Můžeš to doplnit - jaká verze P ? Tj. s klasickými unašeči nebo samoutahovací ? Ty vrtule originál DJI nebo klony ? Jaké letové časy jsi měl s pův. vrtulemi (jakými) ?PROCHOR píše:Dnes jsem konečně vyzkoušel P2kové vrtule...
DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
- gardenroute
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Vrtule jsou DJI samoutahovací. Původní vrtule jsem měl origo P1, nebyly samoutahovací. Test původních vrtulí udělám dodatečně.
Phantom 1 v trupu 2, GoPro 4BE objektiv 5,4mm, Zenmuse H4-3D, iOSD mini, vrtule 9443
- gardenroute
Jsou to tedy ty nové pro P2 ? A upravené pro klasické P1 unášeče ?PROCHOR píše:Vrtule jsou DJI samoutahovací. Původní vrtule jsem měl origo P1, nebyly samoutahovací. Test původních vrtulí udělám dodatečně.
Jsou to ty nové pro P2. Já mám Phantoma od srpna a tam už jsou unašeče pro samoutahovací vrtule.
Phantom 1 v trupu 2, GoPro 4BE objektiv 5,4mm, Zenmuse H4-3D, iOSD mini, vrtule 9443
Už se to někomu stalo ?
Vložím baterku do ptáka ( signalizace proběhne v pořádku - všechny sat. ). Doletám a vložím druhou baterku ( signalizace zase v pořádku ) ,ale když chci spustit motory, tak se nic neděje. ( tento proces jsem několikrát zoopakoval , ale se stejným výsledkem. Nevíte čím by to mohlo být ?
Vložím baterku do ptáka ( signalizace proběhne v pořádku - všechny sat. ). Doletám a vložím druhou baterku ( signalizace zase v pořádku ) ,ale když chci spustit motory, tak se nic neděje. ( tento proces jsem několikrát zoopakoval , ale se stejným výsledkem. Nevíte čím by to mohlo být ?
- gardenroute
Zkoušel jsi i nějakou ještě jinou baterii?
Zkusim to. Ale baterka byla plná.
ani výměna baterky nepomohla
Teď jsem to připojil k PC a hned odpojil. A najednou motory běží.
Znovu připojím k PC a odpojím a motory zase neběží.( opravdu nechápu )
Mám něco aktualizovat ? Co máte odzkoušené, že funguje ok ?
Znovu připojím k PC a odpojím a motory zase neběží.( opravdu nechápu )
Mám něco aktualizovat ? Co máte odzkoušené, že funguje ok ?
Zdarte. Prosim pokud mate cas o info k par dotazum.
- motory antigravity > mate s nimi někdo nalitano dost v nejake tezsi konfiguraci? ložiska drzi? Phantomacke origo jdou pomalu do kopru (2 predni motory kvůli disbalanci ještě na Phantomu přetíženému na cumak - motory nehreji, ale zacinaji hrkat), po par hodinách letu v pretizeni, upgrade na keramiku zatím nevysel prisly mi obyc ložiska (a putovaly dva mesice) a az nasledne jsem zjistil ze jsou k mani v CR. I tak je upgrade docela rychta protože u origo motoru se kable lamou v napajenych mistech. Tzn vymena 10minut pajeni 2hodiny..takze jsem popravil jeden motor který byl spatny a uvidi se. Kazdopadne ztrata duvery...
- mate někdo pozitivni zkusenosti s upgradem ložisek na keramicka na beznych 2212 motorech?
- phantom V2 (zvazuji nakup na nataceni v halách a malych prostorech) - da se to nabastlit na stare baterie? resp alespoň provizorne?
- phantom s chranicema vrtuli > ma někdo zkušenost s tim jak moc divoke je to při litani uvnitř zdali to vydrzi nejakou tu kolizi?
----
par poznámek zpet třeba se nekomu hodi:
- rozrastrovane video z GOPRO: muze se stat, me to dělala karta - staci format, bohužel zabery uz pouzitelne nejsou
- nove DJI vrtule s novym profilem: ma to něco do sebe. prechazel jsem na spidexu na tento profil a vyrazne prodlouzeni letoveho casu. co to udela s Phantomem buh vi, ale ten profil není novy jen tak. Kazdopadne to da ve verzi 2 diky hmotnosti poradne na frak origo motorkum tak jsem zvedavy na tu zivotnost.
- balancovani vrtuli: každý ma asi jinou metodu, ja to proste seskrabnu nozem z horni strany. Drzi to a je to presne a nevypada to pak jak indian. U DJI vrtuli mam zkušenost ze se trosku ladi 2 ze 4 vrtuli. Jiné nepouzivam podle me DJI diktuje. Karbonky jsem poprodaval zkusenosti byly tristni ve všech moznych rozmerech...
pro zajimavost poslední video - phantom ve spidexu http://www.youtube.com/watch?v=IsvnYMrPmvA
- motory antigravity > mate s nimi někdo nalitano dost v nejake tezsi konfiguraci? ložiska drzi? Phantomacke origo jdou pomalu do kopru (2 predni motory kvůli disbalanci ještě na Phantomu přetíženému na cumak - motory nehreji, ale zacinaji hrkat), po par hodinách letu v pretizeni, upgrade na keramiku zatím nevysel prisly mi obyc ložiska (a putovaly dva mesice) a az nasledne jsem zjistil ze jsou k mani v CR. I tak je upgrade docela rychta protože u origo motoru se kable lamou v napajenych mistech. Tzn vymena 10minut pajeni 2hodiny..takze jsem popravil jeden motor který byl spatny a uvidi se. Kazdopadne ztrata duvery...
