Align T-rex 500

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

Re: Align T-rex 500

#196 Příspěvek od pkotatko »

Jde to i se smatlavejma rucickama, ale je treba je podporit tim rosolem v nadrzi na krku. :mrgreen:
Samozrejme pokus o vtip.
Udelal jsem si ocelove soudecky co jdou navlect tesne na hridel. Na jedne strane jsou
zkoseny ( kuzel ) az do ostre hrany. Pri lepeni loziska je prilozis z obou stran a stahnes. Treba kouskem gumove hadicky co ten soudek bude tlacit k lozisku. Pak mas lozisko vycentrovany. Pozor, neprehanet s lepidlem aby jsi ty soudecky neprilepil taky.
Treba to ale neni zrovna problem u tve heli, nevim, nevidel jsem ji.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
OPR
Kontaktovat uživatele:

#197 Příspěvek od OPR »

pkotatko píše:Jde to i se smatlavejma rucickama, ale je treba je podporit tim rosolem v nadrzi na krku. :mrgreen:
Samozrejme pokus o vtip.
Udelal jsem si ocelove soudecky co jdou navlect tesne na hridel. Na jedne strane jsou
zkoseny ( kuzel ) az do ostre hrany. Pri lepeni loziska je prilozis z obou stran a stahnes. Treba kouskem gumove hadicky co ten soudek bude tlacit k lozisku. Pak mas lozisko vycentrovany. Pozor, neprehanet s lepidlem aby jsi ty soudecky neprilepil taky.
Treba to ale neni zrovna problem u tve heli, nevim, nevidel jsem ji.

Dík, dobře si dokážu představit jak to používám a jak to funguje .... jediný co vázne (ano problém rosolu :D ) kde to sehnat a pořípadě kde to nechat vyrobit. :?:

pkotatko píše: ...Treba to ale neni zrovna problem u tve heli, nevim, nevidel jsem ji.

Tak to jsme dvá, já taky ne :lol:
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od pkotatko »

Prvni soustruznik v okoli.......
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
OPR
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od OPR »

Nekupoval někdo z Vás v posledn době novou desku cykliky? Zajímá mne spíš ta naová várka dílů - bo poslední dobou nějak na tu kvalitu soudrzi serou. Ta moje má už poměrně velkou vůli mezi vnějším a vnitřním kroužkem. Jak jsou na tom nové cykliky s tou vůlí ví někdo? Přece jen kdybych měl koupit novou a ta měla vůli rovnou ... no nic moc. To to radši propiju :D
saint21

#200 Příspěvek od saint21 »

Na bezpádlo je doporučené servo s tahem 4,6kg můžu použít 4,5kg? nebudu s tím lítat žádné 3D. Nebude to problém?
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
boZZda

Align T-rex 500

#201 Příspěvek od boZZda »

saint21 píše:Na bezpádlo je doporučené servo s tahem 4,6kg můžu použít 4,5kg? nebudu s tím lítat žádné 3D. Nebude to problém?

To neni zadny rozdil. Neres to ani na 3D.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
saint21

#202 Příspěvek od saint21 »

Díky za info.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
zablabla

#203 Příspěvek od zablabla »

OPR píše:Nekupoval někdo z Vás v posledn době novou desku cykliky? Zajímá mne spíš ta naová várka dílů - bo poslední dobou nějak na tu kvalitu soudrzi serou. Ta moje má už poměrně velkou vůli mezi vnějším a vnitřním kroužkem. Jak jsou na tom nové cykliky s tou vůlí ví někdo? Přece jen kdybych měl koupit novou a ta měla vůli rovnou ... no nic moc. To to radši propiju :D

Už jsem měl otevřenou tobolku. Naštěstí jsem si nechal tu krabičku otevřít a když jsem tu vůli zkusil, tak na té kupované cyklice byla ta vůle větší, než co mám na helině.

Takže potvrzuji, otázka co s tím můžeme dělat. (samozřejmě nebrat, ale mám obavu , že čas nás stejně donutí - nebo poslat rexe do penze a přejít k La...nebo jinam)
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
OPR
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od OPR »

Tos mne moc nepotěšil ......... ba dokonce silně nazlobinkal .. :lol:
Holt dokud ložisko ložiskuje nová tam nepůjde ... a pak prstě nevim. Hmmm, to je ale den. :evil:

No nic, dík Ti za zprávu.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od OPR »

Dneska jsem vyrušil můj řemínek za zimního spánku abych se podíval na ložiska jestli nepotřebujou vyměnit a překvapila mne jedna věc.
Schválně jestli se to někomu už někdy nestalo nebo někdo nemá podobnej zážitek.

Poravdě nevím co si o tom mám myslet. Řemínek jsem ničím nepolejval, nekonzervoval a vůbec na podzim jsem ho sundal z vrtulníku natáhl do trubky mezi domek vrtulky a ocasní nosník ....... Na okrajích je vidět nějakej "vyráženej" brdel. Mám to takhle složený každou zimu dohromady a OK.

Asi mi usychá - muším ho víc zalejvat :lol:

PS: jo a je to mastný ......
Přílohy
03.jpg
02.jpg
01.jpg
Screwball671

#206 Příspěvek od Screwball671 »

No a nebude lepší než ho hodiny zkoumat a psát o tom disertační práci ho prostě vyměnit, Vím,že určitě napíšeš, že to je jen důsledek nějáké větší záhadné, klubající se závady. Já bych ho ale prostě vyměnil a šel bych radši na pivo, tedy pro klid duše bych se mrknul na řemeničky a ložiska.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
error414
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od error414 »

OPR píše:Dneska jsem vyrušil můj řemínek za zimního spánku abych se podíval na ložiska jestli nepotřebujou vyměnit a překvapila mne jedna věc.
Schválně jestli se to někomu už někdy nestalo nebo někdo nemá podobnej zážitek.

Poravdě nevím co si o tom mám myslet. Řemínek jsem ničím nepolejval, nekonzervoval a vůbec na podzim jsem ho sundal z vrtulníku natáhl do trubky mezi domek vrtulky a ocasní nosník ....... Na okrajích je vidět nějakej "vyráženej" brdel. Mám to takhle složený každou zimu dohromady a OK.

Asi mi usychá - muším ho víc zalejvat :lol:

PS: jo a je to mastný ......

souhlas s Screwball671, pokud se ti nezda tak vymenit.

BTW: doufam ze se nikdy nedostanes k me heline, vyhodil by si me ju celou :D :D
Logo 600 + spirit
OPR
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od OPR »

Screwball671 píše:No a nebude lepší než ho hodiny zkoumat a psát o tom disertační práci ho prostě vyměnit, Vím,že určitě napíšeš, že to je jen důsledek nějáké větší záhadné, klubající se závady. Já bych ho ale prostě vyměnil a šel bych radši na pivo, tedy pro klid duše bych se mrknul na řemeničky a ložiska.

Právě že jsem kontroloval ložiska a ty byly OK. Tak sem to skládal zpět a že to uložím. Jenže když jsem začal manipulovat s řemínkem tak jsem zjistil že mám od něčeho mastné ruce. (chleba se sádlem sem u toho nebaštil - pro šťouraly :lol: )
Tak jsem začal zkoumat kde jsem se "namazal". A on to řemínek.
Oni to něčím konzervují? Nebo ..... napadají mne samé kokotiny :lol: .......
OPR
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od OPR »

error414 píše: .....BTW: doufam ze se nikdy nedostanes k me heline, vyhodil by si me ju celou :D :D

:D Proč myslíš?
frantas

#210 Příspěvek od frantas »

TO JÁ ŘEMÍNEK VYMĚNIL ZA KARDAN A JE PO STAROSTECH :lol:
FPV QUAD FAUST,T-REX 600 DOMINATOR,T-REX 500,F3A Supra Fly 10cm,Mistral,Funfly6,5 ,Viper 3D elektro.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“