Hitec AURORA-9
Re: Hitec AURORA-9
Vyšroubuješ jí. Akorád musíš vyndat modul, aby jsi neukroutil kabel.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Kuna2 píše:Dejfak píše:Jedna věc mi ale nejde.
Mám tedy MIX Směrovka - ostruhové kolečko.
Na létání potřebuji ale jen 50% výchylku směrovky, zároven ale potřebuji 100% kolečka.
Není na to nějaká finta?
Nejde přiřadit kanálu serva kolečka rovnou knipl směrovky jako ovládací prvek? Nebo máš nějakej určitej důvod to dělat volným mixem? Nemám Auroru, proto se ptám.
Zdeněk
Kolečko jde nastavit jako druhá směrovka ale ty se pak navzájem ovlivnují... Klasickým trimem.
Takže trimovat bych musel kolečko v Subtrimu(a po trimování směrovky by se mi rozhodilo i kolečko), ted to mám přes MIX a ten si trimuju zvlášt trimem uprostřed rádia.
Pak bych musel nechat v DR/EXPO výchylku 100% a v EPA nastavit požadovanou hodnotu směrovky třeba na těch 50% Nevýhoda je v tom že EXPO se podepíše do kolečka a že kdybych si udělal jiné letové režimy tak pořád budu mít směrovku na 50% a nemohu ji zvednout pro jiný letový režim.
Ještě jsem přišel na to že když vezmu 7mibodový MIX tam upravím křivku zhruba v polovině dráhy na 100%(Kolečko) pak zmněním v DR/EXPO hodnotu směrovky na 50% tak mi kolečko pujde na 100%
Bohužel jde na 100% téměř okamžitě, křivka je hrozně strmá a 100% musí zvládnout v 50% výchylce.
Takže je to dost nelineární, možná by to šlo poupravit rychlostí serva, trochu servo spomalit.
Možností se nabízí hned několik, vypadá to že si vymýšlím hlouposti.
Napsal jsem tu už několik řešení ale žádné není to nejjednodušší které bych normálně čekal.
Všechno je to, jak něco obejít a přiřadit a omezí tě jedna věc tak ji přemixuju atd....
Proč nejde Master dát na 50% a Slave libovolně upravit v MIXU křivkou na 100% To bych bral jako nejjednodušší.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Mno nesu si uplne jist, jestli jsem to dobre pochopil.
Zde je me reseni:
kanal 4-smerovka prirazen "knipl"
kanal 6-kolecko prirazen trim "rt"
EPA na 4 kanale snizena na 50 %
mix1 - k.5 rudd namixovan na aux1 k.6 namixovano +- 100%
a to je cele, na 4kanale je 50 procent na 6kanale 100 procent, trim je odpojen.
Zde je me reseni:
Pletuchy
s Horusem
s Horusem
nemox píše:Mno nesu si uplne jist, jestli jsem to dobre pochopil.
Zde je me reseni:
To je řešení ale už budeš mít na 4Ch výchylku 50% a už ji nemůžeš v jiném letovém režimu zvýšit.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Zjistil jsem zajimavou vec, ze D/R nastavene nad 100 procent(max125)nezasahuje do volneho mixu. Myslim tim , ze tech 25 procent nic na navazanem kanalu nedela. Mozna by se to dalo vyuzit.
Nastavit na smerovku EPA 50 procent namixnout to na kolecko kanal a D/R na smerovce prepinat jen mezi 100 a 125 procenty(neovlivnuji kolecko kanal).
Treba by to stacilo:-))
Nastavit na smerovku EPA 50 procent namixnout to na kolecko kanal a D/R na smerovce prepinat jen mezi 100 a 125 procenty(neovlivnuji kolecko kanal).
Treba by to stacilo:-))
Pletuchy
s Horusem
s Horusem
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Mám veľmi podobný problém:
Mám mix krídielka - smerovka, pomer mixu 100%.
Ale ak mám krídielka prepnuté na D/R 50%, tým pádom aj do smerovky ide len 50%. Ale ja by som chcel, nech smerovka ide vždy na plný rozsah, teda 100%.
Ono to vychádza z filozofie mixu, že sa VŽDY do slave kanálu (smerovka) mixuje percentuálna hodnota master kanálu (krídielka). Ak teda iným prepínačom prepnem dual rates a master kanál sa zníži na polovicu, tak aj smerovka sa bude vychylovať na polovicu.
Napadlo ma to riešiť cez iný nevyužitý kanál, napríklad deviaty a mix metódou sám do seba, čím zdvihnem na smerovke mix na 200%, a tak pri polovičných dual rates dosiahnem žiadaných 100% výchylky smerovky. Prípadné prepnutie dual rates na 100% by síce poslalo na smerovku 200% mix, ale to by hádam šlo ošetriť servo limitom, čo už v poslednom firmvéri existuje...
Len teoretizujem, ešte som to prakticky nevyskúšal...
Ale ak mám krídielka prepnuté na D/R 50%, tým pádom aj do smerovky ide len 50%. Ale ja by som chcel, nech smerovka ide vždy na plný rozsah, teda 100%.
Ono to vychádza z filozofie mixu, že sa VŽDY do slave kanálu (smerovka) mixuje percentuálna hodnota master kanálu (krídielka). Ak teda iným prepínačom prepnem dual rates a master kanál sa zníži na polovicu, tak aj smerovka sa bude vychylovať na polovicu.
