ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#1636 Příspěvek od Tyrano-cz »

Ancistrus01 píše:Tak Pixhawk to má asi pořešen softwarově....

Pixhawk má spoustu věcí řešenou jinak, ale na těch obrázcích je APM.

Jak mne doplnil jamesgsf na koptétu to chce 2.6 - 2.7 a nebo 2.8. verzi APMka
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

#1637 Příspěvek od Tyrano-cz »

Jo a jen tak mimo soutež, už někdo lítal s Pixhawkem? Je to skutečně taková revoluce, za kterou stojí dát ty peníze?
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
j.s

#1638 Příspěvek od j.s »

Já už mám objednanou APM V2.8 a k tomu NEO 6M GPS. Cena je až podezřele nízká, tak jsem na desku zvědavej. Z celkem zmateného popisu je nejspíš kompas na desce aproto mám GPS bez kompasu. Co jsem tak četl, tak sice je tam problém s rušením a kompas pak blbne, ale na druhou stranu snad všichni co s tím měli problém a udělali trochu cable management, tak rušení stáhli na únosnou hranici, tedy pod 30%.
Tak uvidíme, snad první koptéra nebude úplný fiasko :)
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
kraro

#1639 Příspěvek od kraro »

Tyrano-cz píše:Jo a jen tak mimo soutež, už někdo lítal s Pixhawkem? Je to skutečně taková revoluce, za kterou stojí dát ty peníze?

Jestli se mi ho podaří nastavit, tak dám info ;)
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1640 Příspěvek od jamesgsf »

Na kopteru určitě doporučuji externí kompas tento funguje v pohodě a levněji to snad ani nejde. Mám ho na copteře, asi zbytečný platit za gps s kompasem, když samotnej kompas stojí 70 korun.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1641 Příspěvek od Ancistrus01 »

Tyrano-cz píše:Jo a jen tak mimo soutež, už někdo lítal s Pixhawkem? Je to skutečně taková revoluce, za kterou stojí dát ty peníze?

Dodělávám novou koptéru, pak poreferuju ;)
j.s

#1642 Příspěvek od j.s »

jamesgsf píše:Na kopteru určitě doporučuji externí kompas tento funguje v pohodě a levněji to snad ani nejde. Mám ho na copteře, asi zbytečný platit za gps s kompasem, když samotnej kompas stojí 70 korun.

Dobrý vědět, v případě problému vyzkouším toto řešení. Díky.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
tomik33

#1643 Příspěvek od tomik33 »

RC Taranis,HK-450,Flash,Swing,Y-UFO,Quad s HK pilotem,Miniquad s KK2.0 ,několik samokřídel...atd..
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1644 Příspěvek od jamesgsf »

Tomik33 a co auto tune?
tomik33

#1645 Příspěvek od tomik33 »

jamesgsf píše:Tomik33 a co auto tune?

Autotune se zatím s novou verzí firmware neodvážím udělat a hlavně mám stařičkou Futabu FC-18, pravda už s 2,4GHz modulem, ale nemám zapojený 7. ani 8. kanál. Nový vysílač Taranis jsem objednal až dnes :-)
RC Taranis,HK-450,Flash,Swing,Y-UFO,Quad s HK pilotem,Miniquad s KK2.0 ,několik samokřídel...atd..
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1646 Příspěvek od jamesgsf »

Co myslíš novou verzi fw, 3.2? tak to přehraj na 3.1.5 dej autotune na 6 kanal a půjde to. necháš pidy a nahrajes znova 3.2.
aressan

#1647 Příspěvek od aressan »

8O 8O 8O 8O
tomik33

#1648 Příspěvek od tomik33 »

Tak včera jsem opět poletoval a snažil se změnit parametry, to se bohužel nepovedlo, protože mi to pořád hlásí, že za letu parametry nelze měnit. Přitom jsem byl na zemi a ani přes telemetrii ani kabelem to nešlo. Nevíte co s tím?
andree

#1649 Příspěvek od andree »

Ahojte.

