Bezpádlo GT5
Re: Bezpádlo GT5
Při ostrém zastavení piruety trochu překmitne ocas, to bych ale teď ani neřešil. Trochu mě znervózňuje, že se vrtulník někdy mírně zatřese, ale foukal mírný vítr, tak to je možná normální. Koukal jsem na fórech jak se GT5 nastavuje a zdá se, že to vyžaduje dělat manévry, kterých se zatím neodvážím
. Tak jsem chtel poprosit někoho zkušeného, aby se na to kouknul a řekl mi, co je normální a co ne.
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
No, asi takhle.
Pro to, co Ty sám prozatím umíš, je dostatečné naladění to, jak to umíš naladit pro svoje doposavadní potřeby ....... víc není třeba. Prptože nastvení pro někoho, kdo bude létat nějakou vyšší akrobacii se numsí slučovat s tím, co považuješ Ty za svůj ideál.
Pro to, co Ty sám prozatím umíš, je dostatečné naladění to, jak to umíš naladit pro svoje doposavadní potřeby ....... víc není třeba. Prptože nastvení pro někoho, kdo bude létat nějakou vyšší akrobacii se numsí slučovat s tím, co považuješ Ty za svůj ideál.
-
BORN_TO_GRILL
OPR píše:No, asi takhle.
No,asi takhle.
Ty jsi ho viděl lítat? Chtěl bych vidět, jak lítáš, ale podle Tvých slov jsi jeden z nejlepších...
Myslím, že každému se lépe učí s vrtulníkem, který poslouchá, než s tím, který se občas zatřese (jestli to není rukama:D) Když se to při obyčejné osmičce zatřese ve větru, tak to pro nikoho, kdo s heli začíná není nic moc.
Já bych mu pomohl, ale tohle bezpádlo neznám...bohužel.
Příště raději nepiš, než tak někoho odpálkovat.
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG
Futaba T14SG
Děkuji náčelníku, že jsi se mě zastal
Na druhou stranu, OPR má pravdu, že tak jak to mám teď mi to stačí. Včera mi začalo celkem dost foukat a vrtulník to, pokud můžu bez zkušeností s většími vrtulníky posoudit, zvládal dost dobře. Dnes jsem se odvážil na rychlejší osmičky a kolečka, a bylo to OK. Sice bych si raději nechal vrtulník a nastavení bezpádla zkontrolovat někým zkušeným, ale dokud nezanču blbnout s 3D, bude mi to bude stačit...
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Na reci typu "ze ti to staci" nedej. Muze se klidne stat, ze tam bude neco, co tobe se bude zdat "normalni" a pritom to normalni neni. Zbytecne se budes ucit pomaleji, s mensi jistotou a treba i vetsim rizikem padu. Treba to mas nastavene v ramci moznosti dobre, ja nevim a nemuzu vedet. Minimalne za kontrolu to urcite stoji.
Co vim, tak GT 5 v Praze lital jeste Pavel Kefurt.
Co vim, tak GT 5 v Praze lital jeste Pavel Kefurt.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Nebudu se bavit o bezpádle, ale zaujala mě diskuze na téma "tohle ti stačí".
Vrtulník musí poslouchat! Tečka!
Když ti bude něco pohupovat, plavat, ujíždět...tak je to doslova peklo a to platí dvakrát, když je člověk začátečník. Zrovna začátečník musí vědět, že to, co dělá, je rukama a ne, že je něco někde blbě naštelováno (mechanika, bezpádlo, vysílačka...) a helina si vlastně dělá co chce.
Občas mám tu možnost letět něčí naprosto rozladěný vrtulník, kde je prostě všechno "tak nějak" a sám mám co dělat, abych to uřídil a to si opravdu nemyslím, že jsem nějaký začátečník. Dát to do ruky právě začátečníkovi, tak ho lituji a nedivil bych se, že ho za měsíc uvidím s lodičkami, protože na heliny už nemá nervy. To bude spíš boj, než zábava a to snad nechce fakt nikdo.
Dobře naladěná helina je základ a je jedno jestli jsi začátečník a nebo se jen vznášíš, případně děláš nějakou super truper 3D. Prostě se nikdy nesmíš prát s helinou. Tečka!
