PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Peterkuk píše:....myslite ze by sa ten akumulator dal reklamovat???
Zkusil bych to.
Pokud je baterka starším 6 měsíců (to bývá max. záruka na baterky), pročti si papíry, jestli někde není poznámka (pravděpodobně hodně drobným) o omezení doby životnosti akumulátoru (záruka je 2 roky, ale pokud má výrobek životnost menší než 2 roky, je záruka po dobu životnosti).
Pokud doba od koupě aku přesáhla dobu uvedené životnosti, asi nevyreklamuješ, leda bys tvrdil, že ti prodávající (při nákupu v prodejně) tvrdil, že záruka na všechny součástí stavebnice je 2 roky a tudíž jsi byl kratší zárukou u baterky uveden v omyl a zboží tudíž nemělo deklarované paramety. Není to na tuty, ale s tím tvrzením se dá vyreklamovat opravdu hodně.
Pokud jsim nakupoval na internetu a životnost baterky už prošla, máš smůlu, protože u nákupu mimo obvyklém obchodní prostory (tedy i na internetu) máš možnost nepoužité zboží do 14 dnů vrátit bez udání důvodů a tudíž jsi měl v této lhůtě zjistit i omezení životnosti baterky a zboží vrátit.
Pokud bys nevyreklamoval normální cestou, zkus napsat Pelikánům, že ti po pár cyklech baterka odešla, co s tím. Možná budou mít info, že některé baterky byly slabé a vymění ti ji (mi takto vyměnili baterky do EASYCOPTERA, protože věděli, že ty původní jsou velký šunt).
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Peterkuk píše:....myslite ze by sa ten akumulator dal reklamovat???
Ještě poznámka k reklamacím.
Občas mají prodavači tendenci tvrdit ža na to které zboží je ze zákona kratší záruční lhůta. Není to tak. Jediná výjimka, kterou znám, je u použitého zboži a to pouze u vad, které byly při prodeji deklarovány.
Tedy 2 roky platí na jogurty, chleba, baterky, auta a všechno ustatní (nelze tento termín zkrátit ani dohodou mezi kupujícím a prodávajícím, ani jednostrenným prohlášením prodávajícího), jediný legální způsob, jak zkrátit záruční dobu je omezení doby životnosti, jak jsem psal v předchozím příspěvku.
Diky za info. Kupoval som to v modelarskom obchode Tatramodel Zilina tento rok v Marci (Brezen). Mam im to poslat v nejakom nehorlavom obale (este neviem v akom) a oni to dalej poslu Pelikanovi, takze to idem takto skusit. Pelikan to posudi, pomera a ze vacsinou to vymenia. Tak drzte palce,potom napisem vysledok.
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Prošel jsem si ještě poznámky a mohli by na tě ještě zkoušet :
běžné opotřebení - to by bylo, kdyby např. po půl roce měla baterka kapacitu 1300 mAh místo 1500 mAh, což není tvůj případ, ty máš zboží poškozené
nesprávné použití výrobku - v tvém případě např. použití jiné než setové nabíječky, která je pro nabíjení přiložená a návodem předepsaná.
Doporučuji všude tvrdit, že jsi používal jen setovou nabíječku, jinak by ses mohl dočkat odpovědi, že jsi si to zničil sám nesprávným použitím.
Neznám přesně předpisy, kterými se řídí reklamace na Slovensku, co jsem psal, platí pro ČR, ale předpokládám, že to bude obdobné.
běžné opotřebení - to by bylo, kdyby např. po půl roce měla baterka kapacitu 1300 mAh místo 1500 mAh, což není tvůj případ, ty máš zboží poškozené
nesprávné použití výrobku - v tvém případě např. použití jiné než setové nabíječky, která je pro nabíjení přiložená a návodem předepsaná.
Doporučuji všude tvrdit, že jsi používal jen setovou nabíječku, jinak by ses mohl dočkat odpovědi, že jsi si to zničil sám nesprávným použitím.
Neznám přesně předpisy, kterými se řídí reklamace na Slovensku, co jsem psal, platí pro ČR, ale předpokládám, že to bude obdobné.
