Futaba T14SG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba T14SG

#166 Příspěvek od LV »

lakotamm píše:... rád sa s tým vyhrám aj keď to bude zložitejšie (no počul som že Futaba má jednoduché programovanie).

Ja som počul že najjednoduchšie rozumej intuitívne programovanie má JR
Mám tu teraz na stole kamarátovu T8 (ja mám T10) a je to hrúza. Hlavne ten programovací kolotoč :roll:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od lakotamm »

LV píše:
lakotamm píše:... rád sa s tým vyhrám aj keď to bude zložitejšie (no počul som že Futaba má jednoduché programovanie).

Ja som počul že najjednoduchšie rozumej intuitívne programovanie má JR
Mám tu teraz na stole kamarátovu T8 (ja mám T10) a je to hrúza. Hlavne ten programovací kolotoč :roll:

JR nemá voľne priraditeľné pepínače/poťáky (pokiaľ viem) takže nič pre mňa. Toto futaba snáď má nie?

V podstate riešim teda poslednú otázku - oplatí sa (podľa vás) priplatiť si cca +80€ za T14SG oproti MX-20?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od mihlit »

To je špatná otázka. Při porovnání Futaby osmičky a čtrnáctky má jakž takž smysl se zeptat, jestli stojí za to připlatit si za dražší vysílač.

Při porovnávání různých systémů porovnávat ceny vysílačů smysl nemá. Vysílač máš jeden. Přijímačů hromadu. Chceš telemetrii? Tak i čidel hromadu. Já mám 5 letadel v provozu. U FASTest 5x R7008SB = 13500,- , u Hott-u 5x GR-16 = 8750,- , u FrSky 5x D8R-II+ = 3000,-

K tomu telemetrická čidla (to se mi již dohledávat a počítat nechce).

Zkrátka tvoje otázka je špatně položená. Koukáš na cenu vysílače a řešíš tu směšné dva tisíce, když bys měl koukat na cenu přijímačů a příslušenství. Pokud je tedy pro tebe podstatná cena. Pokud není, tak nechápu dotaz na těch osmdesát éček, pak prostě vem, co se ti víc líbí a je to.
LV
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od LV »

lakotamm píše:JR nemá voľne priraditeľné pepínače/poťáky (pokiaľ viem) takže nič pre mňa.

Povedal kto?

Pokiaľ ti ide o celkovú cenu tak na Futabu zabudni a choď do Graupnera...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
kope
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od kope »

lakotamm píše:JR nemá voľne priraditeľné pepínače/poťáky (pokiaľ viem) takže nič pre mňa. Toto futaba snáď má nie?

To už myslím u nových vysílaček není pravda. Pokud si dobře vzpomínám, tak v recenzi, která vyšla v RCR se píše, že už je tam volná přiřaditelnost.

EDIT: LV byl rychlejší
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
LittleFalco

#171 Příspěvek od LittleFalco »

A pak bych se jeste zeptal, krome ceny futabich cidel a prijimacu na dalsi vec - na co potrebujes telemetrii?? Na zjisteni stoupani/klesani rozmazane tecky na hranici dohlednosti?? A bude te to bavit, takhle letat??
Skoro vsichni ted basni o telemetrii. Ale kdo z tech z lidi, co si ji nemuzou vynachvalit, vozil drive v letadle zaznamnik na napeti baterek, vyskomer, gps, udaje pak stahoval a analyzoval?? Asi dost malo, ze. Vis neco o tom, jak jdou u Futaby vyhodnocovat data? O tohle bych se zajimal, protoze na tohle je to urceno. Jinak si poridis drahou hracku, kterou nebudes vyuzivat.
Na tvem miste bych radeji investoval do poradneho era a s koupi radia vyckal, az budes vedet, co potrebujes a chces. Protoze podle toho,co pises to vypada, ze v tom dost tapes. A taky si myslim, ze u 14SG dost brzy narazis na limity v programovani.
Ja uz jsem mel take naslapnuto, ze koupim robbe telemetrii, ale pak jsem prave z vyse popsanych duvodu dost vychlad. Ted vyckavam, co cas ukaze. Vymenit vsechny prijimace u futaby je totiz vice, nez nekolik tisic :evil:
Zpátky doma, v kopcích :-)
AR1
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od AR1 »

Tak ať si každej koupí co chce ne? Třeba si někdo s tou telemetrii chce prostě hrát. Modfelařina je co. Hraní si. Nic jinýho to není.
Na co mu "pořádnej model" bez rádia? Ať si raději koupí max. rádio na který má a tím potom uřídí všechny další modely, který kdy bude mít, než si za X let zase koupí něco novýho.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
honza r
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od honza r »

Ahoj, chtěl bych se zeptat jaká případná omezení shledáváte v programování u stejné třídy Futaby T8, T14 nebo Gr. MX-20 ?

