tomashr píše:Chybí tam ale právě nějaké to obecné UI a je to pak napasované na daný model a představu daného autora a ve výsledku to někdy může být i kontraproduktivní...
Po delším používání OpenTX a zkušeností s řekněme méně zdatnými uživateli bych měl pár postřehů.
Hledané UI bych viděl v těch 12-13ti obrazovkách, které třeba mě (myslím, že já jsem vcelku zdatný uživatel ) vyhovují. Je tam naprosto všechno, co potřebuju, tzn, režimy, vstupy, mixy, omezení, případně další blbinky typu logické spínače a spec fce. Takže na absenci UI bych si těžko stěžoval, zvlášť když můžu (téměř) vše nastavit přes PC.
Systém není zrovna starý, dostatečný výkon na nějaké LUA "šablony" taky nemá dlouho, takže srovnání dlouho vyvíjeného prostředí třeba u zmíněné Futaby s několika málo LUA, které se snaží tyhle "Futaby" dohnat asi bude kulhat. Zvlášť, jak píše tomashr, LUA vyvíjí nadšení programátoři. V tomto případě by to chtělo nadšeného programátora a nadšeného praktika, který nadšenému programátorovi řekne, že potřebuje "tohle" a blbinu, kterou stvořil a v podstatě jen ukazuje neuvěřitelné možnosti, fakt nepotřebuje, nebo je dokonce špatně.
Z pohledu celkem živelného vývoje něčeho použitelného pro normální smrelníky naprosto chápu úšklebky nad OpenTX, které čisté v podstatě nefungují.
Z mého pohledu: ke které jiné vysílačce připojíte přes PPM volantovou soupravu, napárujete s autem a dokážete ošéfovat takové věci jako ABS, brzdy, stabilizaci, telemetrii, logování rychlosti a to všechno za 2500 Kč?