Blade SR

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
off
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od off »

pns píše:zdravim, chtel jsme se zeptat zda neni nejaka nahrada, za hlavni ozubene kolecko, bohuzel to vypada ze nikde neni k dostani :(

Nojo bohužel ozubené kolo je u tohohle vrtulníku asi nejpodstatnější "deformační zóna", je vyrobené z dost křehkého plastu a odchází opravdu rádo. Bohužel se obávám, že je to úplný originál :-(
Naposledy upravil(a) off dne pon 21.06.2010 14:46, celkem upraveno 1 x.
Vladimir7
Kontaktovat uživatele:

#197 Příspěvek od Vladimir7 »

pns píše:zdravim, chtel jsme se zeptat zda neni nejaka nahrada, za hlavni ozubene kolecko, bohuzel to vypada ze nikde neni k dostani :( polomer ma nejakych 3,5cm a dira na hridel je 4mm... nemohli by jste prosim zmerit, sva kolecka pro porovnani? dekuji

tady http://www.microheli.com/index.php?cPath=2924&osCsid=a6d604ee67136aa29923f04c80c075de
pns

#198 Příspěvek od pns »

hm. ja myslel jestli se tomu treba nepodoba to co je na cp, nebo nekde jinde... to kolecko z toho odkazu , neco uz jsme si objednal, ale to tu bude za dlouho :(
Jirkakamikadze

Blade SR na spektrum DX7

#199 Příspěvek od Jirkakamikadze »

kluci,je to pařba za ty prachy, ale jsem po letech zvyklý na DX 7čku, a pokus o zprovoznění Blejda na ní mě stál zadek (Blejda :x )
nemáte někdo návod,bod po bodu,na nastavení ve vysílačce?
není mi moc jasné hlavně připojení a nastavení gyra,kam co a jak,nastavení křivek plynu,režimů atd.,
prej jsem dobrej pilot stíhačky, ale 4 osy najednou :roll: :cry: :wink: :D
no,a co se týče výdrže dílů S erka, ma se létat, ne s tím třískat,
a střeva jsou i s vysílačkou dobré na Torro,
Díky za vlákno, sedím s tím u stolu, a nějak mi to nejde... :twisted: :evil:
Kami
pns

#200 Příspěvek od pns »

chtel jsem se zeptat, co zapricini ze se rotor pri otackach, pri naklonu dopredu, nakloni i doleva(z pohledu ze zadu), ikdyz cyklika to vypada se hybe spravne? nevim co s tim :(
off
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od off »

pns píše:chtel jsem se zeptat, co zapricini ze se rotor pri otackach, pri naklonu dopredu, nakloni i doleva(z pohledu ze zadu), ikdyz cyklika to vypada se hybe spravne? nevim co s tim :(

Jsi si jistý, že doleva? Měl by létat (furt, všetně vistu) mírně nakloněný doprava, čím, víc mu naložíš, tím víc (pokud teda nechceš zatáčet).

EDIT: aha teď to čtu pořádně - rotor dolava = vrtulník visí doprava (pravá lyže je níž). Tak to je správně, vyrovnává to tah ocasní vrtulky, jinak by Ti ujížděl bokem. Nedělá to "samo", děláš to Ty tím, jak se snažíš letět rovně.
pns

#202 Příspěvek od pns »

no asi jsem to spatne popsal, pustim rotor, neletim, dam packu klopeni dopredu, aby se naklonil rotor dopredu a on se pritom nakloni i do leva(tocici se rotor), ale cyklika pritom zustava,myslim spravne, nevim cim to je:(
Mikelo

#203 Příspěvek od Mikelo »

Vrtulník se nechová jako plošník, lítá nesymetricky. Prostuduj si pojmy jako precesní síla nebo aerodynamika rotujícího křídla.
pns

#204 Příspěvek od pns »

Mikelo píše:Vrtulník se nechová jako plošník, lítá nesymetricky. Prostuduj si pojmy jako precesní síla nebo aerodynamika rotujícího křídla.

takze to tak ma v podstate byt.. ?
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od MartinMartin »

