Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Datel
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od Datel »

Je potřeba tak silné servo? Nestačilo by třeba tohle, který mám v šuplíku?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9392
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
martinre
Kontaktovat uživatele:

#197 Příspěvek od martinre »

Datel píše:Je potřeba tak silné servo? Nestačilo by třeba tohle, který mám v šuplíku?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9392

Stačit by mělo. Já tam nemam o moc silnější a je to bez problémů.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od corsair »

Jeden dotaz, možná pro někoho k zasmání-řídí se to jako vrtas, nebo jako letadlo, já jedu mod2 a levou ruku resp.její prsty mám dost chcíplé, takže zvládám akorát levačkou plyn, ale skoro né směrovku???????? díky
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od Lukash »

corsair píše:Jeden dotaz, možná pro někoho k zasmání-řídí se to jako vrtas, nebo jako letadlo, já jedu mod2 a levou ruku resp.její prsty mám dost chcíplé, takže zvládám akorát levačkou plyn, ale skoro né směrovku???????? díky

Řídí se to jako vrťas. Taky mám mod2, tedy na levé mám plyn a směrovku (rudder)
martinre
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od martinre »

No jako vrtulník, bez směrovky/ocasu to nejde. Já směrovku kdysi taky při lítání moc nepoužíval, ale od tý doby co lítam halový F3P a vrtulník tak sem si tak zvyk, že ji cpu i do samokřídla :D
corsair
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od corsair »

martinre píše:No jako vrtulník, bez směrovky/ocasu to nejde. Já směrovku kdysi taky při lítání moc nepoužíval, ale od tý doby co lítam halový F3P a vrtulník tak sem si tak zvyk, že ji cpu i do samokřídla :D
Díky, tak to mám po žížalkách, já bych i směrovku použil ale ruka to nedá
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od Lukash »

Tak už to mám také postavené... Jen to zaboha nemůžu napípat. Jediný, co mi funguje, je ten rudder. Bych se z toho zbláznil. Holt žádná sranda, když vůbec člověk netuší, jak funguje gyro :)
martinre
Kontaktovat uživatele:

#203 Příspěvek od martinre »

Lukash píše:Tak už to mám také postavené... Jen to zaboha nemůžu napípat. Jediný, co mi funguje, je ten rudder. Bych se z toho zbláznil. Holt žádná sranda, když vůbec člověk netuší, jak funguje gyro :)

Ono to půjde, jen nezapomeň přepnout gyra od motorů na digitál a musí být v norm. režimu a pro servo je lepší v head locku. Mně stačilo tenkrát zapojovat poprvý vrt. a taky sem se stím pral, ještě když mam vysílač v němčině :D .
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od Lukash »

A jaký máš gyra? Já objednal ty HK401B a i když čumím do toho manuálu, tak z toho moudrej nejsem. Hlavně vůbec nerozumím tomu, jak se přepíná ten směr a typ serv. Kdybys mi to dokázal polopatě vysvětlit, budu nesmírně vděčen :)
Teď musím letět na chvilku do háku, v noci to budu študovat dál...
powder
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od powder »

Lukash> Pokud to nejdřív zapojíš bez těch gyr, vše "napípáš" aby odpovídal smysl výchylek a reakce na ovládání, tak máš prakticky hotovo. Místo motorů lze připojit také serva - lépe (a bezpečněji) lze sledovat všechny reakce.
Teprve když ti to bude chodit bez gyra, tak je postupně připojuj. Tedy nejprve to "vrtulkové" gyro a pak ta tři zbývající. Jak je tam "šoupnout" už pak poznáš i metodou pokus-omyl...
Gyro s "pípáním" vysílače nemá pranic společného (tedy kromě eventuálního řízení jeho zisku).
martinre
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od martinre »

Já mám všechny 4 taky ty HK 401B. Typ serv nastav na DS u těch tří gyr a u toho gyra pro servo podle toho, jaký servo máš. Směr měníš tím druhým přepínačem. Já sem ten směr nastavil tak, že jsem to chyt do ruky, přidal nepatrně plyn(bez vrtulí) a nastavil-nakloníš dolů-musí se přidat plyn na tom motoru aby se to srovnalo, u serva to uděláš obdobně(natáčíš do stran), prostě to musí vyrovnávat. Zisk si pro motory mam cca 26%. Zisky pro motory a servo mam zvlášť ve vlastním kanálu a s vlastním přepínačem-takže tím přepínačem nastavuju zda bude v norm. nebo v head locku. Ten zisk nastavíš jako u serva velikost výchylek, na jednu stranu je to norm. na druhou head lock. Gyro je v head locku, pokud na něm svítí ta dioda.
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od dj_krata »

Lukash píše:A jaký máš gyra? Já objednal ty HK401B a i když čumím do toho manuálu, tak z toho moudrej nejsem. Hlavně vůbec nerozumím tomu, jak se přepíná ten směr a typ serv. Kdybys mi to dokázal polopatě vysvětlit, budu nesmírně vděčen :)
Teď musím letět na chvilku do háku, v noci to budu študovat dál...

uplne jednoduche... na gyru mas dva prepinace jeden je na smysl smeru gyra : normal nebo revers (DR) a druhy na rezim serva : digital nebo analog (DS)

:-)
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od Lukash »

dj_krata píše:Uplne jednoduche... na gyru mas dva prepinace jeden je na smysl smeru gyra : normal nebo revers (DR) a druhy na rezim serva : digital nebo analog (DS)

:-)

No jo, v tom je ale ten zakopanej pes... Já totiž ty přepínače tak nějak nevidím. Resp. vím kde jsou, ale netuším, jak s nima pohnout (kam?) - zkrátka vůbec netuším, jak se s nima cvaká... Asi budu muset jedno gyro rozebrat, nebo fakt nevím :)
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od Lukash »

powder píše:Lukash> Pokud to nejdřív zapojíš bez těch gyr, vše "napípáš" aby odpovídal smysl výchylek a reakce na ovládání, tak máš prakticky hotovo. Místo motorů lze připojit také serva - lépe (a bezpečněji) lze sledovat všechny reakce.
Teprve když ti to bude chodit bez gyra, tak je postupně připojuj. Tedy nejprve to "vrtulkové" gyro a pak ta tři zbývající. Jak je tam "šoupnout" už pak poznáš i metodou pokus-omyl...
Gyro s "pípáním" vysílače nemá pranic společného (tedy kromě eventuálního řízení jeho zisku).

Tím "pípáním" jsem samozřejmě myslel celkové zprovoznění. Tvůj postup samozřejmě vyzkouším a logicky by to mělo šlapat.
Jen ještě otázečka, už se to tu rozebíralo:
Mám bohužel taky jen šestikanálový příjímač po ruce a tak zisk těch tří gyr dávám též do kanálu 3. Co mám ve vysílači mixovat tak, abych mohl nastavit ten zisk a zároveň mi fungoval plyn (nebo kolektiv či co to vlastně ovládám :))?
Mám tam mixy Pitch curve a Throttle curve... a taky spoustu jiných. Jak na to? Díkes.
martinre
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od martinre »

Aby si s těma přepínačema mohl hýbat, musíš to gyro rozebrat a odstranit tu žlutou folii. Pak se ještě doporučuje tato úprava: http://sergio.salvi.ca/2009/10/18/myste ... ns/?src=hk

levym přepínačem nastavuješ zda je servo digitál nebo ne, defaultně je analog, nahoru přepneš na dig. Pravý přep. je na revers
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“