Nový paraglide z Hobbykingu (modrý singleskin)
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nový paraglide z Hobbykingu (modrý singleskin)
Tak mi dneska přistála na recepci krabice z hobbykingu, jsem na ten tříkolovej zázrak zvědavej 
OK2WY
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Paráda, tak dej vědět 
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
no tak snad mi to půjde poskládat a rozlítat s levým palcem v gypsu.. Poreferuju.
OK2WY
JirkaA píše:no tak snad mi to půjde poskládat a rozlítat s levým palcem v gypsu.. Poreferuju.
Jojo, taky budu sledovat. Zatím jsem chtěl jen křídlo, to samotné aktuálně ale nemají, tak to možná koupím taky celé...
jyrry.webnode.cz
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Já už to budu jen sledovat a držet Vám všem novým adeptům palce. Když jsem byl na HK a viděl jsem ten set skladem, tak mě zasvrběl ukazovák na myši . Ale pak zvítězil rozum . Padáků a krosen už mám do konce života slušnou zásobu

Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Tak první dojmy. A docela pozitivní
Myslel jsem, že to bude hromádka plastu, ale nikoli! rám tříkolky je masivní cca 6mm silný hliník, černý vypalovací lak s jemně zrnitou strukturou.
Ale slabý bod se pochopitelně najde, tenhle kousek plastu co drží "zadní nápravu" moc bytelně nevypadá. Asi by to chtělo pod matice podložku v celku, no co už, frézka je po ruce a kousek uhlí taky někde najdu.
Příslušenství je dostačující, včetně nerezových šeklů.
Ramena ochranného koše jsou taky z hliníku + lak.
Regulátor
Uchycení serv, jsou přitaženy k rámu přes plastový díl, to se mi tak úplně nezamlouvá, nejsem si jist, jestli je krabička serva takhle z boku určena jako pevnostní díl k uchycení, raději bych to viděl klasicky přes šrouby v místě k tomu určeném.
tenhle ostrý vryp v ohybu rámu se mě moc nelíbí, ale aspoň to bude mít při pořádné ráně kde prasknout
Ramena jdou díky laku do držáku trochu na fest, ale nic co by jemné domluvení kladívkem nevyřešilo.
Motor působí celkem solidním dojmem, i zpracování unašeče.
Páky serva, no, tohle je nic moc. Bude to chtít obrousit hrany, jsou takový trošku vachrlatý ale asi je lepší, když se zlomí toto než aby se vysypalo servo..
Kolečka jsou ok, takový polomechovky lehoučký. Na hřídeli zvenku segerovka, zevnitř stavěcí kroužek. Za mně dobrý.
Tady je potřeba dávat bacha na přesné usazení motoru, má hřídel zajištěnu stavěcím kroužkem (na houby, v tlačném uspořádání to není potřeba) a díra v plastu držáku koše není s moc velkou vůlí, tak aby to nedrhlo...
K padáku je tam i pytlík..
A tady bude potřeba pilník. Číňan evidentně nepočítal s tloušťkou laku na ramenech koše.
A to je zatím asi tak všechno.. Jo, vrtule, tu vyhodím rovnou. Taková jogurtovka měkká, ta bude akorát dělat kravál a flatrovat.. Něco najdu, nebo se stavím až pojedu kolem Mejzlíka pro nějakou koptérovou uhlíkovku..
Ale celkově, za ty love OK.
Myslel jsem, že to bude hromádka plastu, ale nikoli! rám tříkolky je masivní cca 6mm silný hliník, černý vypalovací lak s jemně zrnitou strukturou.
Ale slabý bod se pochopitelně najde, tenhle kousek plastu co drží "zadní nápravu" moc bytelně nevypadá. Asi by to chtělo pod matice podložku v celku, no co už, frézka je po ruce a kousek uhlí taky někde najdu.
Ramena ochranného koše jsou taky z hliníku + lak.
Regulátor
Uchycení serv, jsou přitaženy k rámu přes plastový díl, to se mi tak úplně nezamlouvá, nejsem si jist, jestli je krabička serva takhle z boku určena jako pevnostní díl k uchycení, raději bych to viděl klasicky přes šrouby v místě k tomu určeném.
tenhle ostrý vryp v ohybu rámu se mě moc nelíbí, ale aspoň to bude mít při pořádné ráně kde prasknout
Ramena jdou díky laku do držáku trochu na fest, ale nic co by jemné domluvení kladívkem nevyřešilo.
Motor působí celkem solidním dojmem, i zpracování unašeče.
Páky serva, no, tohle je nic moc. Bude to chtít obrousit hrany, jsou takový trošku vachrlatý ale asi je lepší, když se zlomí toto než aby se vysypalo servo..
