Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#166 Příspěvek od Ancistrus01 »

A nemáš náhodou signál napojen v - a - v signálu? U Pixhawka je signál dole, a nahoře mínus! Bacha na to :lol:
j.s

#167 Příspěvek od j.s »

Díky za nápad, ale je to zapojené správně... Nějaké další nápady?
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
dt

#168 Příspěvek od dt »

Safety switch?
Pokud není odblokovaný safety switch, tak do reglů vůbec nejde signál.
PetrP2B
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od PetrP2B »

Přesto by regl měl alespoň pípnout, ať už má signál jakýkoliv, nebo je bez signálu. Opravdu jde do reglů napájení? Někdy člověk všechno x-krát kontroluje, ale něco dokola přehlíží.
j.s

#170 Příspěvek od j.s »

No safety switch jsem našel, že se má podržet po nahrátí fw a odpojit připojit usb.. dále pak při kalibraci esc... a dokážu i odemknout motory, svítí modrá led.. ale u toho fw to bylo takový od oka, protože se má počkat na pípnutí, ale buzzer nám nějak nejede.. co se týče těch reglů tak napětí k nim jde, ale po zapnutí ani nepípnout a na nic prostě nereagují.
kraro

#171 Příspěvek od kraro »

j.s píše:No safety switch jsem našel, že se má podržet po nahrátí fw a odpojit připojit usb.. dále pak při kalibraci esc... a dokážu i odemknout motory, svítí modrá led.. ale u toho fw to bylo takový od oka, protože se má počkat na pípnutí, ale buzzer nám nějak nejede.. co se týče těch reglů tak napětí k nim jde, ale po zapnutí ani nepípnout a na nic prostě nereagují.

Vyzkoušej si v Mission Planner test motorů.
j.s

#172 Příspěvek od j.s »

command was denied by the autopilot
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od Ancistrus01 »

j.s píše:command was denied by the autopilot

Je zamítnut protože nemáš odjištěno pomocí Safety Switch nebo odarmováno pomocí vysílačky.
http://copter.ardupilot.com/wiki/flying ... he_motors/
j.s

#174 Příspěvek od j.s »

ale ve flight data mi to psalo armed s tím, že jsem teda měl vypnutý prearm check, protože jsem nahrál nově fw a chtělo to kalibrovat kompas.. zkalibruju a zkusím ještě jednou případně i na jiném fw
kraro

#175 Příspěvek od kraro »

j.s píše:ale ve flight data mi to psalo armed s tím, že jsem teda měl vypnutý prearm check, protože jsem nahrál nově fw a chtělo to kalibrovat kompas.. zkalibruju a zkusím ještě jednou případně i na jiném fw

Popiš po bodech co vše děláš. Někde bude chybka a ty jí přehlížíš. Ostatní ji mohou třeba vidět.
j.s

#176 Příspěvek od j.s »

momentálně připojím baterku a vůbec nic se neozve, protože esc ani nepípnou a buzzer k pixu nefunguje.. pokud ale vytáhnu servo konektory esc a dám je přímo na přijímač, tak esc normálně pípaj...
po tom co se jednotka načte tak bliká modrá LED (jsem uvnitř není GPS lock, pokud jdu ven a je GPS lock, bliká zeleně)
Když dám thr dolu a rud doprava zahlásí mi to v mission planneru arm: safety switch, zmáčknu ho a safety switch přestane blikat červeně a začne červeně svítit.. LED na pixhawku začne svítít modře a copter je armed(uvnitř) a venku zelená svítí (GPS lock, armed)...
motory ani neškitnou, když v mission planneru jdu na test motorů zahlásí to "command was denied by the autopilot"

Vše mám zkalibrováno pre arm check je enabled. Esc zkalibrovány přes přijímač na přímo a zkoušel jsem to i se safety switchem přes pixhawk ale to nic nedělá, nic nepípá - prostě je to rozbitýýýý..
kraro

#177 Příspěvek od kraro »

j.s píše:Vše mám zkalibrováno pre arm check je enabled. Esc zkalibrovány přes přijímač na přímo a zkoušel jsem to i se safety switchem přes pixhawk ale to nic nedělá, nic nepípá - prostě je to rozbitýýýý..

Že mám Pixhawk "rozbitý" už jsem si myslel mnohokrát a vždy mi někdo pomohl odhalit chybu.
Koukni sem http://ardupilot.com/forum/viewtopic.php?t=9671&p=23178 a poslední příspěvek.
j.s

#178 Příspěvek od j.s »

No já bych řekl, že si z nás nějaký čínský dítě udělalo prdel, protože konektory vypadávali, museli jsme je předělat, safety switch nefunguje, ten spínáme na vývodech u kabelů nožem.. když je pix připojenej přes power modul, tak v levé horní části pixu svítí červená led - error. Někdy pix zapínáme i na 3x aby všechno jelo, někdy to nabehne a jede světelná houkačka v pravé hodní části a celá levá část je zhaslá, jindy nenajede třeba jen GPS a někdy to naběhne úplně v pohodě všechno...

Obávám se, že i kdyby mi pix povolil ten test motorů tak se stejně nic nestane, protože esc by určitě měly alespoň pípnout při připojení baterie (jako to děla na všech videích a jak je to popsáno v návodu.
není to holt origo, je to z GLB.

edit: mimochodem z USB se napájí vždycky všechno.
j.s

#179 Příspěvek od j.s »

tak jsem tam nahrál beta 3.2 firmware... motor test už něco dělá.. po kliknutí na tlačítko motor A,B,C nebo D, se rozbliká hlavní LED pixu a chvíli bliká červeno zeleně a pak to přestane, motory samozřejmě nejedou... a ano zkouším to samozřejmě s připojenou baterkou
PetrP2B
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od PetrP2B »

No pěkné, odkud jsi ho bral? Mám teď jeden na cestě z Aliexpressu, tak snad bude fungovat, jak má. Dle popisu výše se to chová dost divně a asi deska nebo procesor nejsou naprosto v pořádku.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“