Tricopter
Datel píše:Je potřeba tak silné servo? Nestačilo by třeba tohle, který mám v šuplíku?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9392
Stačit by mělo. Já tam nemam o moc silnější a je to bez problémů.
corsair píše:Jeden dotaz, možná pro někoho k zasmání-řídí se to jako vrtas, nebo jako letadlo, já jedu mod2 a levou ruku resp.její prsty mám dost chcíplé, takže zvládám akorát levačkou plyn, ale skoro né směrovku???????? díky
Řídí se to jako vrťas. Taky mám mod2, tedy na levé mám plyn a směrovku (rudder)
Lukash píše:Tak už to mám také postavené... Jen to zaboha nemůžu napípat. Jediný, co mi funguje, je ten rudder. Bych se z toho zbláznil. Holt žádná sranda, když vůbec člověk netuší, jak funguje gyro
Ono to půjde, jen nezapomeň přepnout gyra od motorů na digitál a musí být v norm. režimu a pro servo je lepší v head locku. Mně stačilo tenkrát zapojovat poprvý vrt. a taky sem se stím pral, ještě když mam vysílač v němčině
Lukash> Pokud to nejdřív zapojíš bez těch gyr, vše "napípáš" aby odpovídal smysl výchylek a reakce na ovládání, tak máš prakticky hotovo. Místo motorů lze připojit také serva - lépe (a bezpečněji) lze sledovat všechny reakce.
Teprve když ti to bude chodit bez gyra, tak je postupně připojuj. Tedy nejprve to "vrtulkové" gyro a pak ta tři zbývající. Jak je tam "šoupnout" už pak poznáš i metodou pokus-omyl...
Gyro s "pípáním" vysílače nemá pranic společného (tedy kromě eventuálního řízení jeho zisku).
Teprve když ti to bude chodit bez gyra, tak je postupně připojuj. Tedy nejprve to "vrtulkové" gyro a pak ta tři zbývající. Jak je tam "šoupnout" už pak poznáš i metodou pokus-omyl...
Gyro s "pípáním" vysílače nemá pranic společného (tedy kromě eventuálního řízení jeho zisku).
Já mám všechny 4 taky ty HK 401B. Typ serv nastav na DS u těch tří gyr a u toho gyra pro servo podle toho, jaký servo máš. Směr měníš tím druhým přepínačem. Já sem ten směr nastavil tak, že jsem to chyt do ruky, přidal nepatrně plyn(bez vrtulí) a nastavil-nakloníš dolů-musí se přidat plyn na tom motoru aby se to srovnalo, u serva to uděláš obdobně(natáčíš do stran), prostě to musí vyrovnávat. Zisk si pro motory mam cca 26%. Zisky pro motory a servo mam zvlášť ve vlastním kanálu a s vlastním přepínačem-takže tím přepínačem nastavuju zda bude v norm. nebo v head locku. Ten zisk nastavíš jako u serva velikost výchylek, na jednu stranu je to norm. na druhou head lock. Gyro je v head locku, pokud na něm svítí ta dioda.
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
Lukash píše:A jaký máš gyra? Já objednal ty HK401B a i když čumím do toho manuálu, tak z toho moudrej nejsem. Hlavně vůbec nerozumím tomu, jak se přepíná ten směr a typ serv. Kdybys mi to dokázal polopatě vysvětlit, budu nesmírně vděčen
Teď musím letět na chvilku do háku, v noci to budu študovat dál...
uplne jednoduche... na gyru mas dva prepinace jeden je na smysl smeru gyra : normal nebo revers (DR) a druhy na rezim serva : digital nebo analog (DS)
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
dj_krata píše:Uplne jednoduche... na gyru mas dva prepinace jeden je na smysl smeru gyra : normal nebo revers (DR) a druhy na rezim serva : digital nebo analog (DS)
No jo, v tom je ale ten zakopanej pes... Já totiž ty přepínače tak nějak nevidím. Resp. vím kde jsou, ale netuším, jak s nima pohnout (kam?) - zkrátka vůbec netuším, jak se s nima cvaká... Asi budu muset jedno gyro rozebrat, nebo fakt nevím
powder píše:Lukash> Pokud to nejdřív zapojíš bez těch gyr, vše "napípáš" aby odpovídal smysl výchylek a reakce na ovládání, tak máš prakticky hotovo. Místo motorů lze připojit také serva - lépe (a bezpečněji) lze sledovat všechny reakce.
Tím "pípáním" jsem samozřejmě myslel celkové zprovoznění. Tvůj postup samozřejmě vyzkouším a logicky by to mělo šlapat.
Jen ještě otázečka, už se to tu rozebíralo:
Mám bohužel taky jen šestikanálový příjímač po ruce a tak zisk těch tří gyr dávám též do kanálu 3. Co mám ve vysílači mixovat tak, abych mohl nastavit ten zisk a zároveň mi fungoval plyn (nebo kolektiv či co to vlastně ovládám
Mám tam mixy Pitch curve a Throttle curve... a taky spoustu jiných. Jak na to? Díkes.
Aby si s těma přepínačema mohl hýbat, musíš to gyro rozebrat a odstranit tu žlutou folii. Pak se ještě doporučuje tato úprava: http://sergio.salvi.ca/2009/10/18/myste ... ns/?src=hk
levym přepínačem nastavuješ zda je servo digitál nebo ne, defaultně je analog, nahoru přepneš na dig. Pravý přep. je na revers
levym přepínačem nastavuješ zda je servo digitál nebo ne, defaultně je analog, nahoru přepneš na dig. Pravý přep. je na revers