DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#1561 Příspěvek od gardenroute »

Sofin píše:Možná proto, aby si majitelé P1 místo 4 levných vrtulí raději koupili P2? :)
Podobné je to i u výrobců foťáků. Spousta funkcí by šla přidat i do starých modelů úpravou firmware, ale to oni neudělají. Raději vyrobí nový model s kosmetickými vylepšeními, aby bylo co prodávat...
To je samozřejmě hodně laciná a možná i líbivá zkratka, která se nabízí, nicméně DJI je primárně čínská společnost z HK, a oni jistě nepředpokládají, že ti, co si P1 nakoupili před rokem za těžké peníze (dnes to je takřka vše na třetinových cenách) je nyní zahodí, a koupí si P2ky. Určitě vědí, že větší byznys jim přinesou nějaká rozšíření pro P1 jako ty nové vrtule, které vylepší jeho letové vlastnosti.
To je ale samozřejmě má teorie, bohužel teď v komunikaci směrem ven je na tom DJI po odchodu a soudu s Colinem Guinnem (šéf DJI N.America) velmi bídně až nijak, a nic se od nich člověk nedoví. Veškerý marketing a publicitu v nových věcech dělal předtím pro DJI v podstatě jen on...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
tomi79rv

#1562 Příspěvek od tomi79rv »

Dnes prvá skúška originál P2 vrtúľ na Phantom 1 s antigravity motormi. Váha 1,15 kg (FPV, GoPro, Zenmuse) Originál baterky, obe lety boli asi 7 minút (blikanie červenej až červené svetlo). Zisky som dal:
120 120 100 200
220 220

Viem že už sa to asi tu spomínalo, ale fakt som nevedel čo musím čakať od týchto zmenených hodnôt.

Pri druhom štarte sa mi stávalo, že mal tendenciu sa dopredu prevracať. Našťastie som mal ochranné obruče, hoci tie kratšie na P1, ale i tak pomohlo.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
Václav Procházka

#1563 Příspěvek od Václav Procházka »

tomi79rv : motory Antigravity mají levý a pravý závit pro uchycení originál P2 ?
Já myslel, že když motory Antigravity mají zámek pro vrtule, tak mají pouze závit pravý.
Václav Procházka

#1564 Příspěvek od Václav Procházka »

gardenroute : obchodní tah od DJI pro majitele P1 je právě ten set motorů, regulátorů a vrtulí.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2046097

Přitom stačí pořídit 4x P2vrtule a 2x originál motor s levým závitem.
tomi79rv

#1565 Příspěvek od tomi79rv »

Václav Procházka píše:tomi79rv : motory Antigravity mají levý a pravý závit pro uchycení originál P2 ?
Já myslel, že když motory Antigravity mají zámek pro vrtule, tak mají pouze závit pravý.

asi od augusta 2013 vyrábajú tie motory s ľavým aj pravým závitom
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
ditri

#1566 Příspěvek od ditri »

diky za info!

add novy profil: Pravdu ma asi kolega který zminuje tu páku. Podle me (totalne laicky) největší tlaky jsou ted v blizkosti osy rotace a diky tomu by vrtule mely mit teoreticky nižší nachylnost k vibracim a lepsi rozlozeni tlaku. jinak nebal bych se pouzit to na jakykoliv phantom motor. Když si vemete jak experimentuji kolegove při stavbách modelu tak je to miniexperiment.

add motory antigravity: diky za info. uvidíme ono totiž cena anti není nijak zasadne rozdilna pokud clovek kupuje 4motory P1 origo nebo antigravity set. Uprime receno jsem se v tech verzích ztratil a musim to ještě v klidu projit. Mozna jen proste prepajim a dam keramicka ložiska do starych i když to taky není zadna lacinost.

