Vysílač JETI DC-16 (DS-16)
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)
Pozde jelena honiti.. Nicmene predpokladam ze serie prednasek s lidmi od jeti bude opet na jeti model meetingu - vloni byla a temata a diskuse byly rozhodne zajimave. Tou dobou uz snad bude dc24 v produkci nebo blizko k uvedeni. Kdo si pocka ten se docka.. Ja si pockam na ds-64 
Quis custodiet ipsos custodes?
Nový vysílač DC-24 ještě nemá konečnou podobu co se týče venkovního vzhledu obal bude jiný. Celý vnitřek je ve fázi testování, ani grafika na displeji není konečná. Nyní je osazeno do krabice DC-16. Jinak kniply budou vibrační, například na oznámení alarmu začne vibrovat
. Co jsem viděl a držel v ruce v Norimberku tak to byl testovací kus. Knipl vibruje jak mobilní telefon
. Prodej prý květen - červen. Jinak Jeti model představovali přijímačové akumulátory v karabičce na uchycení a s konektory.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
pilatus98 píše:Jinak kniply budou vibrační, například na oznámení alarmu začne vibrovat.
na tohle sem zvedavej, jak to vlastne bude v realite fungovat a zda je to fukce typu "bomba, to musim mit" nebo "nahouby" nebo neco mezi tim.. nejak si to nedokazu predstavit - letadlo chytne flutter na kridelkach a knipl zacne zbesile kopat do rukou? nebo to bude neco jako force feedback na joystick (nevim jestli se tahle technologie dneska jeste do joysticku dava..)?
Co píše Pilatius, tak to vypadá na vibraci při alarmech.
To co popisuješ ty, by byla odezva na model.
To by vyžadovalo pro každé servo měření odběru, asi nějaký akcelerometr atd...
Chápu že dají vibraci do kniplů u pultu.
Klasické palcovky to mají v šaší, tam vysílač držíš v ruce, u té pultové s použitím pultu to nemusí být tak výrazné.
To co popisuješ ty, by byla odezva na model.
To by vyžadovalo pro každé servo měření odběru, asi nějaký akcelerometr atd...
Chápu že dají vibraci do kniplů u pultu.
Klasické palcovky to mají v šaší, tam vysílač držíš v ruce, u té pultové s použitím pultu to nemusí být tak výrazné.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Samozřejmě vibrace při překročení alarmu, vedle kolega ječí se spalovákem a třeba já s větroněm v termice už neslyším pokud nemám sluchátko do ucha -
jen příklad.
Jen drobná informace: Už asi měsíc je v prodeji vysílač DC-14 a zhruba 3 týdny DC-16 a DS-16 Red Carbon line. Pro jistotu objednávejte v JETI, Pelikán zatím nemá skladem. 
Jen taková drobnost ke stažení.Jde o rozvrh a přiřazení vypínačů.Kdo si to má celou zimu pamatovat.Angličtina snad nebude vadit. http://www.rc-soaring.blogspot.cz/
Dobrý den,
potřeboval bych poradit jak u DC-16 nastavým hlašky na klapky, hlášky mám už ve vysílači a potřebuji aby to v každé poloze řeklo jinou hlášku, klapky zavřeny, malé klapky a velké klapky je to na třípolohový přepínač, nějak tu třetí hlášku tam nemůžu dostat
Díky Franta
potřeboval bych poradit jak u DC-16 nastavým hlašky na klapky, hlášky mám už ve vysílači a potřebuji aby to v každé poloze řeklo jinou hlášku, klapky zavřeny, malé klapky a velké klapky je to na třípolohový přepínač, nějak tu třetí hlášku tam nemůžu dostat
Díky Franta
Úplně jednoduše - stejně, jako si tam přidal ty dvě hlášky, přesněji tedy zvuky na událost 
Když vytváříš nový zvuk na událost a přiřazuješ polohu přepínače, kdy má zvuk zaznít, tak to píše něco jako "Přesuňte přepínač do polohy...". Ze středové polohy nahoru a dolu je to jasné. Třetí polohu docílíš tak, že si dáš nejdřív přepínač do jedné z krajních a až se tě to zeptá, tak ho jen cvakneš zpátky do středu. Budeš tam mít celkem tedy tři řádky pro klapky.
Když vytváříš nový zvuk na událost a přiřazuješ polohu přepínače, kdy má zvuk zaznít, tak to píše něco jako "Přesuňte přepínač do polohy...". Ze středové polohy nahoru a dolu je to jasné. Třetí polohu docílíš tak, že si dáš nejdřív přepínač do jedné z krajních a až se tě to zeptá, tak ho jen cvakneš zpátky do středu. Budeš tam mít celkem tedy tři řádky pro klapky.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
K Vanocum jsme si udelali radost. Uz je to sice pres pul roku, ale snad to nevadi.
U Jeti se totiz stale o zakaznika staraji jak mohou nejlepe.
Da se s nimi domluvit hodne veci. I jeden kousek specielne na prani a podle vlastnich predstav. Mimo vzhled nam radia osazeli i vypinaci presne tak jak jsme chteli.
U Jeti se totiz stale o zakaznika staraji jak mohou nejlepe.
Da se s nimi domluvit hodne veci. I jeden kousek specielne na prani a podle vlastnich predstav. Mimo vzhled nam radia osazeli i vypinaci presne tak jak jsme chteli.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Zdravím,
jak na DC14, asi to bude stejné jako na DC16, napípám ovládání "odtokové" hrany u 4servového křídla (2kř +2kl) pákou plynu ?
Jsem v DCxx začátečník.....výsledek by měl být F5J ero, t.zn. start na plyn páce motor, pak režim termika, motor vyřazen a napáce plynu zakřívení hrany a pak přistání "butterfly"...
Na začátku pípání jsem zrušil to přiřazení na P6, ale jak to tam "nandám", aby se to hýbalo na páku plynu mi není moc jasné...
Jak s motorem v těch režimech popsal Lomcovák, to nějak dám, ale při popisu napípání F3B zapoměl ten "camber"...
dik
jak na DC14, asi to bude stejné jako na DC16, napípám ovládání "odtokové" hrany u 4servového křídla (2kř +2kl) pákou plynu ?
Jsem v DCxx začátečník.....výsledek by měl být F5J ero, t.zn. start na plyn páce motor, pak režim termika, motor vyřazen a napáce plynu zakřívení hrany a pak přistání "butterfly"...
Na začátku pípání jsem zrušil to přiřazení na P6, ale jak to tam "nandám", aby se to hýbalo na páku plynu mi není moc jasné...
Jak s motorem v těch režimech popsal Lomcovák, to nějak dám, ale při popisu napípání F3B zapoměl ten "camber"...
dik
Nevím, jak to má Lomcovák, ale já bych to udělal podle bodu číslo 4) http://www.jetimodel.com/cs/DC-16-amp-DS-16/Nastaveni-modelu-F3B-3-cast-Mixy/
Místo Globální pro všechny režimy změnil na Single /Nejprve přepnout do daného režimu a pak zvolit Single/ a potom přepnout do režimu start a zde nastavit mix např. P6 - motor - 100% - Single
Místo Globální pro všechny režimy změnil na Single /Nejprve přepnout do daného režimu a pak zvolit Single/ a potom přepnout do režimu start a zde nastavit mix např. P6 - motor - 100% - Single
Úplně přesně jsi mě nepochopil, resp. možná se blbě ptám.....přesto dik.
Dnes jsem krapet telefonoval a ..... řeší se to "butterfly" v obou režimech, t.zn. v režimu "termika" s butterfly a křidélka s klapkami dolů, v režimu přistání normální butterfly.... easy .... tak to za chvíli jdu zkusit....
Dnes jsem krapet telefonoval a ..... řeší se to "butterfly" v obou režimech, t.zn. v režimu "termika" s butterfly a křidélka s klapkami dolů, v režimu přistání normální butterfly.... easy .... tak to za chvíli jdu zkusit....
Ahoj, pořídil jsem DC-16 a třímetrového Absolutiona (větroň, 4 servové křídlo 2 křidélka, 2 klapky). Rád bych se nechal inspirovat nastavením, máli-někdo něco podobného, pro rekreační létání.
Já jsem si zatím namyslel 3 režimy, Start-Termika-Přistání. V režimu přistání bych chtěl ovládat butterfly přes knipl plynu (otázka co s motorem, zda vůbec nějak, třeba na přepínač), Start a Termika se budou lišit expo/DR. Předem dík za rady.
Já jsem si zatím namyslel 3 režimy, Start-Termika-Přistání. V režimu přistání bych chtěl ovládat butterfly přes knipl plynu (otázka co s motorem, zda vůbec nějak, třeba na přepínač), Start a Termika se budou lišit expo/DR. Předem dík za rady.
Mam to nasledujicim zpusobem:
4 rezimy
plyn aktivuji vzdy odtlacenim od sebe. ergo plyn v nule znamena stazeny plyn, butterfly v nule a nulove zvetseni vychylky odtokovky v rezimu termika. Naopak plne odtlaceny plyn znamena - plyn na max, max vychylka odtokovky v rezimu termika a maximalni butterfly.
K tomu par drobnosti - vypnuti/zapnuti varia, throttle off a tak
Mix kridylka smerovka zatim nepouzivam, snazim se to naucit rucne.
4 rezimy
- Normal - vse vytrimovane v nule, plyn na pace plynu, volitelne klapky pomahaji kridylkum
- Speed - odtokovku nahoru, plyn na pace plynu, klapky pomahaji kridylkum
- Termika - odtokovku dolu, na pace plynu cca v dolnich 30% si o dalsi chlup proporcialne muzu zvetsit sklopeni odtokovky. Maximalni vychylku provazi drobne pipnuti - abych vedel, ze dal uz cloumat plynem nema smysl.
- Landing - butterfly na plynu
plyn aktivuji vzdy odtlacenim od sebe. ergo plyn v nule znamena stazeny plyn, butterfly v nule a nulove zvetseni vychylky odtokovky v rezimu termika. Naopak plne odtlaceny plyn znamena - plyn na max, max vychylka odtokovky v rezimu termika a maximalni butterfly.
K tomu par drobnosti - vypnuti/zapnuti varia, throttle off a tak
Mix kridylka smerovka zatim nepouzivam, snazim se to naucit rucne.