Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

#1591 Příspěvek od jyrry »

settswat píše:....Na gramatyku se viser ....

aha, to jo, chapu ....
jyrry.webnode.cz
JuraS.

#1592 Příspěvek od JuraS. »

Nebudu to víc rozebírat...ještě ve mě vaří krev a klepou se mi vzteky ruce...byl jsem na té poště osobně a pracovnice u přepážky č. 1 mě odeslala pryč s tím, že jakmile nebudu mít v ruce dopis o vyzvání tak se se mnou nebude bavit..mám si jít stěžovat a nebo napsat dopis se stížností když se mi to nelíbí.
Drondys

#1593 Příspěvek od Drondys »

JuraS. píše:Nebudu to víc rozebírat...ještě ve mě vaří krev a klepou se mi vzteky ruce...byl jsem na té poště osobně a pracovnice u přepážky č. 1 mě odeslala pryč s tím, že jakmile nebudu mít v ruce dopis o vyzvání tak se se mnou nebude bavit..mám si jít stěžovat a nebo napsat dopis se stížností když se mi to nelíbí.

Holt smůla. Narazils na nevrlou bábu. Možná to chtělo zkusit jinou přepážku nebo tam udělat pořádný "vyrvál" a nechat si zavolat vedoucího a snažit se vehementně trvat na tom, že to zdržují už příliš dlouho a když si neumí zařídit lépe organizaci práce, aby vše v pohodě stíhali, tak ať jdou od toho a nedělají vůbec celní odbavování když na to nemají kapacity a třeba by se ti je nakonec podařilo dokopat k tomu, aby ti vydali ID zásilky a ty sis to mohl konečně vyřídit.

Pokud jde o stížnosti v tomto ohledu na Českou poštu už tady bylo dříve citováno vyjádření z ČTÚ, kde je uvedeno, že na na to nikdo "nemá páky", protože činnost celního odbavování České pošty je ekonomicky oddělena a nevztahuje se na ní zákon o poštovních službách a tím pádem si můžeš stěžovat jen u pošty což je asi tak platné jako stěžovat si "na lampárně", protože se prostě vymluví jako obvykle, že toho mají moc a máš smolíka.

Jediná šance, která existuje je v případě, že by za tebe pošta vyřizovala celní odbavení zásilky a způsobila by při tom chybné stanovení DPH nebo CLA i když bys jim poskytl správné doklady. V takovém případě se jim můžeš aspoň trochu pomstít dle návodu uvedeného viz tento odkaz a tam viz sekce Žádost k prošetření správního deliktu dle Celního zákona.
vorel64

#1594 Příspěvek od vorel64 »

Chce to vydržet, i když je to (slušná slova nenalézám).

Z Nového Zélandu do ČR 8 dní, z ČR ke mě domů také 8 dnů.
A to si můžu ještě gratulovat, že to bylo tak rychlé????

Hold Český banánistán.

Můj balík a jeho sledování.

Zásilka dne 10.10.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 18.10.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka je od 18.10.2011 ve stavu přípravy k celnímu řízení.
Zásilka otevřena 19.10.2011 v souladu s Celním kodexem.
Zásilka dne 21.10.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.
Adresátovi odesláno 25.10.2011 oznámení o uložení zásilky v dočasném skladu na poště Praha 120 - nutno doložit doklady pro zjištění celní hodnoty.
Zásilka dodána dne 27.10.2011 poštou 220 00 - pošta Praha 120.

Zásilka byla za 130 USD.
Dříve než byl zaveden nový limit, tak bych jí měl 21.10. doručenu.

Nejvíce mě pobavilo to otevření.
Protože na balíku byla samozřejmě průvodka, kde byl výpis co je v balíku a za kolik, to jest 130 USD.

Ale jelikož prodejce tam má taková malá zaškrtávací políčka, a standardně je zaškrtnuto Gift i když při objednávce z eshopu není jako Gift.

Ale opravdu nevím proč si všimnou 8 bodového nápisu gift a vedle Total value 130 USD ignorují?

Stejně jsem vyzván abych doložil hodnotu zboží.
Tak proč to otevírají?
Pak se není čemu divit, že nestíhají.
JuraS.

#1595 Příspěvek od JuraS. »

vorel64 : jenže já si kvůli tomu abych právě v klidu mohl to letadlo složit, vyzkoušet, zalídnout...vzal příští týden dovolenou...
Drondys

#1596 Příspěvek od Drondys »

JuraS. píše:...jenže já si kvůli tomu abych právě v klidu mohl to letadlo složit, vyzkoušet, zalídnout...vzal příští týden dovolenou...

To byla holt příliš velká míra optimismu co se týče rychlosti České pošty. Udělej si transparent a běž manifestovat před budovu pošty Praha 120. :mrgreen:

Obrázek
chastra
Kontaktovat uživatele:

#1597 Příspěvek od chastra »

Tak sem dneska byl poprvé na vasírací poště 120. Nechal jsem tam 300kačen a víckrát už tam nechci. Vod jednoho okna k druhému masakr!!!! Eště že tam nebyli lidi a sfouk jsem to za 15minut. Nechci vidět, kdyby tam byly fronty. Seděla tam docela hezká celnička, tak to nebylo tak bolestné :-D
JuraS.

#1598 Příspěvek od JuraS. »

vorel64 : nejvíce mě udivuje tohle :

Kód: Vybrat vše

Zásilka dne 21.10.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.
Adresátovi odesláno 25.10.2011 oznámení o uložení zásilky v dočasném skladu na poště Praha 120 - nutno doložit doklady pro zjištění celní hodnoty.

to jim 4 dny trvalo zmáčknout čudlík který odešle předem natištěný dopis ? pokud to neumí pak se veřejně hlásím, že jim i zadarmo udělám na tohle hromadnou korespondenci co ty dopisy bude odesílat automaticky a přidám i k tomu možnost si zaregistrovat placenou službičku rozesílání informačních sms o uložení zásilky na poště...
vorel64

#1599 Příspěvek od vorel64 »

A nejzábavnější je, že posílají doporučený dopis, a v něm jeden papír s číslem balíku, číslem skladovacím a popis co a jak udělat, další papír plná moc, další papír, jestli nechci toto oznámení posílat elektronicky. No už vidím, že když jim tam napíšu svůj email, tak ho zmrvěj a já to oznámení nedostanu vůbec. To tak.

A kdyby se pořádně podívali na balík, tak tam můj email napsán byl.

Jsou to lojzové.

Ale jak se říká ryba smrdí od hlavy.

Takže, já i když stojím frontu na poště, nebo kdekoli jinde, tak se snažím na ty za okénkem usmívat. Někdy to jde těžko, ale oni za to kdo to řídí nemůžou.

Stačí se podívat na vládu. To je pěkně smradlavá hlava. Ale to už je jiná píseň.

Přeji hodně trpělivosti.
Drondys

#1600 Příspěvek od Drondys »

JuraS. píše:to jim 4 dny trvalo zmáčknout čudlík který odešle předem natištěný dopis ? pokud to neumí pak se veřejně hlásím, že jim i zadarmo udělám na tohle hromadnou korespondenci co ty dopisy bude odesílat automaticky a přidám i k tomu možnost si zaregistrovat placenou službičku rozesílání informačních sms o uložení zásilky na poště...

To, že je mezi uložením do skladu a odesláním dopisu prodleva i několik dnů není nic neobvyklého. Popisoval jsem to už dříve viz tento odkaz. Je evidentní, že se nedělají všechny úkony najednou a jednotlivé úkony k jedné zásilce zřejmě ani nedělá tentýž člověk. Prostě se do skladu třeba odloží několik set až tisíc zásilek najednou aniž by se k nim dělaly následující úkony. Důvodem bude zřejmě fakt, že prostě musí přebírat přicházející zásilky, ale z časových důvodů se k nim nedají dělat další úkony a tak se prostě plní sklady. Tím vznikne seznam odložených zásilek, ze kterého se následně až po určitém čase provádějí další úkony k jednotlivým zásilkám, a až se dostane na nějakou zásilku z toho seznamu tak to může trvat třeba i několik dnů.
JuraS.

#1601 Příspěvek od JuraS. »

Všímám si snad jen já, že jakoby v oblasti IT docházelo k stagnaci a zpětnému vývoji ? Před cca 10 roky v době kdy jsem měl na pc wokna 98 a offiice 97 jsem dokázal vytvořit tabulku v excelu do které kolegyně zadávaly údaje z faktur, tato tabulka byla na síťovém disku pod novellem a já k této tabulce přistupoval odbc dotazem a z tabulky vyčítal data pro sešit v excelu který spočítával vogelovou aproximační metodou VAM výhodnost závozu na 35 čerpacích stanic z x skladů čepra a 2 úložišť rafinerky a závoz 2 mi různými přepravci..tenhle sešit počítal výhodnost nákupu a závozu na jednotlivé čerpačky a zároveň s daty od čerpadlářů dával poměrně přesný nástřel ceny phm na dané čerpačce...dnes početní úkon který by acess a excel zvládli z vteřinku firma kde dělám nechá vytvářet několik let firmě která si za shitový program neúčtovala už víc jak 5 mil. tím chci říct, že dnes by to co dělá u pošty 10 lidí dokázala nahradit obyčejná kalkulačka..počítač 100*, navíc počítač by nemusel mít dovolenou, přestávku, kouřovou, kafovou, chřipkovou....každej bylík má štítek který umí vyčíst čtečka, případně přeplácnout vlastním štítkem, dnes jsou mikrotečky, čárkový kódy atd co umožňuje automatický provoz...víš, že sjou i provozy kde ve skladu je člověk jen proto aby promazal stroje ? i nakládání do aut řeší automaty....
Drondys

#1602 Příspěvek od Drondys »

vorel64 píše:Takže, já i když stojím frontu na poště, nebo kdekoli jinde, tak se snažím na ty za okénkem usmívat. Někdy to jde těžko, ale oni za to kdo to řídí nemůžou.

I ti lidé za okénkem jsou různí a s různým přístupem. Už tady byly případy kdy adresát neměl ID, zašel tam a nebyl problém a přitom v té době měli taky zrovna větší zpoždění a taky nestíhali. Zatímco jindy je adresát odpálkován jako třeba v případě když si tam nyní zašel JuraS.

Faktem je, že i když pošta slibovala hory doly tak stačí, aby se přiblížily vánoce a zase nestíhají. Vedení pošty Praha 120 se evidentně vůbec nepoučilo, vůbec nejsou schopni si zorganizovat práci a s dostatečným předstihem zvýšit počet pracovníků tak, aby se nárůst zásilek nijak neprojevil ve zpoždění.

Když lidé nemají prakticky žádnou možnost nápravy tak si dříve či později začnou vylévat svoji nespokojenost na lidech za přepážkami. Lidé za přepážkami, kteří tu práci přijmou s tím musí počítat, protože oni jsou ti kdo nesou kůži na trh za svého zaměstnavatele. Tak to prostě bylo, je a vždy bude. Pokud se to někomu za přepážkou nelíbí tak ať tu práci nedělá a jde dělat něco jiného u čeho nebude při výkonu své práce ve styku s veřejností.

Takže moje rada zní. Nenechat si kálet na hlavu a být k lidem za přepážkami slušný a příjemný jen do té míry jak jsou oni k vám. Pokud z nich srší neochota a nejsou schopni akceptovat základní pravidlo "náš zákazník = náš pán" pak se s nimi nijak nemazlete a dejte jim znát, že za neochotu se od vás vlídného chování nedočkají a ať si pak oni naopak stěžují u svého zaměstnavatele. Aspoň bude nějaká odezva, která se donese k vedení. :wink:
Drondys

#1603 Příspěvek od Drondys »

JuraS. píše:Všímám si snad jen já, že jakoby v oblasti IT docházelo k stagnaci a zpětnému vývoji ?...

...tím chci říct, že dnes by to co dělá u pošty 10 lidí dokázala nahradit obyčejná kalkulačka..počítač 100*...

To není ani zdaleka věc IT. Největší problém je v tom, že se dostávají zejména do vedoucích rozhodovacích pozic a nebo tam už delší dobu přetrvávají obecně bez ohledu na obor stále častěji lidé, kteří na to mají titul a velké ambice, ale nemají vůbec dostatečné odborné ani organizační schopnosti z praxe často ani takové jako lidé bez titulu a díky své aroganci a pýše nejsou schopni se z praxe jiných dostatečně poučit. Výsledkem je, že se pak vše přizpůsobuje rozhodnutím, které často nestojí za nic. Trpí tím pak zákazník příslušné firmy v daném případě České pošty.
JuraS.

#1604 Příspěvek od JuraS. »

To máš stoprocentní pravdu..u nás ve firmě stačí, že máš vzdělání a jazyk a je jedno, zda jsi kuchař nebo pilot ale můžeš jít na funkci ekonoma...
Mrkvak

#1605 Příspěvek od Mrkvak »

No, před dvěma lety jsem objednával z USA netbook, necelých 10k. Hned druhý den poté co se objevilo "zásilka předána k celnímu řízení" nebo tak něco jsem zašel na tu poštu. Tam si to vyběhal - jo, výtah nějak nejezdil a bylo to párkrát nahoru a dolů, zaplatil DPH a odnesl si asi za hodinu krabici domů. Teď mám objednané dvoje LiPoly, z HK za (v přepočtu) asi 20 EUR i s dopravou, zatím hnijou na

Kód: Vybrat vše

Mailed    8059 Zürich 59 Ausland
, tak uvidíme. Ale asi se mám na co těšit, a jestli po mě budou chtít nějaké doklady navíc a výpalné tak je asi nakopu do ******.

Mimochodem: Musím říct, že přímé placení daně "na ruku" nějakému úředníkovi je extrémně poučné. V ceně zboží je to vždycky tak nějak schované, ale když člověk vytahuje ty tisícovky z peněženky a dává je celníkovi s vědomím toho, že tím pomáhá chudému státu překonat krizi, tak nějak ho při tom hřeje u srdce.
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“