Jen tak pro zajímavost.....čímpak jsi to asi lepil?
Easy Glider Pro Elektro aneb nezačínat na stíhačce
MarkAurel píše:v sobotu bol pekny slnecny den tak som bol lietat na rovnej travnatej ploche, pristatie bolo fajn no pri dalsom hode model tocil-klopil smerom vlavo tak som pristal a myslel si ze sa povolilo trebars tiahlo no az pohlad od spodu prezradil ze som prisiel o paku kormidla s variabilnou skrutkou a ocelove tiahlo, servo aj s ramenom ostalo OK, cize som letel na jednom ovladanom kridelku.
Teda celkove riesenie ovladania kridelok zo spodnej casti kridel je neprakticke.
Nepoužil jsi při lepení páky málo lepidla? Jinak si to nedovedu vysvětlit. Při běžném přilepení vteřinovkou to vyrveš i s kusem Elaporu, a to by muselo být hodně tvrdé přistání a ještě bys musel zavadit o nějakou tlustou zdřevnatělou rostlinu nebo keř. Doporučuji Ti přelepit servo plastovou krytkou serva, čímž ochráníš páku serva (i když to s tímto problémem přímo nesouvisí), která bude schovaná pod tím plastem. Viz třeba tady: http://www.topmodelcz.cz/index.php?desk ... shop_id=14
Je tam několik krytů pák serv.
Je zajímavé, žes přišel o celé táhlo, není mi jasné, jak se to mohlo vyvléct ven z páky, pokud mezi pákou a drátem nebyly příliš velké vůle.
mne sa paka odlomila a nie odlepila, tiahlo sa muselo od serva odpojit bud pri hodeni vetrona alebo sa vivlieklo-odpadlo z ramena serva pocas letu, zostatok paky som doma virezaval z elaporu hobby nozikom. Nastastie vsetko mali skladom na tatramodel.com-Zilina. Kamarat vravel ze na tom kusku bola hola sucha zem bez travi, presne na ten kusok trafila ta paka.
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Velmi doporučuji si zautomatizovat zjednodušenou "předletovou kontrolu", tedy zamávání všemi ovládanými plochami od dorazu k dorazu při naprosto každém startu - a pokud to stav letadla dovolí, tak i po každém přistání (i kdyby se zdálo, že bylo jak do peřinek).
Předejdeš tak nepřijemným překvapením a těch pět vteřin, co tomu věnuješ, ti může zachránit letadlo - neplatí to jen o EGE, platí to obecně pro cokoli, s čím jdeš do vzduchu.
Předejdeš tak nepřijemným překvapením a těch pět vteřin, co tomu věnuješ, ti může zachránit letadlo - neplatí to jen o EGE, platí to obecně pro cokoli, s čím jdeš do vzduchu.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Jo, tak to taky vždy dělám. Zkontroluji křidýlka jestli jdou správným směrem, stejně tak výškovku, směrovku a motor. Jednou jsem na to zapoměl (zrovna chvíli po té co jsem sundal letadlo ze stromu a vyměnil vrtuli). Tak jsem to hodil a koukám že na jednu stranu to zatáčí velmi těžce. A ono mělo servo vyčesané asi 3 zuby. Naštěstí s tím šlo ještě dobře přistát.
Takže kontrolovat to chce a po havárce obvzlášť
Takže kontrolovat to chce a po havárce obvzlášť
OPTIC 6 2,4Ghz Assan