PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
prcek80

#1666 Příspěvek od prcek80 »

Jj podle stránek výrobce to vypadá na model pro letošek takže inovovaný s parametry
Specifications:
★ Wing span: 980mm/38.6in
★ Length: 860mm/33.9in
★ Weight: 560g/19.8 oz
★ R/C System: ETB41-2.4GHz
★ Motor: BM 480, Brushless BM2408-21
★ Airfoil: RAF 4838
★ Battery: LI-PO 7.4V, 1300mAh
★ 20A brushless ESC
★ Servo: 9g×4

Features:
★ 2.4GHz wireless remote control.
★ Scale appearance,great attention has been given to details.
★ Very stable flight and has the maneuverability.
★ Brushless motor makes it more powerful.

což vypadá slušně, ještě uvidím jestli do ní půjdu, bude to první éro a za ty prachy i kdybych ho rozštíp na půl to nebude taková tragédie, ze zahraničí by šla i o skoro litr levněji :)
DX5e
Airwolf 3CH [dolétal :-( ]
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#1667 Příspěvek od m@rtin »

Při objednávání v zahraničí pozor na záruku! Náklady na poštovné při reklamování "venku" mohou překročit úsporu při pořízení. Já například měnil 2x vysílač... a byl jsem hodně rád, že to mám do modelářského krámu 5 minut autem, navíc mi to vyměnili na místě a nemusel jsem čekat.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
prcek80

#1668 Příspěvek od prcek80 »

jj na tom něco bude, navíc už se základním poštovným to vychází zhruba na cenu u nás tak uvidím 8)
DX5e
sigi123

Cessna

#1669 Příspěvek od sigi123 »

Ahoj,nevím zda se vyplatí cessna z ciziny.Sice je hezke 2.4g ale-vetsinou u těchto levných sad vysílač nejde sparovat s jinym přijímačem takže člověk si pak stejně koupí 2.4G v čechách,takže zbytečná investice.Pokud se to myslí vážně je lepší koupit si 2.4G u nás a k tomu éro.Navíc cessna 480 má trup z ABS který je prakticky nafurt.Ostatní náhradní díly jsou za hubičku.A dají se koupit hned.Nevím jestli bych si objednával z HC třeba křídlo a vyšlo by 4x tolik.A že se první model rozbije, to je z 95% pravda.Proto je asi lepší pořídít rc soupravu v čechách a k tomu levné éro na naučení.To je jen můj osobní názor.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#1670 Příspěvek od cassiopeus »

A navíc těch chybějících 140 mm v rozpětí může znamenat pro začátečníka horší vlastnosti, např. horší stabilitu a kvůli nižší hmotnosti i horší chování ve větru.
sigi123

cessna pelikan

#1671 Příspěvek od sigi123 »

To je fakt,i když jsem modelařil odmala,s rc létám teprve 2 roky.Modely si zalétávám sám a vím že malý model,navíc s rovným křídlem je rychlej a musí se neustále řídit.Z vlastní zkušenosti /i co se zde píše/ vim že prvni model má životnost asi tak 20 sekund.
prcek80

#1672 Příspěvek od prcek80 »

hh 20 sekund to je docela brutální odhad, já počítal tak 40 :D je pravda že jsem se nepodíval z čeho to je a na webu výrobce je taky informací poskromnu, navíc mám DX5e set s AR500 no tak že bych přece jen jako první rozstřelil PC 480 8) a jestli to ve finále získám do ruky tak pořídit něco promakanějšího? no taky by to bylo asi řešení :lol:
DX5e
sigi123

cessna pelikan

#1673 Příspěvek od sigi123 »

Kazdý by chtěl motoráka ale do začátku je nejlepší motorový větron,píše se to neustále kolem dokola po celém foru.Větron je velký,létá pomalu a je na vše čas.Mám easy glider pro a ten létá velmi dobře.I kdyz je fakt že někdo zvládne napoprvé i motoráka,vždy záleží na jedinci.Někdo to zvládne třeba napoprvé,někomu to trvá třeba 3 měsíce.Ale základ je vždy do začátku hodný,pomalý model.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1674 Příspěvek od arda1 »

Trenér s ušatým křídlem od Reicharda-ideální éro na začátek. :wink:
ICQ 638556901
coro

#1675 Příspěvek od coro »

Na začiatok čím väčší model, začiatočník často odletí ďaleko od seba a tam trt vidí ako má model otočený a už sa nevie ani vrátiť.. Väčší je lepší.
Samozrejme je rozumné zostať v určitej kategórii ktorá by nemala byť príliš nebezpečná z pohľadu života a zdravia - ale hnusne pokúše aj vrtuľka nejakého haloletu, takže všetko je relatívne.
Nielen že väčšie modely sú poslušnejšie, lepšie im vychádza plošné zaťaženie aj Re, a tým klesá aj potrebná rýchlosť (a ak aj neklesá číslo v m/s tak klesá subjektívny pocit, lebo väčší model je vidno ďalej), kolieska lepšie znášajú hrbolce v tráve.. ale v podstate aj lepšie zvládnu vietor ktorý každý víkend nechce prestať.
Rozpätie pod meter by som označil za mrchu vhodnú pre skúseného pilota na vybláznenie. Jasné že až tak zovšeobecniť nie je správne..

PC Cessna má akurát správny rozmer, aby mohla mať krídlo vcelku, lietala slušne a nenarobila pri havárii veľa škody (dokonca neublížila ani sebe ak padne do vyššej trávy).
Menšie neradím. Keď už v tomto vlákne radiť niečo iné, tak radšej väčšie, niečo ako Mentor..
Luky-plane

Cessna 480 jako první éro

#1676 Příspěvek od Luky-plane »

Ahoj,
Cessna 480 byla moje první letadlo a mohu ji vřele doporučit. Na moje doporučení ji už mají tři začátečníci, kteří si ji nemohou vynachválit. Je to skoro nezničitelný model výborných letových vlastností. A když je potřeba náhodou něco vyměnit, je to za pár kaček.

Cessna 480 od Pelikána = moc moc moc muziky za málo peněz. :wink:

Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
mrsairus

#1677 Příspěvek od mrsairus »

mrsairus píše:inac pred 2 mesiacmi som si z dealextemu objednal ten kabel na simulator a islo to cez kamarata, no cuduj sa svete, ked som im pisal mail, ze nemam prachy ani tovar tak tie dilina dali meno toho kamosa a adresu moju na balik.... takze uvidime ako to dopadne... a robil som aj nakup na hobbycity tak som zvedavy, ake to bude tam

len mam jednu otazocku na tych, ktory odtial nieco brali, ked sa prihlasim pod svojim menom na stranke, tak sa da pozret stav objednavky , CHECK, no a problem je vtom, ze som si ztoho objednavku vymazal nechtiac, a teraz neviem, ci sa zrusila cela objednavka alebo iba polozka na kontrolu z toho zoznamu...poradi mi niekto? ci im mam pisat, alebo mam byt kludny? a za aku dobu vam to doslo? niekto z SVK napiste, vdaka

mne neodpovie nikto? :? :(
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

Re: cessna pelikan

#1678 Příspěvek od cassiopeus »

sigi123 píše:Z vlastní zkušenosti /i co se zde píše/ vim že prvni model má životnost asi tak 20 sekund.

¨
I ty optimisto :wink: :D
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#1679 Příspěvek od cassiopeus »

mrsairus píše:len mam jednu otazocku na tych, ktory odtial nieco brali, ked sa prihlasim pod svojim menom na stranke, tak sa da pozret stav objednavky , CHECK, no a problem je vtom, ze som si ztoho objednavku vymazal nechtiac, a teraz neviem, ci sa zrusila cela objednavka alebo iba polozka na kontrolu z toho zoznamu...poradi mi niekto? ci im mam pisat, alebo mam byt kludny? a za aku dobu vam to doslo? niekto z SVK napiste, vdaka

Sice nemá zkušenost s tímto konkrétním obchodem, ale rozhodně doporučuji se dotázat. Nic za to nedáš a buděš mít klid. Někdy je potřeba se dotázat i několikrát, protože jim to třeba spadne do JUNK adresáře (jako SPAM - i na tuto výmluvu jse už narazil). Nejlepší pak bývá spojit se s nimi přes chat (pokud jej mají).
prcek80

#1680 Příspěvek od prcek80 »

No zcela to vypadá, že rozhodne ani ne tak cena jako dostupnost ND.
Měl sem vyhlídlé AXN Floater-Jet (kopie EasyStara) ale s ND je to bída a děs i v zahraničí, u nás se model nedá ofiko sehnat vůbec.
Protože mám DX5e a AR500 tak půjdu asi do ARFka 480ky protože cena a dostupnost náhradních dílů je víc než zajímavá 8) ještě na to mám cca 14 dní na rozmyšlenou a pak hurá, zatím páčkuju na simu :-)
Kdyby měl někdo upravenou Cessnu pro RFG tak mi prosím zašlete (někdo to tu tuším upravoval).
Díky
Letu Zdar P. 8)
Ještě mě napadá jaký typ 3S LiPol baterky používáte aby vlezla do rozměrů 70(d)x35(š)x28(v)mm.
DX5e
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“