Záruka je na výrobnú vadu, nie na funkčnosť.
Tak ako nikto v rámci reklamácie nevymení vypísané pero či toner v tlačiarni (toner má vydržať 2000 strán, ale ak sa tlačí veľa sýtej čiernej, vydrží 250, a je to ok... alebo ak cezeň prebehne papier so spinkou, je v prdeli a nikto ho určite nevyreklamuje.)
Lipol akumulátor by mal vydržať cca 300 nabití pri dodržaní určitých podmienok. To je Ok.
Ak sa vybije napríklad úplne na nulu, je po ňom - takýchto vybití vydrží Jedno.
Ak sa vybíja vysokým prúdom alebo príliš hlboko, vydrží 30 nabití. Na vysoký prúd stačí nevyvážená vrtuľa a na hlboké vybitie stačí nevybrať sadu z modelu po pristátí.
Ak sa bude odkladať v aute zaparkovanom na slnku, a nejakou šťastnou náhodou to auto nezapáli, vydrží možno pár dní a bude kaput - aj keby sa nikdy nepoužila. Aj to je jej životnosť, nie výrobná vada a nie je to nič o záruke.
Ale - lipolky z číny sú lacné a žiaľ občas aj naozaj nič nevydržia, takže naozaj občas odchádzajú takmer bez príčiny (ale mne sa to ešte nestalo... hm... napíšem radšej "bez známej príčiny"?) ... že predajca by _mohol_ v rámci podpory svojho dobrého mena, zákazníkovi sadu vymeniť. Ale číňan mu určite nepošle náhradné lipolky
.
Je to teda len predajcova dobrá vôľa.
Tak ako nikto v rámci reklamácie nevymení vypísané pero či toner v tlačiarni (toner má vydržať 2000 strán, ale ak sa tlačí veľa sýtej čiernej, vydrží 250, a je to ok... alebo ak cezeň prebehne papier so spinkou, je v prdeli a nikto ho určite nevyreklamuje.)
Lipol akumulátor by mal vydržať cca 300 nabití pri dodržaní určitých podmienok. To je Ok.
Ak sa vybije napríklad úplne na nulu, je po ňom - takýchto vybití vydrží Jedno.
Ak sa vybíja vysokým prúdom alebo príliš hlboko, vydrží 30 nabití. Na vysoký prúd stačí nevyvážená vrtuľa a na hlboké vybitie stačí nevybrať sadu z modelu po pristátí.
Ak sa bude odkladať v aute zaparkovanom na slnku, a nejakou šťastnou náhodou to auto nezapáli, vydrží možno pár dní a bude kaput - aj keby sa nikdy nepoužila. Aj to je jej životnosť, nie výrobná vada a nie je to nič o záruke.
Ale - lipolky z číny sú lacné a žiaľ občas aj naozaj nič nevydržia, takže naozaj občas odchádzajú takmer bez príčiny (ale mne sa to ešte nestalo... hm... napíšem radšej "bez známej príčiny"?) ... že predajca by _mohol_ v rámci podpory svojho dobrého mena, zákazníkovi sadu vymeniť. Ale číňan mu určite nepošle náhradné lipolky
Je to teda len predajcova dobrá vôľa.
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Nechci přít, jen poopravení několika nepřesností.
Záruka je samozřejmě na funkčnost (přesněji, na definované parametry výrobku). U příkladu s tonerem a s perem se jedná o běžné opotřebení a samozřejmě to reklamovat nelze (toner je definovaný jako 2000 A4 stran při 5% pokrytí).
Souhlas, že pro dosažení určité životnosti je nezbytné dodržet určité podmínky (které musí být popsány v návodu, co není v návodu, to nelze po zákazníkovi vyžadovat), ovšem, všechny podmínky byly dodrženy (tedy byl používán originální regulátor motoru, který chrání baterky před poškozením tím, že přim pokledu na min. napětí vypne, byla použita výhradně setová nabíječka
a i jinak bylo s baterkou zacházeno výhradně podle návodu.
Všechny možnosti zničení se stát mohly, ale je na prodejci, aby to prokázal, pokud má takové podezření.