Každý vrtulník bez ohledu na to, jestli to řídí pokročilý, nebo začátečník musí být naladěná, aby to byla zábava. To znamená, že musí byt naladěná vysílačka, regulátor, bezpádlo...až po mechaniku. Má-li to být zábava, tak to prostě jinak nejde a nejde to "ochcat" a nebo si říci, že "tohle mi stačí". Takto teda nenenenene
Vrtulník musí poslouchat! Tečka!
Když ti bude něco pohupovat, plavat, ujíždět...tak je to doslova peklo a to platí dvakrát, když je člověk začátečník. Zrovna začátečník musí vědět, že to, co dělá, je rukama a ne, že je něco někde blbě naštelováno (mechanika, bezpádlo, vysílačka...) a helina si vlastně dělá co chce.
Občas mám tu možnost letět něčí naprosto rozladěný vrtulník, kde je prostě všechno "tak nějak" a sám mám co dělat, abych to uřídil a to si opravdu nemyslím, že jsem nějaký začátečník. Dát to do ruky právě začátečníkovi, tak ho lituji a nedivil bych se, že ho za měsíc uvidím s lodičkami, protože na heliny už nemá nervy. To bude spíš boj, než zábava a to snad nechce fakt nikdo.
Dobře naladěná helina je základ a je jedno jestli jsi začátečník a nebo se jen vznášíš, případně děláš nějakou super truper 3D. Prostě se nikdy nesmíš prát s helinou. Tečka!
Každý vrtulník bez ohledu na to, jestli to řídí pokročilý, nebo začátečník musí být naladěná, aby to byla zábava. To znamená, že musí byt naladěná vysílačka, regulátor, bezpádlo...až po mechaniku. Má-li to být zábava, tak to prostě jinak nejde a nejde to "ochcat" a nebo si říci, že "tohle mi stačí". Takto teda nenenenene
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Ano za tím, že člověku stačí takové nastavení kam je schopný dojít ve svých možnostech lítání aniž by ho něco omezovalo považuji za dostatečné a za tím si stojím. TEČKA !
Dotyčnému nabízím že se můžem někdy potkat na Chodově ..... občas tam bývám. Mrknem na mecahaniku a zkontrolujem to.
Více přes sz.
Dotyčnému nabízím že se můžem někdy potkat na Chodově ..... občas tam bývám. Mrknem na mecahaniku a zkontrolujem to.
Více přes sz.
Ondro nevykládej mi, že když ti vrtulník pohupuje, reaguje gumově apod. je pro začátečníka v pořádku.
To mi opravdu nechtěj tvrdit! Chudák takový začátečník, protože to je potom spíš boj a ne zábava!
To mi opravdu nechtěj tvrdit! Chudák takový začátečník, protože to je potom spíš boj a ne zábava!
bavarianDemon 3X a 3SX
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Jaký pohupuje ????? Jestli se Ti pohupuje démon, doporučuju zainvestovat do kvalitnějšího bezpádla. A možná že i ušetříš a doma Tě pochválí.
A jestli je to gumové, pak je to pro začátečníka lepší. Daleko lepší než kdyby snižoval otáčky někam do nezdravých hodnot. Naopak pokud mu to bude vadit, šup se ziskem, nebo agilitou nahoru.
A jestli je to gumové, pak je to pro začátečníka lepší. Daleko lepší než kdyby snižoval otáčky někam do nezdravých hodnot. Naopak pokud mu to bude vadit, šup se ziskem, nebo agilitou nahoru.
Ondro zamysly se nad tím, než něco napíšeš prosím. O Démona se neopírej, když o něm víš kulové. Já se tady taky o nic neotírám.
Mě tady spíš vadí tvoje masáž, že začátečníkovi vlastně může být úplně jedno, jak je vrtulník naštelovaný a jak se chová, protože na to ještě nemá nárok. To je ultra nesmysl a jsi dost brutálně mimo!!! Co to je za kravinu?
Vrtulník musí být za každých okolností přesný na řízení a chovat se jak má. Může být tupý a hodný pro začátečníky, ale nesmí to být gumové, nepřesné, někam utíkat a vůbec být celkově rozhašené.