Napadlo ma to riešiť cez iný nevyužitý kanál, napríklad deviaty a mix metódou sám do seba, čím zdvihnem na smerovke mix na 200%, a tak pri polovičných dual rates dosiahnem žiadaných 100% výchylky smerovky. Prípadné prepnutie dual rates na 100% by síce poslalo na smerovku 200% mix, ale to by hádam šlo ošetriť servo limitom, čo už v poslednom firmvéri existuje...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Na aurore nejde mixovat ten isty kanal do seba
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Peppy píše:Na aurore nejde mixovat ten isty kanal do seba
Priamo nie, to viem. A je to škoda, lebo staré Hitec-y, napr. Eclipse to vedeli.
Preto to navrhujem robiť cez voľný (9.) kanál...napr. 4.k do 9.k a zároveň 9.k do 4.k .... je to také škrabanie sa ľavou rukou za pravým uchom, ale ide to.
mior píše:Mám veľmi podobný problém:
Tady je reseni snadne, priradit kniplu"kridelka" jeste kanal smerovka a smerovka bude stale 100 procent.
Pletuchy
s Horusem
s Horusem
- mior
- Kontaktovat uživatele:
nemox píše:
Tady je reseni snadne, priradit kniplu"kridelka" jeste kanal smerovka a smerovka bude stale 100 procent.
ANo, ano, to by šlo! Stále sa divam na Auroru očami Eclipsy...
Jen pro informaci pro ty, kteří to nesledují - 7.10.2011 byl vydán nový FW pro přijímače Optima:
Optima Receiver Firmware Version 2.02 – Released October 7, 2011
Improved reboot function
Improved noise rejection capabilities.
http://hitecrcd.com/support/firmup/spec24update.html
Optima Receiver Firmware Version 2.02 – Released October 7, 2011
Improved reboot function
Improved noise rejection capabilities.
http://hitecrcd.com/support/firmup/spec24update.html
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
Ahoj,
jen bych se podělil s mou negativní zkušeností s Aurorou. Mám ji přesně dva roky, tento měsíc mi končí záruka. Minulý víkend jsem rozmlátil letadlo střemhlav z výšky o zem... teď o víkendu jsem zjistil konečně příčinu, ano, byla to Aurora. Od havárie minulý týden jsem ji nezapnul, až teď o víkendu jsem vytáhl HK-450 a při předletové zkoušce se serva chovala jako by se zbláznila. Kromě klopení a vrtulky reagovaly ostatní funkce jinak, serva skákala z dorazů do dorazů atp... až za chvíli mi došlo, že to není servy, ale Aurorou, protože stejně tak chaoticky lítaly sloupce v servo Monitoru. Už jsem tušil odkud vítr vane, Auroru jsem rozebral a od potenciometru pravého kniplu (křidélka) se utrhl jeden z kablíků a to proto, že svazek se odtrhl od kulisy a tudíž byl namáhán přímo naletovaný spoj. Jsem rád, že to není firmwarem, protože jinak bych už jí nikdy nemohl důvěřovat, ale u rádia za 10k bych čekal, že se toto prostě nesmí stát. Měl jsem předtím Hitec Prism 7x a vydržela dodnes, a dodnes je tam vše v pořádku. Asi jsem měl teď prostě smůlu. Takže, všem doporučuju zkontrolovat, asi po každé sezóně. Kdybych spadl na ruce, mohl bych nadávat sobě, ale toto... ta bezmoc za letu neovladatelného letadla...
jen bych se podělil s mou negativní zkušeností s Aurorou. Mám ji přesně dva roky, tento měsíc mi končí záruka. Minulý víkend jsem rozmlátil letadlo střemhlav z výšky o zem... teď o víkendu jsem zjistil konečně příčinu, ano, byla to Aurora. Od havárie minulý týden jsem ji nezapnul, až teď o víkendu jsem vytáhl HK-450 a při předletové zkoušce se serva chovala jako by se zbláznila. Kromě klopení a vrtulky reagovaly ostatní funkce jinak, serva skákala z dorazů do dorazů atp... až za chvíli mi došlo, že to není servy, ale Aurorou, protože stejně tak chaoticky lítaly sloupce v servo Monitoru. Už jsem tušil odkud vítr vane, Auroru jsem rozebral a od potenciometru pravého kniplu (křidélka) se utrhl jeden z kablíků a to proto, že svazek se odtrhl od kulisy a tudíž byl namáhán přímo naletovaný spoj. Jsem rád, že to není firmwarem, protože jinak bych už jí nikdy nemohl důvěřovat, ale u rádia za 10k bych čekal, že se toto prostě nesmí stát. Měl jsem předtím Hitec Prism 7x a vydržela dodnes, a dodnes je tam vše v pořádku. Asi jsem měl teď prostě smůlu. Takže, všem doporučuju zkontrolovat, asi po každé sezóně. Kdybych spadl na ruce, mohl bych nadávat sobě, ale toto... ta bezmoc za letu neovladatelného letadla...
Když letadlo kouří, je to správně!
A to sa "pokazilo samo" alebo si niekedy vysielacku uz rozoberal?
Ahoj, vysílačku jsem neměl od koupi nikdy otevřenou.. možná to byla chyba a měl jsem ji zkontrolovat.
Když letadlo kouří, je to správně!
A to sa ako vlastnou vahou odtrhol kabel?