Zdarec, uvažuji o koupi SR ale chtěl bych se zeptat podotýkám že mejitelů ne blbých kecalů jestly má cenu tento vrtulník kupovat létám dobře Blade mSR a mám chuť jít do něčeho většího pořídil bych i nějakou 450 ale bojím se sprovoznění nastavení seřízení což SR je již s výroby a že bych se díky němu dostal do problematiky vrtulníků. Tak co mi na to odpovíte koupit jej jste s ním spokojení nebo jít rovnou do 450 což ale by byla levná kopie HK jinak mám na modely letadel DX7 kterou bych taky mohl používat jinak škoda že není BNF
pns

#206 Příspěvek od pns »

podle mych zkusenosti, ikdyz s MSR umis, tak SR ikdyz je ve vysu stabilnejsi nez, pro 450, tak zacinas znovu, nejde o smery, ale proste se chova jinak, me stacili 2h na simu, abych dostal packovani trosku do ruky a pak uz jsem SR ve vysu udrzel a na sim nesahl...
panther
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od panther »

U HK 450 pocitaj s tym ze to bude treba zlozit a nastavit, co nie je taka sranda, ako zaciatocnik som si s tym sam neporadil. Ale na druhu stranu ziskas proti Blade uz normalnu heli.
Cheerson CX-20, úpravy - 3D gimbal, OSD, fpv
off
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od off »

MartinMartin píše:pořídil bych i nějakou 450 ale bojím se sprovoznění nastavení seřízení což SR je již s výroby a že bych se díky němu dostal do problematiky vrtulníků. Tak co mi na to odpovíte koupit jej jste s ním spokojení nebo jít rovnou do 450

Osobně mám (m.j.) jak 450ku, tak BSR - ale blejda na "cestu na chalupu a hraní" - vše v jedné relaitvně malé krabici, 450 na létání.
BSR na získávání zkušeností na "opravdické" heli není podle mě moc vhodný, je tam "všechno jinak" a navíc učení komplikují bez nadsázky vydřidušské až zlodějské ceny ND (kvalitní kabina na T-REXe 300, lexanová šlupka na beljeda 480 apod.), obecně dražší, než stejný díl originál na 450ku, a navíc někdy trochu váznou dodávky (monopol ASTRY). Navíc platové díly zdaleka nevyrdží to. co by od nich člověk čekal - každé doslova šrtnutí listy např = hlavní kolo 149 CZK + příčná hřídel cca 40 CZK.

Takže pokud to myslíš s vrtulníky vážněji a nic nemáš, osobně bych na 100% doporučil to HKčko (nebo jakýkoliv slušný bazar T-REXE nebo MT), stejně se budeš muset naučit sborky a rozborky a tu a když se to naučíš na těchhle "opravdových" mašinkách, tak už to bude furt stejné. je to samozřejmě o něco dražší v první fázi, ale ne o moc, speciálně jestli máš slušné rádio svoje.

SR je podle mě koncepčně dobrý pro ty, co vědí, že jim to na nějakou dobu stačí a vědí, že se nebudou pokoušet o nějaké 3D blbnutí (a ono to jinak zas nelítá špatně, to ne, zvládne to třeba přemet či výkrut), přijmou omezení vyplývající hlavně z konstrukce ocasní vrtulky a jsou trpěliví stran dodávek ND. A nebo "na oddechové hraní na cesty", kdy se s ním dá slušně pohodově polítat, pocvičit, a kdy kdy ho s klidným svědomím nechávám někde v kempu v autě a kdyby ho někdo ukrad, tak mě to zas tak moc trápit nebude.
Jako "mezikrok" mezi prcama a velkýma helinama je podle mě k ničemu.
off
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od off »

Ahoj SRkáři, trochu měním "šatník", tak jde SRko z domu a mám tu kupu ND s velkou slevou - viz
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=420752#420752
007hudy

#210 Příspěvek od 007hudy »

Ahoj muzu vas prosim poprosit o radu jak zapojit serva do prijimace(kam jake servo,regulatro, gyro.)
Dostal jsem srko ale prijimac byl odpojen:(...

tak zapojeno:)
tak nova otazka:)
Jak muzu zmenit z mod 1 na mod 2?
Hledat éro v řepce, to je jako hledat prd ve vířivce:)
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“