ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jose1
Kontaktovat uživatele:

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#1831 Příspěvek od Jose1 »

Jasné...opravuji...nahrát do Arduina mini...
Tož to ten dělič nemohli zakomponovat do toho APM...?!
Vlastně asi nemohli, jelikož potřebuji hlídat U na aku, ne na APM, tam je nižší.....

Amper
To si piš, že jsem zmatený.....než si ty informace v hlavě utřídím. :D
Fórum jsem pročetl, některá témata už i 2x. Hodně pomůže YT. Ale schema je schema...nějaké linky by nebyly?
Amper

#1832 Příspěvek od Amper »

Schema na APM desky najdes nekde na http://ardupilot.com/ ale myslim ze odpovedi na tvoje otazky tam jsou i bez schematu :-)

Schemata prislusnych Arduino desek pak najdes na http://arduino.cc/
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper

#1833 Příspěvek od Amper »

Mimochodem - osobne doporucuju zacit s APM bez dalsich veci kolem. Dostat to do ruky, zjistit co a jak funguje, odladit si zaklad coptery, AltHold mod, omrknout vibrace atd... a az pak zacit pridavat dalsi hw a funkce.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Jose1
Kontaktovat uživatele:

#1834 Příspěvek od Jose1 »

Amper
Ale ono to tak nějak nakonec dopadne v praktické rovině. Tohle je zatím teorie...a tu včil saju.... :)
j.s

#1835 Příspěvek od j.s »

Jose1 píše:6. To jsem ale pořád nevyhrál, jelikož APM sama o sobě podpětí aku nikterak neřeší, (nepozná?) ale musím dokoupit napěťovou sondu. http://www.rctimer.com/product-861.html

On celej ten power module je výbornej v tom, že jednu stranu napojíš do baterky druhá napájí ESC a v té malinké destičce, je BEC, kterým můžeš rovnou napájet APM, když ho připojíš 6-pin konektorem na předpřipravený "PM" konektor na APM a navíc má kromě BEC v sobě ještě napěťové a proudové čidlo.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Amper

#1836 Příspěvek od Amper »

Pozor na to ze ne kazdy ma na sobe BEC, je potreba se podivat do jeho specifikace
Jose1
Kontaktovat uživatele:

#1837 Příspěvek od Jose1 »

Aha....takže nemusím mít zvlášť napájecí modul pro APM a k tomu ještě U/I čidlo....?
Existuje prostě zařízení, které funguje jako BEC a čidlo dohromady....?
A to které kupříkladu tenhle...? http://www.rctimer.com/product-1125-index.html
Jelikož zrovna tady se dopracovat k nějaké specifikaci moc nehrozí...
macil

#1838 Příspěvek od macil »

"The on-board switching regulator outputs 5.3V and a maximum of 3A from up to a 7S LiPo battery."
j.s

#1839 Příspěvek od j.s »

Ano, tebou uvedený power module má BEC i čidla.
edit: jinak samozřejmě popis nemusí vždy sedět, takže při stavbě určitě napětí přeměřit, ať si něco neodpálíš
Amper

#1840 Příspěvek od Amper »

Moje zkusenost je takova ze pokud ma cidlo na sobe DF13 konektor (takovej ten malej) tak ma dost casto i bec. Pokud ma na sobe pinovy velky (servo) tak ho nema (napr. AttoPilot cidlo). Ale je to jen orientacne kdyz clovek prolejza nejaky shop. Chce se to poradne kouknout na spec
j.s

#1841 Příspěvek od j.s »

