Výběr vysílačky STARÝ

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zamčeno
Zpráva
Autor
PatMat
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou vysílačku - poradte

#166 Příspěvek od PatMat »

misamltr píše:Ahoj,
pokud to bude do motoráka 3metry, tak určitě Jeti tam nedávat!! Jeti není 100% spolehlivý: No comment. Pokud je to větroň, tak to tam dej, ale fakt do motoráka ne. Málem jsem kvůli výpadku signálu rozbil 3,2 metru Bellancu (15 kg). Používám futabu T10 s Fasstem a jeti. Je to dobrá vysílačka. Škoda, že Fasst nemá telemetrii a příjímače do alespoň 6,6 V na life :(

Michal

Současná (cca 2 roky) Futaba má telemetrii i přijímače na 7,4V.
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
Kovboj

#167 Příspěvek od Kovboj »

MarthiR píše:Spektrum prosím ne, tohle je jediná značka kterou nechci
Prosím všechny jen objektivní názor a radu,

Nelze objektivně radit když sám subjektivně jednu značku vyřadíš :wink:
MarthiR

Re: Výběr vysílačky

#168 Příspěvek od MarthiR »

Spektrum sem vyřadil z jednoho prostého důvodu a to je ten že sem už toho zažil dost a vyděl dost na mraky rozbitích letadel jen díky spektrumu, proto můj důvod. Nikdy bych si spketrum už nekoupil.

Neplanuji alespon 20 let mít ero za víc jak 120,000 korun .. 3 metrovku.

Mám jednoho benzináka od hubeného Funtanu 2x2m a to mi bohatě stačí jinak mám žhavíka Katanu 1350mm a jinak EPP (RCF)což je přimeřeně levné na nácvik akrobacie.
Nejsem a zatím výhledově 20 let nebudu větronář čili stoho duvodu zatím není potřeba mít telemetrii, jako + vidím tak max teplotní čidlo což je zase fajn ale není to můj požadavek

Vysílačku plánuji na dobu její existence čili až mi umře to může být i 10 let (obrazně řečeno)
Turnigy bych nedal z ruky kdyby nezačal blbnout jeden poták na výškovce a opravu sem nechtěl řešit. 3,5 roku mi sloužila skoro každý den ať už bylo -15 až + 40 stupnu jestli mrholilo nebo sněželo fungovala na 1*

Kolega lita 2,6 flybaby jako vlečnou, předtím pilatuse a nebil nikdy problém a to se vlekalo běžně do 600 metru (co si spomínám tam měl jednu havarku na jeti ale tam byla něaká SW chyba v přijimači jinak je kolega pořád věrný jeti, druhý má DC 16 tusím a je také spokojen ovšem to je radio za již víc jak 23000,-)

Uvažuji na Futabou již delší dobu. Mám těď pujčeného Graupnera MX16 kde je jeti a k plné spokojenosti to funguje.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
kratas
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od kratas »

MarthiR píše:kratas
Moc děkuji, no do cenové relace se vejdu jen z Futabou T10J

No raději bych být tebou vzal třebas bazarovou T14SG.
http://inzerce.modelbazar.cz/show.php?ftxt=T14SG pokud bys šel do Futaby.
T10J umí jen FHSS a ty kolny co jsem uváděl jsou FASST.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
HLA
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od HLA »

Měl bych k dispozici vysílač FX-30.
Sice se prodávají dráž, ale těch 10k bych vydržel, pokud s tím budeš létat.

Já zase létám skoro pořád dsm2, dsmx s maličkými modely a vše velké mám letos zakonzervované.
Prostě nenajdu delší čas.
MarthiR

#171 Příspěvek od MarthiR »

Oboum DĚKUJI ale já chci jedině novou vysílačku.

kratas a ta 8 kanálovka by byla také fajn jen teď netuším zda má 8 kanál přijimač (bavíme se samo o originalu pač do benzináku dát klon je vražda)
kratas
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od kratas »

Samozřejmě to je Tvá volba. Já bych se té bazarové 14tce nevyhýbal, jelikož ušetříš 4000, je to výborné rádio a tohle je téměř nové a bude i v záruce. Jinak já mám klon ve žhavíkovi, benzín bohužel nevlastním, lítám v 90% jen větroně a ten žhavík, to je tak pro radost. Však uvidíš sám.

Jinak bez telemetrie je T8FG Super je to taky 14ti kanál, ale rádio jako takové nepodporuje telemetrii, jedině s telemetry boxem. Ta se dá pořídit nová za necelých 11tis.

Přeji šťastnou ruku.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
MarthiR

#173 Příspěvek od MarthiR »

Děkuji ti ale já jedině novou takže mám asi jasno :-)
Telemetrii já fakt oželím
bimov.m
Kontaktovat uživatele:

Poradí někdo co vybrat DX6i , DX7 ... něco jiného

#174 Příspěvek od bimov.m »

Ahoj lidi jsem naprostý nováček :)

Létání mám jako relax ale rád bych to spojil s natáčením videa zajímavých lokalit . Mám doma v setu sky scou a je u toho LITE 4 2.4GHz .... jako na start pro nováčka dobré. Ale jak se říká s jídlem roste chuť :).