Co se týče reklamace, tak číňan mu skutečně nepošle náhradní LiPol, ale je obvyklé, že se s výrobcem sjednává tzv. reklamační paušál, což je vlastně dodatečná sleva na zboží, kterou má dovozce právě na krytí těchto reklamací. Podle mě číňan Pelikánovi tu reklamaci už zaplatil. Pokud reklamační paušál nemá, jeho chyba.
Moc bych nad tím nepřemýšlel, proč to nejde, zašel bych do prodejny a vyreklamoval to. Nic horšího než že Peterkuk ztratí trochu času se nestane.
A jen poznámka, vyreklamovat se dá hodně. Tchýni jsem vyreklamovat mixér (nechala se ukecat na nějaký, který nechtěla a tak jsem jí to pomohl vyreklamovat na takový, který chtěla), nebo jsem vyreklamoval smlouvu u T-mobile se závazkem na 2 roky tak, že zkončila po 4 měsících).
Jde jen o to neříkat si, proč to nejde a prostě jít do toho.
Držím palce
Záruka je samozřejmě na funkčnost (přesněji, na definované parametry výrobku). U příkladu s tonerem a s perem se jedná o běžné opotřebení a samozřejmě to reklamovat nelze (toner je definovaný jako 2000 A4 stran při 5% pokrytí).
Souhlas, že pro dosažení určité životnosti je nezbytné dodržet určité podmínky (které musí být popsány v návodu, co není v návodu, to nelze po zákazníkovi vyžadovat), ovšem, všechny podmínky byly dodrženy (tedy byl používán originální regulátor motoru, který chrání baterky před poškozením tím, že přim pokledu na min. napětí vypne, byla použita výhradně setová nabíječka
Všechny možnosti zničení se stát mohly, ale je na prodejci, aby to prokázal, pokud má takové podezření.
Co se týče reklamace, tak číňan mu skutečně nepošle náhradní LiPol, ale je obvyklé, že se s výrobcem sjednává tzv. reklamační paušál, což je vlastně dodatečná sleva na zboží, kterou má dovozce právě na krytí těchto reklamací. Podle mě číňan Pelikánovi tu reklamaci už zaplatil. Pokud reklamační paušál nemá, jeho chyba.
Moc bych nad tím nepřemýšlel, proč to nejde, zašel bych do prodejny a vyreklamoval to. Nic horšího než že Peterkuk ztratí trochu času se nestane.
A jen poznámka, vyreklamovat se dá hodně. Tchýni jsem vyreklamovat mixér (nechala se ukecat na nějaký, který nechtěla a tak jsem jí to pomohl vyreklamovat na takový, který chtěla), nebo jsem vyreklamoval smlouvu u T-mobile se závazkem na 2 roky tak, že zkončila po 4 měsících).
Jde jen o to neříkat si, proč to nejde a prostě jít do toho.
Držím palce
Dakujem za rady a podporu
..... S tou baterkou bolo zaobchadzane presne tak ako je v navode, a po lietani ju stale vyberam z lietadla. Takze sa u mna mala skoro ako v bavlnke. Urcite to skusim vyreklamovat,za to ozaj nic nedam, len mozem ziskat. No a vazne je len na predajcovej voli ci mi to vymeni alebo mi da nejaku zlavu, alebo.....nic
Staci ak povie ze to bola nejaka moja chyba, z ich strany bolo vsetko ok a je to. Dufam teda ze si u mna Pelikan nepokazi meno
Zajtra to posielam. Majte sa!!!
caute, mam mensi problemik
vcera sa mi podarila pekna cumakovka hned po hodeni era
z doposial nezistenych pricin
zlomila sa vrtula a vsetko bolo ok
no ak som to skusal doma tak som si vsimol ze motor nepipa tak ako by mal
normalne je to : pip-pip............pip-pip....pip-pip....pip-pip....pip-pip
a teraz to pipa tak: pip-pip............pip....pip....pip....pip
po dopipani motor bezi bez problemov a zaletel som snim dalsie 3 lety
dalsia vec ktoru som si vsimol bolo cudne sa hybajuce servo smerovky
ked ho vychylim a pustim naspat packu tak dostane zotrvacnost (tak ked rozkyvete hojdacku na strome) a ustali sa na neutrale asi po 3 sekundach
dal som predsa cumakovku? preco poslo servo smerovky? je vadne? skusal som ho rozobrat, vycistil som ho no vysledok je ten ze to niekedy roby a niekedy nie, raz ide dobre jak ma a raz to tak kmita....
