Ze závěru č. 155 dosud nepřišly všechny zásilky do Prahy! Myslel jsem, že všechny zásilky poletí přímým letem CI Taipei - Abu Dhabi - Praha, ale nebylo tomu tak, přesto že na trackingu hongkongské pošty byl datum odeslání 14.7..
Ve skutečnosti měl celý závěr 155 letět přímo z HongKongu do Zurichu v normálním linkovém letu (ne cargo) LX139 (LX je Swiss air.) už 13.7. (sobota) a poté z Zurichu do Prahy letem LX1486.
ČP má záznamy o pytli č. 21, ve kterém bylo 14 doporučených zásilek a jedna z nich byla má. Opět to bylo jinak. Tento pytel do Prahy přiletěl 15.7. (pondělí) z Amsterdamu linkou KL1355 (KLM), nikoliv z Zurichu. Pytel 21 tedy vůbec neletěl Swiss airlines (LX139), ale nejspíše letem z HongKongu do Amsterdamu.
Teď proč zásilka neletěla 14.7. China Airlines Cargo TPE - PRG, jak HongKong post nejspíš myslel... prostě nebylo místo.
A proč neletěla LX139 z HongKongu do Zurichu? Asi opět nebylo místo.
Ve finále tedy nejspíš už druhá alternativa, do Amesterdamu, kde už asi místo bylo.
Otázka je, kde jsou ostatní pytle zásilek, protože jsem psal, že dosud všechny zásilky nepřišly.
Druhá zásilka přes SingPost furt nic, ale ještě je čas, kdo ví, kdy to zas ČP převezme.
Proč jsou teda problémy s dlouhou dobou doručení do ČR? Jednoduše, je moc zásilek a málo letadel. Myslím si, že dnes je také více prioritních zásilek a doporoučené holt musejí počkat déle.
P.S. Českou poštu to ale moc neomlouvá, protože v Praze byla zásilka jen o den déle, než jsem myslel. Doručení z Prahy tedy 4 dny. I to se mi zdá moc, vzhledem k tomu, že zásilka byla bez cla i bez DPH.