xGrany píše:No už jsem se chtěl ozvat, ale stále jsem si říkal, že nemám dostatečně otestováno. Nějak teď na jaře není čas na laborování ani na lítání. Takže sem z lenosti zatím neukostřil, ale pouze stříkal antistatickým sprejem. Odlítal jsem cca 20baterek a vše se zdálo v pořádku, když najednou po výměně baterie regulátor jen bzučel, ale neroztočil motor. Prostě jako bych od motoru odpojil jeden drát ze třech. Vyzkoušel sem jiný regulátor a vše fungovalo, tak sem to uzavřel jako vadný regulátor. Říkal jsem si, že možná všechny ty problémy způsoboval odcházející regulátor. Vykašlal jsem se na ukostření a namontoval jsem tedy nový regulátor, doma zkalibroval a na stole vyzkoušel. Včera jsem to šel vyzkoušet, no a při roztáčení rotoru, když naběhly provozní otáčky najednou helina bez mého zásahu nekontrolovaně vystřelila naplno na pravou stranu a v podstatě se převrátila. Takže sem zase nesl v igelitce. Můžu si teď jen nadávat, že jsem neukostřil drátem, ale otázka je jestli to způsobuje opravdu statika. Každopádně už je vyměněn přijímač, bezpádlová jednotka, motor i regulátor. Takže mám zase chvíli co dávat dohromady. Všechny hřídele jsou ohnuté cyklika je na dva kusy, listy zlomené, ocasní trubka včetně táhla a vzpěr zlomená a pravděpodobně i nějaké to ložisko a nějaká drobotina. Toť vše k mému příběhu. Budu si asi chvíli nadávat, ale chybama se člověk učí a příště se budu snažit nebýt líný a problémům předcházet.
To teda nedavas dohromady zajtra!
Vsak namontuj tu antistaticku sadu, ako ti to poradili, no stale si myslim, ze prijimac je "na vine", alebo vysielacka, alebo oba. Ked si tam dal druhy prijimac toho isteho typu, to bola slepa ulica.