Antenni system na FPV
Re: Antenni system na FPV
Hmm, muze v tom mit prsty aji Phantom tx? Kdyz vypnu tak zvuk zmizi. Ted hledim na popis anten 2.4 i 5.8 GHz, to je prece nesmysl ne?
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
- JosefSvejk
Na jakých kmitočtech ti to vysílá? Jak video, tak RC? Předpokládám, že RC je 2,4.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Tak RC je setovka k Phantomu, zrejme je to nejaka přebalená Futaba. Je to 2.4 GHz. FPV je tohle http://www.helipal.com/boscam-5-8ghz-fp ... ljkcavlmi4 Antény jsou tyhle: http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 77346.html
A v antenach bude asi ten trouble... Ctu bifreqeuncy (2.4 a 5.8 GHz). Kdyz jsem to bral tak jsem se domnival ze maji verzi jak pro 2.4 tak i 5.8 a pri nakupu jsem mu psal, ze chci na 5.8
Ale proc to zmizi kdyz se toho dotknu.
A v antenach bude asi ten trouble... Ctu bifreqeuncy (2.4 a 5.8 GHz). Kdyz jsem to bral tak jsem se domnival ze maji verzi jak pro 2.4 tak i 5.8 a pri nakupu jsem mu psal, ze chci na 5.8
Ale proc to zmizi kdyz se toho dotknu.
- JosefSvejk
Aha 600 mW. Tak tady už neporadím. 
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
JosefSvejk píše:Aha 600 mW. Tak tady už neporadím.
Kvůli výkonu? Nebo je v tom jiný zádrhel? Jinak při větší vzdálenosti ptáka to dělá i s prutovkou...
Pochopím, že když ulomím anténu od rádia a šáhnu na ten zbytek tak se zlepší příjem. Ale co změním na charakteristice toho anténního systému tím, že na něj šáhnu a zmizí to rušení... A je to vůbec možný, aby ten skewplanar a cloverleaf byli jak na 5.8 i 2.4 GHz? Konkrétn'ě to má tyto vlastnosti
ELECTRICAL SPECIFICATIONS:Frequency Range: 5150-5850 MHz & 2400-2483 MHz Impedance: 50Ohm VSWR: less than 1.5 Gain: 3 dBi F/Bratio: >25dBHorizontal 3dB Beam Width: 20 degreesVertical 3dB Beam Width: 20 degreesFront to Back Ratio: 15dBPolarization: VerticalRadiation: OmniMaximum Power Input: 50 W
Naposledy upravil(a) Bazil dne ned 09.03.2014 18:19, celkem upraveno 1 x.
- gardenroute
Zkousel jsi i jinej kanal ? Jinak FPV Rx není problém dat zezadu na monitor, obvykle to zadne problémy nedela. Pro FPV na Phantomu musíš mit samozrejme anteny a FPV pro 5.8GHz, pro Tx trojlistek, pro Rx ctyrlistek, nejlepe v paru, byvaji dobře na urcitem kanalu.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
holt china, to se pak člověk nenudi, ja mam stejnej set a žadnej problem krom toho že mi to vysila jak vtx 200mW
. Když se toho dotknes je to jako by si to přizemnil. Kdyby to dělalo mě zkusil bych propojit kabílkem zavitovou cást anteniho konektoru vrx s minusem na baterce jestli to dobře kostři. Samozřejmě to nesmiš držet. Jinak už važně netušim. Obal vrx i anteni konektor je standartne propojen s minus od aku přes napajeci kabel. U chiny je to kus od kusu jak se to povede.
Ja, je to kupovaný v setu ty antény, TX je cloverleaf a RX skewplanar, prodejcem doporuceno k fpv setu. Nevim kam jsem dal oci u te obojetnosti 2.4 a 5.8 GHz Na kanalu a frekvenci moc nezalezi. Dela to prakticky vzdy.
m.fuka píše:holt china, to se pak člověk nenudi, ja mam stejnej set a žadnej problem krom toho že mi to vysila jak vtx 200mW. Když se toho dotknes je to jako by sito přizemnil. Kdyby to dělalo mě zkusil bych propojit kabílkem zavitovou cást anteniho konektoru vrx s minusem na baterce jestli to dobře kostři. Samozřejmě to nesmiš držet. Jinak už važně netušim. Obal vrx i anteni konektor je standartne propojen s minus od aku přes napajeci kabel. U chiny je to kus od kusu jak se to povede.
Trochu jsem dal na tenhle "prodejní článek" http://www.helipal.com/boscam-5-8ghz-fp ... ljkcavlmi4
Níže je přeměřen vysílací výkon. Ale jak pišeš je to kus od kusu. Hm. Testnu to uzemnení. Ale divný je Že to nedělá nebo skoro nedělá s prutovou anténou. Špatný konektor?
Cloverleaf je na rozdil od pendreku ohmicky zkrat
m.fuka píše:Cloverleaf je na rozdil od pendreku ohmicky zkrat
Díky, ale to mi moc neřeklo, dělám do zdravotnictví, do tohohle jenom chabě fušuju, jdu si to vygooglit
- graup15_junior
graup15 píše:re..ST
Včera jsem se opět přesvědčil,že jak je to moc levné stojí to za prd...resp čajňani se s tím fakt neserou.
Testoval jsem mojí ground station...a ač brácha na své měl obraz výtečný, já už po 100m děs a hrůza.
Prohodili jsme antény a rázem dobrý..Tak jsem je (moje/bráchy) poměřil. Ty idioti to lepěj fakt od oka. Moje měla lístky o 5mm větší.. tzn na 2,4GHz to rozhodně nebylo...spíš tak na 2GHz.
Takže šli do popelnice a spoléhám na tebe![]()
Tady byl ten let... Ja 3,1 km, viz link a brácha ani ne 200 metru... Antény "skoro" stejný... To by človek neřekl, jak razantne muze být pokled vzdálenosti/kvality jen díky pár milimetrum....Opet se ukazuje, ze nejdulezitejší je prijimací anténa...
PS: video bude
Naposledy upravil(a) graup15_junior dne ned 09.03.2014 20:37, celkem upraveno 1 x.
Klasickej pendrek je jen drat z prostredniho pinu konektoru, cloverleaf je defakto vyzkratovanej stred pinu s kostrou konektoru pres ty listky, proto se to chova asi jinak
m.fuka píše:Klasickej pendrek je jen drat z prostredniho pinu konektoru, cloverleaf je defakto vyzkratovanej stred pinu s kostrou konektoru pres ty listky, proto se to chova asi jinak
Jojo to celkem chápu, když se to vyzkratuje ještě před lístkama tak spálím Tx. U Tx to asi nehrozí. Nicméně protože je to zatavený v krytu tak nezměřim jako předchozí přispívátel jestli to Číňani dobře naohýbali a naměřili a impedanci taky nezměřím.... Takže jedině to Zkusit ukostrit...
Tady byl ten let... Ja 3,1 km, viz link a brácha ani ne 200 metru... Antény "skoro" stejný... To by človek neřekl, jak razantne muze být pokled vzdálenosti/kvality jen díky pár milimetrum....Opet se ukazuje, ze nejdulezitejší je prijimací anténa...
PS: video bude
Dorazili mi antény od immersion. Myslel jsem že se mi zvedne s potažmo kvalitou dosah. To co tvrdíš že nejduležitější anténa je na vrx tak jsem o tom přesvědčen taky. Musím po spoustech pokusu přiznat že jakmile je jakýkoliv útlumový prvek mezi zářičem antény a vstupním konektorem vrx, především koax ať má jakkoliv malej útlum , snižuje se mi výrazně dosah. Pokud jsou lístky cloverleafu naletovány přímo na konektor, tak mám výrazně vyšší dosah. Platí to i o vtx ale není to tak kritické. Nejlepší dosah mám s clover na vtx a skew planar na vrx ale v provedení letovanejch listků přímo na konektor.