Filip 600-větroňová akrobacie
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Filip 600-větroňová akrobacie
Nee, asi bych v domácích podmínkách nezvládl udělat konstrukční křídlo, aby bylo přesné a pěkné. Takže bych koupil nová křídla Robina od pana Vodínského.
Doufám, že se tím sníží plošný zatížení a model by se ještě víc sklidnil a líp chytal termiku. A taky už tam budou klapky, takže snad půjde líp spomalit na přistání.
Doufám, že se tím sníží plošný zatížení a model by se ještě víc sklidnil a líp chytal termiku. A taky už tam budou klapky, takže snad půjde líp spomalit na přistání.
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
JETI DS-16
Ja by som si ich postavil rád sám ale neviem či si to mám skúsiť nejako nakresliť (ešte som to nerobil) alebo možno dačo nájdem na internete.
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Já modelařím v cihlovém bytě, u svého psacího stolu a bojím se, že bych takhle rozměrné křídlo neudělal přesně. Navíc jsem teď zkoušel potahovat něco Oracoverem a byla to celkem fuška to udělat hladce a to jsem dělal jen pruhy 15cm. Na celou plochu křídla si asi netroufám.
JETI DS-16
JETI DS-16
Vážka píše:Já modelařím v cihlovém bytě, u svého psacího stolu a bojím se, že bych takhle rozměrné křídlo neudělal přesně. Navíc jsem teď zkoušel potahovat něco Oracoverem a byla to celkem fuška to udělat hladce a to jsem dělal jen pruhy 15cm. Na celou plochu křídla si asi netroufám.
Já řežu, brousím, lepím ve sklepě 1,4x3,5m, na stole 160x50cm a nažehluji a osazuji doma u telky. Solar nebo Orac. Nažehlování jde, jen získat praxi pod dozorem či radama zkušenějšího. Hodně se chybuje v teplotě, zbytek je o zkušenostech a jak to komu vyhovuje.
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Možná jsem to měl moc horký mám nastaveno 130-140C. Je to moc?
JETI DS-16
JETI DS-16
Vážka píše:Možná jsem to měl moc horký mám nastaveno 130-140C. Je to moc?
Přižehluji zhruba +100°C, napínám kolem +125°C, těžší oblouky +150°C. Ale někdo to napíše jináč a taky záleží na folii. Toto byl Orac a Solar o něco méně. Ale ten co mne učil říkal:
- nahřej žehličku a otoč ji žehlící plochou nahoru
- ustřihni kousek folie, cirka 3x3cm
- strhni z toho kousku ochrannou folii
- polož čtvereček na žehličku barvou, né lepidlem
A - kroutí-li se a krabatí, je to moc teplé
B - nic se neděje, je to studené
C - vlní-li se lehce, je to akorát
Stačí takto? Pak už je to zas jen o postupu přikládání na model, způsob napínání a přichycování, atd....
Vážka píše:Možná jsem to měl moc horký mám nastaveno 130-140C. Je to moc?
Takže jsi pochopil = bylo to moc. Určitě se Ti to scvrkávalo přímo pod žehličkou ...
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Super díky za rady 
JETI DS-16
JETI DS-16
A nenašiel by niekto plán na krídla z Robina? 
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Právě dokončuji Filipa600 Sport. Nikde jsem nenašel zmínku o chlazení. Řešíte ho nějak, nebo to v režimu rychlého nastoupání a následného klouzání stačí uchladit? Mám turbo kužel. Říkal jsem si, že bych trošku "odchlípnul" kabinku aby měl vzduch kudy odcházet. (vstup přes turbo kužel)
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
na filipovi mám v prepážke vyrezané otvori kde je motor uchytení, ešte som nelietal, motor budem len používať na nastúpanie, myslím že sa to v pohode uchladí. Záleží aj aký motor tam kto ma namontovaní.
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
- Tom75
- Kontaktovat uživatele:
Záleží jak to máš osazené. Jestli tam máš malý motůrek který budeš trápit na plný výkon dvě minuty, tak ho musíš chladit. Podobné je to s regulátorem, jestli jsi s proudem na hraně tak musíš chladit.
Já proto raději používám větší motory a silnější regly, za 15 sekund jsem nahoře a pak má motor čas se chladit.
Já proto raději používám větší motory a silnější regly, za 15 sekund jsem nahoře a pak má motor čas se chladit.
Surikata (Reichard), Taranis+
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Motor mám tento z nabídky Azero: NTM 35-42 1250kV/600W, vrtule 9x5, regl 60A. Kombinace motoru a vrtule by měla stačit pro regl 40A. Původně tam měl být 40A regl a pan Vodinský mě to tak doporučil. Takže by snad nic nemělo být výkonovš na hraně. Reálný odběr jsem zatím neměřil, protože nemám zatím možnost měřit víc jak 20A stejnosměrnýho proudu a klešťovej měřák mezi motor a regl nenacpu:-)
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem chlazení u Filipa neřešil, mám taky jen turbo kužel a lehce předimenzovaný motor a regl a lítal jsem i za parného léta v pohodě, bez přehřívání.
Mám tam telemetrii, co mi hlídá i teplotu a nikdy se to neohřálo nijak výrazně. A u Sporta bude proudění vzduchu asi i o něco větši než u klasiky co mám já, tak buď v klidu.
Mám tam telemetrii, co mi hlídá i teplotu a nikdy se to neohřálo nijak výrazně. A u Sporta bude proudění vzduchu asi i o něco větši než u klasiky co mám já, tak buď v klidu.
JETI DS-16
JETI DS-16