Dokázal by mi někdo poradit, co mám dělat když:
Mám Turnigy 9XR s fw z výroby, APM a FrSky D8R II plus...
Potřebuju nastavit FS, ale PWM se při vypnutí vysílačky (ztrátě signálu) nezmění oproti 0% plynu, "výchylku" na kanál plynu mám 100%.
Zkoušel jsem zapnout a nastavit extended limits a použít výchylku 125% a následně nabindovat na přijímač jako FS a pak dál používat výchylku 100% čímž bych měl celý rozsah plynu a při vypnutí bych měl nižší PWM (jestli to píšu srozumitelně), jenomže se mi to na PWM nijak neprojevuje. Ať nastavím 100% nebo 100-125%, tak se mi PWM nehýbe. Takže extended limits nefungují.
Zatím jsem to vyřešil tak, že jsem nabindoval FS s výchylkou 100% a lítam na 90%, címž se ale, jestli to dobře chápu, ochuzuji o 10% výkonu.
Poradí mi někdo, kde mám hledat problém, pomohlo by přehrát fw ve vysílačce, nebo mám chybu hledat někde jinde?
FS je ted někde kolem 975 pwm a 0% plynu cca 1015 PWM.

Snad jsem to napsal tak, jak to je, dlouho jsem nelítal (je to rozbitý :-D). tak snad jsem se do toho nezamotal, ale rád bych tohle pořešil.

Díky.
Asek
Kontaktovat uživatele:

#1842 Příspěvek od Asek »

U FrSky se failsave nastavuje na přijímači - výňatek z návodu:

Option-1. How to set failsafe to a user-determined state on lost signal:
1) Bind the receiver to the transmitter module first and turn on both the transmitter and the receiver;
2) Move the controls to desired failsafe position for all channels;
3) Press briefly the F/S button on the receiver and you are done.
Option-2. How to set failsafe for no pulses on lost signal:
1) Just press briefly the F/S button on the receiver while the transmitter is off and you are done.

Já mám použitu možnost 2 - Tx a RX jsou zpárované, Tx vypnutý a Rx zapnutý, krátce stisknout bindovací tlačítko na Rx a je nastaveno. Při výpadku vysílače nepůjde do APM žádný signál a ten provede akci nastavenou v APM při výpadku 3. kanálu.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
j.s

#1843 Příspěvek od j.s »

Asek píše:Při výpadku vysílače nepůjde do APM žádný signál a ten provede akci nastavenou v APM při výpadku 3. kanálu.

No spíš než žádný signál, tam jde signál nižší hodnoty než je hodnota 0% plynu, aby to správně fungovalo.
Tohle můj problém neřeší, já jsem schopnej zprovoznit failsafe tak, aby mi fungoval, ale musím mít nastavený CH3 90% THR
V radio calibration by měl kanál 3 ukazovat nižší hodnotu při vypnuté vysílačce, než při zapnuté, což se mě ale neděje.. já ji vypnu pwm je stejné, pak ji zapnu na vteřinku mi tam skočí něco nižšího cca kolem 900 a pak to skočí zas zpátky.
Bindoval jsem pomocí první možnosti, druhá byla neúčinná, zřejmě právě proto, že pwm to má pořád stejné ať vysílačku vypnu nebo zapnu.

Díky
Asek
Kontaktovat uživatele:

#1844 Příspěvek od Asek »

Tak tomu nerozumím. Zkoušel jsi při vypnutém vysílači zapnout přijímač a krátce stisknout bindovací tlačítko na přijímači? Pak by si přijímač měl zapamatovat hodnotu šířky pulsu - v tomto případě žádný puls není a přijímač při výpadku vysílače na výstupy nic nepošle. To nic dorazí do APMka, APM vyhodnotí, že nic je méně než těch 9??, což je hranice pro spuštění FS a spustí ho.
Nebo jsem tvůj dotaz špatně pochopil?
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
birkoff

#1845 Příspěvek od birkoff »

Ahoj, právě mi přestal fungovat servogimbal, dosud to šlo, ale najednou mi serva přestaly reagovat na náklony koptéry. V APM planneru vidím, že je zaškrtlý stabilize roll i pitch, ale serva se nehnou. Pokud zkusím přeškrtnout na reverse, tak se cuknou, ale na náklony nereagují. Napadá někoho něco, kde se mám začít šťourat???
Díky
Kdo nepadá, nelítá naplno.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“