CAP 231 a co do něj dát za vybavení. Poradí někdo??
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
-
Fuzzi
- Kontaktovat uživatele:
RadimHnilica píše:Fuzzi píše:RadimHnilica píše:Fuzzi píše:kokoumes píše:Expa jsem mel asi na 30 %, ale vychylky byly na 100. Mel jsem je nastaveny, ale trouba jsem si je nezapnul.
ja osobne si myslim ze prave tie exponencialy na kridelkach su kamen urazu , ty si pohol kniplmom trochu lietadlo nereagovalo a potom si dal viac a uz si to prehnal ja by som ti radil dat tie polovycne vychylky a exponencialy dat do pr...
jedine kde si nechaj exponencialy je smerovka a aj to iba ak chces lietat profi zostavu tam to pouzivam aj aj lebo sa satva ze ked hybes vyskovokou das trosku aj smerovku a exponencialy mi to eliminuju
je to len kazdeho nazor a zvyk ale ja v tych exponencialoch akosi vidim len kamen urazu , u nas na letisku si jeden modelar co lieta 40 rokov dal na svoje ero na vyskovku exponencialy o mal co robit aby pristal !!! a bol to dvojmetrovy akrobat
Fuzzi jestli létáš soutěže (akrobatů) tak se divím že píšeš to co píšeš.
Poud to s expama nepřeženeš (což s 30% nepřeženeš) je to jedině výhoda protože celý let je potom ustálenější. při čemž řízení je dostatečně přesné. To že píšeš že akrobat nesmí být hodný to je absolutní blábol. a když se podíváš na to video musí ti být jasné že kokokoumes to nerozbil na nic jiného než na to že to utrhl na startu.
Přeju hezký den
100 ludi 100chuti 100 skusenosti 100 nazorov:)
kazdy je zvyknuty na nieco ine a kazdemu vyhovuje nieco ine ide len o to najst pre kazdeho najlepsiu volbu
Ovšem,jistě. ale názor že akrobat musí být nestabilní a musíš ho furt korigovat je zásadně špatný a budeš jej muset přehodnotit.Psal jsi želétáš soutěže. ať vemeš speciály na RCA,F3A nebo modelypro soutěže oibřích aktobatů musí ti být jasné že když pustíš páky model zcela stabilněa klidně poletí tam kam jsi jej nasměroval. Pokud tomutak u tvých akrobatů není nemáš je dobře seřízené. a soutěže se timusí létat velmi špatně. jakou kategoriilétáš?
to hej s tym s tebou suhlasim som to nepresne napisal a pochopil si to inak ako som myslel samozrejme ze ked pustis paky a nefuci model musi letiet absolutne rovno a presne , myslel som to v porovnani s modelmi inych kategorii ako napr vetron , mal som na mysli napr ze s akrtobatom sa dostanes ovela skor do vyvrtky ako s inym modelom tak sorry budem nabuduce pisat presnejsie aby nedochadzalo k nedorozumeniam
a co sa tyka aktegorie tak lietam rc m2 ja som zo slovenska ale je to podobne ako u vas rca ak chces vediet presne pravidla tak su na tejto stranke http://www.gkmodel.sk/
a pre uplnu presnost tuto sezonu som este nesutazil ale uz sa na tom pracuje mam okolo seba dobrych ludi ktory sa mi snazia radit a tak viacmenej ma trenuju ak chces vediet ktory tak je to Miso Pilat a Jozo Kucek
ale chyba mi poriadne lietadlo
to o tych exponencialoch som pisal pre to lebo mne sa s nimi naozaj zle lieta a u nas ich nikto nepouziva okrem jedneho zhodou okolnosti lietaval F3a:) ale kazdemu vyhovuje nieco ine , to mas ako napr to ze niekto riadi palcami a iny ma pult a kniple drzi dvoma prstami:)
Funtana X50 - ASP 4T 15ccm - Hangar9
Fanta - MVVS 8ccm+lad.r(konštrukcia Jozef Kucek)
pluto - OSmax 6,5ccm(prasknuty karburátor)
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
RadimHnilica píše:jASNĚ S JOžou Kuckem se potkávám na soutěži v Kloboukách.Letos mě vkloboukách opět přelétal a byl jsem druhý až za ním:0) létá dobře.
