Blade 130 X
Re: Blade 130 X
Dělal jsem doma jarní úklid a toto je to co mi zbylo z vrtulníku na prodej:
nové, nepoužité věci:
- hřídel kardan - 2ks
- ocasní trubka
- podpěry ocasu - karbon
- pár věcí z mikroheli - jistící kroužek hlavní hřídele
použité věci:
- motor e-flite - mám doma dva, prodávám ten novější (20 startů max, vše jako nové)
- rám vrtulníku E-flite - použitý, ale plně funkční (byl vyměněn za mikroheli)
a určitě se ještě něco najde... kdyby někdo měl zájem, tak část z těchto věcí je vystavena i na modelbazaru, část tam není (našel jsem to až potom co jsem to vystavil - foto můžu zaslat emailem).
Cena dohodou, představuju si tak 50% ceny původní, kromě rámu, ten dám za třetinu
nové, nepoužité věci:
- hřídel kardan - 2ks
- ocasní trubka
- podpěry ocasu - karbon
- pár věcí z mikroheli - jistící kroužek hlavní hřídele
použité věci:
- motor e-flite - mám doma dva, prodávám ten novější (20 startů max, vše jako nové)
- rám vrtulníku E-flite - použitý, ale plně funkční (byl vyměněn za mikroheli)
a určitě se ještě něco najde... kdyby někdo měl zájem, tak část z těchto věcí je vystavena i na modelbazaru, část tam není (našel jsem to až potom co jsem to vystavil - foto můžu zaslat emailem).
Cena dohodou, představuju si tak 50% ceny původní, kromě rámu, ten dám za třetinu
Ahoj,
řeším podvozek, mám tam tohle:
http://www.microheli.com/heli-upgrades/ ... -130x.html
za tu cenu jsem myslel, že to bude trochu víc nesmrtelný, ale omyl. U předních šroubku, to praská, Zkouším to lepit a nic. A za ty prachy....
Tak se rozhlížím. Nemáte někdo tip na opravdu pevnej podvozek. Xtreme má na Nano a MCPX úplně super, ale na 130:
http://www.xtreme-production.com/xtreme ... ts_id=8272
nevím zase je tam uhlík co praskne. Máte s tímhle někdo zkušenost??? Nebo tohle:
http://www.lynxheli.com/product_info.ph ... s_id=24484
Když už nic jiného, tak to aspoň nestojí takový ranec a náhradní nohy taky mají.
Dík za pomoc.
řeším podvozek, mám tam tohle:
http://www.microheli.com/heli-upgrades/ ... -130x.html
za tu cenu jsem myslel, že to bude trochu víc nesmrtelný, ale omyl. U předních šroubku, to praská, Zkouším to lepit a nic. A za ty prachy....
Tak se rozhlížím. Nemáte někdo tip na opravdu pevnej podvozek. Xtreme má na Nano a MCPX úplně super, ale na 130:
http://www.xtreme-production.com/xtreme ... ts_id=8272
nevím zase je tam uhlík co praskne. Máte s tímhle někdo zkušenost??? Nebo tohle:
http://www.lynxheli.com/product_info.ph ... s_id=24484
Když už nic jiného, tak to aspoň nestojí takový ranec a náhradní nohy taky mají.
Dík za pomoc.
Netopyr
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
Mam ten od lynx ultra durable a spokojenost 
Elfew píše:Mam ten od lynx ultra durable a spokojenost
Ahoj,
můžeš prosím poslat odkaz, nějak jsem ho nenašel. Nebo myslíš ten co jsem posílal??? Dík
Netopyr
zdravim, zaujima ma odhad kompetentnych: ako dlho budu dostupne nahradne diely(origo plastove) na 130 X kedze vyraba sa uz 180 CFX,
...mam 2 kusy 130x a nepotrebujem 180 cfx
za odhady vopred dakujem
...mam 2 kusy 130x a nepotrebujem 180 cfx
za odhady vopred dakujem
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak
Myslím, že Blade 130X tu bude mezi námi ještě dlouho... hodně lidí ji má, což se o 150X nedá zatím říci.
Jeden dotaz - mám na ocase to bíle servo z HK - najednou z ničeho nic má děsně malou dráhu chodu na obě strany... nevíte co tomu je, nebo jak ot vyřešit? Díky
Jeden dotaz - mám na ocase to bíle servo z HK - najednou z ničeho nic má děsně malou dráhu chodu na obě strany... nevíte co tomu je, nebo jak ot vyřešit? Díky
Trochu jsem teď 130ku zanedbával (tunil a lítal jsem s quady), ale doteď na ní nedám dopustit. Na dvorek nejlepší heli, co existuje (pokud se ovšem vytuní)
.
