/FOXY-R-45SB-s ... eli-i32850 Ten ma Bec 5A a to je dostatecna rezerva.Hlavne pozor při nastavovani napeti na takovýchto regulátorech.Maji rozpeti mezi 5 az 6v a jde o to ze orig.serva na Titanovi(opet vychytávka výrobce) jsou pouze na 5V!Takze pozor na to a nechat nastaveno pouze tech 5V.To co doporucil arcicorsa nelze pouzit s orig.servama!!!!Bacha na to.Arcicorsa tento vrtáš nevlastni,tak ho uplne nezna.Ted zas muze Jarcuch podekovat me ze nevyhodi peníze za regulator,ktery by Ti spalil všechna serva a mozna znicil i cely vrtulnik. :D :wink: Kdo by myslel ze 0,5V nehraje roli,tak bohužel ano.Serva by shorela.Ale jinak tento regl.Foxy muj bratr pouziva ke spokojenosti.Jen me mrzi ze jsem se tu rval za pravdu jako první a všichni ti mazaci tady to nechteli nevim proc prijmout?Zastavali se nove věci jako kdyby jim zalezelo na prodejnosti??!Také jsem nemohl tenkrat pochopit ze regulator za 1500kc muze byt i nedokonaly.Ze se klidne prodava za takovehle peníze.Clovek to proste nemůže prijmout.V modelarine se toci velke prachy a musí se fakt vybirat.Bohuzel nekdy neplati cim drazsi tim lepsi.Cas plyne a zkusenosti jsou vetsi.
Nejake ukázky po roce letani s vrtulnikama.Pred rokem jsem neumel nic.
http://youtu.be/AmzIWgc8n6E
T-REX 500 DFC PRO, HK 450/T-REX DFC PRO,T-REX 250 DFC PRO
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od Arcicorsa »

Má pravdu ten pán :wink: http://www.servodatabase.com/servo/ace-rc/c1016 to jsem přehlédl a dokonce to jsou analogy 8O .. Jinak není problém k jakémukoliv BECu třeba i v regulátoru který má výstupní napětí 5,5V připojit srážecí diodu třeba tuto http://www.tme.eu/cz/details/sb5100/dio ... onductor/# a pak se může provozovat i se servy na 5V :wink: .. Jinak ten Foxy regl je trošičku předražená varianta a YEP je technicky na vyšší úrovni.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“