Vysílač JETI DC-16 (DS-16)
Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)
Dík za popis. U toho landingu, brzdy na plynu, motor máš úplně vypnutý nebo odtlačením na max, viz další popis?
Motor lze ovládat jenom v režimu normál a speed.
Genagen píše:Motor lze ovládat jenom v režimu normál a speed.
Supr, dík.
K DC-16, když je to v tomto tématu - výborné rádio.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Přidal bych ještě jeden režim. Nazývám ho NULA. V běžném letu ho nikdy nepoužívám, ale před prvním startem ano. Je to režim, kde mám vše vytrimované tak, aby to ladilo s konstrukcí modelu.
Prostě ten režim nastavím a prohlížím letadlo, zda je vše v pořádku. Poznám tak, že se nic nepohnulo, neohnulo, atd...
Asi není nutný, ale jednou může zachránit letadlo. Inspiroval mě k tomu Roman Lomcovák Vojtěch.
Kdysi jsem experimentoval i s režimem "pravá termická zatáčka". Prostě natrimováno do zatáčky a na letadlo nešahat. Má to něco do sebe, ale létání je pak nuda.
Prostě ten režim nastavím a prohlížím letadlo, zda je vše v pořádku. Poznám tak, že se nic nepohnulo, neohnulo, atd...
Asi není nutný, ale jednou může zachránit letadlo. Inspiroval mě k tomu Roman Lomcovák Vojtěch.
Kdysi jsem experimentoval i s režimem "pravá termická zatáčka". Prostě natrimováno do zatáčky a na letadlo nešahat. Má to něco do sebe, ale létání je pak nuda.
Tome a zkoušel si režim "levá pylonová zatáčka" a pak do toho moc nesahat?
Možná to doladit sekvencérem
(jen rýpu)
(jen rýpu)
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
upřímně řečeno ladil jsem to přesně jak říkáš. Let pyloňáku po závodní dráze je jiný než jak létají běžné modely.
Pro trvalý závodní let v noži mám model natrimovaný jinak než, když létám třeba předváděčku na nějakém leteckém dnu.
Sekvencer používám ve funkci metronomu. Takže mi vysílač napovídá, když nemám sebou špičkového mechanika. Samozřejmě lidské oko a odhad to nenahradí. Když mi napovídá Honza, Jirka nebo Tomáš, tak to před startem ztlumím.
Pro trvalý závodní let v noži mám model natrimovaný jinak než, když létám třeba předváděčku na nějakém leteckém dnu.
Sekvencer používám ve funkci metronomu. Takže mi vysílač napovídá, když nemám sebou špičkového mechanika. Samozřejmě lidské oko a odhad to nenahradí. Když mi napovídá Honza, Jirka nebo Tomáš, tak to před startem ztlumím.
Firmware beta 4.0 už je na světě.Nevěřil jsem ale DC/S-16 bude mít 24 kanálů.
http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... ount=19491
http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... ount=19491
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
cim vic kanalu, tim vic adidas.. akorat jak chapu, tak jen ve spojeni s central boxem.
zaujalo me toto:
13. DS-16, DS-14: Added discuss launch glider (F3K) detection based on large acceleration and gyroscope readings. That means, the transmitter is capable of detecting the launch of the DLG (F3K) model airplane. The “GHi” switch can be assigned to any function, sequencer or logical switch by simply pressing the F(2) Gsens. button in the selection dialogue and choosing the “GHi” option.
chapu to dobre, ze je to priprava na REX-A prijimace do f3k? nevedel sem ze se tam stabilizace pouziva..
zaujalo me toto:
13. DS-16, DS-14: Added discuss launch glider (F3K) detection based on large acceleration and gyroscope readings. That means, the transmitter is capable of detecting the launch of the DLG (F3K) model airplane. The “GHi” switch can be assigned to any function, sequencer or logical switch by simply pressing the F(2) Gsens. button in the selection dialogue and choosing the “GHi” option.
chapu to dobre, ze je to priprava na REX-A prijimace do f3k? nevedel sem ze se tam stabilizace pouziva..
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Nee, myšlena je detekce pohybu rádia. Palcovka má v sobě akcelerometry..
OK2WY
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
aha, takze kdyz zapnes vysilacku, prepnes na f3k model tak radio ve chvili kdy se s nim cukne tak zapne nejaky rezim "start f3k"?
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ve vysílači jsou gyro senzory. Můžeš to nastavit tak, že při nějaké úrovni pohybu vysílačem vznikne událost, kterou jinak musíš vyvolat kliknutím/přepnutím vypínače.
Programoval jsem kolegovi větroňáři funkci, kdy nakloněním rádia trošku k sobě zahlásí výšku modelu.
Zkoušel jsem řídit koptéru jen pomocí vychylování vysílače. Jde to, ale je to mizerné řízení proto páčkám. Ale jde TO!!
Programoval jsem kolegovi větroňáři funkci, kdy nakloněním rádia trošku k sobě zahlásí výšku modelu.
Zkoušel jsem řídit koptéru jen pomocí vychylování vysílače. Jde to, ale je to mizerné řízení proto páčkám. Ale jde TO!!
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
FW 4.0 oficialne vydan. Je ke stazeni na Jeti strankach.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
vysílačDS 16
Zdravím zajímalo by mě v manuálu na vysílač DS 16 jsem se dočetl že si do vysílače mohu sta hnout hudbu na kterou mohu létat ve formátu WAV. Dá se nato stanout nějaký program ve kterém to převedu
V tomto programu to převedu, zkusím to. Když jsem tu na foru zajímalo by mě ještě jestli není nějaké video nebo popis jak nastavit na rádiu akceloroměr s gyro senzory abych při létání s větroněm při pohybu vysílače mě zahlásil výšku modelu .V návodu to májí popsané že tomu moc nerozumím