Hitec AURORA-9 pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
petan64

Re: Hitec AURORA-9 pokračování

#196 Příspěvek od petan64 »

Pro vysílač je aktuální verze 1.09. Doporučuji aktualizaci provést, hlavně pokud používáš stopky, které na starších verzích vykazují chybu měření... Po aktualizaci ale bude nutné znovu nastavit některé mixy - nutno důkladně zkontrolovat, případně znovu "napípat" celý model. Některé funkce mohou pracovat odlišně, nebo s jiným rozsahem hodnot... Proto není dobré kopírovat staré nastavení modelu na nový firmware!
Naposledy upravil(a) petan64 dne stř 22.05.2013 19:47, celkem upraveno 1 x.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
kokeš

#197 Příspěvek od kokeš »

Díky za odpověď.Na stránkáchJinoprostě píšou že při stahování aktualizací ze stánek Hitecu(je tam adresa já to píšu zkratkou)je potřeba vypnout antivir nebo to jaksi řešit s administrátorem.Tomu nerozumím jinak HP22 třeba koupím.Je pravda že třeba výškoměr kterej by mi hlásil právě dosaženou hodnotu hlasově by se hodil .To ale zrovna nevím jestli s aurorou jde.Vím že lze vario.To co je na obrazovce nelze za letu sledovat takže asi tak.Díky Vám za odpověď.
koksák
cthulhu

#198 Příspěvek od cthulhu »

Zdar lidi,
mám s Aurorou problém a to takovej, že se mi asi před měsícem stalo, že potenciometr plynu se kousek nad středem choval, jako by byl vydřenej (výpadek na stejným místě) a to se projevilo i na monitoru serv. Trvalo to jen jeden den - večer jsem vysílač znovu zapnul a vše OK. Dneska se takhle zachoval kanál směrovky kousek od středu (obě závady na levým kniplu). Po vypnutí a zapnutí vysílače opět OK...
Aurora má na kniplech asi 25 hodin provozu.
Máte někdo nápad, co se to děje?
První závada byla s verzí 1.08 a ta druhá s 1.09
Mini Titan FBL + Align 3G + Align 3GX Compact
Aurora 9 (Mode 2)
kokeš

#199 Příspěvek od kokeš »

Tady dávám ještě přílohu o nutné akci při instalaci softu na Hp22 ,jak se řeší?
Instalace softwaru HPP-22
1. Nainstalujte nejnovější verzi softwaru pro HPP-22 z w ebových stránek Hitec
Pro provedení aktualizace firmwaru Aurory 9, vysíalčového modulu Spectra 24 a přijímačů Optima 7 a 9
je třeba nainstalovat nejnovější verzi softwaru pro HPP-22 (verzi 1.03).
Software najdete na níže uvedené a drese:
http://hitecrcd.co.kr/tester/hpp_22.htm
2. Než nainstalujete nový software pro HPP-22, musíte udělat následující:
POZOR – Pokud nedodržíte tento postup, pov ede to k nesprávné funkci zařízení!
A. Odinstalujte jakoukoliv předchozí verzi softwaru pro HPP -22
B. Pokud používáte a ntivirový software, po dobu instalac e jej vypněte.
C. Pokud používáte Windows 7 nebo Windows Vista budete se muset přihlásit s právy
Administrátora
koksák
kokeš

#200 Příspěvek od kokeš »

Tak mně se zase stalo že jsem napípal model .Mněl jsem dvoje klapky na větroni.Přiřazeny na pátém a šestém kanálu.Na monitoru a i ve skutečnosti jezdilo servo na šestém kanálu na doraz ,na monitoru to bylo po celé dráze toho zobrazení takže určitě víc jak 140 %.Nešlo to nijak spravit bylo to na spálení serva.Dal jsem reset celého nastavení a pak znova napípal a bylo v pohodě.Přijde mi že se tam jako by sečetly dva požadavky.Má důvěra poklesla.Mam verzi1.07.Občas mi přijde že je to nestabilní .Na druhou stranu počítač se občas taky hryzne.
koksák
Zak

#201 Příspěvek od Zak »

Pokud se dobře dívám na návod k HTS-VOICE, pak hlasový výstup se týká pouze modulu GPS/Altitude, nikoliv varia samotného. Nebo jste už někdo zjistil něco jiného ?
kokeš

aktualizace aurory

#202 Příspěvek od kokeš »

Chci se podělit o některé zkušenosti.Koupil jsem přijimač minima a ten vyžaduje aktualizovat program na modulu spektra, takže následovala koupě HP22.Pak je potřeba aktualizovat vše protože se mnění hlášení o stavu napětí na přijimači.No a jak tady bylo zmiňováno mnění se tím některá nastavení na stávajících modelech.V mém případě jsem z 1.07 šel na nejnovější 1.09.Byly pak nastaveny všechna serva na 150%. a zmněněna diferenciace.Co jsem ale neuhlídal že se mi při startu na plný plyn nepřimněřeně potlačuje výškovka. Skončilo to prasklým trupem a uraženou vrtulí.Je to pro mne fakt drahej přijimač a příště to radši celé přepípam i když se mi do toho nechtělo protože nastavení letovejch režimů atd,chvíli trvá pak chci lítat a je vyšťavená baterka (slabá stránka aurory).Když jsem u toho tak jakej je rozdíl v dosahu mezi minimou a optimou7.Dík .
koksák
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#203 Příspěvek od Dejfak »

Je to přes půl roku co jsem vyndal z FunCuba přijímač že vynechává.
Poslal jsem ho Pelikánovi, ten ho poslal na servis.
Přijímač přišel na zpět že s ním nic neni.
Mezi tím jsem do FunCuba koupil jiný. Když jsem postavil Bixlera FPV tak se mi přijímač hodil. Osadil jsem ho tím kterému nic není.
Nějakou dobu jsem létal, ze záznamu videa jsem si všim, že éro jde do failsafe. Sváděl jsem to na rušení nějakou WiFi.
No a dnes jsem málem nedolétnul. Horko těžko jsem přistál.
Dělám zkoušku dosahu, vše maká jak má.
Tak hledám chybu v el.instalaci, vše ok
Tak jsem vyndal ven anténu, další let a zse. Spocenej jsem přistál.
Vyndavám přijímač a rozebírán ho. A nestačil jsem se divit.
Když mi ten přijímač zlobil tak to bylo tím že se promáčklo stínění antény o tišták. V servisu na to dali smrštovačku, která se nyní také promáčkla. To je tedy vážně řešení. :evil:
Přílohy
image.jpg
image.jpg
image.jpg
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
sterkar

#204 Příspěvek od sterkar »

Zdravím, mám dotaz ohledně telemetrie Aurory. Letos jsem si pořídil Hitec vario, k němu jsem musel dokoupit novou ústřednu. Napadlo mě, zda půjde nahrávat data z varia do PC, stejně, jako jsem před dvěma lety nahrával data z GPS. Zkoušel jsem přesně dle manuálu Hitec, ale nepodařilo se mi ani otevřít obrazovku z které se nahrávání spouští. Po delším zkoumání jsem zjistil, že se starší verzí HPP-22 (ver.1.04.(1) nahrávání funguje (pouze data z GPS). Ale s nejnovější verzí 1.14(1) nelze náhrávat nic, ani spustit na PC obrazovku s telemetrií. Dle mého názoru nemá Hitec zatím hotový záznam z varia do PC i když Pelikán v popisu GPS píše "PC také umožní zaznamenávat průběh letu (jízdy) a do paměti ukládat údaje všech snímačů, nejen GPS.". Nemáte někdo informace, zda lze nějak nahrávat data včetně varia, případně kdy to bude možné ?
Aurora,EasyGlider, Tetra Telink, MiniCorado, Stork 6, Mistral 4.0, Infinity Evo, Asperatus
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od H1N1 »