Chtěl bych nahradit starou Eclipsu právě T14SG, která je objednaná a trochu mě zarazily Vaše příspěvky. Od vysílačky si slibuji hlavně spolehlivost a toužím po variu a zobrazování napětí přijímačovek.

Zatím létám větroně max se 4mi servy v křídle a na příští rok bych rád dodělal 4m se šesti servy v křídle + háček, podvozek, vop, sop.

Díky
Honza
LittleFalco

#174 Příspěvek od LittleFalco »

AR1 píše:Tak ať si každej koupí co chce ne? Třeba si někdo s tou telemetrii chce prostě hrát. Modfelařina je co. Hraní si. Nic jinýho to není.
Na co mu "pořádnej model" bez rádia? Ať si raději koupí max. rádio na který má a tím potom uřídí všechny další modely, který kdy bude mít, než si za X let zase koupí něco novýho.

No vzdyt prave o tom jsem psal - proc si to porizuji lidi, co predtim cidla nevozili? Protoze je to moda, nic jineho.
Lakotamm psal, ze ma Lynxe a chce jit do F3X. To je asi jako Octavie RS a formule1. Proto si myslim, ze timto erem, co chce, casem narazi na absenci nekterych mixu a nastaveni. Ale mas pravdu, jsou to jeho penize
ST
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od ST »

Pro mě je telemetrie ( vario ) zásadní změna a nový rozměr v létání. Prostě mi to pomáhá. Zříkat se jí nehodlám.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
LittleFalco

#176 Příspěvek od LittleFalco »

ST píše:Pro mě je telemetrie ( vario ) zásadní změna a nový rozměr v létání. Prostě mi to pomáhá. Zříkat se jí nehodlám.

A ja zas nehodlam strilet po letadlech s telemetrii :D .
Doted jsem to nenapsal, takze napravuji chybu. Soucasne moznosti futabi telemetrie jsou (vyjma 18MZ) ve srovnani s jinymi systemy docela tristni. Za sebe rikam, ze to firma bud zmeni, nebo ja zmenim system - vychazi mi z toho nejlepe JETI.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od AR1 »

LittleFalco píše:proc si to porizuji lidi, co predtim cidla nevozili? Protoze je to moda, nic jineho.

No, a není to tím, že to třeba dřív nebylo?

Já bych svoje rádio za horší, ale s telemetrií, nevyměnil. Ale jestli si jednou budu jiný rádio kupovat, tak s telemetrií. Taky jí vlastně nepotřebuju. Nepotřebuju vario, GSP a já ani nevím co to vše umí. Ale - lítat na elektriku na lítat na spotřebovaný náboj - pohoda. U spalováku budu vždy vědět napětí palubních zdrojů - jistota.

Myslím, že si každý najde svou cestičku. Teď to móda možná ještě je, ale myslím, že už to má i praktický význam a že se to stane v rádiích standardem tj nebude to módní výstřelek. A když vidím, jak 2,4Ghz zatočilo s 35 Mzh, uvidíme, čeho se ještě dočkáme.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
OPR
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od OPR »

Jé já se tak těším až to rádio bude venku a budou se moct tyhle blafy smazat :)
rodzr

#179 Příspěvek od rodzr »

...taky si myslím, že každý modelář nejdřív musí vědět, k čemu rádio bude používat a podle toho volit. Bohužel je zde tendence utratit co nejménš peněz a chtít co nejvíc muziky. Ale vždy je něco za něco.
Možná v rozhodování pomůže zajímavé srovnání Pavla Marka z pohledu F3X ( MX 20 ) či Lomcováka ( DC 16 x MC 24 ).( vše na Lomcováku ).
Sám mám FX 30 a vím, že pokud jsem kolegům programoval T 8 ( = T 14 SG ) musí se mnohé věci dělat složitěji. Ale totéž platí ve vztahu FX 30 - T 18 atd. A specielně pro F3X je futabácké nastavení každého serva v křídle zvlášt ohromnou výhodou.
A telemetrie - to je skutečně višnička na dortu. Když čtu, že: " hlavně bych potřeboval aby mi vysílač ukazoval stav přijímačových akumulátorů ..." je věc naprosto jasná a uživatel většinou místo toho, aby volil kvalitní zdroje a řádnou nabíječku, si myslí, že čísílko na displeji ho zachrání...
Asi mnoho z vás pamatuje doby, kdy i v autě byl měřák akumulátorů, byl k něčemu? Buď jsi se staral o baterku nebo ne , ale měřák na to neměl vliv ...
mac

#180 Příspěvek od mac »

kope píše:To už myslím u nových vysílaček není pravda. Pokud si dobře vzpomínám, tak v recenzi, která vyšla v RCR se píše, že už je tam volná přiřaditelnost.

Nemas pravdu. JR9XII, ktoru mam doma hadam 8 rokov, ma priraditelne ako prepinace, tak bocne slajdre.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“