Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
blesk
Kontaktovat uživatele:

#181 Příspěvek od blesk »

martinre píše:Tak už lítám, je to perfektně stabilní ve visu. Jen mam asi špatné baterky, po cca 5 min letu se to rozhodí a jakoby začly špatně fungovat gyra. Když dám novou, tak je to zase na chvilku dobrý. Mam tam 3s 2200mAh a už je asi značně zhuntovaná z vrtulníku. Problém mám taky v tom, že když rychle přidám plnej, tak se to má snahu překlopit, ten yaw rotor, jakoby nestíhal. No budu to muset ještě nějka poladit.

čau, já navisím opravdu těch 15min, s tím překlopením při prudkém přidání jsem měl taky problém, pak jsem si všiml že na zadním motoru mám nechtěně zaplou brzdu, vypl jsem ji a je po problému.

jinak jak píšeš že se to po čase "rozhodí" tak stačí vyresetovat gyra a letí se bezproblému dál :-)
olisoft

#182 Příspěvek od olisoft »

Potreboval by som poradit - mam GWS EP-1147 vrtulky, len neviem zohnat "opacne" vrtule k nim.
Chcem aspon trochu vykompenzovat otacavy moment od tych motorov...
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od fidzi »

A k čemu? Se všema stejnýma to chodí v pohodě.
..:: Nemám rád kindersáky ::..

Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
olisoft

#184 Příspěvek od olisoft »

Ked pouzijes vsetky "rovnakotocive", tak to samozrejma leti tiez, len treba dorovnat otacavy moment od motorov, keby boli dve pravo- a dve lavotocive, tak ten moment v podstate eliminujes.
Co som videl temy o tr a quad- copteroch na rcgroups, tak pouzivaju tiez casto jednu (dve) opacne sa otacajuce vrtule.
netos

#185 Příspěvek od netos »

Taky jsem na videu funkcniho tricoptera videl tu konfiguraci tocivosti 2+1. Vy, kdo uz to mate postavene, jak se vam to toci? A nechcete zkusit to pripadne roztocit u jedne vrtule na druhou stranu, at vime, jake to ma vlastnosti v praxi tak i tak? :-)
martinre
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od martinre »

netos píše:Taky jsem na videu funkcniho tricoptera videl tu konfiguraci tocivosti 2+1. Vy, kdo uz to mate postavene, jak se vam to toci? A nechcete zkusit to pripadne roztocit u jedne vrtule na druhou stranu, at vime, jake to ma vlastnosti v praxi tak i tak? :-)

Jak to myslíš roztočit na druhou stranu? to by asi moc neletělo :D . Já sem stím spokojenej, proti vrtulníku to visí samo. Kdybych tu counter vrtuly měl, tak ji zkusím, ale u nás se asi sehnat nedá a na HC ji nemaj. K vůli ní nebudu dělat jinde objednávku
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od AdamProg »

olisoft píše:Ked pouzijes vsetky "rovnakotocive", tak to samozrejma leti tiez, len treba dorovnat otacavy moment od motorov, keby boli dve pravo- a dve lavotocive, tak ten moment v podstate eliminujes.
Co som videl temy o tr a quad- copteroch na rcgroups, tak pouzivaju tiez casto jednu (dve) opacne sa otacajuce vrtule.

Mas pravdu od vrtuli vznika tocivy moment(podobne jako u vrtulniku, jenom mnohem slabsi), problem je ze u tricopteru na ovladani smeru neni dostatek stupnu volnosti(kdyby vrtulnik zatacel tocivymy momenty, zaroven by se naklanel). Ovladani smeru protilehlima vrtulema se da aplikovat az od Quadrocopteru a vysse, potom neni potreba zadne servo na rizeni smeru.
Ale pokud bude mit tricoptera jeden motor reverzovanej, urcite se zlepsi jeho letove vlastnosti(reakcni moment ktery se musi vyrovnat vyklopenim motoru bude mensi a charakteristiky budou symetrictejsi).

Ale jinak to je fakt skveli napad tricopteru namixovat CCPM a primo servama, to mu se opravdu rika low cost home made ufo :)
netos

#188 Příspěvek od netos »

martinre : dve vrtule napravo, jedna nalevo - nebo naopak. Proc by to neletelo?
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od AdamProg »

netos píše:martinre : dve vrtule napravo, jedna nalevo - nebo naopak. Proc by to neletelo?

No jen tam musi byt jeste spravne vrtule levotocive a pravotocive, aby to tahlo na spravnou stranu, ale jinak by to nemel byt problem.
netos

#190 Příspěvek od netos »

AdamProg píše:No jen tam musi byt jeste spravne vrtule levotocive a pravotocive, aby to tahlo na spravnou stranu, ale jinak by to nemel byt problem.

Ted se v tom uz zacinam ztracet sam :lol: Takze, pokud mam vsechny tri vrtule rekneme pravotocive, jaky smer otaceni motoru u tech tri motoru byt muze a byt musi?
martinre
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od martinre »

netos píše:
AdamProg píše:No jen tam musi byt jeste spravne vrtule levotocive a pravotocive, aby to tahlo na spravnou stranu, ale jinak by to nemel byt problem.

Ted se v tom uz zacinam ztracet sam :lol: Takze, pokud mam vsechny tri vrtule rekneme pravotocive, jaky smer otaceni motoru u tech tri motoru byt muze a byt musi?

Vrtule se může točit jen na tu stranu, na kterou je dělaná. Nejde jenom změnit směr otáčení. Musíš mít i jinou vrtuly a pak teprv změnit směr.
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od AdamProg »

netos píše:

Pravotocive vrtule musis dat na pravotocive motory, a levotocive obracene. Pokud chces lepe rozlozit momenty a chces mit jeden motor tocici se obracene, musis dat obracenou vrtuly, aby foukala dolu jako ostatni dve. Ale fungovat to samozrejme bude, ikdyz se budou tocit vsechny stejne(naklapeci rameno si to vzdycky srovna).
blesk
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od blesk »

jinak dneska jsem zkoušel nějaké video z tricoptera, bohužel kamerku jsem pučil bráchovi, takže je to jen z mobilu:

http://www.youtube.com/watch?v=9qSSb8QD ... re=channel
netos

#194 Příspěvek od netos »

ok, to je jasne. Ale ze bych videl nekde uvadet u vrtule udaj o tom, co je to za tocivost, to ne. Ze bych nedaval pozor?:) Daji se bezne sehnat oba druhy?
blesk
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od blesk »

netos píše:ok, to je jasne. Ale ze bych videl nekde uvadet u vrtule udaj o tom, co je to za tocivost, to ne. Ze bych nedaval pozor?:) Daji se bezne sehnat oba druhy?

běžně ne
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“