- taky jsem uvažoval, zda to nechám doklesat až nad zem - klesalo to pomalu a tk by se to asi na vzduchovém polštáři zastavilo, ale co pak - kdybych vypnul motor, tak to do země půjde ještě pod vysokýma otáčkama, protože kolektiv jsem neměl řiditelný a nezabrzdil bych listy vysokým náběhem. Otočit to na lyže nad zemi mi přišlo jako lepší nápad a mít půl metru navíc, tak se to podařilo.prochel píše:no akorát že on umí padat , autorotace na vrtuli a vrťas zůstal celej
Heli a vaše nehody
Re: Heli a vaše nehody :-)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
- HynX
- Kontaktovat uživatele:
s tym pristal ako by to tak chcel...Imm0rta1 píše:HynX píše:mas link na to video? to si rad pozrem, dik.
Bude to nejspis tohle
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O0gnzEuIrgE[/youtube]
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
Jestli ti tohle vsechno probehlo hlavou, tak kam se hrabe Alain
Ja pred tema par dnama, kdyz me ulitly listy, jsem jeste na zemi sledoval zmitajici se heli aspon 1-2sec. nez jsem dal TH. Proste totalne vymastenej
Ja pred tema par dnama, kdyz me ulitly listy, jsem jeste na zemi sledoval zmitajici se heli aspon 1-2sec. nez jsem dal TH. Proste totalne vymastenej
Vsiml jsem si, ze na tom videu mu tam chcije .. to jako nevadi?
Ze ja dycky balim kufry kdyz zacne prset ...
T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
Howking píše:Tak jsem dneska totálně roztřískal Rexe 700.
Zase technika. Příčinu ale neznám.
....
Tomu se rika pekna smula
To ja mel zase neuveritelne stesti. Dvakrat jsem spadl s HK450 a nic se ji nestalo.
Zacal me asi zlobit ten supersimple regulator, poprve se mi vypl motor na zadech, tak jsem stim doklesal na vrtuly(!!!), to jsem myslel ze pro dnesek jsem s HK doletal. Ale stacilo jen narovnat drat padel a letalo se dal. Pak se mi vypl motor pri rychlem pruletu, to uz byla lepsi autorotace, ale nestihl sem uz podrovnat pred dosadnutim(ci spise dopadnutim), jen malinko tuknuta trubka a malinko kriva hlavni hridel(ale letat se stim da). Pred kolegy jsem zerotval, ze to je neznicitelne HKacko
Takze to padani je mozna taky o stesti, proto ze nejsem zrovna expert na autorotace
Jinak smulu mel koleka letadelkar, explodovalo mu megakridlo(2m) na flutter, to jsem vydel poprve v zivote, fakt smula. A myslim ze to je snad i natocene, tak snad to brzy bude na youtube.
- Screwball671
psena píše:Jestli ti tohle vsechno probehlo hlavou, tak kam se hrabe Alain![]()
Taky mi připadne, že mít přítele na telefonu tak ho zkusí prozvonit
Já tolik času nikdy nemám a většinou cvakám až na zemi, holt když dva dělají totéž, není to vždy totéž.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
No byl čas na přemýšlení - ze 4 m to na dva klesalo nejmíň 3s - kdybych přemýšlel rychleji, tak jsem to možná stačil i otočit a akorát dosednout na podvozek. Nebyl to žádný sešup s zamotanýma rukama - věděl jsem přesně co dělám a co to nedělá.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
- Screwball671
Howking píše:No byl čas na přemýšlení - ze 4 m to na dva klesalo nejmíň 3s - kdybych přemýšlel rychleji, tak jsem to možná stačil i otočit a akorát dosednout na podvozek. Nebyl to žádný sešup s zamotanýma rukama - věděl jsem přesně co dělám a co to nedělá.
Před časem jsme se bavili o podobném problému, kdy mi v Trex 500 přestala poslouchat cyklika a helina si letěla dál směrem k obytnému 6ti patrovému domu, naštěstí TH fungovalo a mohl jsem jí alespoň vypnout motor. Jak já si tenkrát paradoxně přál, aby to spadlo, než to vletí někomu na balkón nebo do okna. Po opravě a nezjištění příčiny, má několik desítek letů a naprosto bez problémů. Jediné co jsem udělal byla výměna přijímače, snad to bylo v něm nějak zaholdovaný nebo co.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
petrct píše::oops:maras už dlouiho jsem neviděl ta rozsekanou helinu
asi máš pechana na to 7kilo
To jsi ještě neviděl tu moji, jak jsem ji rozsekal v Kromclu, den před Helikapem. Já to radši ani nefotil, ale Petr Mašláň, nebo Filip Má nějaké fotky. Dám to sem , ať mám taky kredit v tomto vlákně.
Jinak je mi Howkinka líto, má fakt pech.
QCopter ready . BEEROTOR U210 Racer , ale Hobby!
[/quote] no akorát že on umí padat , autorotace na vrtuli a vrťas zůstal celej
[/quote]
To už mám taky za sebou. Po startu jsem omylem zapnul režim Normal a šup na záda. Samozřejmě při negativu vypl motor a já jen koukal, jak helina klesá k zemi. Škody: listy, trubka, kardan, očka,jinak nic.
To už mám taky za sebou. Po startu jsem omylem zapnul režim Normal a šup na záda. Samozřejmě při negativu vypl motor a já jen koukal, jak helina klesá k zemi. Škody: listy, trubka, kardan, očka,jinak nic.
QCopter ready . BEEROTOR U210 Racer , ale Hobby!
no akorát že on umí padat , autorotace na vrtuli a vrťas zůstal celejlefty píše:
To už mám taky za sebou. Po startu jsem omylem zapnul režim Normal a šup na záda. Samozřejmě při negativu vypl motor a já jen koukal, jak helina klesá k zemi. Škody: listy, trubka, kardan, očka,jinak nic.[/quote]
Jo to se mi stalo se 450tkou a já stvrdl jak dřevo místo abych tam pohotově dál idl když se to ještě točilo.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Heli a vaše nehody
Pokračování vlákna: viewtopic.php?f=109&t=58241