Futaba T8?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
slavoo
Kontaktovat uživatele:

software

#181 Příspěvek od slavoo »

Zháňam software pre T8FG pre PC na spracovanie (manažer+edit) uložených modelov na SD karte. Potrebujem z SD karty načítať uložené modely do PC a z možnosťou editu priamo v PC a úprav.
Je niečo fungujúce pre konkrétny vysielač ??
zdzd

#182 Příspěvek od zdzd »

Není.

Na natažení a uložení ano, na zpracování ne.

Popravdě, něvěřím tomu, že by někdo na vývoji takové věci pálil kyslík. Spousta práce, s minimálním efektem.
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od slavoo »

zdzd píše:Není.

Na natažení a uložení ano, na zpracování ne.

O.K.
a konkrétne pre T8 je co, alebo je to asi jedno.. ?
zdzd

#184 Příspěvek od zdzd »

slavoo
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od slavoo »

zdzd píše:Standardní File system utility by snad měl zabrat i na T8FG

http://www.14mz.com/downloads/2007-08-10-FFS.zip

http://www.futaba-rc.com/sellsheets/downloads.html

File System Utility je i priamo pod Software Update pre T8FG na stránkach Futaba downloads
Dakujem a vyskúšam..

Edit: tak to som si zmýlil z T12 potom vyskúšam ten...
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od slavoo »

Takže znova našiel som priamo File System Utility T8FG, takže kto by mal záujem nech to stahuje tam.
sigi123

Rc souprava

#187 Příspěvek od sigi123 »

Ahoj,tak máte už v ní někdo lipolky?Jak funguje ukazatel na displeji?
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od slavoo »

Tak programujem na T8FG vetrona Proxima II a porovnávam rozdiely oproti T10CP a narážam na vela zaujímavých veci i pre mna nových.
Napr. mi tam chýbajú programy na samotné Flap, ktoré sú tam len CamberFlap mix do niečoho. Na T10 som to mal cez OFFSET (malé klapky,velke klap. a pod na letové režimy). Ešte sa učím zvládať novú logiku tohto softu, ktorá je podstatne odlišná než disponuje T10CP, ale lepšia čo môžem zatial potvrdiť.

Neviem ešte dojsť na to ako funguje doba opozdenia pri letových režimoch, lebo ked priradím /CH/ na určitú doby opozdenia a kuknem na servo tester tak serva vyskočia hneď pri zapnutí LET. režimu a nič nieje pozorovať na opozdení. hmm.. :(
PH

#189 Příspěvek od PH »

To SIGI123,
Dal jsem do ní 2 články LiIon a ukazatel napětí se zdá v pořádku. Jestli je
nějaký nepatrný rozdíl mohu zjistit přeměřením. :wink:
Když je termika, lítaj i vrata od stodoly. PH
AR1
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od AR1 »

PH píše:To SIGI123,
Dal jsem do ní 2 články LiIon a ukazatel napětí se zdá v pořádku. Jestli je
nějaký nepatrný rozdíl mohu zjistit přeměřením. :wink:

Tak napětí je bez rozdílu typu baterie stejné, nebo ne? 8V je 8V.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
PH

#191 Příspěvek od PH »

Myslím, že je, ale pro jistotu doma přeměřím a napíši odpověď. Druh napácí baterie by neměl na ukazatel napětí mít žádný vliv. U F6-EXP rovněž
používám 3 čl. LiIon a ukazuje napětí 12 V, tak jako při 8 čl. NiMh třeba 9,8.

8V LiIon= 8V NiMh - displey F8.

Nevím, proč by nějaký rozdíl měl být. :!:
Když je termika, lítaj i vrata od stodoly. PH
zdzd

#192 Příspěvek od zdzd »

slavoo píše:Neviem ešte dojsť na to ako funguje doba opozdenia pri letových režimoch, lebo ked priradím /CH/ na určitú doby opozdenia a kuknem na servo tester tak serva vyskočia hneď pri zapnutí LET. režimu a nič nieje pozorovať na opozdení. hmm.. :(

Zpočtění by jsi měl nastavit v letových režimech, pro každou situaci a servo zvlášť.
sigi123

Rc souprava

#193 Příspěvek od sigi123 »

Ahoj všem,musím napsat co se mi s 8FG děje.Mám ji od minulého týdne.Nastavil jsem si tři letadla,ale kvůly počasí lítám zatím jen se starým mustangem z epp od šadu.Mám v něm tento přijímač :

http://vrtechnik.cz/store/goods-$00001B ... 03---.html

a mám časté výpadky signálu,většinou tak 3-4 sekundy.Stává se to ve vzdálenosti tak 100m od sebe a asi tak stejné výšce.Ale měl jsem výpadek i jen 50m od sebe ve výšce asi 2m.Příjímač je v letadle,anténka je z trupu ven nad levým křídlem.Předtím jsem měl F 6EX 2.4 a výpadek jen jednou v hustém sněžení.S přijímačem jsem nic nedělal,pouze jsem 8fg spároval a seřídil éro.Provedl jsem zkoušku dosahu-vysílač v autě,schovaný za stavební bunkou,s érem jsem odešel asi 150m a ještě jsem ho stínil tělem.Vše v pořádku.Tak nevím co s tím.Je to vina přijímače nebo špatně komunikuje vysílač?
JMalik

Re: Rc souprava

#194 Příspěvek od JMalik »

sigi123 píše:Ahoj všem,musím napsat co se mi s 8FG děje.Mám ji od minulého týdne.Nastavil jsem si tři letadla,ale kvůly počasí lítám zatím jen se starým mustangem z epp od šadu.Mám v něm tento přijímač :

http://vrtechnik.cz/store/goods-$00001B ... 03---.html

a mám časté výpadky signálu,většinou tak 3-4 sekundy.Stává se to ve vzdálenosti tak 100m od sebe a asi tak stejné výšce.Ale měl jsem výpadek i jen 50m od sebe ve výšce asi 2m.Příjímač je v letadle,anténka je z trupu ven nad levým křídlem.Předtím jsem měl F 6EX 2.4 a výpadek jen jednou v hustém sněžení.S přijímačem jsem nic nedělal,pouze jsem 8fg spároval a seřídil éro.Provedl jsem zkoušku dosahu-vysílač v autě,schovaný za stavební bunkou,s érem jsem odešel asi 150m a ještě jsem ho stínil tělem.Vše v pořádku.Tak nevím co s tím.Je to vina přijímače nebo špatně komunikuje vysílač?

Zkontroloval bych konektory od aku, připojení napájení do přijímače, BEC regulátoru.........., prostě postupně úplně všechno a až docela nakonec bych se věnoval možným potížím se signálem.
(Nejvíc bych sázel na problémy s BECem a celým napájením RX)
sigi123

Rc souprava

#195 Příspěvek od sigi123 »

To všechno jsem dělal,znova odpojil,zapojil.Udělal mi to i s úplně novou baterkou 3S 1600mA turnigy.Regl je jeti 25A,dva roky starej.Ale s tou 6EX to fungovalo bez problémů.Jedině si říkám,jelikož jsem lítal i v -16 jestli ten regl není načatej.Vysílač je v modu 7ch jinak by se to asi nespárovalo,vše jsem dělal podle návodu.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“