PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
mrsairus

#1591 Příspěvek od mrsairus »

cassiopeus píše:
Myslím si (nevím to jistě), že ano. Pokud se např. vlivem nárazu naruší některý prvek (kondenzátor, odpor), může, podle mě, dojít např. k rozladění reglu.

dalo by sa to teoreticky reklamovat? a jak to vyskusam ked nemam poblizku nikoho? a staci odniest na reklamaciu iba regulator? ci cele ero?
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#1592 Příspěvek od cassiopeus »

Reklamuje se vždy výrobek a v tomto případě je výrobkem celé letadlo (regl. je součástí tohoto výrobku), takže, pokud bys chtěl reklamovat regulátor, tak s celým letadlem (pokud bys jej vyndal, mohlo by to být posuzováno jako neoprávněný (neautorizovaný) zásah do výrobku a mohla by ti být z tohoto důvodu reklamace odmítnuta.

Také je potřeba nejdříve odstranot všechny stopy po havárii, jinak by na letadlo mohlo být při reklamaci pohlíženo, jako na výrobek poškozený uživatelem a tudíž bez nároku na reklamaci.
Fredy
Kontaktovat uživatele:

#1593 Příspěvek od Fredy »

no nazdar 480ky,
klidně to vypreparuj a pošli Pelikánům
přestal mi fungovat přijímač a furt vypínal regl, po emajlové domluvě jsem to vyndal, poslal jim to (i s okopírovanýnm účtem)
a za týden přišlel PPLkem balíček s novými díly
dost mě Pelikáni potěšili

letu zdar a klidné větry
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#1594 Příspěvek od cassiopeus »

Pokud se s ním předem domluví, ok, může to zafungovat. Je pravda, že Pelikáni jsou docela vstřícní.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#1595 Příspěvek od cassiopeus »

Jen se je potřeba u Pelikánů obrnit trpělivostí. 7.7. jsem jim poslal motor na opravu, dvakrát jsem to urgoval a ani mi neodpověděli na e-mail :(
scarabeus

#1596 Příspěvek od scarabeus »

cassiopeus píše:Jen se je potřeba u Pelikánů obrnit trpělivostí. 7.7. jsem jim poslal motor na opravu, dvakrát jsem to urgoval a ani mi neodpověděli na e-mail :(

A obrn se vic :-) Tohle mi taky nabizeli, ale je cuchal, ze bych se z toho zvencnul, tak jsem koupil motor v Cajne a problem byl vyresen.
Luky-plane

úprava křídla

#1597 Příspěvek od Luky-plane »

Luky-plane píše:Ahoj kolegové,
tak to křídlo, které je zlomené jsem slepil a nechám ho kámošovi na první lety s Cessnou. Už je lepené mnohokrát a navíc ty origo serva nic moc.

No a já jsem si udělal nové.Už mě fakt štvalo jaký je Cessna hodný "autopilot", který se neustále rovná do přímého letu. Koupil jsem originální křídlo u Pelikána a malinko ho upravil.

1) Vyndal jsem nosník
2) V místech zlomu do vzepětí jsem ho přeřízl (viz foto)
3) Zbrousil jsem styčné plochy a opět slepil (Purexem) (viz foto)
4) Vložil jsem nový, rovný, uhlíkový nosník a zalepil epoxidem
5) Lepené spoje přelepil bílou páskou (Purex žloutne)

Když ho nyní položím na rovnou desku, spodní plocha konce křídla je na každé straně 2cm od roviny. To odpovídá vzepětí cca 2°.

Ještě budu muset opravit zbylé části letadla zničené pádem, takže nevím kdy nové křídlo vyzkouším. Pak vám sem hned napíšu k jakému došlo zlepšení (alespoň douvám, že k němu dojde).
Luky-plane

Ahoj kolegové,
tak jsem byl dnes se svojí "novou" Cessničkou v luftě. Musím říci, že model vypadá za letu nádherně (pokud si odmyslím ten obrovský podvozek, tak vypadá jak skutečná Cessna 182).

A nyní k letovým vlastnostem:

Výhody: Lepší chování modelu při obratech. Výkrut je téměř bez nutnosti potlačení (na max. křidélka). Let na zádech je krásně stabilní. Nožový let (sice se hodně perou křidélka a směrovka) jde nad očekávání pěkně. Souvrat je krásně simetrický, ale musí se celou dobu řídit. Přemet - paráda, ale ten šel hezky i s původním křídlem. Vývrtka - nemá chybu. Při max. výchylce všech ovdádacích ploch má model 2x větší rotaci než s původním křídlem. Po asi 20m pádu ve vývrtce jsem ji radši vybral, aby se mi Cessna nerozpadla ve vzduchu (byl to fakt kolotoč).

Nevýhody : Obrovský rozdíl ve stabilitě normálního letu při všech rychlostech oproti origo křídlu. Už Cessna nedrží ve vzduchu sama, ale je jí potřeba neustále řídit. S rovným křídlem by už výrobce nemohl napsat, že se jedná o model vhodný pro začátečníka.

A takhle to vypadá:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Luky-plane
Naposledy upravil(a) Luky-plane dne ned 11.10.2009 12:44, celkem upraveno 1 x.
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#1598 Příspěvek od cassiopeus »

Po dluhé době pozitivum. Dvewska jsem psal, že už od 7.7. čekám na opravený motor k cessně. Tak mi jej dnes balíková služba přivezla a to byste meřekli, poslali mi fungl nový motor :D
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

Re: úprava křídla

#1599 Příspěvek od cassiopeus »

Luky-plane píše:Ahoj kolegové,
tak jsem byl dnes se svojí "novou" Cessničkou v luftě. Musím říci, že model vypadá za letu nádherně (pokud si odmyslím ten obrovský podvozek, tak vypadá jak skutečná Cessna 182).

Moc hezké. Vypadá to, že definitivně dorazím staré křídlo a bude z toho akrobat :D
Ray69
Kontaktovat uživatele:

#1600 Příspěvek od Ray69 »

Hezky jsi to upravil, nad narovnáním křídla jsem taky přemýšlel ale bál jsem se jak to dopadne, evidentně dobře. Aspoň vím co budu dělat, když jsem doma sám. Fakt super!!
PC cessna 480(krycí jméno traktor)HYPE FOX(rev 1.1)TX - Hitec Optic 6 SPORTRX - Hitec HFD-08RD
mrsairus

#1601 Příspěvek od mrsairus »

date mi niekto linky na dealextreme ktore serva ste kupovali a aky regulator popripade baterku? neviem kde sa to uz tu pisalo, vdaka

alebo to bolo z hobbycity? za ako dlho vam dosiel tovar? mne z dealextreme uz mesiac a nic
coro

#1602 Příspěvek od coro »

cassiopeus píše:Po dluhé době pozitivum. Dvewska jsem psal, že už od 7.7. čekám na opravený motor k cessně. Tak mi jej dnes balíková služba přivezla a to byste meřekli, poslali mi fungl nový motor :D

Mne včera poštárka doniesla dva, aj s poštovným za 20 euro, a objednával som 30.7. ... No, obidva vyzerajú pekne, ešte tak keby som sa rozhýbal a občas išiel aj lietať.

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=8503
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7873
DealExtreme nejak nemusím, pripadá mi to ako výpredaj vadného tovaru, aj keď niečo mi už stade prišlo aj funkčné.
Regulátor Turnigy Plush 18A.
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... Controller
Keď ho nemajú spokojne daj 25 A , je to presne to isté len v 18A nie je osadený jeden fet na každej vetve. Alebo Basic alebo Sentry...
mrsairus

#1603 Příspěvek od mrsairus »

takze mozem kupit toto ?

regulator
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2163&Product_Name=TURNIGY__Plush_25amp_Speed_Controller

serva (neviem ale hitec som tam nenasiel iba HTC900 , je to teoretickz to iste?)
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=662

a baterku mozem tuto? nebude problem to nabijat setovou nabijackou?

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9167&Product_Name=Turnigy_1600mAh_3S_20C_Lipo_Pack

vsetko to ma 308g, plati sa aj nejake postovne? nebudu tam problemy s clom a danou?

a ak by som si chcel objednat spektrum dx6 tak ako by to bolo s clo? to uz ma skoro 2,5kg
Naposledy upravil(a) mrsairus dne pát 14.08.2009 20:35, celkem upraveno 1 x.
coro

#1604 Příspěvek od coro »

Ano.
HXT900 sú v pohode, dobré servá a za tú cenu... Ale sú trošku väčšie ako originál (treba napr. na krídelko zväčšiť dieru cca o 2mm.. HXT500 sú asi príliš slabé, (ja ho mám na výškovke, tam je najmenšia námaha.)
1600mah baterka je rovnako v pohode, no rozmer aký sa zmestí do origo držiaka netuším.. Ak sa nezmestí, upravíš otvor - to ale môžeš dať aj trochu väčšiu kapacitu, napr 1800mAh alebo aj 2000. Lipolky je treba používať, tak je dobre aby sedeli aj pre nejaký iný model, tak podľa toho.
A v podstate každú lipolku môžeš nabíjať každým nabíjačom na lipolky - ak by nesedel konektor, prehodíš v ňom kábliky, ale myslím že piny sedieť budú akurát ten plastový domček neviem.
mrsairus

#1605 Příspěvek od mrsairus »

ale ked tak pozeram tak dx6 sa asi ani neoplati objednavat, rozdiel je tam cca 20 eur a ma sa stym daco stat a bude treba reklamovat tak to asi nestoji zato ...

este mi napiste jak to je stym postovnym, clom a danou, na dealextreme bol freeshipping a tu nic nevidim take...
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“