Blade 130 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rolu

Re: Blade 130 X

#1501 Příspěvek od Rolu »

Zdarec všichni
tak jsem byl téměř stoprocentně rozhodnut pro přestavbu na RHK rám s digitálními servy (abych zvýšil spolehlivost) a teď pár dnů co jsem tu nebyl a pročetl diskuzi, začínám opět váhat. Používám 130-ku také na trénink a zdokonalování pilotáže protože nemám moc času chodit s větším strojem ,,na plac,, a pokud ty pákové serva jsou skutečně tak náchylné na pády, potom to ztrácí smysl.
Mimochodem, motorek jsem měl venku zkoušel jsem vůle, chod bez zatížení a žádný podezřelý zvuk. Dám to dohromady, vzlétnu a.... je tam :evil: Vůbec mě nenapadlo, že to může způsobovat ta hřídel náhonu vrtulky.
Jak jsi na to xxkalosxx přišel, že ten zvuk vydává ten ,,kardan,, ??
Faktem je, že vůle mezi hřídelkou náhonu a ložiskem (tím blíže k rámu) je brutální. A to jsem dával ložisko nové. Že by to bylo v tomhle?
xxkarlosxx

#1502 Příspěvek od xxkarlosxx »

Trochu jsem blejda obléknul,když tak dobře slouží :-)..

Obrázek

Ve většině případů ten vrzavej zvuk je drhnutí táhla v kardanu. Já na to přišel snadno,vše bylo ok a hýbal jsem právě jen s ocasní tyčkou... A hned bylo vrzání na světě... Pak jsem s asistencí vzal vrtas do ruky,dal takové otáčky aby vrzal a pak jen stačilo silou zatlačit na ocasní trubku a zvuk přestal,,Někdy do doladíš táhlama,ale já to vyřešil tyčkou od Lynxu,ta má uprostřed vymezovací kroužek... Neříkám že pákové serva jsou špatná,jen to musí být správný typ a hlavně nejlépe s ocelovými převody....
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#1503 Příspěvek od Elfew »

Tu kabinku mam na ceste. Objednaval jsi to taky primo z lynxu?
xxkarlosxx

#1504 Příspěvek od xxkarlosxx »

Jojo,kabinku,listí,táhla na ocas a podvozek.Podvozek bude asi nejlepší,totálně pružný. Ohnul jsem to o 180 stupňů a nic :D
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#1505 Příspěvek od Elfew »

Ten stejny ale v cerne barve mam na cestr
Rolu

#1506 Příspěvek od Rolu »

xxkarlosxx píše:Trochu jsem blejda obléknul,když tak dobře slouží :-)..

Obrázek

Ve většině případů ten vrzavej zvuk je drhnutí táhla v kardanu. Já na to přišel snadno,vše bylo ok a hýbal jsem právě jen s ocasní tyčkou... A hned bylo vrzání na světě... Pak jsem s asistencí vzal vrtas do ruky,dal takové otáčky aby vrzal a pak jen stačilo silou zatlačit na ocasní trubku a zvuk přestal,,Někdy do doladíš táhlama,ale já to vyřešil tyčkou od Lynxu,ta má uprostřed vymezovací kroužek... Neříkám že pákové serva jsou špatná,jen to musí být správný typ a hlavně nejlépe s ocelovými převody....

Vypádá to opravdu luxusně. Tohle už má s Blejdem pramálo společného :D , původní je tam snad už jen řídící jednotka a jméno vrtulníčku. Řešil někdo z vás už seřízení toho tříosého gyra?? Co týká směrovky, tam je to jasné, ale co ty zbývající dvě osy ?? Jak poznám, že jsou seřízené správně ??
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#1507 Příspěvek od Elfew »

Jde zreverzovat gyro na jednotce?!
jindrab
Kontaktovat uživatele:

#1508 Příspěvek od jindrab »

Kdysi jsem tohle hledal... ale co jsem zjistil tak to zreverzovat nejde
RC Helis and cars, Brno
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#1509 Příspěvek od Elfew »

no, rozebral jsem ocas a ted mi to jde naopak pri gyrovani :(
xxkarlosxx

#1510 Příspěvek od xxkarlosxx »

To nějak nechápu. Proč reverzovat gyro? Co ti to dělá? Jestli se ocas chová obráceně nemáš třeba přehozené držáky vrtulky(tájla)? Asi jsem tě nepochopil :D
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#1511 Příspěvek od Elfew »

To bude asi tim, gyruje to naopak nez by melo
xxkarlosxx

#1512 Příspěvek od xxkarlosxx »

Já mám ty grypy od microheli a na každém jsou tři úchyty. Jednou jsem to zkoušel a můžeš to klidně přehodit.. Když si něco nepamatuji vždy mrknu na detailní obrázky na netu a podle toho stavím :D
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#1513 Příspěvek od Elfew »

Nejsem uz ted doma, az v tydnu prijedu tak na to mrknu poradne
beka

#1514 Příspěvek od beka »

Rolu píše:.... Řešil někdo z vás už seřízení toho tříosého gyra?? Co týká směrovky, tam je to jasné, ale co ty zbývající dvě osy ?? Jak poznám, že jsou seřízené správně.
Hledej tady blog.php?u=11108&b=92 .
Naposledy upravil(a) beka dne ned 29.06.2014 21:23, celkem upraveno 1 x.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
Netopyr

#1515 Příspěvek od Netopyr »

xxkarlosxx píše:Trochu jsem blejda obléknul,když tak dobře slouží :-)..

Obrázek

Tenhle podvozek jsem měl taky černý. Je pravda, že to byla pěkná rána o asfalt, ale překvapilo mě z kolika dílů se ten podvozek skládá, teda spíš neskládá. Koupil jsem uhlik, ale zatím je tam originál. Nedělám si iluze, že uhlík vydrží na do smrti, ale dá se koupit po částech.
Ještě jedna správa, pro ty co experimentují ze servama a měřením napětí na nich. Jak jsem psal desku jsem zkratoval a nefungovalo potom serva. Zkusil jsem to dát jednomu zkušenému kolegovi a světe div se, výměna jednoho tranzistoru a deska funguje. Je potřeba udělat ještě nějaké testy, jestli to vydrží delší dobu atd. Není tam přesně stejná součástka, ale myslím že je to pozitivní zpráva.
Netopyr

XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“