PS: Ty pákové serva Blue Arrow D03013 zatím šlapou jak hodinky a převody přežily už několik pádů. Je to super neřešit neustálé vibrace na lineárech z důvodu znečištění a poškození vodivé dráhy serva. Teď jsem na 1101 baterce
.
PS: Ty pákové serva Blue Arrow D03013 zatím šlapou jak hodinky a převody přežily už několik pádů. Je to super neřešit neustálé vibrace na lineárech z důvodu znečištění a poškození vodivé dráhy serva. Teď jsem na 1101 baterce
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Elfew píše:Myslím, že Blade 130X tu bude mezi námi ještě dlouho... hodně lidí ji má, což se o 150X nedá zatím říci.
Ten samý problém a dotaz,také malá dráha na bílém servu,co s tím.Prodloužit páku serva, mě napadá jako první.Už ho tam mám přes dva roky bez problémů.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
RadekCe píše:Trochu jsem teď 130ku zanedbával (tunil a lítal jsem s quady), ale doteď na ní nedám dopustit. Na dvorek nejlepší heli, co existuje (pokud se ovšem vytuní).
PS: Ty pákové serva Blue Arrow D03013 zatím šlapou jak hodinky a převody přežily už několik pádů. Je to super neřešit neustálé vibrace na lineárech z důvodu znečištění a poškození vodivé dráhy serva. Teď jsem na 1101 baterce.
Ahoj,
já se teprve na quadro chystám tak jsem trochu potunil 130. Nejdřív to byl Spin motor od Xtreme z druhé ruky, ale nebyla to asi nejlepší volba. Když tam byl tak jsem pořád něco řešil a skončil trochu rozpadly po těžké havárii o které si myslím, že to nebyla úplně moje vina. Po tom motor Lynx a pár nových dílů na zadku a už 22 baterek a spokojenost. Zároveň jsem udělal nějaká měření. Asi nebudou úplně přesná, třeba někomu pomůžou. Viz tabulka. Serva D03013 dobrý, podařilo se mi asi 3 strhnout, vždy stejné kolečko a vždy při havirii, ale taky se mi podařilo přelomit páku a servo vydrželo, což jsem se divil. Objednal jsem si zásobu nových a jsou opticky trošku jiná, ještě jsem je neměl možnost nasadit, snad budou OK. Objednal a zaplatil jsem jich 6 a přišlo 7, tak jsem to nereklamoval
- Přílohy
-
- mereni.xlsx
- (10.66 KiB) Staženo 101 x
Netopyr
Nemáte někdo na prodej ocasní servo?
Pomoci subtrimů jsem eliminoval v klidové poloze zasahování elektroniky do pohybu serv. Pomohl mi zde uvedený postup a videjko na netu. Nicméně po výměně acu se tento jev projevuje znova. Není tak intenzivní jako případě subtrimů nastavených na 0 ale po nějaké době se serva stejně rozjedou. Je nějaké řešení jak tento jev odstranit natrvalo ? Muže na to mít vliv rozdílné napětí na acu ? Ubrat zisk na stabilizaci ?
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Tak po dvanáctém nabití je stav takový:dobito 2770mAh, odpor 1čl.3,0m.ohm:2čl.2,2m.ohm:3čl.1,1m.ohm:4čl.2,2m.ohm:5čl.2,2m.ohm:6čl.1,9m.ohm. Hergot jsem tento příspěvek poslal sem , místo na ZIPPY FLIGHMAX, PROSÍM MODERÁTORA O SMAZÁNÍ.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
Po přidání kolektivu se motor roztočí jen na cca 2 až 3 vteřiny a pak se motor zastaví. Serva fungují pořád. Máte s tím nějakou zkušenost. Co to může být za závadu. Této závadě předcházelo nouzové přistání z 2m visu do trávy protože mi odešel A/B převod. Takže žádné velká rána.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Nemůžu přijít na to jak vydělat přední servo cykliky, abych ho mohl vyčistit. Občas to pocukává a cukání ocasu jsem vyčistěním serva a přemáznutím dráhy mazacím kontoxem vyléčil.
Obě boční serva cykliky jsu vyčištěná a nezabralo to.
Vypadá to, že je skříplé přímo kostrou. Snad se nerozdělává kostra kvůli demontáži serva.
Je na to nějaký fígl, neporadí nějaká chytrá hlava ?
Vypadá to, že je skříplé přímo kostrou. Snad se nerozdělává kostra kvůli demontáži serva.
F-49 Blade450x Blade130x
RF 7.5
RF 7.5
Radius píše:Nemůžu přijít na to jak vydělat přední servo cykliky, abych ho mohl vyčistit. Občas to pocukává a cukání ocasu jsem vyčistěním serva a přemáznutím dráhy mazacím kontoxem vyléčil.
Ano správně musíš rozpůlit kostru, přeju mnoho úspěchů.
Netopyr