RC paragliding.

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dub
Kontaktovat uživatele:

Re: RC paragliding.

#181 Příspěvek od dub »

K těm panákům ještě jsem si koupil tohodle chlapáka na mé Free
https://www.hrackydomino.cz/katalog/pro ... e-s-w-a-t/
vypadá docela drsně
Obrázek
ale zatím vozím mědvěda lépe tlumí nárazy :lol:
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
johnf56

#182 Příspěvek od johnf56 »

Petrovo len ako fooor

Ja mam k vendisovi skoro 700km a pišeme si chceš odkaz :lol: :lol: :lol: :D
johnf: spokojny penzista zo Spiša.
Naposledy upravil(a) johnf56 dne pát 30.10.2015 18:20, celkem upraveno 2 x.
johnf56

#183 Příspěvek od johnf56 »

WEGUS RS JESENNE POLIETANIE
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=c449qFGDg0U[/youtube]Tu mam videjko z dnešneho polietania.
Naposledy upravil(a) johnf56 dne pát 30.10.2015 16:40, celkem upraveno 3 x.
johnf56

#184 Příspěvek od johnf56 »

dub píše:K těm panákům ještě jsem si koupil tohodle chlapáka na mé Free
https://www.hrackydomino.cz/katalog/pro ... e-s-w-a-t/
vypadá docela drsně
Obrázek
ale zatím vozím mědvěda lépe tlumí nárazy :lol:

To maš tie serva na Free na zrychlenie
johnf56

#185 Příspěvek od johnf56 »

Ja vozim wodyho ten tiež tlumí narazy
Přílohy
100_5023.JPG
dub
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od dub »

Jo , jo stahuji přední popruhy o caa 2 cm a to je ten okamžik když už začíná frontstal (klapat)náběžka. Trochu to zrychlí, ale, že by to byl nějaký obrovský rozdíl to není. Mám to na tahovém poťáku tak můžu stahovat plynule.
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
johnf56

#187 Příspěvek od johnf56 »

dub píše:Jo , jo stahuji přední popruhy o caa 2 cm a to je ten okamžik když už začíná frontstal (klapat)náběžka. Trochu to zrychlí, ale, že by to byl nějaký obrovský rozdíl to není. Mám to na tahovém poťáku tak můžu stahovat plynule.

Ta mne ešťe klapat nezačal nožno ucho ale dam paku do tej strany a jeto
petrovo

#188 Příspěvek od petrovo »

johnf56 píše:Petrovo len ako fooor

Ja mam k vendisovi skoro 700km a pišeme si chceš odkaz :lol: :lol: :lol: :D
johnf: spokojny penzista z Spišskej Novej Vsi

Ne, ne - to bylo možná špatně pochopeno. Vše v pořádku. Spíš mne samotného mrzí že na pana Dočekala stále nemám kontakt a tak mi v té rozmrzelosti do písmenek mohla vsáknout nedobrota, ale já ji tam nevidím ...

Za kontakt budu popravdě vděčen. Procházel jsem etapou rozhodování a tam by bylo ideální vidět let naživo. Teď už jsem definitivně rozhodnut (první kroky jsem učinil a další budou následovat), ale pak, někdy, budu také třeba i létat, takže ano - kontakt bych bral všema deseti. Technické záležitosti se tu dají prodiskutovat, ale let je nanejvýš vhodné provést "bok po boku". A na tom se musí domluvit osobně.
johnf56

#189 Příspěvek od johnf56 »

Tu je mam na email: vendys1947@email.cz

Tam lieta kde je jednička
Přílohy
Mapy.png
dub
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od dub »

