Turnigy 9X 9Ch
čo sa týáka heli mám turnigy 9x a copterx 450 pro a nedá sa povedať že by som lietal, ale tak nejak visím. Nastavenie je adekvátne zložité nastaveniu vrtulníka, mal som Tx 6exp a tam to bolo podobné . Možno Turnigy je lepšie v tom , že ma subtrimy. Naopak ťažšie sa mi nastavuje Gyro, lebo je tam viac možností
. Nejaké veľké rozdiely nevidím. Futabu 6 exp som predal lebo chcem dať flymentor a potrebujem 7 kanál. Polovicu funkcii som ešte nevyužil. Dosť mi pomohol RiMr ( a ani o tom nevie).
Damillo píše:mikvalik píše:ZS
Vtip je právě v tom, že nějaký 9kanálem řídíte bublinku na 3 serva.
Na tom by ještě nebylo nic zvláštního, ale jakmile budeš potřebovat na éro víc jak 6 serv, tak bych chtěl vidět kdo by si to s tady tym "rádiem" risknul.
Tož asi tak.
A to je to, co vám tak strašně vadí? Tak když už jsi u těch počtů kanálů, tak T9X jich sice má devět, ale s použitím 2,4GHz "jen" 8, to pro pořádek. Další věc, kde furt vidíte problém? To si váže myslíte že si někdo na AXN, nebo EG koupí osmikanál Futabu, nebo JR, Auroru atd? Proč by to proboha dělal?
Kolik má skutečně kanálů je mi šuma fuk.
Nikomu neříkám, at si na nějaký epp kupuje Futabu,JR...jsou i jiné spolehlivé alternativy s cenou kolem 2 tis.
Snažil jsem se naznačit, že kdy náhodou majtele turnigy omrzely kuličky a chtěl se posunout kousek výš, tak začne řešit spolehlivost. Lepit rozlámaný dřevo jde trochu hůř než slepit kus polystyrenu.
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
EasyStar II
LOOP VA
Pokud se ze začínajícího modeláře a zároveň majitele T9X stane pokročilý modelář a místo bublinek bude řešit kompozit, nebo dřevo, bude muset řešit i to rádio.
Podstatné je, že tady ani na jedné ze 127 stran nepadlo ani slovo o tom, že to někdo nacpal do kompozitu, nebo s tím prohání detoňáka. Naopak na to nejen Rimr několikrát poukazoval, že tudy cesta nepovede.
Podstatné je, že tady ani na jedné ze 127 stran nepadlo ani slovo o tom, že to někdo nacpal do kompozitu, nebo s tím prohání detoňáka. Naopak na to nejen Rimr několikrát poukazoval, že tudy cesta nepovede.
Multiplex Cockpit SX s hack modulem DHT, Easy Glider Electro, SportWing
Ahoj.
Chcel by som tu napísať 3 závažné závady zistené na základe tohto nezmyselne dlhého vlákna. Sú ťažko zistiteľné a záludné, ba až neopraviteľné.
1. chyba software v jednej várke (opraviteľné a vylepšiteľné ľahko a doma za "strašné prachy")
2. designová nesúrodosť v oblasti koncového začiatku
3. nezistená závada, ktorá neexistuje a vymyslieť si ju môže každý podľa svojích potrieb a predstavivosti
----------------------------------------------------------
A teraz zapoťte nejakú múdrosť ako napr. Nejde to použiť na veľké éro ...
Hlavne, že lacné servos tam tlačíte, ale ovládate ho s úplne super Tx.
Tak samozrejme to nemôže padnúť kam chce, lebo to Tx za šialené prachy ho telepaticky opraví, keďže to nie je šmejd za 500 rožkov.
Dovolil som si spočítať že Futaba stojí 8333 rožkov.
Jedna jediná vada (a to nie výrobná ale ...) sa tu omieľa 458 krát.
Dobrú noc deti.
P.S.: A hurááá naňho >>>>>>>>>>>
Chcel by som tu napísať 3 závažné závady zistené na základe tohto nezmyselne dlhého vlákna. Sú ťažko zistiteľné a záludné, ba až neopraviteľné.
1. chyba software v jednej várke (opraviteľné a vylepšiteľné ľahko a doma za "strašné prachy")
2. designová nesúrodosť v oblasti koncového začiatku
3. nezistená závada, ktorá neexistuje a vymyslieť si ju môže každý podľa svojích potrieb a predstavivosti
A teraz zapoťte nejakú múdrosť ako napr. Nejde to použiť na veľké éro ...
Hlavne, že lacné servos tam tlačíte, ale ovládate ho s úplne super Tx.
Tak samozrejme to nemôže padnúť kam chce, lebo to Tx za šialené prachy ho telepaticky opraví, keďže to nie je šmejd za 500 rožkov.