Mě tady spíš vadí tvoje masáž, že začátečníkovi vlastně může být úplně jedno, jak je vrtulník naštelovaný a jak se chová, protože na to ještě nemá nárok. To je ultra nesmysl a jsi dost brutálně mimo!!! Co to je za kravinu?
Vrtulník musí být za každých okolností přesný na řízení a chovat se jak má. Může být tupý a hodný pro začátečníky, ale nesmí to být gumové, nepřesné, někam utíkat a vůbec být celkově rozhašené.
bavarianDemon 3X a 3SX
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Prosím Tě, jakej je rozdíl mezi tupou rekací vrtulníku a gumovou
A pokud je to nějak celkově rozhašený, pak je úplně něco blbě.
A vetšinou se stačí podívat do manuálu.
Btw, Ty znáš někoho kdo je ve fázi normálního poletování a má tak naprosot precizně seřízenej vrtulník, že by s nastavením byl spokojený i třeba někdo kdo létá polohové sestavy? Já myslím že tohle už přeháníš a otáčíš to celé na pěkném nesmyslu a meleš si "tu svou". Nezlob se na mne. Pokud to byl dotyčný schopný rozlítat tak se bude s nastvením posouvat tak jak mu to nebude stačit. To je bohužel klasickej postup, vývoj a posun v dovednostech, umu pilotáže. Ty jsi taky o bezpádlech na začátku věděl pěkný nic a začla jsi na nějakém nastavení ....... a jak šel čas a posouval jsi se ... . To je prostě klasickej vývoj a s tím nic Ty ani Petr neuděláte. I kdyby ste se stavěli na hlavu.
Samozřejmě že když opravdu někdo nad tím ztratí kus života a nebude to i tak schopný rozlítat, pokusím se poradit a pomoct to rozlítat.
Btw, Ty znáš někoho kdo je ve fázi normálního poletování a má tak naprosot precizně seřízenej vrtulník, že by s nastavením byl spokojený i třeba někdo kdo létá polohové sestavy? Já myslím že tohle už přeháníš a otáčíš to celé na pěkném nesmyslu a meleš si "tu svou". Nezlob se na mne. Pokud to byl dotyčný schopný rozlítat tak se bude s nastvením posouvat tak jak mu to nebude stačit. To je bohužel klasickej postup, vývoj a posun v dovednostech, umu pilotáže. Ty jsi taky o bezpádlech na začátku věděl pěkný nic a začla jsi na nějakém nastavení ....... a jak šel čas a posouval jsi se ... . To je prostě klasickej vývoj a s tím nic Ty ani Petr neuděláte. I kdyby ste se stavěli na hlavu.
Samozřejmě že když opravdu někdo nad tím ztratí kus života a nebude to i tak schopný rozlítat, pokusím se poradit a pomoct to rozlítat.
Ahoj pořídil jsem GT 5,1 ale deska cykliky mi chodí obráceně místo dolů tak nahoru,nevím si s tím rady ve vysílačce (aurora 9) nemůžu otočit desku protože mám nastavené jedno servo.
Prosííím pomoooc
Prosííím pomoooc
T-rex 500 DFC, innovator md530
L-39 Black Horse
L-39 Black Horse
Moc děkuji jsem to ale hlupák
první bezpádlo
L-39 Black Horse
L-39 Black Horse
Tak mám ještě pár problémů GT 5.1 mi funguje jen když je umístěno bokem ,kabely na pravou stranu vrťase ale
funguje takhle normálně.
Další problém je že nepozná dobře kanály a přehodí Aileron a Elevator (vysílačka Aurora 9,přijímač optima 7) v
GT mi přiřadit kanály nejdou, tak jsem to vyřešil přehozením kabelů .
Další když chci nastavit Fail-safe tak mi napíše :no available
funguje takhle normálně.
Další problém je že nepozná dobře kanály a přehodí Aileron a Elevator (vysílačka Aurora 9,přijímač optima 7) v
GT mi přiřadit kanály nejdou, tak jsem to vyřešil přehozením kabelů .
Další když chci nastavit Fail-safe tak mi napíše :no available
L-39 Black Horse
L-39 Black Horse