Hledám kolegu modeláře
Re: Hledám kolegu modeláře
Zdravím začínám s letadly, pořídil jsem si mini skywalkera a dnes jsem ho chtěl zalétnout no bohužel nepodařilo se tak jsem opravoval ( ulomený ocas a lože motoru ).
Našla by se prosím dobrá duše která by mi se zálétnutím pomohla.
Předem děkuji.
Předem děkuji.
Quad 520 Apm 2.6, sunnysky, bl-heli 20A
jara2508 píše:Zdravím začínám s letadly, pořídil jsem si mini skywalkera a dnes jsem ho chtěl zalétnout no bohužel nepodařilo se tak jsem opravoval ( ulomený ocas a lože motoru ).
Předem děkuji.
A už máš něco odlítáno? Mě se nezdá tento model příliš vhodný na seznamování s RC éry.
Ale určitě se někdo v okolí najde, kdo Ti píchne v začátcích
No spíš ne než jo, kdysi dávno jsem létal s větroněm tuším že to byla Vega ale je to už tak 20 let 
jara2508 píše:No spíš ne než jo, kdysi dávno jsem létal s větroněm tuším že to byla Vega ale je to už tak 20 let
Nooo, chtělo by to něco většího, co neovlivní moc vítr, je čitelné na obloze i ve větší vzdálenosti.
Jj ja vím ale naskytla se mi výhodná koupě právě tohohle éra a je to teda na mě pěkně divoký
navíc to jestě není nastavené.
jara2508 píše:Jj ja vím ale naskytla se mi výhodná koupě právě tohohle éra a je to teda na mě pěkně divokýnavíc to jestě není nastavené.
Onehdá jsem si takto udělal vejlet kousek od Šumperku, zalítl jsem tam dva modely a jel zas dom. K Tobě to je dál, ale určitě se někdo v okolí najde. Chtělo to něco od Multiplexu typu Easy Stár či Easy Glider. Na bazaru bejvaj v slušným stavu a nebo i podobné éra. Pokud nechceš novej model.
Ale stejně by to chtělo někoho z okolí na první lety. Vydrž, on se někdo určitě ozve. A nebo kdybys měl cestu kolem ...
No škoda v pardubicích jsem byl cca před měsícem pro pejska ale to jsem ještě neměl éro teď létám s koptérou
jara2508 píše:No škoda v pardubicích jsem byl cca před měsícem pro pejska ale to jsem ještě neměl éro teď létám s koptérou
Jojo, pejskaři. Já byl pro pejska zas někde pod Žatcem. Až si pojedeš pro druhého řekni, nachystám Ti Easy Glidera, jdu do živějšího větroně na chatu.
Doufám že pro dalšího hned tak nepojedu, no asi hoďím letadlo do auta a pojedu se podívat k nám na letiště třeba tam nějakého dobráka najdu.
Zkus kontaktovat Libora Kolmana, je z Teplic. Určitě ti poradí.
http://www.kolmanl.info/index.php?show=me
http://www.kolmanl.info/index.php?show=me
jara2508 píše:Doufám že pro dalšího hned tak nepojedu, no asi hoďím letadlo do auta a pojedu se podívat k nám na letiště třeba tam nějakého dobráka najdu.
Tomu říkám rozumná volba. Přeji dobré pořízení.
Díky kluci teď jsem se vrátil na letiště jsem bohužel nedojel ale zkusil jsem zálet ještě jednou na zahradě 3 starty celkem v pohodě vždy tak 3minuty ve vzuchu no vypadá to že bude chtít ještě upravit těžiště a vytrimovat ale jinak dobrý.
Samozdřejmě před odjezdem domu jsem se chtěl ještě jednou proletět a povedlo se mi zaparkovat do stromu naštěstí to odnesla jen vrtule ale jinak sem spokojenej
Samozdřejmě před odjezdem domu jsem se chtěl ještě jednou proletět a povedlo se mi zaparkovat do stromu naštěstí to odnesla jen vrtule ale jinak sem spokojenej
jara2508 píše:Díky kluci teď jsem se vrátil na letiště jsem bohužel nedojel ale zkusil jsem zálet ještě jednou na zahradě 3 starty celkem v pohodě vždy tak 3minuty ve vzuchu no vypadá to že bude chtít ještě upravit těžiště a vytrimovat ale jinak dobrý.
Takže další spokojenej samouk? Co Ti to za letu dělá a foukalo?
Ne bylo krásné bezvětří při letu jsem musel dost potlačovat výškovku a to i tak při 1/4 plynu jinak chtělo éro nahoru dokud neztratilo rychlost prosťe to vypadá že by hrozně houpalo kdybych ho nechal a trochu táhne do leva
Jo a nastavil jsem si na vysílači poloviční výchylky a na prepínač mix do výškovky abych si mohl letadlo sám hodit po startu ho hned vypnu.