Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

Re: Hobbyking

#181 Příspěvek od Kuba5 »

Tak jednu zásilku mám dnes doma. Je to ta přes HongKong post.

Informace o zásilce RC862555130HK:
Podací číslo zásilky přidělené v České republice: RR995196358VV.
Zásilka dne 18.07.2013 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka přepravována k dodací poště.
Zásilka připravována na dodací poště 407 47 - Varnsdorf 1 k doručení.
Zásilka doručována dne 19.07.2013 poštou 407 47 - Varnsdorf 1.

14.7. zásilka přiletěla do Prahy. Díky neschopnosti ČP a celníku byla dodána za 5 dní od příletu, příjde mi to trošku moc.
Celková doba od odeslání z Hobbykingu tedy 8 dní, celková doba, než se dostala do ČR 3 dny.
3 dny tedy pracovala HongKong post, třetí den v neděli China Airlines Cargo a potom Česká pošta 5 dní.
Ale můžu být rád, že vůbec dorazila.

Druhá přes SingPost je teď na cestě mezi Frankfurtem a Prahou nebo se už válí na celní poště, kde to zas bude na 4 dny. :lol:

Informace o zásilce RQ199431015SG:
Zásilka podána.
Zásilka dne 17.07.2013 odeslána do České republiky.
Tato zásilka byla podána o den dřív, Hobbyking jí poslal 10.7. Jinak samotná SingPost je určitě pomalejší než HongKong post, příště jedině HongKong post, ale je mi jasný, že s lipolkou se SingPost nevyhnu.
Swift II | T9X(OpenTX)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od RCStudio »

Na HK post je treba pohlizet jako na Royal Mail nebot to byla kolonie spojeneho kralovstvi a tam samozrejme nastavili spickove parametry.
SG je bohuzel na urovni nasi posty...

Lipolky uz nebudu brat v HK, Zippy Compakt umiraji po roce a nebo se nafukuji a straci kapacitu, nemluve o proudove zatizitelnosti 25C nemaji ani nahodou.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od Kuba5 »

Jojo, neví někdo, jestli jdou všechny zásilky do třeba 2kg přes HongKong post (bez lipolek) ?
Já mám 2 Turnigy 2200 3S 20C a 25C a ještě budu mít Rhino do T9X, ale ta se asi jen tak nenafoukne.
Ty dvě Turnigy zatím ok, navíc tak nějak počítam s výměnou baterií každej rok nebo max. každý dva roky, přece jenom, když jich doma nemusim mít 20, tak to zas tak drahý není (třeba Turnigy).
Swift II | T9X(OpenTX)
Drondys

#184 Příspěvek od Drondys »

U lipolek je výdrž záležitostí mnoha faktorů a je na každém jak moc se o ně je ochoten starat, aby vydržely co nejdéle. V poslední době se dost diskutuje o častějším využívání storage režimu i když je doba nepoužívání lipolky relativně krátká třeba jen pár dnů. Pokud nejsou lipolky opakovaně hlouběji vybíjeny tj. přes cca 80% kapacity a nejsou ani nijak zvlášť přetěžovány odběry na hranici maximálních deklarovaných hodnot pak může dobré zacházení včetně častějšího využívání storage režimu protáhnout použitelnost v průměru i o sezónu či rok. Pokud někdo požaduje odběr v úrovni vybíjecího faktoru 25C pak je vhodnější koupit pack s vybíjecím faktorem 40C.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od RCStudio »

No na delsi dobu jsem je mel v Storage rezimu ale i tak se nafoukly.
Hyperion doporucuje a informoval o tom i jejich sef naprimo ze po vybiti nabit na Storage ne pod 50 % kapacity a nechat a tesne pred letem dobit, v zadnem pripade neskladovat nabite i jen par dni a to asi oni o tom neco budou vedet ne?

Ale udrzujme poradek a skocme z5 k tematu.

Ja zatim klasika HKpost OK je videt posun SG
Objednano 11.7
Odeslano 12.7
v Systemu 15.7
"pry" odeslano do CR 18.7.

takze jen tyden trvalo posunovani krabic.
Jan Janekx Urbanek
Drondys

#186 Příspěvek od Drondys »

janekx píše:No na delsi dobu jsem je mel v Storage rezimu ale i tak se nafoukly.
Hyperion doporucuje a informoval o tom i jejich sef naprimo ze po vybiti nabit na Storage ne pod 50 % kapacity a nechat a tesne pred letem dobit, v zadnem pripade neskladovat nabite i jen par dni a to asi oni o tom neco budou vedet ne?

