MartinMartin píše:pořídil bych i nějakou 450 ale bojím se sprovoznění nastavení seřízení což SR je již s výroby a že bych se díky němu dostal do problematiky vrtulníků. Tak co mi na to odpovíte koupit jej jste s ním spokojení nebo jít rovnou do 450
Osobně mám (m.j.) jak 450ku, tak BSR - ale blejda na "cestu na chalupu a hraní" - vše v jedné relaitvně malé krabici, 450 na létání.
BSR na získávání zkušeností na "opravdické" heli není podle mě moc vhodný, je tam "všechno jinak" a navíc učení komplikují bez nadsázky vydřidušské až zlodějské ceny ND (kvalitní kabina na T-REXe 300, lexanová šlupka na beljeda 480 apod.), obecně dražší, než stejný díl originál na 450ku, a navíc někdy trochu váznou dodávky (monopol ASTRY). Navíc platové díly zdaleka nevyrdží to. co by od nich člověk čekal - každé doslova šrtnutí listy např = hlavní kolo 149 CZK + příčná hřídel cca 40 CZK.
Takže pokud to myslíš s vrtulníky vážněji a nic nemáš, osobně bych na 100% doporučil to HKčko (nebo jakýkoliv slušný bazar T-REXE nebo MT), stejně se budeš muset naučit sborky a rozborky a tu a když se to naučíš na těchhle "opravdových" mašinkách, tak už to bude furt stejné. je to samozřejmě o něco dražší v první fázi, ale ne o moc, speciálně jestli máš slušné rádio svoje.
SR je podle mě koncepčně dobrý pro ty, co vědí, že jim to na nějakou dobu stačí a vědí, že se nebudou pokoušet o nějaké 3D blbnutí (a ono to jinak zas nelítá špatně, to ne, zvládne to třeba přemet či výkrut), přijmou omezení vyplývající hlavně z konstrukce ocasní vrtulky a jsou trpěliví stran dodávek ND. A nebo "na oddechové hraní na cesty", kdy se s ním dá slušně pohodově polítat, pocvičit, a kdy kdy ho s klidným svědomím nechávám někde v kempu v autě a kdyby ho někdo ukrad, tak mě to zas tak moc trápit nebude.
Jako "mezikrok" mezi prcama a velkýma helinama je podle mě k ničemu.