iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od jyrry »

Alex.Guzun píše:ja mam este starsi 106b prerobeny na 106B-USB, ale furt sa ho bojim dat na autobaterku :(
Aku nabijacky teda poradite? Cellpro 10s?

Mám asi 2 měsíce 106B+, připojuju na gelovou 26Ah aku a zatím žádný problém.
coro

#197 Příspěvek od coro »

prikláňam sa k teórii "bumping", t.j. škrtnutia konektorom pri pripojovaní olova - kto programoval tlačidlo na mikročipe, vie že pár desiatok pulzov to v momente spojenia pošle ako úplne normálnu vec. Ten fet by podľa mňa pri plnom zopnutí dokázal v spolupráci s 42 voltovým tvrdým zdrojom lipol, prepáliť akékoľvek spojenie na plošáku za zlomok sekundy, a pritom bol upečený aj s kusom plošáku, až sa rozpadal na prach.

Takže si _myslím_ že sa neotvoril úplne, lebo nenabehlo dostatočné napätie na jeho otvorenie, a nechal pretekať nejaký konštantný prúd, prípadne stabilizoval nejakou nechcenou spätnou väzbou to nabiehajúce napätie (fet s malým napätím na gate perfektne stabilizuje prúd) - ak to bolo 5 či 10 ampérov tak to je stále 200 či 400W tepla, pri 10s lipo.., až vyšumel úplne, ale to už bolo neskoro a vysoká teplota dokončila dielo. Bola tam napr. usmažená Kapton páska ktorá má 300 stupňov vydržať bez poškodenia..
Prerazené boli ale ešte dva ďalšie fety, takže teoreticky je možné že to spôsobil niektorý z nich, a ten usmažený v tom bol nevinne..
m2
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od m2 »

jyrry píše:Mám asi 2 měsíce 106B+, připojuju na gelovou 26Ah aku a zatím žádný problém.

Otázka znie, či v "plus" verziách:

- vyriešili problém pri pripojení na primárnej strane a nerátali s tým, že na sekundárnej strane bude pri zapnutí pripojený accu, a až kalibračný manuál, ktorý toto (mimochodom úplne zbytočne) vyžaduje, vyniesol problém na povrch.

- iba znížili pravdepodobonosť vyhorenia a tých mojích cca 800 nabití za rok je jednoducho štatisticky dosť na to, aby sa problém znova prejavil.

Každopádne, JunSi-ho inžinier sa s tým aktívne zaoberá. To znamená, že sa dá očakávať riešenie. Nenapísali mi, že som debil, nevyhovárali sa, neskrývali poza rohy - napísali (verejne), že sa problémom zaoberajú. To by malo viesť k riešeniu, to je podstatné.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
m2
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od m2 »

Alex.Guzun píše:Aku nabijacky teda poradite? Cellpro 10s?

To je neriešiteľný rébus pre mňa samotného. "coro" mal na stole Hyperiony, iChargery aj CellPrá, dosť sa zasadil o riešenie chýb u výrobkov uvedených značiek, takže ich pozná a vie posúdiť. Ale keď sa ho spýtam ktorú, odpovede sa nedočkám (ani sa nedivím).

P.S. a ešte pozor, v horách číha Yetti! A na jar schádza z hôr do dolín... !! :twisted:
Alex.Guzun

#200 Příspěvek od Alex.Guzun »

Tak pockame na nejaky dalsi iCharger?
A o ktorom Yetti hovoris? To ako nas znamy Jeti?
Snek
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od Snek »

Alex.Guzun píše:Tak pockame na nejaky dalsi iCharger?
A o ktorom Yetti hovoris? To ako nas znamy Jeti?

Ne to je Yetti z Olomóca, ne z Příbora.
Alex.Guzun

#202 Příspěvek od Alex.Guzun »

hm.. a viac info, ci web, prosim?
m2
Kontaktovat uživatele:

#203 Příspěvek od m2 »

Alex.Guzun píše:hm.. a viac info, ci web, prosim?

http://www.satria.cz/catalog/index.php? ... 66e14070a0

uplne naspodu.
coro

#204 Příspěvek od coro »

Alex.Guzun píše:hm.. a viac info, ci web, prosim?

Mal byť začiatkom roka, ale tuším že to bol predminulý rok? :(
Pre mňa dostatočné info je toto, a je to aj skoro jediné okrem "šuškania" čo kde tu niekto vraj povedal.
http://www.mojehobby.cz/open/diskuze/32 ... 8032_1.jpg
Alex.Guzun

#205 Příspěvek od Alex.Guzun »

jasne.. teda nic realne
no a co sa tyka cellpro, co povies? ci icharger forever?
coro

#206 Příspěvek od coro »

Alex.Guzun píše:jasne.. teda nic realne

Teraz padla otázka, čo budeme robiť po roku, keď vyprší na IChargery záruka. 8O

Neviem či Cellpro je ešte FMA Direct a či tam či v Revolectrix sedia tí čo kedysi vymysleli Skyvolt (6s/250W, prúd sa nastavuje potenciometrom od 0,5 do 10A, nabíjač ho zníži keď zistí že ho sada nezvláda, bez displeja len zasvieti zelená led že OK (alebo červená odbliká jeden z 26 chybových stavov), a neskôr Cellpro 4s, ešte vôbec fungujú. 10s je silne ovplyvnený marketingovými stratégiami, a chýba mi tam pocit že proste robí sama presne to čo treba. To že robí sama, to zostalo, ale že či naozaj presne to čo treba?.. Ale fungovať by malo aj Cellpro10s.. Kto iný garantuje aspoň nejakú presnosť merania a zrovnávania? Aspoň nejakú, ale naozaj napísanú v špecifikácii, nie len tak medzi rečami v diskusii?