Toto je moj prvy prispevok, no citim sa tu ako doma, nakolko uz 4 dni studujem toto vlakno od prispevku c.1 az po posledny... :?

Samozrejme pisem lebo som bezradny s mojou kopterou. Tak prosim skusenych, ak viete pomoct, budem velmi vdacny...

Po 8 mesiacoch uspesneho lietania s mensiou quadrou (APM2.6, ram 450, motory 2830) som si doprial nieco vacsie.... A to:

- ram Tarot IronMan 650
- motory Turnigy MultiStar 4822-390KV
- ESC 40A Opto RCTIMER
- APM 2.6
- UBEC 7.5A
- telemetria
- minimOSD
- LiPo 4S 8000mAh
- vrtule APC 16”x5.5

Cely kopter som navrhol pre max. letovy cas, cca. 28 minut vo vise…
Vsetko som dokladne poskladal, pozapajal, vyvazil, nakalibroval a isiel lietat…
Kopter hned po prvom vzlietnuti lietal nad moje ocakavania, stabilne, s lahkostou, bez vibracii. Nic som netunoval, islo to na prvy krat s default hodnotami. Lietal som vsak len v Stabilize mode. Dalsi let nasledovali testy ostatnych modov. Dal som Loiter a kopter zostal ako prikovany drzat polohu, nehol sa ani do stran, ani nemenil vysku. Proste parada… Dalej som presiel na Altholt a tu nastal problem. Hned ako som prepol na Althold, kopter zacal drzat svoju vysku. Ovladac plynu som mal klasika, na 50%. No hned ked som sa zacal pohybovat do stran (je jedno do ktorej), tak kopter zacal padat. Padat nie strmhlav, ale tak trhano, co 2 metre dopredu, to 1 meter dolu… To iste do vsetkych stran. Cize ked som ho mal v 10m vyske a posunul som ho povedzme 12m do nejakej strany, tak stratil vysku o 6m… Ak by som nadalej drzal posuv do nejakej strany, tak by isiel az na zem…
Dalej som zistil, ze aj ked je Loiter ako “skala”, tak pri posuve do niektorej strany robi to iste co Althold. Jednoducho klesa a klesa… Ked pustim packu, tak hned vystupa do povodnej polohy.
Nasledoval AutoTune, ten zbehol tak do 8 minut uspesne. Razantne zmenil PID hodnoty, no problem to nevyriesilo. Potom som zacal tunovat manualne cez CH6 pocas letu, skoro vsetky hodnoty, no neuspesne. Len pre lepsiu predstavu, tento problem neriesim 2 dni, riesim ho skoro 2 mesiace. Proste to neviem rozbehat… Stabilize mod je uplne perfektny, mozem lietat ako len chcem, ide super.
Toto APM som mal predtym na tej malej quadre a tam vsetko fungovalo. Ked som ho prehadzoval na tuto novu, tak som cez terminal dal erase a potom reset. Potom som to spravil este X krat, skusal som starsie FW od 3.1.2 az po 3.1.5. Vzdy som vsetko znova kalibroval a stale sa to sprava rovnako.
ESC som kalibroval vela krat spolu cez APM a vela krat solo cez prijimac. Ziadna zmena…
Barometricka vyska, cize barometer urcite funguje. Meni hodnoty plynule a su realne. Skusal som davat na baro aj penu aj bez nej, ziadna zmena…

Ak niekoho nieco napada, alebo su dalsie otazky, budem velmi rad s kazdou pripomienkou….
azrael

#1650 Příspěvek od azrael »

Skus v MP nastavit parameter throttle mid, alebo tak nejak. Ten udava kolko %throttlu potrebuje copter na udrzanie sa vo vise v automatickych rezimoch. Zistis to napr z logu ked polietas na stabilize.
DJI F330 (KK 2.1.5), Tarot 680Pro (X8 mod, Pixhawk)
FrSky Taranis, X8R
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“