- mate někdo pozitivni zkusenosti s upgradem ložisek na keramicka na beznych 2212 motorech?
- phantom V2 (zvazuji nakup na nataceni v halách a malych prostorech) - da se to nabastlit na stare baterie? resp alespoň provizorne?
- phantom s chranicema vrtuli > ma někdo zkušenost s tim jak moc divoke je to při litani uvnitř zdali to vydrzi nejakou tu kolizi?
----
par poznámek zpet třeba se nekomu hodi:
- rozrastrovane video z GOPRO: muze se stat, me to dělala karta - staci format, bohužel zabery uz pouzitelne nejsou
- nove DJI vrtule s novym profilem: ma to něco do sebe. prechazel jsem na spidexu na tento profil a vyrazne prodlouzeni letoveho casu. co to udela s Phantomem buh vi, ale ten profil není novy jen tak. Kazdopadne to da ve verzi 2 diky hmotnosti poradne na frak origo motorkum tak jsem zvedavy na tu zivotnost.
- balancovani vrtuli: každý ma asi jinou metodu, ja to proste seskrabnu nozem z horni strany. Drzi to a je to presne a nevypada to pak jak indian. U DJI vrtuli mam zkušenost ze se trosku ladi 2 ze 4 vrtuli. Jiné nepouzivam podle me DJI diktuje. Karbonky jsem poprodaval zkusenosti byly tristni ve všech moznych rozmerech...
pro zajimavost poslední video - phantom ve spidexu http://www.youtube.com/watch?v=IsvnYMrPmvA
- gardenroute
Mám je, cca od 6/2013, v provozu cca 5-6 měsíců intenzivního provozu s AUW cca 1,2-1,3 kg, lítáno s tuhými CF vrtulemi (8"-9"), zatím nepozoruji žádné problémyditri píše:- motory antigravity > mate s nimi někdo nalitano dost v nejake tezsi konfiguraci? ložiska drzi?
Vision a P2 (s vrtulemi v novém designu) již mají jiné motory, v podstatě skoro ty samé, jako jsou součástí DJI Tuned Propulsion System E300 (tady o tom běží zajímavá diskuze moderovaná Dr. Turbem z DJI, který to vyvíjí), jehož součástí jsou i vrtule v tom novém designu. Je to vyvíjeno pro práci spolu - tady asi žádný problém nebude, stejně tak při použití s Antigravity! motory. Se starými P1 motory kdovíjak, možná to je i důvod, proč DJI zatím vrtule s novým designem nenabídla v provedení s DJI unašeči/zámky pro původní P1 se starými motory. Už jsem také o tom přemýšlel, proč se tak neděje...utíká jim nemalý kšeft...ditri píše:- nove DJI vrtule s novym profilem: ma to něco do sebe. prechazel jsem na spidexu na tento profil a vyrazne prodlouzeni letoveho casu. co to udela s Phantomem buh vi, ale ten profil není novy jen tak. Kazdopadne to da ve verzi 2 diky hmotnosti poradne na frak origo motorkum tak jsem zvedavy na tu zivotnost.
Video pěkné, je vidět, že to stříháno s profi zkušeností. GoPro na 2.7K do RAWu? Možná by stálo ještě za to narovnat "FishEye" zkreslení u záběrů z GP (GPstudio to umí)...
Jak děláš barevné korekce z více kamer ?
Naposledy upravil(a) gardenroute dne úte 18.02.2014 10:23, celkem upraveno 1 x.
-
salamander
Tie nové vrtule motorom neurobia nič, je to systém páky kto to pochopí a kto nie.
Je rozdiel v namáhaní motora keď je lopata na konci alebo bližšie ku stredu vrtule.
Keď je lopata pri strede vrtule motor sa menej namáha a tým pádom menej žerie, je to logické , aspoň podľa mňa .
Určite to DJI má odskúšané, preto ich začal vyrábať na visiona a na dvojku .
Je rozdiel v namáhaní motora keď je lopata na konci alebo bližšie ku stredu vrtule.
Keď je lopata pri strede vrtule motor sa menej namáha a tým pádom menej žerie, je to logické , aspoň podľa mňa .
Určite to DJI má odskúšané, preto ich začal vyrábať na visiona a na dvojku .
- gardenroute
ANO, P2ka a Vision již mají jiné motory...Jak jsem již psal, ten nový výše zmíněný tuningový pohonný systém E300 vychází právě z nových motorů P2ky a jeho nových vrtulí, tady je jasné, že to bylo vyvíjeno souběžně a pro sebe... Proč ty nové props ale DJI nedělá i pro původní P1 se starými motory ?salamander píše:Tie nové vrtule motorom neurobia nič...Určite to DJI má odskúšané, preto ich začal vyrábať na visiona a na dvojku .
Jinak mám zbylé ty 4 původní motory, kdy měl někdo zájem...
Naposledy upravil(a) gardenroute dne úte 18.02.2014 10:22, celkem upraveno 1 x.
-
Sofin
gardenroute píše:Proč ty nové props ale DJI nedělá i pro původní P1 se starými motory ?
Možná proto, aby si majitelé P1 místo 4 levných vrtulí raději koupili P2?
Podobné je to i u výrobců foťáků. Spousta funkcí by šla přidat i do starých modelů úpravou firmware, ale to oni neudělají. Raději vyrobí nový model s kosmetickými vylepšeními, aby bylo co prodávat...
-
salamander
Pre DJI, P1 nieje už zaujímavá , rútia sa dopredu , P1 už odpísali a chrlia nové stroje , je to predsa o biznise .