Ale přeci jen bych se chtěl o kousek zase posunout proto poslední dobou studuji na netu DX6i , DX7 a nějak se nemohu rozhoupat, dnes jsem dozvěděl že DX7 nějaká várka má problémy :(

Tak že na co to chci:

Na video takže klidný let , mám v letadle namontovaný guardian to pomáhá ale exponenciáli jsou potřeba :) , chci mít trochu jistotu že se mi do toho nenaboří wifi ... to už se mi stalo u LITE 4 2.4GHz ..... klidně bych se rád dozvěděl i něco o jiných vysílačkách .....

Snad tu nerozpoutám přestřelku zastánců té či oné vysílačky :)
Jen pro představu jedno moje video https://www.youtube.com/watch?v=m50WymcLlXs&list=UUP2gAlIvxWCfF3r52a6hz7Q
Easysrar II + Guardian +Turnigy 9XR , DJI Phantom 4 ,
Grugh

Re: Poradí někdo co vybrat DX6i , DX7 ... něco jiného

#175 Příspěvek od Grugh »

bimov.m píše:Létání mám jako relax ale rád bych to spojil s natáčením videa zajímavých lokalit . Mám doma v setu sky scou a je u toho LITE 4 2.4GHz .... jako na start pro nováčka dobré. Ale jak se říká s jídlem roste chuť :).

Záleží asi i kterým směrem ti ta chuť roste a jak moc.
Např. na větroně s klapkami je lepší min. 7 kanálů, s programem pro větroně a nejlépe s hlasovou telemetrii (pro vario) -> DX9 .
Nějaké FPV s dlouhým dosahem zase bude chtít asi nižší frekvenci (433MHz?).
Jinak mezi DX6i a DX7S bych volil DX7S kvůli slotu na kartu, telemetrii a kanálu navíc. Ale tomu odpovídá i vyšší cena. Záleží na preferencích.
Mimochodem moc pěkné video.
PS: Mám celkem dobré zkušenosti s neoriginálními přijímačemi OrangeRX. Ale u každého nového přijímače doporučuju zkontrolovat dosah. Občas se mezi nimi může vyskytnout šmejd.
Ezio

#176 Příspěvek od Ezio »

Ahoj, já nechci virit vody, jen pridavam info o tom, co mam doma. Koupil jsem si walkeru Devo 10 (je to deseti kanál a řekl bych, že rádio je to už celkem na úrovni) i když za méně peněz je to "dobra muzika".
Mám ji flashnutou na FW deviation v3.0.0 (pokud ovládáš anglinu, staci kouknout na deviationtx.com).
Díky tomuto fw se značně rozšířily možnosti rádia. Dělá ho jeden chlapík, pro zábavu a sdílí to zcela free.
Díky fw mas siroke spektrum protokolů, s nimiž vysilac komunikuje samozrejme vc telemetrie, dale mnoho moznosti v nastaveni vysilace a modelu (a velmi jednoduche zalohy). Takze za me prozatim tolik.
Fly & land in safe.
DEVO 10 - Deviation4, Agile 7.2, T-REX 450L, 450 DFC, V120D02S, Cessna 400
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od ddano007 »

bimov.m píše:...

Tak že na co to chci:

Na video takže klidný let , mám v letadle namontovaný guardian to pomáhá ale exponenciáli jsou potřeba :) , chci mít trochu jistotu že se mi do toho nenaboří wifi ... to už se mi stalo u LITE 4 2.4GHz ..... klidně bych se rád dozvěděl i něco o jiných vysílačkách .....

Snad tu nerozpoutám přestřelku zastánců té či oné vysílačky :)

Rozputas, rozputas :lol:
To si musis rozhodnut ty, nikto to tuna za teba nerozhodne.
Urci si najprv pocet kanalov a potom si tuna pocitaj o jednotlivych vyrobcoch - teda pokial nie si niecim limitovany na Spektrum. Kazda vysielacka ma svoje + ci -, aj kazdy vyrobca. Urcite by som doporucil nieco s telemetriou.
Keby si sa opytal mna, tak podla hesla: "Kazda liska svoj chvost chvali" ti doporucim Taranis.
Vyhody: cena, telemetria, pri novych X8R prijimacoch vela prislusenstva, pri starsich D8R zase jednoduche monitorovanie pohonneho aku, nekonecne moznosti programovania.
Nevyhody: neviem.
Ale podobnu radu ti asi da kazdy spokojny majitel na svoje radio.
Prajem stastnu ruku.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od ddano007 »

Ked si mal - ako pises k spokojnosti - TG9x, preco nepouvazujes na Taranis-om? Ovladanie podobne ( ak si tam mal Open9X), cena prihodna, prislusenstvo siroke...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
MarthiR

#179 Příspěvek od MarthiR »

Už sem to psal, teranis je fajn vysílačka ale je pro lidi co si radi hrajou, měl sem ji doma na měsic, nemám nic proti, otevřený soft velké plus a další ale i přesto bych si ji nekoupil

Hledal sem T8FG a nemůžu ji najít (žeby se už nedala koupit nová?) Našel sem většinou jen T8J
MarthiR

#180 Příspěvek od MarthiR »

Mě osobně zaujalo spíše pohansko, moc hezké video, sem Břeclavák ale přihodím ti polínko do ohně a co takhle Futaba?
Právě nad ní uvažuji http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?p=1132802#p1132802
Zamčeno

Zpět na „Výběr vysílače“