no a pri tom tretom lete mi ero jaksi prestalo reagovat (nebol som daleko) a baclo na zem (stastie ze do metrovej travy
) tak neviem teraz co sa deje, ci kvoli tomu servu alebo co
a ten motor je v poriadku? lebo pri tom prvom pade mi trosku trvalo pokial som motor vypol ked bol na zemi, mohlo sa daco odpalit?
dik za odpovede
vcera sa mi podarila pekna cumakovka hned po hodeni era
no ak som to skusal doma tak som si vsimol ze motor nepipa tak ako by mal
normalne je to : pip-pip............pip-pip....pip-pip....pip-pip....pip-pip
a teraz to pipa tak: pip-pip............pip....pip....pip....pip
po dopipani motor bezi bez problemov a zaletel som snim dalsie 3 lety
dalsia vec ktoru som si vsimol bolo cudne sa hybajuce servo smerovky
ked ho vychylim a pustim naspat packu tak dostane zotrvacnost (tak ked rozkyvete hojdacku na strome) a ustali sa na neutrale asi po 3 sekundach
dal som predsa cumakovku? preco poslo servo smerovky? je vadne? skusal som ho rozobrat, vycistil som ho no vysledok je ten ze to niekedy roby a niekedy nie, raz ide dobre jak ma a raz to tak kmita....
no a pri tom tretom lete mi ero jaksi prestalo reagovat (nebol som daleko) a baclo na zem (stastie ze do metrovej travy
a ten motor je v poriadku? lebo pri tom prvom pade mi trosku trvalo pokial som motor vypol ked bol na zemi, mohlo sa daco odpalit?
dik za odpovede
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
I po tom druhém pádu stále funguje?
Spíš bych tipl na načatý regulátor, ale těžko říct. U načatého reglu hrozí vzplanutí (osobně jsem zažil, naštěstí jen při testu na stole).
U setrva se mohlo stát spousta věcí. Např. studený spoj na uzemění motorku (uklepnutý pádem), mohla se nárazem uvolnit dráha potenciometru. Mohlo se taky načnout setrvačnou silou psměrovky a táhla při pádu.
Taky si vyzkoušej na tom kanále přijímače jiné servo, jestli to bude dělat taky (on by teoreticky mohl být načatý i přijímač - studený spoj vzniklý při pádu).
V neposlední řadě může být na vině i načatý regl.
Osobně bych laboroval na stole a ne za letu
, porovnej si cenu vyměněného serva s cenou letadla a případné škody s ním způsobené
).
Pokud máš nějakého kámoše, od kterého si můžeš půjčit regl a servo, pujč si je a postupně je zkus vyměnit, ať zjistíš, kde je chyba.
Spíš bych tipl na načatý regulátor, ale těžko říct. U načatého reglu hrozí vzplanutí (osobně jsem zažil, naštěstí jen při testu na stole).
U setrva se mohlo stát spousta věcí. Např. studený spoj na uzemění motorku (uklepnutý pádem), mohla se nárazem uvolnit dráha potenciometru. Mohlo se taky načnout setrvačnou silou psměrovky a táhla při pádu.
Taky si vyzkoušej na tom kanále přijímače jiné servo, jestli to bude dělat taky (on by teoreticky mohl být načatý i přijímač - studený spoj vzniklý při pádu).
V neposlední řadě může být na vině i načatý regl.
Osobně bych laboroval na stole a ne za letu
Pokud máš nějakého kámoše, od kterého si můžeš půjčit regl a servo, pujč si je a postupně je zkus vyměnit, ať zjistíš, kde je chyba.
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele: