Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
prikrylm

Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

#1621 Příspěvek od prikrylm »

milomoss píše:Vyreseno..

No a jak? Jestli se máme dmout pýchou, jak jsme dobří, nebo se bít v čelo, jak jsme blbí? :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
milomoss

#1622 Příspěvek od milomoss »

Sehnal jsem invertor a už to funguje. Díky
felesus

#1623 Příspěvek od felesus »

-------------------
slepic

#1624 Příspěvek od slepic »

Ahoj, potřeboval bych poradit, jak s nastavením Spirita v Opentx. Rádio Eachine TX16S. Spirit mi funguje, ale řeším zapojení regulátoru do Spirita pro použití Spirit governoru. Dle rádia mám nastavený ail CH1, elev CH2 plyn na CH3...., ve Spiritu ail CH2, elev CH3. Když změním rozložení kanálů ve Spiritu, tak přestane chodit. Spirit vůbec nereaguje na změnu plynu křivky. Prijimač nastaven PWM - SB16. Už jsem z toho jelen, protože OPentx mám v ruce poprvé.

Díky
prikrylm

#1625 Příspěvek od prikrylm »

Viz viewtopic.php?f=104&t=89596&hilit=spirit#p1507816
ve Spiritu je asi nějaký "relikt" (nebo potřeba) používání Spektrum satelitů a (zdá se) prohazuje ch1 a ch3, pokud ho živím s.busem. Asi nejmíň trápení je (jak radí v linkovaném vlákně dál), nechat ve spiritu kanály jak jsou a "pokus-omyl" nastavit kanály vysílačky tak, aby se ve spiritu "hýbaly správně". Testovat asi ideálně v PC přes Spirit Settings.
Je to sice na první pohled podivné chování, ale pokud je to kvůli výše zmíněným Spektrum satelitům, dokážu se přes to přenést. Jinak jednotka funguje vzorně.
slepic

#1626 Příspěvek od slepic »

Díky, mně kanály chodí správně, záchrana také, ale prostě nejsem schopen nastavit kanal 3. na plyn. Ještě chvilku a vykašlu se na to, pojede to na governor regulátoru nebo křivku
slepic

#1627 Příspěvek od slepic »

Tak už jsem to snad vyřešil, nastavení kanálu 3 jsem zkopíroval do kanálu 7. Když jsem to nechal jen v 7. kanálu, tak to nefunguje. Jen nechápu, proč je na kanálu č. 3 -100 % a na kanálu č.7 je 0 %
Netopyr

#1628 Příspěvek od Netopyr »

Při použití Sbus jsou první tři kanály ve spiritu přeházený. Už si nepamatuju jak, ale jsou. Můžeš si to srovnat v radiu, nebo ve spiritu, to je jedno. A pak to funguje OK. Co se týká governoru, tak je jistá výhoda použit governor z FBL, ale myslím, že tu výhodu pozná jen profi pilot. Já určitě ne. Proto jdu cestou governoru v ESC, pokud ho jen trochu zvládá. Pokud budeš chtít, jsem taky z Prahy, můžem se potkat a zkusit to nastavit.
Netopyr

XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
slepic

#1629 Příspěvek od slepic »

[quote="Netopyr"][/quote]
Díky za nabídku, nakonec jsem to vzdal a governor jsem nechal z ESC. Protože se to chovalo prapodivně, vrtulník jsem zalétal. Ta možnost governoru mě lákala na vyzkoušení.
Netopyr

#1630 Příspěvek od Netopyr »

slepic píše:Díky za nabídku, nakonec jsem to vzdal a governor jsem nechal z ESC. Protože se to chovalo prapodivně, vrtulník jsem zalétal. Ta možnost governoru mě lákala na vyzkoušení.

Ahoj,

tak zkusit to můžeš vždycky. FBL pak přidá plyn už když taháš za páku, a ne jako ESC, až když opadnou otáčky. V podstatě něco jako Revomix na ocasu. Ale chce to precizně vyladit. Pokud nelítaš opravdu 3D kudlu, tak si myslím, že je to zbytečné. Já bych to určitě nepoznal. Samozřejmě pokud tvůj regl neumí governor dobře, nebo nemá Bailout, tak je cesta přes Spirita.
Netopyr

XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#1631 Příspěvek od ZeXx86 »

V případě použití SBUS není nutné nastavovat ani v jednotce ani ve vysílači vůbec nic co se týče úprav kanálu.
Vše je správně ve výchozím nastavení.
Číslování kanálů je odlišné, to ale neznamená, že to bude fungovat špatně. Tzn. číslo kanálu na jedné straně je jiné než na jiné, funkce je ale stejná. Pokud se použije výchozí nastavení, bude to jednoduše fungovat ihned bez jakéhokoli přehazování.
Spirit System
teejay

#1632 Příspěvek od teejay »

Prosím o radu,
dnes jsem namontoval Spirita GT, ve vysílači sub. trim na 0, pak po připojení jednotky k PC v záložce diagnostika nejsou některé kanály (směrovka, výškovka, křidélka) v 0. Dle manuálu mají zůstat sub. trimy ve vysílače v nule. Je potřeba tedy nastanovat 0?

Druhý dotaz, je možné létat se stále zapojeným wifilinkem?

Děkuji za rady.
Netopyr

#1633 Příspěvek od Netopyr »

teejay píše:Prosím o radu,
dnes jsem namontoval Spirita GT, ve vysílači sub. trim na 0, pak po připojení jednotky k PC v záložce diagnostika nejsou některé kanály (směrovka, výškovka, křidélka) v 0. Dle manuálu mají zůstat sub. trimy ve vysílače v nule. Je potřeba tedy nastanovat 0?

Druhý dotaz, je možné létat se stále zapojeným wifilinkem?

Děkuji za rady.

Ahoj

Pokud máš nějaký trimi v rádiu, tak je vynuluj a páky v nule a vypni zapni Spirita. Bude to v nule. Pokud ne, zřejmě nebude úplně v pohodě rádio.

S WiFi linkem se nedoporučuje lítat. Osobně bych to nedělal. Stačí když uděláš něco co nemáš, nebo se na tebe někdo připojí a je po Heli. Nehledě na to že WiFi jede na stejný frekvenci jako rádio.
Netopyr

prikrylm

#1634 Příspěvek od prikrylm »

Podle mě natrimovat rádio tak, aby se Spiritu jevila hodnota nulová, jinak bude něco "ujíždět".
Už si nepamatuju, jestli s.bus nějak souvisí s PWM, ale (tuším) spektrum má pwm nulu definovanou jako 1500 us, Futaba 1520 us.

Prověřím, jak se dostanu k vrtulníku. :)
TomasN

#1635 Příspěvek od TomasN »

Mimo kolektiv určitě netrimovat. Spirit se při inicializaci snaží najít nulu. Takže i tak by se po jeho vypnutí a zapnutí o vliv trimování přišlo.
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“