add filozofie DJI: mam takovy pocit, ze oni to jak někdo psal hrnou dopředu. Vrtulnik je při castem litani bohužel docela spotrebni věc alespoň pokud s tim lita někdo kdo to občas poplete jako ja. Něco zora jednotka něco majitel a sem tam to sebou nejak baci. Spise bych tedy tipnul ze naznacuji > litej co muzes pak pokud jdes vice do profi prodej a kup další inovovanou - neres, nestavi jen litej a proto i snizli cenu. V tomhle je Phantom supr - mala kompaktni věc na kterou je spoleh. Ja prave na nejake ty velke oktopussy moc neverim, dnes když jsou google mapy atd nikoho moc nebere kilometrovy zaber z vysky. Ale když natocis auto co jede rychle z par metru nebo sportovce o tom to je, ale s podobnými zabery a miniaturizaci jde ruku v ruce bohužel i spotrebnost copteru. Hlavni benefit většího copteru vidim bud v 3ose gimbalu nebo v tom ze je proste prirzene stabilni v zaberech one 3osy diky hmotnosti - když uz pak clovek striha video a snazi se, tak tady jde videt ze Phantom sebou vice hazi. Hlavni slabina pro indoor je stabilizace pomoci GPS. Chtelo by to pomoci optického cidla nebo nove GPS která jde do budov to schazi dost protože ridit v hale nebo mistnosti je fakt riziko ....Menit ESC + motory ve starem draku to je silnost s nulovym výsledkem. Me ty stare ESC tahaji tezsi stroj a bez problemu. Uz tak byla instalace zenmuse asi docela lahůdka. Ale je to cele spekulace. Litat litat...

add video efekty atd.: tocim normal 1080p při 60framech. Prijde mi, ze lepsi vyssi počet framu nez vetsi rozliseni často davam videa na polovicni rychlost pak to vypada stabilneji. Na takove ty hezke barvy je dobry plugin pro Adobe MagicLooks je tam i spousta presetu to urcite doporucuji sehnat udela to takovy zakladni moderni "look". Ten zbytek jsou After Effects ale je to desna rychta - fuj :-( morda práce. Kdyby něco co muzu poradim ale moc toho nevim :-)
gardenroute

#1567 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:tomi79rv : motory Antigravity mají levý a pravý závit pro uchycení originál P2 ?
Mají ale i zámek a přichycení vrtule maticí... Jde o to, že nyní jsou 2 motory a jejich závit na matici CCW, tj. proti směru hodin. ručiček. Doufám, že se nemýlím. Moje provedení (předsrpnové) má ještě všechny závity pravotočivé.
Václav Procházka píše:obchodní tah od DJI pro majitele P1 je právě ten set motorů, regulátorů a vrtulí.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2046097 Přitom stačí pořídit 4x P2vrtule a 2x originál motor s levým závitem.
Pokud bych neměl antigravity", raději bych dal ten nový propulsion set (o které jsem psal, a link na RCgroup také uváděl výše), přeci jen jsou ty nové motory dělané na větší životnost, jak tam píše Dr. Turbo.
gardenroute

#1568 Příspěvek od gardenroute »

ditri píše:diky za info!...add video efekty atd.: tocim normal 1080p při 60framech. Prijde mi, ze lepsi vyssi počet framu nez vetsi rozliseni často davam videa na polovicni rychlost pak to vypada stabilneji. Na takove ty hezke barvy je dobry plugin pro Adobe MagicLooks je tam i spousta presetu to urcite doporucuji sehnat udela to takovy zakladni moderni "look". Ten zbytek jsou After Effects ale je to desna rychta - fuj :-( morda práce. Kdyby něco co muzu poradim ale moc toho nevim :-)
Taky tocim 1080p/48, kvůli zpomalení na poloviční fps. 60fps je ale spíše pro NTSC, PAL by měl mít 24/25, tzn. při dvojnásobném framerate tedy těch 48/50, ne ?
Myslíš Magic Bullet Looks ? Pokud ano, tak to také používám, ale barvy ze 2 různých kamer s nimi nesrovnám, možná trochu přiblížím. Zkoušel jsem to přes nastavení barev, to je ale skutečně pakárna...
ditri

#1569 Příspěvek od ditri »