Kolečka jsou ok, takový polomechovky lehoučký. Na hřídeli zvenku segerovka, zevnitř stavěcí kroužek. Za mně dobrý.
Tady je potřeba dávat bacha na přesné usazení motoru, má hřídel zajištěnu stavěcím kroužkem (na houby, v tlačném uspořádání to není potřeba) a díra v plastu držáku koše není s moc velkou vůlí, tak aby to nedrhlo...
K padáku je tam i pytlík..
A tady bude potřeba pilník. Číňan evidentně nepočítal s tloušťkou laku na ramenech koše.
A to je zatím asi tak všechno.. Jo, vrtule, tu vyhodím rovnou. Taková jogurtovka měkká, ta bude akorát dělat kravál a flatrovat.. Něco najdu, nebo se stavím až pojedu kolem Mejzlíka pro nějakou koptérovou uhlíkovku..
Ale celkově, za ty love OK.
OK2WY
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Som prekvapeny vyzera to velmi slusne. Ked zoberiem cenu vrchliku Free od Hackera cca 220E, tak tomuto pekne lietajucemu setu by som dal asi prednost.
Chlapi no nezabudajte na to ze je v sete trojkolka... tak sup sup trenovat maketove starty zo zeme a opicarny ako touch and go a podobne
Velmi by ma potesilo take video od clena fora. Ja som tu uz daval nedavno jedno no trojkola bola samodomo vyroba a iny vrchlik.
Tolko za mna a nech vam to krasne lieta.
Chlapi no nezabudajte na to ze je v sete trojkolka... tak sup sup trenovat maketove starty zo zeme a opicarny ako touch and go a podobne
Velmi by ma potesilo take video od clena fora. Ja som tu uz daval nedavno jedno no trojkola bola samodomo vyroba a iny vrchlik.
Tolko za mna a nech vam to krasne lieta.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Díky za pěkný obrázkový unboxing
. Přesně za ty peníze komplet set s nadějí, že bude létat. A to se vyplatí. Doufám, že v návodu je zmínka ,jak namíchat ruce na ovládání
. Jinak jak psal Terazky na nějaké video bych se také rád podíval . Díky 
[quote="JirkaA"]Tak první dojmy. A docela pozitivní
Si si istý že ten strmeň je nerezový ? jeden manik na videjku tam dal magnet a držel na tom.
Si si istý že ten strmeň je nerezový ? jeden manik na videjku tam dal magnet a držel na tom.
Naposledy upravil(a) johnf56 dne pát 07.06.2019 9:14, celkem upraveno 1 x.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Tak návod v tištěné nebo pdf podobě samozřejmě neexistuje. Na poskládání není až tak potřeba, je to úplně jednoduché.
Nastavení je někde zhruba od poslední třetiny toho jejich videa:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GqNa3J8IucI[/youtube]
Pro ty, co nevládnou angličtinou, ta vzdálenost od uzlu po značku na brzdovém špagátu udávají 649 mm.
Doufám, že na to najdu v průběhu večera a zítřka čas, tak sem potom nějaké to zjištěné moudro zase utrousím včetně setupu pro Jeti
Nastavení je někde zhruba od poslední třetiny toho jejich videa:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GqNa3J8IucI[/youtube]
Pro ty, co nevládnou angličtinou, ta vzdálenost od uzlu po značku na brzdovém špagátu udávají 649 mm.
Doufám, že na to najdu v průběhu večera a zítřka čas, tak sem potom nějaké to zjištěné moudro zase utrousím včetně setupu pro Jeti
OK2WY
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
johnf56 píše:Si si istý že ten strmeň je nerezový ? jeden manik na videjku tam dal magnet a držel na tom.
Vypadá to jako nerez.. BTW některé druhy nerezových ocelí jsou magnetické.
OK2WY
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem, co vy zkušenější používáte na připojení řidiček k páce serv? Nějak se mě příčí trápit lanko přímo sklolaminátem, nějaká karabinka z rybářských potřeb to jistě řeší elegantněji, doporučí někdo něco?
OK2WY
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je paráda. Jinak kdyby byl zájem pro Jetinu mám už napípáno . Za 4 roky odlaďování taková zvěrstva jako jsou letové režimy , nesymetrické zatáčení speedem. Trimování za letu bočními potenciometry . A to jak výškovka, tak křidélka samostatně .
JirkaA píše:Pro ty, co nevládnou angličtinou, ta vzdálenost od uzlu po značku na brzdovém špagátu udávají 639 mm.
V diskuzi pod videm píšou 649mm.