Dovolil som si spočítať že Futaba stojí 8333 rožkov.
Jedna jediná vada (a to nie výrobná ale ...) sa tu omieľa 458 krát.
Dobrú noc deti.
P.S.: A hurááá naňho >>>>>>>>>>>
Naposledy upravil(a) boboland dne čtv 09.12.2010 17:56, celkem upraveno 2 x.
Damillo píše:Pokud se ze začínajícího modeláře a zároveň majitele T9X stane pokročilý modelář a místo bublinek bude řešit kompozit, nebo dřevo, bude muset řešit i to rádio.
Tak jsem rád, že jsme se shodli
Nepročítal jsem přes 100 stran, tak je možné že už na to někdo poukazoval.
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
EasyStar II
LOOP VA
mikvalik píše:Nikomu neříkám, at si na nějaký epp kupuje Futabu,JR...jsou i jiné spolehlivé alternativy s cenou kolem 2 tis.
Myslíš tých "500 rozkov" od LV?
Na bublinky si asi vybere každý co mu vyhovuje, ne to co tu pár jedinců uzná za vhodné. S tím se budete muset jednou provždy smířit. Každý má právo výběru a volby.
mikr píše:čo sa týáka heli mám turnigy 9x a copterx 450 pro a nedá sa povedať že by som lietal, .........................
Možná už jsi zapoměl jak jsi se ptal:
"Ahojte,
nemáte niekto setup pre T-rex 450, zaujmajú ma hlavne reverzy, krivky a hlavne nastavenie gyra (align 780), citlivosť, doraz. Trápim sa a s tým. Keď už už idem do vzduchu tak mi vrťas prudko stočí doľava (chvost doprava). Citlivosť tam mám 30,30. Dík.
Pozn.: alebo aspoň odkaz na nejakú stránku, kde to rozoberajú -aj anglickú"
Pamatuješ si ještě, kolik jsi dostal informací vedoucí k vyřešení téhle situace?
Já ano - nula. Protože nikdo z těch, kdo by Ti mohl pomoci se neodváží létat vrtulníky s touhle věcí a žádný z těch, kdo má TGY9 Ti pomoci nemůže, protože o tom nic neví.
Je to jednoduché. Jediná taková střední rána s vrtulníkem velikosti 450 je dražší než ten TX a nikdo z těch zkušenějších nechce padat na techniku. Dát ránu na ruce je úplně normální a specielně u vrtulníků to přichází v celkem pravidelných intervalech.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
mikvalik píše:Na tom by ještě nebylo nic zvláštního, ale jakmile budeš potřebovat na éro víc jak 6 serv, tak bych chtěl vidět kdo by si to s tady tym "rádiem" risknul.
Tož asi tak.
Koukni třeba na nějaký bublinky od MPX a najednou Ti těch 8 kanálů moc nepřijde. A na takové modely je myslim ta T9X asi určitě vhodná.
Vůbec se divim vám mazákům, že v tomto vlákně reagujete. Ponechte tu T9X v klidu začátečníkům. Alespoň si na ní osvojí nějaké základy nastavování modelu a postupem času určitě sami zjistí zda a na co to bude do budoucna použitelné.
Jinak gratuluju zakladateli vlákna ke 100000 zhlédnutí!
LV píše:ZS píše:Když to rádio pomlouváte můžete sem hodit nějaký ekvivalent v podobné ceně?
V tejto cene si kupis 500 rozkov
Rohlíky nechci a tak si odpovím sám. Prošel jsem naše prodejce a HC, vyšlo mi toto.:
http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... AR01000060
http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... =SPM55001E
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=144
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... duct=10173
A nebo tento tuzemský zázrak:
http://www.mzkservis.cz/products.php?curmenu=669
Damillo píše:
Podstatné je, že tady ani na jedné ze 127 stran nepadlo ani slovo o tom, že to někdo nacpal do kompozitu, nebo s tím prohání detoňáka. ......
Na těch 127 stranách to právě padlo mockrát
Nechceš se třeba podívat hned na ten příspěvek pod Tvým, ať to nemusíš hledat?
".........A teraz zapoťte nejakú múdrosť ako napr. Nejde to použiť na veľké éro ......."
JMalik píše:Damillo píše:
Podstatné je, že tady ani na jedné ze 127 stran nepadlo ani slovo o tom, že to někdo nacpal do kompozitu, nebo s tím prohání detoňáka. ......
Na těch 127 stranách to právě padlo mockrát![]()
Nechceš se třeba podívat hned na ten příspěvek pod Tvým, ať to nemusíš hledat?
".........A teraz zapoťte nejakú múdrosť ako napr. Nejde to použiť na veľké éro ......."
Tobě to přišlo jako příspěvěk? Mě spíš jako výkřik do tmy