Lion elektro

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
Shorty

Re: Lion elektro

#166 Příspěvek od Shorty »

Nic si z toho nedělej. Myslím, že každej, když začínal, to postavil těžký. Ono to tak nějak svádí udělat to fortelně :cry: . Další už bude lepší :D . Nasbíráš zkušennosti ( třeba i tady viewtopic.php?f=18&t=69520 - příspěvek ZdZd - Tu ). Doporučuju pročíst. :!: . Hodně se dozvíš a :idea: se ti :lol:
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
varok

#167 Příspěvek od varok »

Víkend je tady a zase maličko dopředu. No, kutil jsem i přes týden, ale bylo to spíše tvrdé přemýšlení jak dodělat předek. Chtěl jsem to udělat jinak, podobně jako pan veka1, ale takový mistr modelář ještě dlouho nebudu, tak nakonec jen ty trojúhelníčky, které jsem původně nechtěl dělat.

A opět bych chtěl poprosit o radu. Mám tam hodně nedokonalostí, nějaké vrypy apod. Doma mám zbytek tmelu na dřevo v tubě. Mohl bych ho použít, nebo je lepší koupit jen váš osvědčený One.....Nevím jak dál?
Dal bych samozřejmě jen mikrovrstvu, jen abych zamaskoval ty nepřesnosti, vrypy a různé nedokonalosti. Děkuji

http://varok.rajce.idnes.cz/Lion/
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od blueangel »

Za mě určitě One nebo jako kdysi dětský pudr a nitrolak.Můj první let minulou sobotu sice vítr 4m/s ale Lion bez problémů
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OyNgT1satCo[/youtube]
varok

#169 Příspěvek od varok »

Juj, takže ty už i létáš s Lionem? Pěkné.
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od blueangel »

No v sobotu to sice foukalo a byla zima ale tak jsem dal 2 lety ,koupil jsem novou vrtuli a zítra snad půjdu dát pár letů .
varok

#171 Příspěvek od varok »

No díval jsem se že to chvílemi s Lionem dost lomcovalo.
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od blueangel »

Dneska jsem dal jenom jedem 2 hodinový let ,počasí bylo lepší no Lion ač starý tak letově nezastaral je to klidné rekreační polétání on si vlastně létá sám a to tam mám starý motor Ray a starou vrtuli Graupner ale na polétání bez problémů. Ještě jsem měl sebou Guppyho na trocha blbnutí tohle Lion nedá . A jak jsi na tom ty se stavbou ?? pěkné počasí se blíží.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=24yZPCwnzQs[/youtube]
varok

#173 Příspěvek od varok »

Já zatím jen trup. Nespěchám, učím se, dělám chyby. Každý den jen kousíček. Tento víkend opravuji známému auto, starou shnilou felicii, tak není na Liona čas. Zítra odpoledne zase něco málo udělám.
hipa
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od hipa »

Kluci , nemáte někdo foto koncového oblouku křídla a přechodu křídlo - ucho ? Díky.
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od blueangel »

Tady je komplet foto ze stavby snad ti to pomůže nebo ti to můžu nafotit . A jak probíhá stavba Liona ??
http://blueangel222222.rajce.idnes.cz/Lion/
hipa
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od hipa »

Díky. Probíhá pomalu , protože jsem doma jen o víkendu a to ne ještě vždy . Pracuju mimo Prahu . Mám hotový střed křídla a chystal jsem se na uši , ale nezbyl čas . No a trochu mi dělá starosti trup , jak budu ohybat ty lišty. Ale baví mě to :D
veka1
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od veka1 »

hipa píše:..... No a trochu mi dělá starosti trup , jak budu ohybat ty lišty. Ale baví mě to :D

...copa copak, drivka se topori?

Moje 3x3 smrcky poslouchaj a ohybaj se i bez namaceni :) ,pricemz na spendliky si ani nevzpomenou ,viz : http://veka1.rajce.idnes.cz/CEJKA_2015_-_bocnice_trupu/ 8)

veka1
hipa
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od hipa »

Aspoň něco se topoří...... :D . Nejsem doma a ještě 14dní nebudu , ale vím že s tím bývají trochu problémy . Tedy , aspoň pro ty míň šikovný (to sem já) . Ty fotky sou super , zkusim ......
varok

#179 Příspěvek od varok »

Tak jsem znovu pokročil o malinký kousíček. Předek mám téměř hotový. Potřeboval bych ale opět poradit s pár laickými otázkami.
1. Když brousíte třeba přední část modelu z balzy, tak jen tak od oka se vám povede pravidelný tvar, nebo si na to děláte nějakou šablonku?
2. Kýlovka je prosím ta pevná nepohyblivá část směrovky?
Shorty

#180 Příspěvek od Shorty »

1. Šablona to jistí. Něco se dá od ruky, ale nikdy to neuděláš jak podle šablony.
2. Ano
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“