Antenni system na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bazil

Re: Antenni system na FPV

#166 Příspěvek od Bazil »

Hmm, muze v tom mit prsty aji Phantom tx? Kdyz vypnu tak zvuk zmizi. Ted hledim na popis anten 2.4 i 5.8 GHz, to je prece nesmysl ne?
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
JosefSvejk

#167 Příspěvek od JosefSvejk »

Na jakých kmitočtech ti to vysílá? Jak video, tak RC? Předpokládám, že RC je 2,4.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Bazil

#168 Příspěvek od Bazil »

Tak RC je setovka k Phantomu, zrejme je to nejaka přebalená Futaba. Je to 2.4 GHz. FPV je tohle http://www.helipal.com/boscam-5-8ghz-fp ... ljkcavlmi4 Antény jsou tyhle: http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 77346.html
A v antenach bude asi ten trouble... Ctu bifreqeuncy (2.4 a 5.8 GHz). Kdyz jsem to bral tak jsem se domnival ze maji verzi jak pro 2.4 tak i 5.8 a pri nakupu jsem mu psal, ze chci na 5.8
Ale proc to zmizi kdyz se toho dotknu.
JosefSvejk

#169 Příspěvek od JosefSvejk »

Aha 600 mW. Tak tady už neporadím. :(
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Bazil

#170 Příspěvek od Bazil »

JosefSvejk píše:Aha 600 mW. Tak tady už neporadím. :(

Kvůli výkonu? Nebo je v tom jiný zádrhel? Jinak při větší vzdálenosti ptáka to dělá i s prutovkou...
Pochopím, že když ulomím anténu od rádia a šáhnu na ten zbytek tak se zlepší příjem. Ale co změním na charakteristice toho anténního systému tím, že na něj šáhnu a zmizí to rušení... A je to vůbec možný, aby ten skewplanar a cloverleaf byli jak na 5.8 i 2.4 GHz? Konkrétn'ě to má tyto vlastnosti
ELECTRICAL SPECIFICATIONS:Frequency Range: 5150-5850 MHz & 2400-2483 MHz Impedance: 50Ohm VSWR: less than 1.5 Gain: 3 dBi F/Bratio: >25dBHorizontal 3dB Beam Width: 20 degreesVertical 3dB Beam Width: 20 degreesFront to Back Ratio: 15dBPolarization: VerticalRadiation: OmniMaximum Power Input: 50 W
Naposledy upravil(a) Bazil dne ned 09.03.2014 18:19, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

#171 Příspěvek od gardenroute »

Zkousel jsi i jinej kanal ? Jinak FPV Rx není problém dat zezadu na monitor, obvykle to zadne problémy nedela. Pro FPV na Phantomu musíš mit samozrejme anteny a FPV pro 5.8GHz, pro Tx trojlistek, pro Rx ctyrlistek, nejlepe v paru, byvaji dobře na urcitem kanalu.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
m.fuka

#172 Příspěvek od m.fuka »

holt china, to se pak člověk nenudi, ja mam stejnej set a žadnej problem krom toho že mi to vysila jak vtx 200mW :D . Když se toho dotknes je to jako by si to přizemnil. Kdyby to dělalo mě zkusil bych propojit kabílkem zavitovou cást anteniho konektoru vrx s minusem na baterce jestli to dobře kostři. Samozřejmě to nesmiš držet. Jinak už važně netušim. Obal vrx i anteni konektor je standartne propojen s minus od aku přes napajeci kabel. U chiny je to kus od kusu jak se to povede.
Bazil

#173 Příspěvek od Bazil »

Ja, je to kupovaný v setu ty antény, TX je cloverleaf a RX skewplanar, prodejcem doporuceno k fpv setu. Nevim kam jsem dal oci u te obojetnosti 2.4 a 5.8 GHz Na kanalu a frekvenci moc nezalezi. Dela to prakticky vzdy.
Bazil

#174 Příspěvek od Bazil »

m.fuka píše:holt china, to se pak člověk nenudi, ja mam stejnej set a žadnej problem krom toho že mi to vysila jak vtx 200mW :D . Když se toho dotknes je to jako by sito přizemnil. Kdyby to dělalo mě zkusil bych propojit kabílkem zavitovou cást anteniho konektoru vrx s minusem na baterce jestli to dobře kostři. Samozřejmě to nesmiš držet. Jinak už važně netušim. Obal vrx i anteni konektor je standartne propojen s minus od aku přes napajeci kabel. U chiny je to kus od kusu jak se to povede.