a třeba Abbru musím do vývrtky doslova nutit dost častosemi stává že kdybych si "nepomohl" tak ji neutrhnu a přeletím střed. což se mi taky sem tam povede
Mohu potvrdit Atlantis se tak chová taky, ony všechny dospělý F3Ačka se tak chovaj. Zkušený bodovač tam ty křidýlka vidí a strhává za to body.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
-
Fuzzi
- Kontaktovat uživatele:
RadimHnilica píše:jASNĚ S JOžou Kuckem se potkávám na soutěži v Kloboukách.Letos mě vkloboukách opět přelétal a byl jsem druhý až za ním:0) létá dobře.
a třeba Abbru musím do vývrtky doslova nutit dost častosemi stává že kdybych si "nepomohl" tak ji neutrhnu a přeletím střed. což se mi taky sem tam povede
jj sak idem za nim asi vo stvrtok lebo zhanam trup na akrobata nevedel by si o niecom? na 7.5 , inak jozo to je maniak on telefonuje fajci a este lieta zostavu
Kloboukách to je na morave??? ak hej tam pojdem tento rok asi aj ja
len to zatial vyzera biedne s tym erom
inak mate uz zverejnenu zostavu rca na tento rok??? ak hej bol by som vdacny za link
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
RadimHnilica píše:http://www.mistrovstvi-rcm2.wz.cz/default.htm
jen máme pořád taknějak nejasno kolem obratu 11
Koukám že sestava bude o dost zajímavější - ta jedenáctka je podle mne to samé co bylo v P-05, tzn. 1 a půl výkrutu na jednu stranu, končí na středu a v noži, z toho nože 1 a půl výkrutu na druhou (takže zase končí normálně). Velmi pěkné cvičení na práci se směrovkou
Změna směru točení výkrutu nastává na středu a je bez prodlevy, je dobré vědět.
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
původně když vyšla sestava jen napsaná je tam napsáno 3/2 doprava a 3/2 doleva. to by znamenalo dle mě (možná se mýlím) že by se jednalo o tři půlvýkruty doprava a tři půlvýkruty doleva. Dle aresti to ale vypadá že se jedná o jeden a půl výkrutu doprava a jeden apůl doleva (obdoba tří výkrutů v sestavě v r 2003 jen se změnou směru otáčení).
nechápu moc ale jak si to myslel s tím že bych ve středu byl v nožáku. mám za to že v P05 to bylo něco jiného.možá se mýlím. díky
nechápu moc ale jak si to myslel s tím že bych ve středu byl v nožáku. mám za to že v P05 to bylo něco jiného.možá se mýlím. díky
Radim
-
Fuzzi
- Kontaktovat uživatele:
no zostava sa mi lubi ovela zaujimavejsia nez nasa,
inak ake robite obraty medzi jednotlivymi bodmi? mate ich presne dane alebo lubovolne??
lebo u nas su tie obraty presne dane
inak ake robite obraty medzi jednotlivymi bodmi? mate ich presne dane alebo lubovolne??
lebo u nas su tie obraty presne dane
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
RadimHnilica píše:původně když vyšla sestava jen napsaná je tam napsáno 3/2 doprava a 3/2 doleva. to by znamenalo dle mě (možná se mýlím) že by se jednalo o tři půlvýkruty doprava a tři půlvýkruty doleva. Dle aresti to ale vypadá že se jedná o jeden a půl výkrutu doprava a jeden apůl doleva (obdoba tří výkrutů v sestavě v r 2003 jen se změnou směru otáčení).
Hups, máš pravdu... nechal jsem se unést... tam to bylo 3/4 tam a zpátky, ne 3/2...
No tak tady budeš uprostřed na zádech. Sorry.
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele: