Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
coro

Re: Minicorado

#181 Příspěvek od coro »

creagel píše:Nepripada mi, ze by u toho motyla slo pryc extra moc materialu. Navic to je pote prilepeno pomerne velkou plochou k trupu, tak to musi drzet dobre.

? Mne oči ukzaujú, aspoň podľa fotky, že chýba polovica spodnej strany..
J-F
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od J-F »

coro píše:Prečo ohýbané prevrtávané vidličky, a nie gulové čapy ?
Ten pohyb mi pripadá pri V-čku dosť výrazný na to aby sa dala gulička.. ani vôle nemá..
Najviac ma prekvapuje že sa tam servo zmestilo.. no.. neviem či závidieť alebo naopak.
Čo s odobraným materiálom? Buď tam bol úplne zbytočne, alebo si to výrazne oslabil.

Co se táká kloubků, tak jsem koupil snbad vše, co se koupit dá. Ani jeden se nevejde! To mi věř! ;-) Vidlička je ideální. A pokud se to dobře připraví a vše je ve správných osách, není nejmenší problém. ;-)

No, a pevnost? Rozhodně není nižší. Zdá se ti, že chybí větší plocha pro slepení? Je to jen plocha, pro přilepení motýla. Jednoduchá a účelná, ale předimenzovaná. Podstatné je, že drží začátek a konec plochy. To se dřív zlomí trup v místě mezi křídlem a motýlem! Nedokážu si představit moment, sílu, která by něco provedla z důvodu vyfrézování této plochy. ;-)
coro

#183 Příspěvek od coro »

nešlo mi o plochu k prilepeniu, ale o pevnosť samotnej jednej polovice motýla, to malo byť ako horná a dolná strana laminátu a zo spodnej si vyrezal pekný kus.. v priereze, nejde o dĺžku v rozpätí.
creagel

#184 Příspěvek od creagel »

Nevydrzel jsem, a Minicorado objednal. Cil je jasny - co nejlehci :) Protoze by melo dorazit zacatkem cervence, ladim postupne setup. Moc se mi libi reseni J-F se servama v motylu, ktera jsou komplet schovana vcetne tahel (asi neskutecna prace, ale vypada to suprove). K dokonalosti tomu jen chybi tenci serva. Ale 8mm jsem zadny poradny nesehnal (vite o nejakych?). Napadlo me pouzit 9mm atlasy ds09gmd a obrousit krabicku z obou stran (jestli do ve vysledku da potrebny 1mm je otazka).

Do kridla prijdou ds09amd (jeste musim nekde kouknout, jak jsou na tom s vulema). Mohl byste mi prosim nekdo nafotit uchyceni Hyperion GS 2218-10 (jak moc je to gynda)? Obezku jsem nikdy nemel, tak se ji trochu bojim (hlavne prosoupani kabelu). Jeste jsem rozmyslel Kiru 400 s prevodovkou, ale to uz by bylo moc tezky :(

Chtel jsem pouzit 3S 1800mAh, ale dle m.v. bych mel problem to dovazit, tak tam radsi prijdou 3S 2200mAh (i tam pry budou komponenty muset byt dost vpredu).

btw: kolik motorovyho casu letate s timhle pohonem (koukal jsem, ze par z vas ho ma)?
tks
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od tks »

Počkej, pokud je cíl co nejlehčí, tak to jdeš trošku divnou cestou. Protože MiniCorado jde postavit na 500g. A i takto lítá parádně.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
creagel

#186 Příspěvek od creagel »

tks píše:Počkej, pokud je cíl co nejlehčí, tak to jdeš trošku divnou cestou. Protože MiniCorado jde postavit na 500g. A i takto lítá parádně.

Jj, to vim, ale to je zas trochu malo :) Nechci mit lehoulinkou sklenenku. Chci se dostat nekam na 750-800g. Kdyz se mi casem omrzi, tak treba vymenim motor za neco "raketovejsiho" ;)

Jen by me zajimalo vybaveni takovyho lehoulinkyho corada. Snazil jsem se vybirat lehka serva, motor, ... A jsem na nejakych 370g vybaveni.

Mensi serva jsem zatim nasel:
- mks ds65k (ma 8,5mm, ale je dost drahe)
- ripmax SD100 (ma 8mm, nemam zadne reference)
- robbe FS 31 PICO (zadne reference)
- Dymond D47 (HV, zadne reference)

Nemate s temito servy nekdo zkusenosti (vule, drzeni stredu)?
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od Genagen »

creagel píše:Nevydrzel jsem, a Minicorado objednal. Cil je jasny - co nejlehci :)

Lehous se servy na ocase - se mi moc nezda... Jak lehky motor planujes?
baui

#188 Příspěvek od baui »

Serva v ocase a ten Hyperion nejdou dohromady. Mě s ním baterka kouká centimetr před křídlem se servy v trupu. Jestli chceš serva v ocase, ber radši tu Kiru s převodovkou.
Tom
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od Milan Nes »

se servama v ocase ani s dymondama 60 kama to nemas sanci dovazit GS kem, vychazelo to s vetsim axukem
ja s gskem mam serva pod kridlem
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
creagel

#190 Příspěvek od creagel »

No to mam zase brouka v hlave :( Ten motyl je univerzal (tzn. jak pro serva v nem, tak bez serv)?

Chtel jsem dat serva do motyla hlavne kvuli moznemu povyseni pohonu na tu kiru.

V prni fazi tam ale urcite bude ten hyperion, vrtule a kuzel RFM, CC lite 50 a turnigy 3S 2200mah. To fakt na ty serva v motylu stait nebude?

2 Milan Nes: mohl by si mi prosim udela fotku usazeni toho hyperiona? dik
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od Milan Nes »

nemohl ale je to uplne v pohode, nemam ted jak to vyfotit :(

mista tam je tuna .... opravdu

NO STRESS
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
coro

#192 Příspěvek od coro »

servá sa dajú dať do rámika napasovaného hlboko do zadnej časti trupu, s tým že sa tam zasunú zpredu už komplet a celok (rámik) sa nejak slušne ale v prípade nutnosti odstrániteľne, v tom trupe zafixuje.
Neviem aký prierez trupu má mincorado ale mám servá motýľa cca v polovici vzdialenosti medzi krídlom a výškovkou, vošli tam samozrejme už len v rade za sebou, ale ničomu tam nevadia, nebolo treba ani do ničoho rezať, a baterky tak ďaleko už nepojdu (ale príjmač mám až tam kdesi vzadu pred tými sevami, a vpredu je úplne nadoraz plno takže sa to možno oplatí vymerať na maximum dĺžky budúcich bateriek, ešte pred vyrobením).
J-F
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od J-F »

coro píše:nešlo mi o plochu k prilepeniu, ale o pevnosť samotnej jednej polovice motýla, to malo byť ako horná a dolná strana laminátu a zo spodnej si vyrezal pekný kus.. v priereze, nejde o dĺžku v rozpätí.

Stejně nerozumím tvé informaci, že jsem snížil pevnost. Vždyť jsem využil jen připravené místo pro serva již od výrobce. ;-) A skutečně, ať za to beru jak chci, tak pevnostně mám strach o trup, ne o motýla. ;-) Jo, a ty prasečiny co dělám teď s tím skoro kilovým modelem -by asi Michal nevěřil, že mu to ještě drží pohromadě. :lol:
coro

#194 Příspěvek od coro »

J-F píše:... Vždyť jsem využil jen připravené místo pro serva již od výrobce. ;-) ..

Tak to pardon a všetko beriem späť - myslel som že si zobral nejakú frézku a tie diery na celé krabičky serv tam zo spodnej strany vyrezal!
creagel

#195 Příspěvek od creagel »

Dneska jsem narazil jeste na jeden motor, ktery by mozna s minicoradem pekne cvicil - HET Typhoon 2W-20. Sice vsude uvadeji, ze je urcen pro EDF, ale parametrove vypada pouzitelne:

- prumer 28m
- hmotnost 93g
- vnitrni odpor 0.014
- jmenovitý vykon: 700 W
- ucinost 89%

Akorat me zarazi ta doporucena vrtule 4,5x4,5. Zvladnul by toci 11x6? (nemate nekdo osobni zkusenost?) :)
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“