Nejslabší místo je ten přechod závitu do koncovky.
SebArt Sukhoi 29S 50E
slavoo píše:JMalik píše:Ano, mohu Tě ujistit, že je to poddimenzované.![]()
Nejslabší místo je ten přechod závitu do koncovky.
No ty& si ma potešil.. Jako najslabší článok sa ti zdá ta zavitova spojka od tiahla do guláku ??
Tak to bych si myslel ze je to najsilnejsie miesto.. Ale vážne myslíš že to bude bezpečné ??
Ja to presne takto používam druhý rok k plnej spokojnosti v Jakovi podobnej velkosti. Všetko je dostatočne tuhé a bez vôle.
JMalik píše:No, nedal bych to tak.
Ta dvojka uhlík bude pružit, servo má síly dost (i to TGY) a bude se to namáhat právě v tom zeslabeném závitu. Přenos na výškovku nebude dostatečně tuhý a ten slabý závit je skutečně průserové místo.
to TGY na co narazas ma spolecneho stou zn. max len tu nalepku. Inak je to toto servo ale to je momentalne jedno.. Co by si navrhoval pouzit lepsie ??
Nech to zasa váži zasa nieco viac..
Já bych to udělal úplně jinak, ale Ty jsi zvolil tohle řešení asi z důvodu snadné demontáže výškovky.
Existuje to samé v M3 a 3mm uhlík.
(I ta 2mm verze by to letově vydržela, ale je to uhlík a stačí tou dvojkou trochu někde ťuknout při přepravě a nebudeš se stačit divit. Bez výškovky akrobata neupáčkuješ.
Sám dávám tyhle věci dost subtilní, ale tohle bych skutečně nedal.
(I ta 2mm verze by to letově vydržela, ale je to uhlík a stačí tou dvojkou trochu někde ťuknout při přepravě a nebudeš se stačit divit. Bez výškovky akrobata neupáčkuješ.
JMalik píše:Já bych to udělal úplně jinak, ale Ty jsi zvolil tohle řešení asi z důvodu snadné demontáže výškovky.
Zase dam na tvoji radu uz som nad tým premýšľal ze tam bude bezpečnejší na 3mm uhlik a k tomu gulaky ze spojkou..
Tých cca5-6g ma uz nezabije a budem kludne spávat..
slavoo píše:
Zase dam na tvoji radu uz som nad tým premýšľal ze tam bude bezpečnejší na 3mm uhlik a k tomu gulaky ze spojkou..
Tých cca5-6g ma uz nezabyje a budem kludne spávat..
Ne,
ještě počkej na ostatní, řešení je víc, hlavně kolem toho napojení kloubků na táhla, pak si vyber podle toho, co Ti bude vyhovovat a co máš doma, nebo dostupné.
JMalik píše:slavoo píše:
Tých cca5-6g ma uz nezabyje a budem kludne spávat..
Ne,
ještě počkej na ostatní, řešení je víc, hlavně kolem toho napojení kloubků na táhla, pak si vyber podle toho, co Ti bude vyhovovat a co máš doma, nebo dostupné.
Mám k dispozicii este toto doma Koncovka táhla Al pro carbon Tr pr.3/M2
Myslíš ze to bude stacit ?? a pouzil bych ty gulaky co tam mám...
- LV
- Kontaktovat uživatele:
slavoo píše:Mám k dispozicii este toto doma Koncovka táhla Al pro carbon Tr pr.3/M2
Myslíš ze to bude stacit ?? a pouzil bych ty gulaky co tam mám...
Žiadne koncovky
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- LV
- Kontaktovat uživatele:
slavoo píše:LV píše:ubosek píše:a jak by to bolo teda dobre urobit?
uhlík zalepiť rovno do guláku
Zrovna toto riesenie sa mi moc nepozdava nieco napasovat do štvorhranu a este k tomu to brusit na priemery ale vrtat do plastu koncovky..
Do gulaku narež závit M3 (to aby v čom mal držať sekunďák), dve kvapky sekunďáku a vtlačíš tyčku 2,5mm a vymalované.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk