Coptér - posouzení dílů - pouze zde
Re: Coptér - posouzení dílů - pouze zde
No APM a asi i MultiWii zvládají GPS módy taky úplně v pohodě a tam už ta cena není taková. Ještě A2, ale to jsme zas úplně někde jinde.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
zajimavy je to ze Flip32 ma skoro stejne rychlej procak jako PX a vyrazne rychlejsi nez ma APM. A presto ty gps holdy nic moc. Asi dosud nikdo z programatoru nemel cas si to prevest z APM zdrojaku do CF 
Chystal jsem se na to ale vyhodnotil jsem to jako kravinu (v 250 nepotrebuju hold) a do coptera stredni velikosti s kterym chci delat ruzne crash testy jsem koupil px lite z GLB. Za cenu pod $70 uz to jde
Chystal jsem se na to ale vyhodnotil jsem to jako kravinu (v 250 nepotrebuju hold) a do coptera stredni velikosti s kterym chci delat ruzne crash testy jsem koupil px lite z GLB. Za cenu pod $70 uz to jde
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Prosimtě kde je to letiště které budeš sekat a na klikátou to tam tak vidíš?
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
Dam vedet zitra
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Nakup motoru
Zdravím de někde v Česku koupit tyto motory nebo podobny https://www.multirotorparts.nl/motors/c ... apter.html
Re: Nakup motoru
Ahoj, například: http://emotors.cz/motory/12556-ldpower- ... motor.html
tady si můžeš vybrat
http://emotors.cz/5-elektromotory?order ... ay=asc&p=2
tady si můžeš vybrat
http://emotors.cz/5-elektromotory?order ... ay=asc&p=2
Ktory Flight Controller sGPS by ste odporucili ? /do150eur/
Ktory Flight Controller sGPS by ste odporucili ? /do150eur/
..co poviete na ten TAROT ZYX-M..?..aneb nieco podobne..
..vopred dakujem za odpovede..
..co poviete na ten TAROT ZYX-M..?..aneb nieco podobne..
..vopred dakujem za odpovede..
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ktory Flight Controller sGPS by ste odporucili ? /do150e
A co si od toho slubujes?
Kazdy flght controller musis rozumne zapojit a nastavit. APM stoji lacny peniaz a lietat sa s nim da. Pixhawk stoji drahsi peniaz, ma vraj 32bit procesor a tiez sa s nim lietat da.
Pre zaciatocnka su dobre obe...
Kazdy flght controller musis rozumne zapojit a nastavit. APM stoji lacny peniaz a lietat sa s nim da. Pixhawk stoji drahsi peniaz, ma vraj 32bit procesor a tiez sa s nim lietat da.
Pre zaciatocnka su dobre obe...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
ddano007 píše:Pre zaciatocnka su dobre obe...
S týmto tvrdením si dovolím nesúhlasiť - APM vyžaduje pre začiatok veľa času na štúdium pre zorientovanie sa v pojmoch a možnostiach.
Pre začiatočníka je podľa mňa vhodné niečo, čo nemá priveľa možností a hlavne je dobre zdokumentované.
ANO.. je to pravda ..mam APM2.6 a neviem stym pohnut.. uz som tolko studoval na nete..myslel somsi ze to dam.. ale ted rozmyslam o kupe niecoho ineho.. /alebo keby sa nasiel niekto kto by mi to pomohol rozchodit....bo na toto som prikratky
/
Klidně mi napiš sz ohledně toho co nevíš. Ale v podstatě základ je toto, což je 7 bodů, po kterých to většinou funguje (samozřejme + základní nastavení přes wizzard v mission planneru)
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
To sobi: s tvojimi tvrdeniami si zase ja dovolim nesuhlasit, APMko som rozbehal podla netu a par KONKRETNYCH dotazov tu na fore. A je to moja prva koptera.
To anrikahn: mozes sem dat nejake foto tej tvojej koptery? Pripadne s detailom, ako mas nakablovane APMko?
To anrikahn: mozes sem dat nejake foto tej tvojej koptery? Pripadne s detailom, ako mas nakablovane APMko?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
ddano007 ja ti tvoj názor neberiem a netvrdím, že začiatočník to nakoniec nerozbehá.
Ale v každom prípade je fakt, že keď sa v doméne riadiacich jednotiek vôbec nepohybuje, nemá skúsenosti s elektronikou a prípadne neovláda aspoň "light" angličtinu, tak začať APM-kom je beh na veľmi veľmi dlhú trať, ktorý môže skončiť zahodením do koša a frustráciou. Veľkou výhodou je mať skúsenosti s arduinom všeobecne. Predpokladám, že s týmto súhlasí väčšina používateľov APM.
Mimochodom, dokumentácia k APM pre lietadlá a koptéry je pomerne dobrá, len sa treba zorientovať, že kde čo hľadať. Aj tak to však pre úplného začiatočníka nebude len na pár večerov.
Keby si však chcel APM rozchodiť napr. na vrtuľníku podľa aktuálnej dokumentácia, a do mesiaca dáš automatickú misiu, tak dávam klobúk dole a uznávam, že si oveľa šikovnejší, ako ja.
Ale v každom prípade je fakt, že keď sa v doméne riadiacich jednotiek vôbec nepohybuje, nemá skúsenosti s elektronikou a prípadne neovláda aspoň "light" angličtinu, tak začať APM-kom je beh na veľmi veľmi dlhú trať, ktorý môže skončiť zahodením do koša a frustráciou. Veľkou výhodou je mať skúsenosti s arduinom všeobecne. Predpokladám, že s týmto súhlasí väčšina používateľov APM.
Mimochodom, dokumentácia k APM pre lietadlá a koptéry je pomerne dobrá, len sa treba zorientovať, že kde čo hľadať. Aj tak to však pre úplného začiatočníka nebude len na pár večerov.
Keby si však chcel APM rozchodiť napr. na vrtuľníku podľa aktuálnej dokumentácia, a do mesiaca dáš automatickú misiu, tak dávam klobúk dole a uznávam, že si oveľa šikovnejší, ako ja.
Cloveku o kterem pises je opravdu nejrozumnejsi doporucit Naza Lite v kitu nebo Phantoma. Myslim ze na problemy s APM takovy clovek nedojde protoze nez se k nim dostane tak se kousne na motorech, regulatorech nebo blbem nabijeni Lipol tak aby nevyhorel