Dejfak píše:Je to přes půl roku co jsem vyndal z FunCuba přijímač že vynechává.
Poslal jsem ho Pelikánovi, ten ho poslal na servis.
Přijímač přišel na zpět že s ním nic neni.
Mezi tím jsem do FunCuba koupil jiný. Když jsem postavil Bixlera FPV tak se mi přijímač hodil. Osadil jsem ho tím kterému nic není.
Nějakou dobu jsem létal, ze záznamu videa jsem si všim, že éro jde do failsafe. Sváděl jsem to na rušení nějakou WiFi.
No a dnes jsem málem nedolétnul. Horko těžko jsem přistál.
Dělám zkoušku dosahu, vše maká jak má.
Tak hledám chybu v el.instalaci, vše ok
Tak jsem vyndal ven anténu, další let a zse. Spocenej jsem přistál.
Vyndavám přijímač a rozebírán ho. A nestačil jsem se divit.
Když mi ten přijímač zlobil tak to bylo tím že se promáčklo stínění antény o tišták. V servisu na to dali smrštovačku, která se nyní také promáčkla. To je tedy vážně řešení. :evil:

No to je teda super, ještě že mám záruku NBD a beru si vždy nový produkty a nikdy né reklamované. Dej todle do 3metrového akrobata po opravě a můžeš prodat auto aby jsi měl na nového.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
rc pilot
Kontaktovat uživatele:

Aurora a klapky na Mefistovi

#206 Příspěvek od rc pilot »

Pánové znalci Aurory.Mám Mefista od Reicharda a pro přistání chci nastavit křidýlka nahoru.v tom problém není ale chtěl bych aby :
1-toto bylo na přepínači
2-aby to fungovalo plynule zpomaleně a ne cvak cvak
3-samozřejmě to musí mít ještě rezervu pro případnou drobnou korekci náklonu
Toto jsem viděl na jiným letadle teda aji s jiným rádiem a fungovalo to dokonale ale s Aurorkou nevím jak na to.
Předem děkuji za případné rady.
petan64

Re: Aurora a klapky na Mefistovi

#207 Příspěvek od petan64 »

rc pilot píše:Pánové znalci Aurory.Mám Mefista od Reicharda a pro přistání chci nastavit křidýlka nahoru.v tom problém není ale chtěl bych aby :
1-toto bylo na přepínači
2-aby to fungovalo plynule zpomaleně a ne cvak cvak
3-samozřejmě to musí mít ještě rezervu pro případnou drobnou korekci náklonu
Toto jsem viděl na jiným letadle teda aji s jiným rádiem a fungovalo to dokonale ale s Aurorkou nevím jak na to.
Předem děkuji za případné rady.

Chceš tedy křidélka ve funkci brzdy, na tohle je mix B-Fly (jinak taky Crow mix). Pokud nemáš klapky, využiješ pouze nastavení křidélek a korekci výškovkou (pokud bude nutná). Ovládání bude plynulé kniplem plynu, motor předpokládám na přepínači (je to větroň...).
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
rc pilot
Kontaktovat uživatele:

Re: Aurora a klapky na Mefistovi

#208 Příspěvek od rc pilot »

petan64 píše:[quote="rc pilot
Chceš tedy křidélka ve funkci brzdy, na tohle je mix B-Fly (jinak taky Crow mix). Pokud nemáš klapky, využiješ pouze nastavení křidélek a korekci výškovkou (pokud bude nutná). Ovládání bude plynulé kniplem plynu, motor předpokládám na přepínači (je to větroň...).

Právě že jsi moji kombinaci pochopil jen částečně.
1-jedná se o elektrovětroń
2-křidýlka jako brzdy to ano,ale nechci je na knipl plynu ale na vypínači a nějak do toho namixovat servo pomalu aby se nevyklopila okamžitě ale pozvolna plynule a přitom zachovat ovládání plynu kniplem.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od H1N1 »

Tak je dát na LS nebo RS?
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
rc pilot
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od rc pilot »

H1N1 píše:Tak je dát na LS nebo RS?

To taky není to co bych chtěl,moje představa je jasná,jen nevím jestli to na Aurorce jde.Konkrétně jsem to viděl na T9,takže si myslím že možnostma Aurora snad nezaostává. :?: :?:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“