Milan Nes píše:tomasvrx1 píše:Ještě bych doplnil toto. Asi mě za to budete kamenovat. Ale není to vysílač pro nezapálené modeláře. nebo úplné začátečníky bez okolní pomoci zkušeného.Nebo modeláře, kteří nemají chuť objevovat. Bohužel jsem se setkal ve svém okolí s modeláři a je jich 90% že je na ně vysílač moc složity. Ano JE a bude pro lenochy co neradi studujou manuály . Protože tento vysílač je určený pro pokročilé modeláře. Začátečník v ní asi bude nějaký ten týden plavat. Bohužel někteří i po roce a půl nejsou schopni nastavit třeba vztlakové klapky na vypínač s určitou dráhou a rychlostí výsuvu. Omlouvám se za tento text. Trochu jsem to potřeboval ze sebe dostat.![]()
asi pro heli, ale já manuál otevřel za celou dobu i u plné mechanizace křídla 2 krát
(1 sem potřeboval zjistit jak se dá dostat do systémového menu a podruhé nějaký složitější mix)
mi to přijde ještě snažší než Optic 6
sepuku sem chtěl spáchat leda u Aurory a ještě více když sem nastavoval plnou mechanizaci s přepínáním režimů u Eclipse 7 (s návodem sem to dělal celej den od rána do noci :-d)
Přeháníš. Já jsem měl Auroru dva roky a uživatelský interface byl pro mě příjemnější. Teď mám T8FG, futabu jsem předtím už jednu měl (FX18) a programování mi moc "nesedí". Dneska jsem měl na letišti manuál - pro jistotu
S oběma rádii jsem nastavoval 4klapkové křídlo u větroně a letové režimy. Hlavně u let. režimů je na tom Autora líp. Už jen díky možnosti je pojmenovat a použít i v Acro (které prase vymyslelo GLID vs ACRO ?!). A9 má některé věci udělané líp a jde vidět, že se Hitec z něj snažil udělat vlajkovou loď, což 8FG nikdy být neměla.
S Daliborem jsem před koupí 8FG ovládání řešil a tohle zní spíše jako by to řekl on a né ty
Jinými slovy - velmi subjektivní. Důležitá je spolehlivost a funkce. Na ovládání si pak člověk zvykne rychle.