vybavení tracy od svora

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
georg
Kontaktovat uživatele:

#151 Příspěvek od georg »

Hele tohle letadlo zvládne všechno, jak vítr tak hledání odpolední termiky.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
kroxigor

#152 Příspěvek od kroxigor »

Díky pánové vyzkouším ji i za mírného větru.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
kratas
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od kratas »

Já lítal s EPP Easy Star na svahu i v sedmičce, takže si myslím, že TracyE by to na svahu zvládla taky, už jen proto, že oproti ES ma směrovku jako lopatu. Jen s přistáním musí být člověk mnohem opatrnější.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
were
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od were »

Zvladla, ale musela by se nalozit coz ja do Traci nechci, vzhledem k tomu ze je to papirak a ne svahovej brus - jak jsem psal, lital sem s ni na svahu pri nejakych 7-8 taky, ale pokud je nenalozena uz jenom stoji proti nemu, rozjede se akorat kdyz ji clovek zacne tlacit na pristani a to zato hodne - pristani v mistech kde to nese je vzhledem k nemoznosti brzdit vicemene unreal, musel sem s ni pro bezpecne pristani dolu pod kopec - ES je na tom s pronikavosti co jsem videl podstatne lip a na pristani se s nim clovek taky az tak bat nemusi :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
kroxigor

#155 Příspěvek od kroxigor »

S ES jsem taky párkrát brousil hranu, ale toho se nebojím připlácnout k zemi :wink: ES lítám dokud tlačí motor jak začnu na plnej plyn couvat už fouká moc
:lol:
S Tracy bych si něco takového netroufnul.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
kratas
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od kratas »

were: myslíš, že TracyE s motorem nebude pronikavější díky její větší váze? ES je vozembouch, to žádná, s Tracy se musí sedat jako do přeinky, vždyť je to miláček. Teda aspoň pro mě. Budu ji hýčkat, jako mojí slečnu :lol: .
SOVA is YouR CO-pilot
kroxigor

#157 Příspěvek od kroxigor »

Já Tracy půjčil své slečne do pacek v neděli, aby na ní nežárlila, ale moc si nerozumněly. Tracy letěla jinam než mladá páčkovala :D
were
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od were »

kratas píše:were: myslíš, že TracyE s motorem nebude pronikavější díky její větší váze?

Jo to urcite bude, ale jde o to na co tu pronikavost potrebujes - jestli na litani ve vetru tak to jo, na svahu ti to nepomuze, protoze pri silnem vetru se Tracy spatne zpomaluje na pristani, takze s vetsim plosnym zatizenim to bude jeste horsi - nejlepsi je mit na pristani misto kde to nenosi, treba dole pod svahem. Nebo se to musi rozfoukat natolik, aby skoro stala na miste a ty jsi ji jenom natlacil dolu :D
kroxigor

#159 Příspěvek od kroxigor »

Tak dneska jsem si krásně zalítal s Tracy. Moc nefoukalo, spíš vůbec. Jen musím ještě nacvičit hledání termiky. Jinak i když fouklo sednul jsem s ní na hraně kopce jako do peřin. Přistává se mi s ní líp než s ES a to nemluvím o Alce15 s tou mám pořád problémy při přistávání.
were
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od were »

Jj, Tracy seda uplne sama a jako do perin :D Ja ji obcas chytam do ruky, ale spravny letadlo ma pristat. S tim sedanim na hrane jsem psal o cca 7-8m/s a vic, za mirnych podminek na ktere je Tracy nejlepsi je to samozrejme totalni pohoda