Trochu jsem dal na tenhle "prodejní článek" http://www.helipal.com/boscam-5-8ghz-fp ... ljkcavlmi4
Níže je přeměřen vysílací výkon. Ale jak pišeš je to kus od kusu. Hm. Testnu to uzemnení. Ale divný je Že to nedělá nebo skoro nedělá s prutovou anténou. Špatný konektor?
m.fuka

#175 Příspěvek od m.fuka »

Cloverleaf je na rozdil od pendreku ohmicky zkrat
Bazil

#176 Příspěvek od Bazil »

m.fuka píše:Cloverleaf je na rozdil od pendreku ohmicky zkrat

Díky, ale to mi moc neřeklo, dělám do zdravotnictví, do tohohle jenom chabě fušuju, jdu si to vygooglit :-)
graup15_junior

#177 Příspěvek od graup15_junior »

graup15 píše:re..ST
Včera jsem se opět přesvědčil,že jak je to moc levné stojí to za prd...resp čajňani se s tím fakt neserou.
Testoval jsem mojí ground station...a ač brácha na své měl obraz výtečný, já už po 100m děs a hrůza.
Prohodili jsme antény a rázem dobrý..Tak jsem je (moje/bráchy) poměřil. Ty idioti to lepěj fakt od oka. Moje měla lístky o 5mm větší.. tzn na 2,4GHz to rozhodně nebylo...spíš tak na 2GHz.
Takže šli do popelnice a spoléhám na tebe :-) :-)

Tady byl ten let... Ja 3,1 km, viz link a brácha ani ne 200 metru... Antény "skoro" stejný... To by človek neřekl, jak razantne muze být pokled vzdálenosti/kvality jen díky pár milimetrum....Opet se ukazuje, ze nejdulezitejší je prijimací anténa...

PS: video bude :-)
Naposledy upravil(a) graup15_junior dne ned 09.03.2014 20:37, celkem upraveno 1 x.
m.fuka

#178 Příspěvek od m.fuka »

Klasickej pendrek je jen drat z prostredniho pinu konektoru, cloverleaf je defakto vyzkratovanej stred pinu s kostrou konektoru pres ty listky, proto se to chova asi jinak
Bazil

#179 Příspěvek od Bazil »

m.fuka píše:Klasickej pendrek je jen drat z prostredniho pinu konektoru, cloverleaf je defakto vyzkratovanej stred pinu s kostrou konektoru pres ty listky, proto se to chova asi jinak

Jojo to celkem chápu, když se to vyzkratuje ještě před lístkama tak spálím Tx. U Tx to asi nehrozí. Nicméně protože je to zatavený v krytu tak nezměřim jako předchozí přispívátel jestli to Číňani dobře naohýbali a naměřili a impedanci taky nezměřím.... Takže jedině to Zkusit ukostrit...
m.fuka

#180 Příspěvek od m.fuka »

Tady byl ten let... Ja 3,1 km, viz link a brácha ani ne 200 metru... Antény "skoro" stejný... To by človek neřekl, jak razantne muze být pokled vzdálenosti/kvality jen díky pár milimetrum....Opet se ukazuje, ze nejdulezitejší je prijimací anténa...

PS: video bude :-)

Dorazili mi antény od immersion. Myslel jsem že se mi zvedne s potažmo kvalitou dosah. To co tvrdíš že nejduležitější anténa je na vrx tak jsem o tom přesvědčen taky. Musím po spoustech pokusu přiznat že jakmile je jakýkoliv útlumový prvek mezi zářičem antény a vstupním konektorem vrx, především koax ať má jakkoliv malej útlum , snižuje se mi výrazně dosah. Pokud jsou lístky cloverleafu naletovány přímo na konektor, tak mám výrazně vyšší dosah. Platí to i o vtx ale není to tak kritické. Nejlepší dosah mám s clover na vtx a skew planar na vrx ale v provedení letovanejch listků přímo na konektor.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“