Ahoj, nedá mi to abych se nepodělil se svým zážitkem ze soboty 3. října 2015. Proč? protože lítání s RC paraglidovým křídlem je docela zábava někdy i na 3 dny :lol:
Počasí bylo super vítr JV kolem 4m/s, tak jsem vyrazil s Free na Radobýl. Kopec nedaleko Litoměřic. Dorazil jsem tam ve 13 hod. a to už tam byli 3 opravdoví padáčkáři s velkejma padákama. Chvilku jsme kecali a pak jsem šel do vzduchu . Nahoře foukalo kolem 5m/s a tak jsem ještě naložil olovo co kdyby. Let super svahovačka ukázka spirály a pak to přišlo, nějak přifouklo a padáku se nechtělo dopředu , ale zato krásně stoupal vário ukazovalo přes 2m/s. Co teď když dám spirálu tak mě to zafoukne za kopec do vysokých stromů. Tuto variantu jsem nechtěl a tak jsem já blbec :roll: rozhodnul, že naletím na bok kopce/ nad lom, kde to tolik nebude nosit a tím snížím výšku. Naletěl jsem nad lom, padák sice nestoupal, ale zato v mžiku zmizel za obzorem :cry: :cry: :cry: . Než jsem doběhl na hranu skály v domění, že jej uvidím, neviděl jsem nic. Naštěstí tam seděl človíček, který mi ukázal přibližný směr dopadu. Rozloučil jsem se a šel dolů padák hledat po příchodu na místo jsem se zděsil, za prvé jsem vůbec nevěděl, kde jsem , kolem všude vysoký stromy a křoviska, na kopec jsem naviděl abych se mohl zorientovat. Tu sobotu jsem byl na kopci 4x v 19 hod. jsem to vzdal a nechal to na neděli. V neděli jsem zajel na bok kopce zapnul vysílač a ten se chytil a vario ukázalo -99m pod startem. To byla dobrá zpráva, protože tam padák ještě někde byl. Ale kde :( . Po 5-ti hodinách hledání jsem to vzdal a napadlo mě zavolat kamarádovi co má dron. Asi za 1 hod. přijel na místo vybalil monitor, mě nasadil na hlavu brejle FPV a bych se koukal. Ukázal jsem mu přibližný směr a šlo se na věc. Před startem mě upozornil, že už asi půl roku neletěl. Tady je odkaz na video z dronu
https://youtu.be/20b_vOU5Uzw . Dron se dostal z neznámého důvodu do výšky 590m, kde mu asi v 500m došla baterka :cry: . na videu je vše vidět. Dron dopadnul asi 100mn za nás slyšeli jsme ránu a šli hledat dron po 20 min jsme ho našli spadnul do křoví a tak kamera Hero 3 přežila jinak by nebylo to video. No náhoda , jak prase jinak by jsem nehledali jen padák ale i dron. Ještě jsem v křoviskách hledal asi 3 hod. , ale bezvýznamně. Úplně vyčerpanej a to jak fyzicky a psychicky jsem jel domů. Když jsem vystupoval z auta, tak u mě přibrzdilo auto a v něm seděl jeden z padáčkářů, který mi řekl, že ví kde ten můj padák visí. Sedli jsme do auta a on mi dalekohledem ukázal místo kde ten padák fakt visel. Byl vidět jen z jednoho místa. Samozřejmě byl tam, kde bych ho vůbec nehledal. Zase náhoda jak blázen. Na pondělí jsem si vzal dovolenou s tím, že jsem poprosil jiného známého s lepším dronem, jestli by se mnou nezajel na Radobýl a nenaletěl dronem nad místo, abych se v tom křoví zorientoval. V 10 hod. jsme byli na místě kámoš modelář s dalekohledem navigoval pilota dronu a já mezitím vyzbrojen mačetou, sekyrkou a nůžkama pelášil asi 1 km směrem do křoví. Asi za půl hoďky jsme pomocí dronu, mobilů a dalekohledu padák našli a já stál pod ním. Samozřejmě šípek výška kolem 3m a padák uprostřed. Za hodinu usilovné práce byl padák na zemi. Nepoškozenej :o :o a já štastnej jako blecha. Jak jsem vypadal já Vám asi nemusím popisovat, za ty 3 dny jsem byl tak rozervanej od šípků a větví, že jsem pomalu nevěděl na jakou stranu se mám v posteli otočit. To jsem radši nefotil. Dva večery jsem nemohl usnout s pocitem, že si mi někde kolem kopce povaluje zhruba 15.000,- :( :(
Vše dobře dopadlo , doma jsem dal vybitou baterku na nabíječku, ta ožila a jede se dál :lol: :lol: :lol: :lol: .
Ještě přikládám odkaz na mapku, aby jste si udělali alespoň přibližný obrázek http://mapy.cz/s/lOuQ . Doporučuji přiblížit :D
Ještě přikládám fotky z místa nálezu padáku
Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) dub dne pát 30.10.2015 18:39, celkem upraveno 1 x.
johnf56

#191 Příspěvek od johnf56 »

no to si užil aj vendys takto to popisuje: http://www.broe.cz/jak-mi-uletl-model-padaku/
petrovo

#192 Příspěvek od petrovo »

johnf56 píše:Tu je mam na email: vendys1947@email.cz
Tam lieta kde je jednička

Za kontakt vřelé díky. A lítá, kde je na mapě jednička, jo? Tak to je na hřišti za Průmyslovou školou a Gymnáziem. To mám z domu tak 10 minut chůze :D . Safra a že se nikdy nikdo nezmínil, že tam létá modelář s padákem. Hmmm - asi všichni známí kolem sedí jen u počítače, z okna se nedívají a ven nechodí...

Prima. Díky, díky, díky.

TAK! A teď jsem se podíval na odkaz (článek pana Dočekala). Ufff - nad druhým obrázkem je napsáno: "Jako první mi pomohl můj kamarád Berta Mach, pilot skutečného paraglideru." Až to ve mně hrklo! Hubert Mach byl totiž můj kolega z práce a už bohužel není. Z jara tohoto roku měl malér se svým skutečným paragliderem a bohužel to neustál. Řeknu vám, že teď tady nad tím článkem mám všelijaké pocity .... :(
Naposledy upravil(a) petrovo dne pát 30.10.2015 20:17, celkem upraveno 1 x.
johnf56

#193 Příspěvek od johnf56 »

petrovo píše:
Za kontakt vřelé díky. A lítá, kde je na mapě jednička, jo? Tak to je na hřišti za Průmyslovou školou a Gymnáziem. To mám z domu tak 10 minut chůze :D . Safra a že se nikdy nikdo nezmínil, že tam létá modelář s padákem. Hmmm - asi všichni známí kolem sedí jen u počítače, z okna se nedívají a ven nechodí...

Prima. Díky, díky, díky.

dokonca tam mal asi aj čejpovych kukni tu: https://www.youtube.com/watch?v=ZEKTwB5tjyo
petrovo

#194 Příspěvek od petrovo »

Pak že se ve Žďáru nic neděje ... Ten slet se konal nejspíš za Vodojemem. Kromě pana Dočekala jsem tam nepoznal nikoho. A moc jsem chtěl! Prima je vidět, jak se z vážených pánů najednou stávají zase ti hraví kluci...
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od TERAZKY »

Včera bolo u nás výborné počasie a tak sme skúšali štarty zo zeme s Flair-om 3,2m. So 4S absolútne bez problémov i z trávy. Paráda :!: :!: :!: :wink:

Setup: AXI 2820/14, APC 11x7, ESC Čína 40A.
Nameraný prúd 35A.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“