Jinak me se termika uci nejlip prave pri litani za mirnych podminek na svahu, kdy se ze svahu dobre preskakuje do termiky (a lidi se svahovyymi specialy nadavaji protoze nad hranou je to hrbolate a let je akorat boj o udrzeni a ne politani na svahu). Clovek pri osmickovani sem a tam sleduje jestli to nekde nenosi vic nez jinde (coz se projevi napriklad tak, ze se ero odkloni od takoveho mista pryc, tak to zkusi nalitnout a najednou zjisti ze je sto metru nad hranou ani nevi jak a porad stoupa, prestoze chvili predtim se nad ni sotva udrzel) - zrovna v nedeli na Divcakach jsem naletl takovy stoupak ze jsem se nemohl dostat dolu - na svahu to zdechlo, nehnul se listecek a me to nosilo pres pul oblohy a ero to porad tahlo nahoru, mel jsem jenom male poletovadlo na svah a stejne jsem ho nemohl dostat dolu, pomohl az sestup po kridle spiralou dolu. S Tracy na to davejte obzvlast pozor, kdyz clovek poprve nalitne poradnou termiku tak je to vetsinou strasna euforie (strejne jako podruhe a po stiopadesate), ale Tracy nema kridylka ani brzdy a snadno muze dojit k uletnuti nebo zniceni era. Neni to ero stavene aby ho clovek pustil stremhlav dolu a pak to vybiral tri metry nad zemi, ale udelat neco takoveho je velmi podobne tomu dostavat se z termiky - kdyz v termice stoupate a pak potlacite abyste se dostali dolu, dostavate se do sfery uplne jinych rychlosti nez kdyz model leti v klidnem vzduchu, prestoze to tak ze zeme ani nemusi vypadat. Clovek se pak u krehciho konstrukcniho modelu dostane pres manevrovaci rychlost ani nevi jak. A navic smerem vys to vetsinou tahne porad silneji a zaroven je ero porad mensi - a pak se z nej velmi rychle stane tecka, vy mrknete a ztratite ho a je fuc...

Jinak za slunecnich dni na svahu je termika hezky citelna, je dobre treba sledovat okamziky kdy vitr najednou lehne - to je vetsinou signal toho ze nekde v predpoli se trha bublina - cloveka jednak tyhle chvile klidu krasne uci plachtit, aby je vylital a neshnil dolu a jednak je super zkuset si tu bublinu nalitnout - obzvlast kdyz mate motor a neni problem si v pripade nezdaru trochu pomoct :D

Omlouvam se za dlouhy prispevek plny notoricky znamych veci, radsi ale slyset to petkrat nez pak s vysilackou v ruce smutne koukat na nahle prazdnou oblohu
kroxigor

#161 Příspěvek od kroxigor »

Díky za rady! Zatím moc vysoko nelítám. Prd vidím na dálku, jak přestanu rozpoznávat VOP tak už mažu dolů. Při tom mám většinou u sebe někoho kdo ještě vidí éro normálně takže by mě snad naved do "mé viditelnosti". Snad mi konečně dorazí vejškoměr a poznam jak málo vidím. Odhadem tak max 150 - 200m :wink:

Edit: Odpoledne jsem Tracy krásně protáhnul termikou. Nosilo to celkem slušne kroužil jsem majestátně nad rozhraním polí. Chvilkama se i ztrácela, ale satačilo dát plnou výchylku a už se točila dolů pak pomalu zlehka vybrat a zase kroužit.
Jen přistání se mi moc nepovedlo a naštípnul jsem mot. přepážku. :cry:
kroxigor

#162 Příspěvek od kroxigor »

Tak dneska jsem do Tracy naložil EagleTree Logger s vejškoměrem abych si zkusil jak mi to lítá nahoru a kdy ji ještě vidím. Počasí moc nepřálo tak se mi ztrácela na nebi které bylo jak vymetené a takové došeda. Moc mi to vysoko nešlo. Jenom 220m viz graf
JardaF

#163 Příspěvek od JardaF »

kroxigor píše:Tak dneska jsem do Tracy naložil EagleTree Logger s vejškoměrem abych si zkusil jak mi to lítá nahoru a kdy ji ještě vidím. Počasí moc nepřálo tak se mi ztrácela na nebi které bylo jak vymetené a takové došeda. Moc mi to vysoko nešlo. Jenom 220m viz graf
A co motor? Jsi s ním spokojenej?
kroxigor

#164 Příspěvek od kroxigor »

Jo jo teď to lítá tak jak má. Jsem z Tracy nadšenej lítá opravdu nádherně.
Ještě jednou díky za všechny rady!
kratas
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od kratas »

Tak jsem začal stavět na Tracy trup a proto začínám pokukovat po nějakém motoru, který do ni dám. Určitě bych chtěl něco výkonově dostačujícího, abych ji mohl rychle vytáhnout nahoru a pak si užívat plachtění. Budu do ní kupovat 3články LiPol, abych nemusel na čumáku moc dovažovat olovem (polud by ten motor uměl lítat i na 2článkyale s menším výkonem, taky by to bylo bezva). Chtěl bych zkusit nějaký Tunigy motor z HC a nejspíš oběžku (teda určitě oběžku). Nejlépe motor tak, abych nemusel nic přestavovat v čumáku. okýže mi někdo poradit, třebas že má již nějaké zkušenosti s tímto motorováním? Já se v těch motorech ještě vůbec neorientuji.
SOVA is YouR CO-pilot
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“