F45 - Vše o tomto vrtulníčku II.
Re: MJX F-45 rozdíly mezi verzí 1 a 2
Na raraskove ho mas za sedmnact stovek - vydrzel mi asi 35 letu nez "odesel" zadni motorek (lehce nad prumer
)...zbytek zdehttp://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=102&t=48222
Re: MJX F-45 rozdíly mezi verzí 1 a 2
mám verziu 1, lieta super. U verzii 2 by mala byť zmena v rc súprave (nejaké úpravy ohľadne dosahu a pod.) a tušim zmena v gyre. Aspoň čo som niečo zaregistroval. RC vysielač a prijímač u V2 nepasuje s V1 určite.
Prípadne si pozri, či ten drahší nemá už náhodou striedavý motor.
Prípadne si pozri, či ten drahší nemá už náhodou striedavý motor.
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku
thomba píše:a teď z jiného soudku...
asi nikdo z Vás netuší, že F-45 kterou tady všichni řešíme, je vlastně létající ponorka...![]()
po tom, co mi F-45 odnášel vítr a hlásič baterek oznámil ať se dál nesnažím, opatrně jsem helinu posadil za horizont do zahrady některého ze sousedů a vydal jsem se jí hledat.
Zhruba 2 hodiny jsem prohledával sousední zahrady a usilovně přemýšlel, proč mě hlásič baterek nenaviguje pískáním, když už ve vzduchu baterka docházela... helina stále žila, protože se vysílačka vždy spárovala a připojovala (LEDka se na vysílačce vždy standardně rozsvítila).
Asi 10 minut jsem obcházel zahradu s bazénem jednoho opušteného domu a nechtěl si přiznat, že jsem se trefil![]()
dalších 10minut jsem střešní latí míchal kalnou vodu v bazénku a při posledním tempu, kdy jsem to chtěl vzdát se nad vodu objevila zadní vrtule....![]()
dalších 20minut trvalo než jsem kalnou vodou dotlačil helinu k utrženým schůdkům, které díky malé váze mého synka vydrželi prvního letošního návštěvníka a dovolili nám helinu vylovit.... HALELUJA...
a víte jak to dopadlo?
hlásič už byl slyšet (chtělo by sehnat trochu silnější, který je slyšet i pod vodou), baterka stále žila a po vyfoukání kompresorem helina dál létá bez jakékoliv škody.
Příběh s dobrým koncem vždy potěší.
Jen bych upřesnil, že model nepřenáší žádný signál zpět do vysílačky, takže se jejím blikáním či svícením nedá o stavu vrtulníku nic zjistit. Vysílačka po zapnutí prochází jednotlivými kroky dle pevně dané časové posloupnosti. Každopádně tahle víra ti možná vrtulník zachránila a bylo to i tak k něčemu dobré.
Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku
Pozdravujem vas,
Mam taky problem s ktorym by som sa chcel poradit s vami skusenejsimi. Po vymene ESC za turnigy 18A plush sa mi deje nasledvne: Ked pridam plyn zhruba na 3-5% roztoci sa zadna vrtulka, hlavny rotor stoji, az ked plyn dosiahne cca 12-15% zacne sa pomaly tocit aj hlavny rotor. Ani by to nevadilo ale to uz ma zadna vrtulka neumerne vysoke otacky vzhladom k hlavnemu rototu. (vrtulnik sa toci okolo zvyslej osi).
Este aby som upresnil: Najhorsie je to, ze uz som s nim vo vzduchu bol a bolo to v poriadku. Nemal som doma ale vhodne "konektory" tak som to cele narychlo poprepajal cez 6,5mm. Ked dosli 3,5 mm tak som to vsetko prehodil a mam vyssie opisany problem.
Som uplny zaciatocny co sa tyka RC, aj elektro, mozno to bude iba banalny problem ale neviem kde hladat.
Skontrolovat spajkovanie kablov???
Kupit novu ESC???
Este snad doplnim nastavenie ESC:
Brake - off
Cut off type - soft cut
Cut off voltage - middle
Start mode - normal
Timing mode - low
Governor mode - off
Mam taky problem s ktorym by som sa chcel poradit s vami skusenejsimi. Po vymene ESC za turnigy 18A plush sa mi deje nasledvne: Ked pridam plyn zhruba na 3-5% roztoci sa zadna vrtulka, hlavny rotor stoji, az ked plyn dosiahne cca 12-15% zacne sa pomaly tocit aj hlavny rotor. Ani by to nevadilo ale to uz ma zadna vrtulka neumerne vysoke otacky vzhladom k hlavnemu rototu. (vrtulnik sa toci okolo zvyslej osi).
