dnes mi došla zásilka - na českou poštu doručena 27.4. a 4.11. ji mám doma.
tomu říkám služby
Budu to muset oslavit - to je skoro jak čekat na narození díťete
powder píše:Po delší době mám opět dotaz (zřejmě) na Drondyse
1)
Přišel mi balíček s hodnotou zboží $29,58. Podle přiloženého poplatkového lístku (viz příloha) celní hodnota byla stanovena na 532 Kč. To přesně odpovídá kurzu uvedenému na stránkách celní správy pro měsíc listopad (17,985 Kč/$).
Nerozumím ale, jak se dál celník dostal na částku převyšující 22 €ček...!?
Podle toho co umím já dohledat, je kurz pro listopad 24,870 Kč/€ - tedy 532 / 24,87 = € 21,39 a to je < € 22
Co dělám blbě? Fakt mě irituje, když je ten proces proclení takhle netransparentní. V důsledku jsem totiž za zboží v ceně 532 Kč zaplatil dalších 202 Kč DPH a 180 Kč výpalné poště - to už je slušné procento navrch...
2)
DPH bylo stanoveno na 202 Kč. To odpovídá ceně zboží + poštovnému ve výši Kč 1009,- Ale přitom cena zboží (532) plus poštovné (297) činí jen 829 Kč...
Takže opět, co počítám blbě?
Přece není možný, že by v tak rutinní činnosti udělali tak zásadní přehmaty...?
powder píše:...
DPH bylo stanoveno na 202 Kč. To odpovídá ceně zboží + poštovnému ve výši Kč 1009,- Ale přitom cena zboží (532) plus poštovné (297) činí jen 829 Kč...
...
Přece není možný, že by v tak rutinní činnosti udělali tak zásadní přehmaty...?
powder píše:...poštovní šikula základ daně (DPH) spočítal jako cena zboží + poštovné + výpalné. Tedy 532 + 297 + 180 = 1009 Kč. Tedy DPH = 1009 * 0,2 = 201,80 Kč
Asi nemám slov...
powder píše:Poplatek mám být vypočten (cena zboží + cena dopravy) * 0,2 + 180 Kč (pro zboží neobchodní povahy).
Drondys píše:Zboží neobchodního charakteru
Jedná se o zboží určené výhradně k soukromému nebo osobnímu
použití příjemce nebo jeho rodinných příslušníků. Do celní hodnoty porovnávané s limitem 22 EUR pro DPH a 150 EUR pro CLO
se v tomto případě zahrnuje vlastní hodnota zboží, ale nezahrnuje
se poštovné s výjimkou EMS tj. u zásilky dopravované přes službu EMS se do částky pro porovnání s limity poštovné zahrnuje.
Pokud bude porovnání v limitu 22 až 150 EUR bude CLO nulové a DPH
bude vypočteno z částky hodnota zboží + poštovné.
Pokud bude porovnání nad limitem 150 EUR bude výpočet následující
u poštovní zásilky typu EMS
základ pro CLO = hodnota zboží + poštovné
základ pro DPH = hodnota zboží + poštovné + CLO
u ostatních typů poštovní zásilky
základ pro CLO = hodnota zboží
základ pro DPH = hodnota zboží + poštovné + CLO
milost píše:Já tohle vlákno už tři měsíce nesleduju... co tam dělá cena dopravy? Z tý se žádný DPH z principu počítat nemá.
Dejfak píše:Pánové je možné že když mám balík za 102US Že mi přišel lístek na 761,-To mi přijde nějak moc...