Mas pravdu je to 50fps a dolu na 25fps - i když finalni render nechavam v 50fps. Ty barvy z ruznych kamer - laborace. Ono kolikrat i fotaky toci co zaber to jine barvy. Takze dam nejaky zakladni preset a pak manualne laboruji se skupinama zaberu. V premiere je dobry "fast color corector" ktery je soucasti a umi rychlou korekci dle bile barvy anebo - efekty Loooks z Magic Bullet na "adjustment vrstve" a te podle potreby das "opacity/pruhlednost" tim si nastavis silu efektu a pro nektere zaber das min pro nektere vic (napr napalis teple barvy do tmavého zaberu a u slunecneho nechas jen trosku). Ale ladis manulane kazdy zaber pripadne skupiny. Pokud tedy strihas nejake rychle zabery kde jsou zmeny razatni. Co jsem zkousel tak jsem nenarazil na nejake chytre udelatko které by si samo udelalo analyzu zaberu a pak se je pokusilo normalizovat. Pravdu dis v tom, ze by se to sakra hodilo....celkove je všude spousta tutorialu na jednotlive kroky ale organizace kompletiho spotu to jsem nikde nenasel. Pro nataceni z koptery by se obecne sesel cely topic...
Naposledy upravil(a) ditri dne stř 19.02.2014 1:02, celkem upraveno 2 x.
artus

#1570 Příspěvek od artus »

Tak ještě bojuji s tím spuštěním Phantoma 1. Ještě mě zaráží, že H3-2D se po připojení baterie kalibruje ( to nikdy nedělal ). Pomalu jde do strany cca 60 st. a pak se narovná, ale nedrží ( jako by do něčeho narazil ).

Po přitažení páček ke startu se kontrolky zeleně rozblikají ( cca 5 krát ).

Nevíte někdo ?
ditri

#1571 Příspěvek od ditri »

artus > clovece to blikani kontrolek > mrkni do manualu. To je uplny zaklad. Jsou to zahajovaci sekvence které je dobře umet i poslepu. Jinak tady budes psat za par dnu ze uletel. Vazne. Zapisuje se pozice a směr modelu. Mozna se však pletu. Co se tyka gimbalu panove vi vic...
artus

#1572 Příspěvek od artus »

blikání kontrolek je v manuálu, ale není tam stav, když přitáhnu obě máčky k sobě

ditri píše:artus > clovece to blikani kontrolek > mrkni do manualu. To je uplny zaklad. Jsou to zahajovaci sekvence které je dobře umet i poslepu. Jinak tady budes psat za par dnu ze uletel. Vazne. Zapisuje se pozice a směr modelu. Mozna se však pletu. Co se tyka gimbalu panove vi vic...
gardenroute

#1573 Příspěvek od gardenroute »

artus píše:...Ještě mě zaráží, že H3-2D se po připojení baterie kalibruje ( to nikdy nedělal ). Pomalu jde do strany cca 60 st. a pak se narovná, ale nedrží ( jako by do něčeho narazil )....
To mě také někdy dělá, Zenmuse hibernuje, což může být obvykle způsobeno buď nezapnutou GP kamerou, resp. zapnutou, ale s nenabitou baterií. GP se poté snaží sama sebe dobít přes Zenmuse z hlavní baterie Phantoma, a Zenmuse kvůli tomu mžikově přechází do hibernace. Měl by to odstranit poslední upgrade firmware Zenmuse, já (a mnozí jiní) to ale zatím nedělal, kvůli popisovaným potížím po upgrade Zenmuse (ztráta měkkého chodu gimbalu při náklonu kamery).
Náprava - zapnout GP ještě před připojením hl. baterie, mít v GP vždy řádně nabitou baterii, a pokud to není nic z toho (což se mě občas stane), a Zenmuse stále hibernuje a nechce naskočit do řádné stabilizace, tak je potřeba odpojit a znovu připojit hl. baterii.
Václav Procházka

#1574 Příspěvek od Václav Procházka »

Tak to je zajímavá cena...
Set motorů, regulátorů a vrtulí pro P1, P2...
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=72756
off
Kontaktovat uživatele:

#1575 Příspěvek od off »

Václav Procházka píše:Tak to je zajímavá cena...
Set motorů, regulátorů a vrtulí pro P1, P2...
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=72756

Kurňa děcka a MÁ TO SMYSL? Mě by se líbily hlavně ty regly, přece jen vypadají jako regly, a taky jak je to se signalizací na ramench? Ta stávajicí je na spodní straně tišťáku regulátoru, tady to znamená, že je s tím utrum?
A jsou ty motory opravdu jiné? Označení je úplně stejné jako na těch stávajících...
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“