FrSky Tandem X20

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Tandem X20

#166 Příspěvek od juraj.jurej »

blembondo píše:Achjo.Juro to stříbrné na bocích u Jumper Aion je pasiv kovový chladič přes celý modul.R9M Lite Pro má krabičku celokovovou.Proč asi...
Tome ten můj koment směrem k Lite šachtě právě narážel na to zajištění modulu proti vysunutí.Je mizerné a souhlas...jediné co tomu pomáhá je zapuštění do těla vysílače. :wink:

To je kovový chladič? Ja myslel, že plastová imitácia :o . Máš to overené? Keby aj radšej kompaktné riešenie s kovovou krabičkou, ktoré tak nezavadzá. Ono sa to vykryštalizuje a zostanú len tie lepšie (žiadanejšie) moduly. Uvidíme ktoré to budú.

"R9M Lite Pro má krabičku celokovovou.Proč asi..."
Ja viem, Ti nie? čo to do toho pleteš.

Nieje toto lepšie riešenie, ako TBS MPM:
Pekný modul Ghost aj s displlejom:
Přílohy
Happymodel-2-4g-ExpressLRS-ELRS-TX-Module-ES24TX-Slim-for-T-lite.png
Immersion_RC_Ghost_Lite_Tx_Module.png
PA250931.JPG
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne úte 25.10.2022 12:39, celkem upraveno 4 x.
FrSky Tandem X20
blembondo

#167 Příspěvek od blembondo »

Z mé strany už fakt dost.Neotřebuji mít poslední slovo protože nejsem advokát.Najdi si na YT "teardown ELRS AION".Proč se chladí přes druhou stranu DPS si vygugli taky a byl bych rád kdyby jsi se držel toho co už jsi napsal..."Osobne mi to je jedno ELRS moduly nepoužívam".Ostatním se omlouvám.Pokud moje komenty tady vyznívají hloupě nebo mimo téma tak to necítím primárně jako svoji chybu.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od juraj.jurej »

blembondo píše:Z mé strany už fakt dost.Neotřebuji mít poslední slovo protože nejsem advokát.Najdi si na YT "teardown ELRS AION".Proč se chladí přes druhou stranu DPS si vygugli taky a byl bych rád kdyby jsi se držel toho co už jsi napsal..."Osobne mi to je jedno ELRS moduly nepoužívam".Ostatním se omlouvám.Pokud moje komenty tady vyznívají hloupě nebo mimo téma tak to necítím primárně jako svoji chybu.

Neviem prečo to tak berieš. Nikto ťa neuráža. Sme na fóre tak diskutujeme.
Video som si pozrel. Je to skutočný chladič. Aj tak je lepšia cesta zapustenej kompaktnej kovovej krabičky, ktorá tak nezavadzá.
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od juraj.jurej »

FrSky Tandem X20HD pohľad do vnútra.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XftCdktrbe8[/youtube]
FrSky Tandem X20
tomashr

#170 Příspěvek od tomashr »

Ať je k X20 taky něco zcela praktického a ne jen teorie - za naprosto nezbytný "dodělej doma" doplněk pro palcové řízení pokládám tohle: https://www.printables.com/model/86642- ... er-flipped

Jde o to, že v Frsky musel někdo hulit hodně blbý materiál, když boční točítka udělal s páčkou jen nahoru - to je prostě pro palcovku totální blbost!!! Tohle musí jít dospodu a ovládá se to ukazovákem... Podotýkám, že u tohoto neberu reakce "je to o zvyku", pokud se řídí opravdu palci, tak prostě jiná varianta není. To otočení nahoru se může hodit, když někdo toto rádio strčí do pultu anebo s víc zafixovaným řemenem řídí stylem "pincher", ale pro palcové řízení je to prostě blbě. Ideální je přirozeně udělat ovladač "oboustranný" (mají to tak některé Futaby) anebo s možností otočení...

No holt jsem si podle výše uvedeného odkazu vytiskl "opačné točítko" (příležitostně vyfotím, moje je z CF20 a vypadá rozhodně lépe než na odkazu) a jsem vcelku spokojen.

Když jsme u doplňků, tak úplně blbé není ani toto pro ukládání do kufříku - https://www.printables.com/model/197220 ... ector-plus , ale tohle není fatální a dodané ochrany přijatelné jsou také.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od juraj.jurej »

tomashr píše:Ať je k X20 taky něco zcela praktického a ne jen teorie - za naprosto nezbytný "dodělej doma" doplněk pro palcové řízení pokládám tohle: https://www.printables.com/model/86642- ... er-flipped

Jde o to, že v Frsky musel někdo hulit hodně blbý materiál, když boční točítka udělal s páčkou jen nahoru - to je prostě pro palcovku totální blbost!!! Tohle musí jít dospodu a ovládá se to ukazovákem... Podotýkám, že u tohoto neberu reakce "je to o zvyku", pokud se řídí opravdu palci, tak prostě jiná varianta není. To otočení nahoru se může hodit, když někdo toto rádio strčí do pultu anebo s víc zafixovaným řemenem řídí stylem "pincher", ale pro palcové řízení je to prostě blbě. Ideální je přirozeně udělat ovladač "oboustranný" (mají to tak některé Futaby) anebo s možností otočení...

No holt jsem si podle výše uvedeného odkazu vytiskl "opačné točítko" (příležitostně vyfotím, moje je z CF20 a vypadá rozhodně lépe než na odkazu) a jsem vcelku spokojen.

Když jsme u doplňků, tak úplně blbé není ani toto pro ukládání do kufříku - https://www.printables.com/model/197220 ... ector-plus , ale tohle není fatální a dodané ochrany přijatelné jsou také.

Keď dohúlili navrhli upgrade. Toto ti nepomôže? Myslím, že už sa to sériovo montuje.
https://www.emt-versand.de/emtbrands/fr ... s-_upgrade
Přílohy
Picture_sidle.png
FrSky Tandem X20
tomashr

#172 Příspěvek od tomashr »

Jasně, tohle řeší to samé jako mnou odkázaný 3D tisk, dokonce ještě o chlup lépe (dá se polohovat).
Být tam rovnou tohle, tak neřeknu ani slovo a jsem spokojen.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od juraj.jurej »

tomashr píše:Jasně, tohle řeší to samé jako mnou odkázaný 3D tisk, dokonce ještě o chlup lépe (dá se polohovat).
Být tam rovnou tohle, tak neřeknu ani slovo a jsem spokojen.

To je FrSky. Našťastie počúvajú komunitu a vylepšia čo sa dá.
FrSky Tandem X20
haiso
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od haiso »

Zdravím a mám dotaz ohledně telemetrie, na webu vidím různé senzory k soupravě ale nějak jsem moc nenašel nějaké příklady s nastavením více informací na displeji.
Lze to nastavit v základu soupravy přes Ethos nebo musím vyhledat a nahrát nějaký widget ?

Na starší soupravě kterou bych rád nahradil (Graupner MC19 předělaná na Jeti 2,4GHz, senzory/JETI box) mám možnost nastavit na displeji :
Napětí Rx/Tx baterií. :arrow: Napětí pohonné baterie + okamžitý proud + Min/Max proud + odebraná kapacita. :arrow: Vario abs/rel. výška + rychlost stoupání :arrow: Čas letu / Čas motorového let.

Zvuky předpokládám jdou nastavit ke každé hodnotě telemetrie ne?
Dále jestli jde souprava napojit na simulátor a jaký ? Mám WIN10.
Info potřebuji k rozhodnutí za co vyměním současnou soupravu :D už je prostě čas. 8)

Díky moc za tipy :mrgreen:
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od juraj.jurej »

haiso píše:Zdravím a mám dotaz ohledně telemetrie, na webu vidím různé senzory k soupravě ale nějak jsem moc nenašel nějaké příklady s nastavením více informací na displeji.
Lze to nastavit v základu soupravy přes Ethos nebo musím vyhledat a nahrát nějaký widget ?

Na starší soupravě kterou bych rád nahradil (Graupner MC19 předělaná na Jeti 2,4GHz, senzory/JETI box) mám možnost nastavit na displeji :
Napětí Rx/Tx baterií. :arrow: Napětí pohonné baterie + okamžitý proud + Min/Max proud + odebraná kapacita. :arrow: Vario abs/rel. výška + rychlost stoupání :arrow: Čas letu / Čas motorového let.

Zvuky předpokládám jdou nastavit ke každé hodnotě telemetrie ne?
Dále jestli jde souprava napojit na simulátor a jaký ? Mám WIN10.
Info potřebuji k rozhodnutí za co vyměním současnou soupravu :D už je prostě čas. 8)

Díky moc za tipy :mrgreen:

Všetko sa dá a ešte viac čo sa pýtaš. Doporučujem si preštudovať manuál Ethos. Tam nájdeš všetky odpovede na tvoje otázky. Simulátor napr. Phoenix RC.
https://uloz.to/file/cw3NLF1OTblE/frsky ... uVoGLkMt==
Telemetria je súčasťou Ethos. Senzorov je vela. Je možné použiť aj Lua skripty.
napr.:
Přílohy
Screenshot_30.png
Yaapu.png
Screenshot_29.png
Screenshot_28.png
FrSky Tandem X20
haiso
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od haiso »

Super diky, jdou študovat ale na 99% jdu do ní, myslím že má dobrý poměr cena/výkon :mrgreen:
tomashr

#177 Příspěvek od tomashr »

Tak zrovna to zobrazení několika senzorů (poslední obrázek od juraje) je naprosto intuitivní a až triviální, tam prostě není problém, to člověku dojde i bez manuálu :-)
Jde to i různě kombinovat, počítat další hodnoty atd. (to už jsi na MC19 neměl), tam už přeci jen náročnost roste . Ale to už je až další krok, který leckdo ani nepotřebuje, tak se není nutno trápit předem :-)
haiso
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od haiso »

To jsem chtěl právě slyšet že to pujde a jde jen o to jak si to nakonfiguruju :wink:

Ještě dotaz protože to chci také využívat, ten simulátor Phoenix RC je jedno jakou verzi nebo až od určité verze ? Písněte mi pls kdo jaký simulátor/verzi používáte díky moc :wink:
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od juraj.jurej »

haiso píše:To jsem chtěl právě slyšet že to pujde a jde jen o to jak si to nakonfiguruju :wink:

Ještě dotaz protože to chci také využívat, ten simulátor Phoenix RC je jedno jakou verzi nebo až od určité verze ? Písněte mi pls kdo jaký simulátor/verzi používáte díky moc :wink:

Ja mám 6.0.i
To je asi posledná. Skrátka to aktualizuj na najnovšiu.
FrSky Tandem X20
haiso
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od haiso »

Tak souprava objednána .. Vánoce budou už v listopadu :mrgreen:
Mám zase dotaz , půjde připojit primo na USB PC do Phoenix RC simulátoru nebo bude třeba nějaké USB rozhraní pro připojení a kde sehnat? jako pátrám pátrám ale zatím se nemohu dopátrat. díky moc za nasměrování :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“