Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Marek71 píše:Ja už som motor do Ocelota vyriešil, zvolil som ekonomickú variantu. Na espritmodels som práve narazil na rcgroups a podľa referencií skutočne tie motory majú a do týždňa to más doma. Samozrejme, jednalo sa o 1 kus... Predpokladám ale, že espritmodel priebežne doplňuje sklady a pokiaľ berie v desiatkach kusov, tak má asi prednosť. Možno preto si ty čakal tak dlho Poštovné USPS je cca. 20 USD, dokonca Medusa motor mi došiel vo veľkej obálke (vnútri vystlaná krabica) za 8,80 USD !
Inak, ja už som skoro objednal 1105/2.5Y 4.4:1, ale napokon som si to rozmyslel. BTW, kam by sa dalo ísť s výkonom (prúdom) u tohoto najmenšieho motoru ? Za predpokladu, že by som ho nechcel hnať do extrému.
Mám tu ten samý,jen 3Y..takže můžu porovnat.
2.5Y ..30A famozní účinnost, 40A max výkon..Výc bych ho netrápil.
První výsledky S-Neu 1107/1.5Y/6.7S... Použitá baterie I-Can Revo...3S-2200mAh.Vnitřní odpor všech článků při T-20st..12mOhm. Vrtule Aeronaut Cam 14/10 na trámci 40mm (trámec 40mm kvůli zachování rozměru vrtule) Proud...46A, otáčky 6150, stat tah po ustálení 1.9kg
Vrtule Aeronaut Cam 16/8 na trámci 40mm Proud 42A, otáčky 6400, stat tah po ustálení 2.5kg
Oteplení motoru z výchozích 20 st ..po dobu běhu 40s na plně otevřený ESC..38 st. pak pauza 30s a dalších 40s..navýšení na 42 st a dál již nestoupe.Takže zálet Corad bude na vrtuli Aeronaut Cam 14/12 a později i RF 14/14 kde již očekávám cca 700W.
Jen doplním..
Pokud se dá věřit tomuhle grafu
http://www.aero-naut.net/fileadmin/down ... ammCAM.jpg Tak pro 6150 ot vrtule Cam14/10 potřebuji..cca 480W výkonu. A já naměřil 510W příkonu. Účinnost si jistě každý spočítá sám.
Díky, slušné na 70gr. motor A ešte jedna vec, ak by si vedel odpovedať. Máš nejakú skúsenosť s tou prevodovkou Maxxon 4.4:1 ? Alebo sa vyplatí rovno P32, i keď stojí cca. dvojnásobok, je v nich tak veľký rozdiel ?
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Marek71 píše:Díky, slušné na 70gr. motor A ešte jedna vec, ak by si vedel odpovedať. Máš nejakú skúsenosť s tou prevodovkou Maxxon 4.4:1 ? Alebo sa vyplatí rovno P32, i keď stojí cca. dvojnásobok, je v nich tak veľký rozdiel ?
4 kusy těchto maxonů mi rukama prošli...je to dobrá převodovka.Dodnes ji máme na Feigau 380-9L. Jenže dnes mně už vadí,že je vlastně skoro stejně těžká jako P32 a není v ložiscích.
Pokud to ale málo místa v čumáku vyžaduje,nebránil bych se jí.Jen pozor..jsou dvě různé provedení.Satelity na ocel čepech a pak na keramice.A ta keramika je nesrovnatelně kvalitnější.Pokud by jsi ji zvolil,tak v impulzním režimu..Ala-Corado ,není problém 500W.A bude ti dlouho sloužit.
Proč jsem zvolil P32..to už jsem psal.
Jasne, ja len tak zo zvedavosti... ten pohon som mal vytipovaný. Tomáša (tks) by to mohlo zaujímať, ten ešte nemá vybraný pohon. Ten 1105/2.5Y 4.4:1 je za cenu 155 USD + pošta.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
graup15 píše:Pokud se dá věřit tomuhle grafu http://www.aero-naut.net/fileadmin/down ... ammCAM.jpg Tak pro 6150 ot vrtule Cam14/10 potřebuji..cca 480W výkonu. A já naměřil 510W příkonu. Účinnost si jistě každý spočítá sám.
Ešte som to pre skúšku správnosti prepočítal cez n100W
www.aero-naut.net/fileadmin/download/lu ... swerte.xls na 40mm trámec s power faktorom 3,08 a vyšlo mi 475W, takže celková účinnosť motora s prevodovkou a regulátorom vychádza na nejakých 93%.
graup15 píše:Pokud se dá věřit tomuhle grafu http://www.aero-naut.net/fileadmin/down ... ammCAM.jpg Tak pro 6150 ot vrtule Cam14/10 potřebuji..cca 480W výkonu. A já naměřil 510W příkonu. Účinnost si jistě každý spočítá sám.
Ešte som to pre skúšku správnosti prepočítal cez n100W www.aero-naut.net/fileadmin/download/lu ... swerte.xls na 40mm trámec s power faktorom 3,08 a vyšlo mi 475W, takže celková účinnosť motora s prevodovkou a regulátorom vychádza na nejakých 93%.
Až ti přijde motůrek a tak se nezapomeň podělit od dojmy...
A fotečky modelu do kterého to bude taky uvítám...
Dalibor
Marek71 píše:... Inak, ja už som skoro objednal 1105/2.5Y 4.4:1, ale napokon som si to rozmyslel. BTW, kam by sa dalo ísť s výkonom (prúdom) u tohoto najmenšieho motoru ? Za predpokladu, že by som ho nechcel hnať do extrému.
Mám tu ten samý,jen 3Y..takže můžu porovnat. 2.5Y ..30A famozní účinnost, 40A max výkon..Výc bych ho netrápil.
30A při napájení 3S LiPol? Takže okolo 300W? Na espritmodel mají v tabulce toto:
Hotliner 1.6m || Micro Flash || 1105/2.5Y 4.4:1 || Jeti 40-BEC || TP4000 3S3P LiPol || 13x10 Folding
Ale když to hodím do Neu-Calcu, tak vychází proud 62A - takže asi někde bude chyba?
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
No, to je hezké... ale kam to mám nakliknout? Já ty drivecalcy neumím používat, je tam na mě moc hodnot. Zajímá mne, jestli je ten 1105/2.5Y 4.4:1 použitelný pro Ocelota nebo je zajímavější varianta jít do Medusy nebo jinam.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.