Este aby som upresnil: Najhorsie je to, ze uz som s nim vo vzduchu bol a bolo to v poriadku. Nemal som doma ale vhodne "konektory" tak som to cele narychlo poprepajal cez 6,5mm. Ked dosli 3,5 mm tak som to vsetko prehodil a mam vyssie opisany problem.
Som uplny zaciatocny co sa tyka RC, aj elektro, mozno to bude iba banalny problem ale neviem kde hladat.
Skontrolovat spajkovanie kablov???
Kupit novu ESC???
Este snad doplnim nastavenie ESC:
Brake - off
Cut off type - soft cut
Cut off voltage - middle
Start mode - normal
Timing mode - low
Governor mode - off
Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku II.
A neprehodil si kable na ocas?? Netoci ti motor do druhej strany??
typický priebeh letu: vžííí-prásk
Nie, chvost je v poriadku, zadneho motorceku som sa "ani nechytal" je original, zapojeny spravne. Myslim ze aj keby nebol nevysvetlovalo by to preco sa zacne tocit na 3% plynu a hlavny rotor sa roztoci az na 12% plynu.
mmaki píše:Nie, chvost je v poriadku, zadneho motorceku som sa "ani nechytal" je original, zapojeny spravne. Myslim ze aj keby nebol nevysvetlovalo by to preco sa zacne tocit na 3% plynu a hlavny rotor sa roztoci az na 12% plynu.
---
Že se po startu začne nejprve točit motor ocasu a po chvíli hl. rotor to je vlastnost a ani to tak nevadí. Jestli se ti ve vzduchu točí vrtulník nekontrolovaně kolem osy tak bude nejspíše v háji gyrokrystal. Koupit novou desku elektroniky...
Že se po startu začne nejprve točit motor ocasu a po chvíli hl. rotor to je vlastnost a ani to tak nevadí. Jestli se ti ve vzduchu točí vrtulník nekontrolovaně kolem osy tak bude nejspíše v háji gyrokrystal. Koupit novou desku elektroniky...
Znie to dobre, suhlas, hned to aj vymenim. Este ma ale napadlo: novu dosku mam doma, ked sa na nu pozriem (vid foto) nie su 100% totozne. Neviem ako to pomenovat
Fakt prepacte za hlupe otazky
... vyriesene bolo to chybne gyro. Dik moc Plha, bola to trefa do cierneho 
mmaki píše:... vyriesene bolo to chybne gyro. Dik moc Plha, bola to trefa do cierneho
---
Já jsem to stojaté gyro přilepil zeshora i zespodu a nasadil na něj neoprénovou hadičku. Nevím, jestli to ochrání proti nárazu. Ta gyra naležato byla lepší.
Zdravim, na webe http://www.mjxtoys.cz/rc-vrtulniky/f-serie/mjx-f45 som nasiel toto zaujimave nastavenie dosky cykliky:
Zaujal ma 2 sposob nastavenia pomocou otacania tiahla od serva o 360°. Neviem si predstavit ako to myslia, servo sa da dostat iba do urcitej polohy, nie je mozne ho otacat o 360°, alebo ano???
Na vyvážení desky cykliky existují dva způsoby:
1. Když je deska cykliky vychýlená pouze jemně, stačí vrtulník vyregulovat trimrem na dálkovém ovládači.
2 .Když je deska cykliky vychýlená více, je nutné vyregulovat délku serva, které je připojené k desce cykliky tak, aby byla v horizontální poloze vzhledem k rovině země.
Návod na úpravu:
1. Když se helikoptéra vznáší, ale vždy je sama tažená směrem dopředu, odmontujte spojovací tyč zadního serva, potom otočte tyč v směru hodinových ručiček o celou otáčku (360°). O kolik otáček tyčí je potřebné regulovat, závisí na úhlu náklonu desky cykliky. Obecně, jedna až dvě otáčky odpovídají přibližně jednomu stupni regulace trimrem na dálkovém ovládači... atd
Zaujal ma 2 sposob nastavenia pomocou otacania tiahla od serva o 360°. Neviem si predstavit ako to myslia, servo sa da dostat iba do urcitej polohy, nie je mozne ho otacat o 360°, alebo ano???
Řekl bych, že problém bude v tom, že to překládal nemodelář. Z logiky věci vyplývá, že asi nepůjde o "otáčení tyče", ale autor měl na mysli zkracování nebo prodlužování táhla otáčením a tedy utahováním nebo povolováním očka na něm.
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
Nemel by nekdo na prodej F-45 s obema stridakama?Shanim.
Prosím dotaz.Nevíte někdo zda se gyro při létání zahřívá ?
Jardaxx píše:Prosím dotaz.Nevíte někdo zda se gyro při létání zahřívá ?
---
Těžko určit jestli se při létání zahřívá