Ano to je pravda, a to co jsem zmínil to nijak nepopírá. Mnou zmíněné nevybíjení pod 80% kapacity není myšleno ve storage režimu, ale při běžném vybíjení v modelu. Storage režim je nabití v rozmezí okolo 50% až 60% a většina dnešních solidnějších nabíječek ho podporuje tj. má přímo možnost aplikace storage režimu.

janekx píše:Ale udrzujme poradek a skocme z5 k tematu.

Ja zatim klasika HKpost OK je videt posun SG
Objednano 11.7
Odeslano 12.7
v Systemu 15.7
"pry" odeslano do CR 18.7.

takze jen tyden trvalo posunovani krabic.

Ve výpisu SingPost viz tento odkaz a dokonce i u České pošty viz tento odkaz je uvedeno jako datum odeslání zásilky do ČR 17.7.2013.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od RCStudio »

Koukas na kolegovu zasilku ja mam RQ199478511SG
Jan Janekx Urbanek
Drondys

#188 Příspěvek od Drondys »

janekx píše:Koukas na kolegovu zasilku ja mam RQ199478511SG

Jo pardón to byla moje chyba, ale když to máte tak těsně jen o den a oba přes SingPost tak aspoň můžete sledovat komu to půjde rychleji. :D
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od RCStudio »

No prave v tom ze jakoby zasilka opustila SG ale nedostala se do CR minule trvalo asi 10-14 dni
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od RCStudio »

Drondys píše:Jo pardón to byla moje chyba, ale když to máte tak těsně jen o den a oba přes SingPost tak aspoň můžete sledovat komu to půjde rychleji. :D

Jo a primame sazky :wink:
Jan Janekx Urbanek
Drondys

#191 Příspěvek od Drondys »

janekx píše:No prave v tom ze jakoby zasilka opustila SG ale nedostala se do CR minule trvalo asi 10-14 dni

Protože to lítá nepřímo a zůstává to viset jako neprioritní zásilka mimo ČR obvykle v Německu a tam si někdy dávají i dost na čas než to pošlou dalším letem do ČR, a to se můžete modlit, aby to teď náhodou nebylo i přes několik nepřímých letů. Loni si nějaký amík někde v diskusi na Hobbykingu stěžoval, že mu zásilka jdoucí z Hobbykingu přes SingPost do USA obletěla skoro dvakrát zeměkouli než to nakonec dorazilo do USA. :D

Tihle nízkonákladoví dopravci to mohou mít nasmlouváno i tak, že se některé zásilky za nižší poštovné berou do letadel jen když se najde nějaké volné v tom či onom letu zrovna nevyužité místo kam se ta či ona zásilka vejde a když zrovna místo není a je více prioritních zásilek tak se takové zásilky valí někde v překladovém skladě a čekají až se v tom či onom následujícím letu objeví nějaká škvírka, a to může trvat i řadu dnů.
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od Kuba5 »

Jo, tak to jsem zvědavej, nicméně já na tu zásilku zatím nespospíchám, takže klidně počkám do konce měsíce. :)
Podle mě je nesmysl, že balíčky z Franfurtu do Prahy letí... z FRA sem žádné cargo nelétá. Je pravda, že se něco dává i do normálních letů, ne jen cargo, ale pochybuji, že takhle malé balíčky.
Nevozí to spíš autama DHL?
Swift II | T9X(OpenTX)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od RCStudio »

Jo to vali autama
Jan Janekx Urbanek
Drondys

#194 Příspěvek od Drondys »

Mimochodem brána DHL viz tento odkaz, na které byly zásilky posílané loni přes SingPost vidět už v době kdy odlétali ze Singapuru nyní ty vaše sledovací čísla od SingPost vůbec nebere.

Pokud by to v rámci šetření poslali jako neprioritní zásilku nákladní lodí, která by v té době zrovna shodou okolností byla připravena brzy vyplout pak plavba ze Singapuru do Hamburku trvá cca tři týdny + pár dnů až týden než to vyloží a z Reichu převezou do ČR a pak dalších pár dnů než to Česká pošta odbaví. V takovém případě byste se mohli tak zhruba za měsíc těšit na své balíčky. Podle výpisu sledování jsou obě ty zásilky jdoucí přes SingPost uvedeny ve sledovacím systému České pošty viz tento odkaz a viz tento odkaz tj. na území ČR by je měla doručovat Česká pošta.

Pak taky můžete doufat, že to v rámci nízkonákladové dopravy nezačali v Reichu dávat nějakým bezdomákům, kteří to z Reichu nosí do Böhmen pěšky a po cestě za to mají v depech DHL stravu a nocleh. To by se pak mohlo i dost protáhnout. :lol:
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od RCStudio »

To jsi me uklidnil s mym stestim Kubovu ponesou a moji budou kopat pred sebou
Jan Janekx Urbanek
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“