Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
j.s

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#181 Příspěvek od j.s »

Tak po tom co jsem tam dal beta firmware už nesvítí ta červená led při zapojeném power modulu, která by měla značit ten FMU error.

je to z GLB - goodluckbuy.com...

zkusím to ještě nahodit na jinou coptéru místo apm s afro reglama a uvidíme... pak už asi tahanice s reklamací.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
j.s

#182 Příspěvek od j.s »

je tu pokrok, při zapojení s afro reglama 20A už regly pípaj, po kalibraci už i točí. Byl vyplej arming check, protože blikala žlutá a nechtělo se mi to ted řešit... pixe jsem napájel spínaným becem bez power modulu... problémy s napájením momentálně vypadají tak, že pixhawk už naběhne pokaždé, ale ta gpska jen jak se jí chce... většinou se zapne na podruhé někdy napotřetí... v ucentru ale gpska funguje v pohodě a po nastavení 38400 baud už komunikuje i s pixem(když se teda zrovna zapne...)
PetrP2B
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od PetrP2B »

Nemůže tam být nějaký problém s tím napájením spínaným BECem? Napadá mne rušení, které rozhodí procesor, kort, když píšeš, že GPSka běží jak kdy, u té bych čekal daleko větší náchylnost k rušení na napájecí sběrnici
j.s

#184 Příspěvek od j.s »

Tomu já nerozumím, každopádně když to bylo napájené powermodulem, který byl v sadě k pixhawku, dělalo to to samé... Každopádně to asi upadá momentálně k ledu, protože řešení kompatibility s emax regly jsem nenašel, snad nějaké budoucí fw...
Amper

#185 Příspěvek od Amper »

Hele a co je na tech EMax reglech tak spesl ze to nechodi ? Nejak si nedovedu predstavit regl ktery by nesel s APM/PX rozject (vzhledem k tomu ze to podporuje i ty i2c regly jako Mikrokopter - ale PPM je pry lepsi)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
j.s

#186 Příspěvek od j.s »

Já tě s dovolením odkážu sem je to řešené třeba i tady zejména pak na straně 3, kde se k tomu vyjadřuje zase "mikeb".
Amper

#187 Příspěvek od Amper »

cool, diky za odkazy.

Trochu me to pripomina dobu kdy se prechazelo na 2.4g a nekteri lidi padali pri blbem napajeni palubniho systemu a pouziti zravych serv ala HS-81 kdy pri zabrani vsech serv slo napeti tak dolu ze se prijimac restartoval.

Proste klasicky problem ze kdyby Pix nebo Emax meli trochu neco jinak tak nenastal
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
kraro

#188 Příspěvek od kraro »

Pixhawk 2 ...... aktuálně je použit v projektu http://3drobotics.com/solo/ , ale bude za cca 1 1/2 i samostatně ke koupi.
Přílohy
pixhawk2.jpg
Amper

#189 Příspěvek od Amper »

Hmm, to Solo i todle vypada dost DJIovate :-) Nevis co je tam za HW a jaky je rozdil proti normalnimu a zda bude k disposici open source ?
troiac

#190 Příspěvek od troiac »

Zdravim tak mi dorazil HKPilot32 mam v plane ho dat na copter namiesto APM 2.6.
Uz na APM 2.6 som sa snazil dopracovat k automatickemu vysuvaniu podvozku bez pouzitia RC kanala ale bez uspechu v kazdom popise co som na nete nasiel sa spominali parametre ktore som ja vo Full Parameter liste nemal.

26 LGR_ Parameters

26.1 Landing Gear Servo Retracted PWM Value (LGR_SERVO_RTRACT)
26.2 Landing Gear Servo Deployed PWM Value (LGR_SERVO_DEPLOY)
GEAR_ALT_MIN
a pod.

Nieke som sa docital ze tie parametre tam nie su preto ze sa uz proste do APM-ka mezmestia a tak ich postupne s novsimi firmwarmi postupne vynechavaju. No tak som si kupil pixhawka no a tie parametre tam aj tak nie su.
Vie mi niekto povedat kde tie parametre ostany beru ako ich tam mam dostat alebo zobrazit ak su skryte?
Pripadne ako ho donutit vysuvat podvozok automaticky.
Diki za tipy prikladam video kde to funguje tak ako si predstavujem.
https://www.youtube.com/watch?v=5LJCrm_xe10
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od Ancistrus01 »

Když jsou na wiki musí být i v mission planneru :)

Najdeš je v full parameter list
kraro

#192 Příspěvek od kraro »

Amper píše:Hmm, to Solo i todle vypada dost DJIovate :-) Nevis co je tam za HW a jaky je rozdil proti normalnimu a zda bude k disposici open source ?
-

Koukni do diskuze, ale zatím tam moc info o Pixhawk 2 není.
Amper

#193 Příspěvek od Amper »

Nekdo tam pise ze PH2 pojede na Linuxu. To je urcite dost zajimavy, mozna nejaka verze Edisonu ? 3DR s Intelem docela spolupracuje.
troiac

#194 Příspěvek od troiac »

Ancistrus01 píše:Když jsou na wiki musí být i v mission planneru :)

Najdeš je v full parameter list

No tak skus pozriet som zvedavy ci ty ich tam mas???
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
j.s

#195 Příspěvek od j.s »

S dovolením bych se vrátil k problému který řeším s pixem a (ne)zapínáním GPSky. Všechny mnou popisované problémy byly až na tenhle odstraněny výměnou reglu emax za afra a opravou konektorů, které z glb přišli v hrozném stavu. Jednotka líta na základní nastavení úplně parádně, jen při zapínání je problém s GPSkou.
Jednotka je klasicky napájena power modulem (zkusili jsme i napájení z becu afro reglu - beze změny). GPS je neo m8n. Při připojení baterky se GPSka rozbliká červeně (rychlé blikaní cca vteřinu) a pak zhasne a nejede. Naprosto náhodně někdy najede (rovnou svítí červená ledka na GPSce) a někdy se, jak jsem psal, rozbliká a nefachá. Při připojení pixe přes USB najede vždy a hned na poprvé a problém nenastává.

Díky za každej nápad, nemám tušení co s tím.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“