Hyperion.. Začali jednoducho ale poriadne zatlačili na pomer cena/výkon, a dosť sa nabíjačom venuje práve sám pán najvyšší šéf, takže urobili ozaj kopu roboty, a dnes sú tie nabíjače na úrovni a hlavne aj záruku majú - a to v tuzemsku... (ale ani sa nejak vážne nekazia, teda nie je známe že by horeli ako IChargery, len kde-tu ktosi čosi odpálil, hlavne v balanceri pomocou 3s+3s=6s adaptéru s naopak zapojenými sadami..)..
Mne sa už aj Hyperion 1210i zdala super, a aj bola na tú dobu super (funkčné riadenie prúdu na základe dát z balanceru..). Jeden čas som chcel voziť v modeli meradlo, ktoré by vyplo motor po vybití článku s najnižšpi kapacitou (ala CellShield či Gabi), a jeho data výstup pripájať do nabíjača - pri nabíjaní v modeli to zjednoduší pripojenie na tenký datový káblik.. Mám to v bledo modrom, Robbe PPI3 alias MegaPower 960SR. No namietať nemôžem, ale sakra mať tak zdrojáky a zostať nezamestnaný :-) a môcť si doladiť pár detailov :-) - hlavne 3,7V nabíjanie A123 ma štve, a limit na obmedzenie prúdu čo je ešte vyšší.. a vôbec, odpor káblov a poistky v balanceri by to chcelo odrátať , a nabíjanie olova, a podobne..

Na Thunder Power T1010C sa skoro zabudlo, datalinkom spojený s TP205 alebo TP210V balancerom bol tiež oddávna jedným z tých dobrých, ešte v dobre keď zrejme Junsi "ťahal káčera".. Ale 300 usd je asi blbý nápad.

Schulze neberiem do úvahy, nevyhral som v lote.

O Bantam nabíjadlách sa nevyjadrujem, vyhýbam sa im. Stačil mi Shark PB-5 v1

No keby som nič nemal a mal potrebu nabíjať 10s lipo či A123, ja by som možno šiel do laboratórneho zdroja Mastech HY-5020e. Mal by vyjsť cenovo tak ako lepší nabíjač, má 1000W, a nabíjanie 10s lipo aj tak autobaterka neuživí, a prípadný generátor má výkonnejší výstup 230V ako 12V.. Treba zaň dať nejaký Watt meter aby bolo vidno dobitú kapacitu, a diodu, aby nezhorel keď generátor zhasne a je pripojená sada - ja by som to dal do 12s balancera aby bola aj ochrana pred prebitím či rozhádzaním sady.. A lipolky mi aj tak nepripadajú nijak cenovo zaujímavé, a na A123 to je v pohode aj presnosťou.. V podstate to je ideálna platforma pre bastliča...
Alex.Guzun

#207 Příspěvek od Alex.Guzun »

no ci cellpro je fma, to viem zistit, aj keby si dal nejake mena.. tiez. Mam tipka co v FMA robil, no potom odtial odisiel, tak snad nieco by vedel.

A ten mastech vyzera fakt dobre, pozeral som to ked som rozmyslal o zdroji na stol, potom som tu ideu zahodil. Ale ked lab zdroj a este aj nabijacka, vyzera to dobre.

Vzdy s radostou citam tvoje prispevky :)
coro

#208 Příspěvek od coro »

Myslím že za tým bol Nathan Gwozdiecki, a trochu možno aj Howard Matos.
Nie nejde mi o nič osobné a v podstate sú mi ukradnutí, len proste mám pocit že sa "zmenil rukopis"...
m2
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od m2 »

coro píše:
Alex.Guzun píše:jasne.. teda nic realne

Teraz padla otázka, čo budeme robiť po roku, keď vyprší na IChargery záruka. 8O...

Ja mám tento rébus vyriešený, ani jeden iCharger zatiaľ rok neprežil. Takže na rozdiel od Amíkov ma tento problém zatiaľ netrápi...

Určite nie "forever". Treba si zachovať zdravý rozum a nadhľad, aj keď zvyk je železná košeľa (a musím priznať, že podobnosť ovládania iC s Orbit Pocketladerom, mojím prvým nabíjačom, je tiež jedna z vecí, pre ktorú sa mi iC páči)

Hyperion 720i ... je na málo článkov. Potrebujem aspoň 8s. CellPro mi absolútne nevyhovuje svojou koncepciou. iC208B zatiaľ nepovažujem za odladený produkt (viď RCG).

Ako optimálne riešenie sa mi zatiaľ vidí iC1010B+ (alebo 2x iC106B+) a ak ho "vyreklamujem", na mínus pól si už určite urobím dvojkrokosvorkový káblik - prvá krokosvorka cez 21W žiarovku a druhou po nabehnutí premostiť nakrátko. A nepripájať na zdroj s baterkami pripojenými na sekundárnej strane. Jednoducho nedovoliť, aby rozkolísané riadenie FETov na primárnej či sekundárnej strane spôsobilo prúdy vhodné skôr pre zváračku ako nabíjač.
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od Billy Bob Bean »

O iChargeru jsem celkem dost uvažoval, ale co čtu o jeho výbušnosti si raději nechávám zajít chuť. Výbuchů nabíječů si užívám dost v práci ne tak ještě doma.

Jinak Yetti jsem viděl, jen spodek plechovýho krytu s nápisem Yetti a taky desku elektroniky jestli to patřilo k tomu.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“